Jump to content

Τι Λιπασμα?

Scelazar

Recommended Posts

Γεια σας παιδια!Εβαλα στο ενυδρειο μου τα ακολουθα φυτα

Heteranthera zosterifolia - stargrass

Ludwigia Repens Rubin
hygrophila difformis
Proserpinaca palustris "Cuba"
bacopa monnieri
marsilea hirsuta
micranthemum micranthemoides

να ευχαριστησω και τον κυριο Σταματη που μου τα εστειλε!Τι λιπασματα να παρω?Καθε ποτε να ριχνω?γενικα βοηθηστε με στο πως τα φροντιζω γτ ειναι το πρωτο μου ενυδρειο και δεν το χω!

Αν δεν μας πεις καμια λεπτομερια του ενυδρειου σου,πως να βοηθησουμε?

Ποσα λιτρα ειναι?

Διαστασεις?

Τι φως εχεις? (βατ,κελβιν)

CO2?

Διαβασε και εδω μερικα πραγματα.

Λοιπον παιδια ειναι 60χ30χ30 54λ c02 δεν εχω!Και εχει μια λαμπα 11w Τ5 6500!Υποστρωμα εχω αυτο http://www.petsupermarket.gr/8193/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-plant-and-shrimp-stratum-4kg.html!Ξεχασα να γραψω οτι εχω και 400ml christmas moss σε ενα moss wall που καληπτει ολη την μια πλευρα 30x30 και πανω στο ξυλο!Ξεχασα κατι?

απο φωτισμο θες μια ακομη λαμπα τσεκαρε αν μπορεις να βαλεις και ανακλαστηρες επιπλεον ... απο λιπασματα χρησιμοποιησε με μετρο την σειρα της seichem . κυριως exel και potasium....επεισης μπορεις να κανεις και ενα diy co2 και εισαι αρχοντας! βγαλε μας και καμια φωτο να το δουμε!!!

Λοιπον παιδια ειναι 60χ30χ30 54λ c02 δεν εχω!Και εχει μια λαμπα 11w Τ5 6500!Υποστρωμα εχω αυτο http://www.petsupermarket.gr/8193/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-plant-and-shrimp-stratum-4kg.html!Ξεχασα να γραψω οτι εχω και 400ml christmas moss σε ενα moss wall που καληπτει ολη την μια πλευρα 30x30 και πανω στο ξυλο!Ξεχασα κατι?

Απο φως,θες αρκετο ακομα...καποια φυτα που εχεις θελουν πανω απο 0,5 βατ ανα λιτρο.

Επισης,θα χρειαστεις λιπασματα υγρα οπως σιδηρο,καλιο και καποιο γενικο.

Καλο το diy co2 αλλα την διαχυση πως θα την κανεις?

Να ξερεις οτι το palustris ειναι ψιλοδυσκολο φυτο.

Η επιπλεον λαμπα πως μπαινει?Γτ εχει καπακι το ενυδρειο!Ανοιγω τρυπες μονοςμου και την στεριωνω?Επειδη θελω τεστ αμμωνιας τα δυο seichem και κατι αλλα για την δευτερη λαμπα πιο μελωντικα!Almure φωτο σε λιγο που θα εχουν παρει τα πανω τους γτ ειναικατσιασμενα απο την μεταφορα!

Θα πρεπει να βαλεις τουλαχιστον αλλες 2 λαμπες για να φτασεις το 0,5 βατ ανα λιτρο.

Θα πρεπει να κανεις πατεντα στο καπακι και να τις βαλεις,δηλαδη να παρεις μπαλαστ και στεγανα ακροφυσια και να τα συνδεσεις.

Οσο τα αργησεις,τοσο κακο θα κανεις στα φυτα σου.

Την διαχυση για το diy co2 πως θα την κανεις αν φτιαξεις?

μπορεις να δοκιμασεις και λεντοταινιες αν και η πατεντα με τις λαμπες αξιζει περισσοτερο ,αν μπορεσεις να την κανεις..

Παντως αν τα φυτα ειναι στο ενυδρειο μην καθυστερησεις πολυ γιατι θα εχεις επιπτωσεις στα φυτα!

Λεντοταινιες του εμποριου δεν κανουν δουλεια,ειναι πεταμενα λεφτα αφου πεφτουν γρηγορα και δεν το καταλαβαινεις κιολας.

Αν θες να βαλεις λεντ,θα πρεπει να τα φτιαξεις μονος σου,να πειραματιστεις αλλα και παλι δεν ειναι σιγουρο οτι δεν θα πηξεις στις αλγες η οτι τα φυτα σου θα πανε καλα.Γενικα,στα λεντ δεν εχουμε πολυ εμπειρια στα φυταμενα.

Αν θες λεντ,μονο τα ετοιμα φωτιστικα ειναι σωστα αλλα ειναι και πανακριβα..

Η αληθεια ειναι οτι δεν παιζουν και πολλα λεφτα τωρα οποτε θα δω τι θα κανω!Ευχαριστω για τις πληροφοριες!Για το co2δεν εχω ιδεα πως γινετε ουτε πως γινετε η διαχυση !Θα ψαξω και θα διαβασω σιγα σιγα!Αν υπαρχει κατι στο σιτε θα το βρω η αν μπορειτε να μου το ποσταρετε για πιο γρηγορα!

αν πας στο φορουμ στις diy κατασκευες θα το βρεις αμεσως ...μπορεις να το συνδεσεις με ενα μιιιικρο κυκλοφορητακο που θα λειτουργει παραλληλα με τα φωτα του ενυδρειου σου (περιπου) ωστε να μην εχεις αυξομειωσεις στο ph και εχεις μια καλη διαχυση ...για diy παντα !

αν πας στο φορουμ στις diy κατασκευες θα το βρεις αμεσως ...μπορεις να το συνδεσεις με ενα μιιιικρο κυκλοφορητακο που θα λειτουργει παραλληλα με τα φωτα του ενυδρειου σου (περιπου) ωστε να μην εχεις αυξομειωσεις στο ph και εχεις μια καλη διαχυση ...για diy παντα !

Αν βαλει κυκλοφορητη και τον κλεινει θα εχεις μεγαλητερες αυξομειωσεις στο ph αποτι αν το εχεις 24 ωρο.

Ασε που το diy co2 δεν μπορεις να το σταματας το βραδυ.

Για το diy co2 υπαρχει αρθρο εδω.

Μπορει να κανει μια πατεντα οπου ο κυκλοφοριτης ειναι κοντα στην επιφανεια ,,,η εισοδος του co2 μπαινει λιγο πριν την εξοδο ωστε να σπαει τη φυσαλιδα και το βραδυ κλεινει με χρονοδιακοπτη (εγω ειχα πετυχει στα θεροτητα με τον τροπο αυτο μετα απο μετρησεις , αν και οι συνθηκες παιζουν σε σχεση με τη χρηση κανονικου co2)

Μπορει να κανει μια πατεντα οπου ο κυκλοφοριτης ειναι κοντα στην επιφανεια ,,,η εισοδος του co2 μπαινει λιγο πριν την εξοδο ωστε να σπαει τη φυσαλιδα και το βραδυ κλεινει με χρονοδιακοπτη (εγω ειχα πετυχει στα θεροτητα με τον τροπο αυτο μετα απο μετρησεις , αν και οι συνθηκες παιζουν σε σχεση με τη χρηση κανονικου co2)

Αυτο που λες δεν παιζει..εδω και στο κανονικο συστημα με μπουκαλα,αν το κλεινεις το βραδυ εχεις αυξομειωση...τσεκαρισμενο στανταρ.

Επισης,η τοποθετηση που λες του κυκλοφορητη ειναι λαθος εκει,ο σκοπος ειναι να μενει το co2 οσο περισσοτερο γινετε μεσα στο νερο πριν φτασει στην επιφανεια,οποτε βαζουμε τον διαχυτηρα,οποιος και αν ειναι αυτος,οσο πιο χαμηλα γινετε στο ενυδρειο μας.

ναι αλλα αν το κλεινεις το βραδυ εχεις λιγοτερη αυξομειωση ...αυτο εννοω και εγω.

οταν σπαει την φυσαλιδα ο κυκλοφοριτης η ροη αναγκαζει τις μικρες φυσαλιδς να παραμεινουν μεγαλλυτερο χρονο στο ενυδρειο, εχει καλλυτερη διαχυση απο το βαλεις μια αεροπετρα κοντα στο βυθο...δεν το συγκρινω με την μπουκαλα ..

.αναφερομαι στο diy μονο και στους τροπους να κανεις πιο σταθερο το συστημα ...αν αυτο ειναι δυνατον στο diy

ναι αλλα αν το κλεινεις το βραδυ εχεις λιγοτερη αυξομειωση ...αυτο εννοω και εγω.

οταν σπαει την φυσαλιδα ο κυκλοφοριτης η ροη αναγκαζει τις μικρες φυσαλιδς να παραμεινουν μεγαλλυτερο χρονο στο ενυδρειο, εχει καλλυτερη διαχυση απο το βαλεις μια αεροπετρα κοντα στο βυθο...δεν το συγκρινω με την μπουκαλα ..

.αναφερομαι στο diy μονο και στους τροπους να κανεις πιο σταθερο το συστημα ...αν αυτο ειναι δυνατον στο diy

Οταν το κλεινεις το βραδυ εχεις μεγαλητερη αυξομειωση,γι αυτο λεμε το co2 να τρεχει 24,το κλεινεις μονο αν εχεις ph controler!Ειναι τσεκαρισμενο αυτο που σου λεω.

Και με το 24ωρο εχεις αυξομειωση αλλα πολυ λιγοτερη απο τι οταν το κλεινεις το βραδυ.

Επισης,το diy δεν μπορεις να το κλεισεις,ακομα και αν κλεισεις τον κυκλοφορητη,το co2 συνεχιζει να μπαινει στο νερο αλλα σε μορφη μεγαλης φυσαλιδας.

Και παλι σου ξαναλεω,οτι δεν ειναι σωστος τροπος να εχεις ψηλα τον κυκλοφορητη η οποια μεθοδο χρησιμοποιεις για διαχυση.

Η διαχυση πρεπει να ειναι οσο πιο χαμηλα γινετε.

ουσιαστικα το σκεπτικο για το diy ειναι οτι καθως η φυσαλιδα δεν σπαει απο το κυκλοφοριτη βγαινει στην επιφανεια μην κανοντας διαχυση...

για αυτο π λες για το βραδυ δεν ξερω ισως εισαι σωστος ,απλα το σκεπτικο ειναι πως το βραδυ εκτος απο το diy που εστω εχει σταθερη 24ωρη ροη βγαζουν co2 και τα φυτα οποτε υπεθεσα οτι εχουμε μεγαλυτερη συγκεντωση co2 οποτε κατα συνεπεια πιο μεγαλη αυξομειωση

παιδια εφτιαξα co2 με την "συνταγη" του site και εκανα συνδιασμο με κατι αλλα που βρηκα στο νετ!Εκανα την εξης παντεντα εβαλα την εξοδο του c02 μεσα στο καδο με τα υλικα και καθε 4 δευτερολεπτα που απελευθερονετε φυσαλιδα βλεπω δεκαδες μικρες φυσαλιδες να βγαινουν απο την εξοδο του φιλτρου και να πηγενουν παντου!15 φυσαλιδες το λεπτο ειναι καλα?Η να το ζεστανω καπως να βγαζει πιο πολλες?

παιδια εφτιαξα co2 με την "συνταγη" του site και εκανα συνδιασμο με κατι αλλα που βρηκα στο νετ!Εκανα την εξης παντεντα εβαλα την εξοδο του c02 μεσα στο καδο με τα υλικα και καθε 4 δευτερολεπτα που απελευθερονετε φυσαλιδα βλεπω δεκαδες μικρες φυσαλιδες να βγαινουν απο την εξοδο του φιλτρου και να πηγενουν παντου!15 φυσαλιδες το λεπτο ειναι καλα?Η να το ζεστανω καπως να βγαζει πιο πολλες?

Παιδια για να καταλάβεται λιγο την διαφορα με την μπουκάλα.. :)

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Τοσο πολυ που βγαζει ειναι ενταξει για τα ψαρια?Πως μπορω να το κανω να βγαζει πιο πολυ?

Περισσοτερη μαγια.περισσοτερο co2.Ομως αυτο μπορει να ειναι μοιραιο για τα ψαρια σου,μιας και δεν μπορεις να το ελεγξεις..

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Περισσοτερη μαγια.περισσοτερο co2.Ομως αυτο μπορει να ειναι μοιραιο για τα ψαρια σου,μιας και δεν μπορεις να το ελεγξεις..

Σημερα θα παω να παρω και το flourish excel το εβαλα και το μπουκαλι μεσα σε εναν κουβα με νερο με θερμοστατη και βγαζει πιο πολυ τωρα!Μου χαρησε και ενας συνχομπητης το flourish,το flourish iron και το flourish potassium!Αλλα μου ειπε να μην βαλω απο αυτα που μου εδωσε μεχρι να δω τι γινετε με το c02 γτ θα γεμισω αλγες!Σε ποσο καιρο να αρχησω να ριχνω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...