ΛΟΥΚΑΣ77 26 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΦΥΤΑ ΟΠΩΣ:Hygrophila Difformis, Hygrophila polysperma, Limnophila sessiliflora, Ceratophyllum Demerssum, Hygrophila corymbasa ‘’Siamensis’’, Cryptocoryne wendtii ‘’green’’, Cryptocoryne wendtii ‘’brown’’, Microsorum pteropus(Java ferm), Anubias barteri var nana, Elodea(Egeria) densa(ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΟΧΙ ΟΛΑ).ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ Η ΟΧΙ;ΑΝ ΝΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ;ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΧΑΛΙΚΙ ΛΕΩ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ Seachem. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 100Χ30Χ40.ΦΩΤΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ COOL WHITE SYLVANIA F25W/30''/33-640 T8.ΩΣ ΤΑ 50W ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΤΙ ΤΥΠΟ ΛΑΜΠΑΣ ΝΑ ΒΑΛΩ (ΝΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΛΕΩ); ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΙΛΤΡΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΛΕΩ ΤO JBL CRISTAL PROFI E701 GREENLINE H FLUVAL206 THΣ HAGEN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 Καταρχην θα σε παρακαλεσω να γραφεις με πεζα Ελληνικα γιατι ειναι κανονισμος του φορουμ. Υποστρωμα καλο ειναι να εχεις,αλλα δεν ειναι απαραιτητο! Χαλικι της seachem ποιο λες?Σε ρωταω γιατι της seachem τα χαλικι ειναι και υποστρωμα μαζι,νομιζω οτι δεν υπαρχει σκετο χαλικι. Προσωπικα θα εβαζα αλλες 2 λαμπες για να παω στα 75 βατ,λιγο πανω δηλαδη απο 0,5βατ ανα λιτρο. Αυτη η λαμπα που εχεις ποσα κελβιν ειναι? Θα χρειαστεις και λιπασματα υγρα αλλα και καποια παροχη co2 για να πηγαινουν τα φυτα σου σωστα και να μην εχεις και προβληματα με αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 26 Φεβρουαρίου 2015 #3 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 +1 στον επανω μου!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΟΥΚΑΣ77 26 Φεβρουαρίου 2015 Author #4 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 Αυτό εννοώ που είναι και υπόστρωμα .Για τα λιπάσματα και co2 το ξέρω ότι θέλω για αυτό δεν ρώτησα.Η λάμπα είναι cool white sylvania f25w/30''/33-640 T8 τα Kelvin πρέπει να είναι ο αριθμός 640.Αν δεν κάνω λάθος το 640 σημαίνει: ο πρώτος αριθμός μας φανερώνει το Ra Ιndex (δείκτης χρωματικής απόδοσης(CRI) που μερικές φόρες το λένε και δείκτης απόδοσης χρωμάτων)που εδώ ειναι το 6 δηλαδή είναι Ra Index από 60 έως 69, το 40 μας ενημερώνει για τα Kelvin που στην περίπτωση μας είναι 4000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Φεβρουαρίου 2015 #5 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 Αν ειναι 4000,τοτε θα πρεπει να βαλεις αλλες 2 6500Κ η την μια απο τις 2 μπορεις να την βαλεις 8000Κ για να πιασεις περισσοτερα φασματα. Αν βαλεις το seachem δεν χρειαζεται να βαλεις υποστρωμα,αφου ειναι απο μονο του και υποστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantelos M 28 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 28 Φεβρουαρίου 2015 Για υπόστρωμα μπορείς να δεις και το ECO COMPLETE με ζωντανά βακτήρια και δε χρειάζεται να βάλεις επιπλέον χαλίκι εφόσον επιλέξεις τη σωστή κοκομετρια βάση των φυτών που θες να χρησιμοποιήσεις για το scape σου Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος