Jump to content

Αεραντλία

Soulaki1

Recommended Posts

Επειδή διάβασα ένα σχετικό θεματάκι, με κάποιο φίλο, που έχει πρόβλημα το ένα χρυσοψαράκι του.

Εχω την εξής απορία.

Η αεραντλία, είναι απαραίτητη, στο ενυδρείο με τα χρυσόψαρα ???

Επειδή διάβασα ένα σχετικό θεματάκι, με κάποιο φίλο, που έχει πρόβλημα το ένα χρυσοψαράκι του.

Εχω την εξής απορία.

Η αεραντλία, είναι απαραίτητη, στο ενυδρείο με τα χρυσόψαρα ???

Αν δεν έχει καλη ανατάραξη στην επιφάνεια ναι.

Τι προβλημα έχει ?

Δεν μας λες καλύτερα το προβλημα ?

Κατι συγκεκριμενο δεν γνωριζω για τα χρυσοψαρα αλλα ξερω πως την αεραντλια την βαζουμε οταν δεν υπαρχει οξυγονο στο νερο! Στα χρυσοψαρα συνηθως δεν επιβιωνουν τα φυτα που παραγουν οξυγονο οποτε καλο ειναι με καποιο τροπο να οξυγωνονεται το νερο, ειτε με αεραντλια, ειτε με αναταραξη κτλ!

Ομως οπως λεει και ο Τακης, πες μας το προβλημα αλλα και το αρθρο που διαβασες!

Εδώ στο φόρουμ, σήμερα διάβασα για το πρόβλημα του ΄φίλου¨μας.Δεν θυμάμαι τον τίτλο που είχε βάλει.Αφορούσε χρυσόψαρο, που έχει κάτσει στον πάτο του ενυδρείου του ( 125 λτ )

Και επειδή του προτείνατε να βάλει αερανλία ( και εγώ δεν έχω στα δικά μου ) γι αυτό ρωτώ.

Δεν ρώτησα απευθείας , για να μην του χαλάσω το θέμα.

Εγώ αληθινά φυτά δεν έχω στο δικό μου.

Χρειάζεται να βάλω ? ( και κανένα πρόβλημα.Τα μωρά μου είναι υγιέστατα και ζωηρότατα )

Πόσο καιρό ειναι στημένο το ενυδρείο σου? Αν είναι αρκετό καιρό και δεν έχει προβλήματα τότε μην πειράξεις τίποτα. Έχεις ανατάραξη στην επιφάνεια από το φίλτρο σου?

Aααααα τωρα καταλαβα! Δεν το εχω δει το θεμα αλλα του ειπαν μηπως να βαλει αεραντλια για καποιο λογο! Οταν κανουμε θεραπεια βαζουμε αεραντλια ή αν συντρεχει καποιος λογς αλλος που θελουμε καλη οξυγονωση!

Στο δικο σου που δεν εχεις αεραντλια, καλα κανεις και δεν εχεις αλλα φροντιζε τουλαχιστον να υπαρχει μια αναταραξη!

Aααααα τωρα καταλαβα! Δεν το εχω δει το θεμα αλλα του ειπαν μηπως να βαλει αεραντλια για καποιο λογο! Οταν κανουμε θεραπεια βαζουμε αεραντλια ή αν συντρεχει καποιος λογς αλλος που θελουμε καλη οξυγονωση!

Στο δικο σου που δεν εχεις αεραντλια, καλα κανεις και δεν εχεις αλλα φροντιζε τουλαχιστον να υπαρχει μια αναταραξη!

ok.Eυχαριστώ πολύ. :thumbsu:

Πόσο καιρό ειναι στημένο το ενυδρείο σου? Αν είναι αρκετό καιρό και δεν έχει προβλήματα τότε μην πειράξεις τίποτα. Έχεις ανατάραξη στην επιφάνεια από το φίλτρο σου?

Από τον Σεπτέμβρη.Δεν έχω προβλήματα, όχι.Αλλά, έχω αφαιρέσει τελείως το σπρέυ μπάρ, γιατί κάνει πολύ θόρυβο, και ενοχλεί.Το νερό δεν κάνει ανατάραξη, αφού ¨χύνεται απευθείας μέσα.Εχω το EHEIM 2213.

Εδώ στο φόρουμ, σήμερα διάβασα για το πρόβλημα του ΄φίλου¨μας.Δεν θυμάμαι τον τίτλο που είχε βάλει.Αφορούσε χρυσόψαρο, που έχει κάτσει στον πάτο του ενυδρείου του ( 125 λτ )

Και επειδή του προτείνατε να βάλει αερανλία ( και εγώ δεν έχω στα δικά μου ) γι αυτό ρωτώ.

Δεν ρώτησα απευθείας , για να μην του χαλάσω το θέμα.

Εγώ αληθινά φυτά δεν έχω στο δικό μου.

Χρειάζεται να βάλω ? ( και κανένα πρόβλημα.Τα μωρά μου είναι υγιέστατα και ζωηρότατα )

Οπως σου είπαν και τα παιδιά πριν, αν το έχεις καιρό και δεν έχεις παρατηρήσει κάποια παράξενη συμπεριφορά, όπως να είναι τα ψάρια συνέχεια στην επιφάνεια, δεν υπάρχει θέμα, αν έχεις περάσει και καλοκαίρι ακόμα καλύτερα, γιατί με τις ζέστες είναι πιο αναγκαία η καλύτερη οξυγόνωση, αν δεν έχεις περάσει καλοκαίρι , τότε φρόντισε να αυξήσεις λίγο την ανατάραξη το καλοκαίρι.

Τα πλαστικά φυτά δεν προσφέρουν κάτι, το αντίθετο θα έλεγα, μπορεί να βγάλουν τοξικά ή και ακόμα να τραυματίσουν κανα ψάρι, είναι καλύτερα να βάλεις καμιά ανούμπια ή καμιά βαλισνέρια, αυτά μάλλον θα αντέξουν και δεν θα γίνουν γεύμα με σαλάτα :)

Οπως σου είπαν και τα παιδιά πριν, αν το έχεις καιρό και δεν έχεις παρατηρήσει κάποια παράξενη συμπεριφορά, όπως να είναι τα ψάρια συνέχεια στην επιφάνεια, δεν υπάρχει θέμα, αν έχεις περάσει και καλοκαίρι ακόμα καλύτερα, γιατί με τις ζέστες είναι πιο αναγκαία η καλύτερη οξυγόνωση, αν δεν έχεις περάσει καλοκαίρι , τότε φρόντισε να αυξήσεις λίγο την ανατάραξη το καλοκαίρι.

Τα πλαστικά φυτά δεν προσφέρουν κάτι, το αντίθετο θα έλεγα, μπορεί να βγάλουν τοξικά ή και ακόμα να τραυματίσουν κανα ψάρι, είναι καλύτερα να βάλεις καμιά ανούμπια ή καμιά βαλισνέρια, αυτά μάλλον θα αντέξουν και δεν θα γίνουν γεύμα με σαλάτα :)

Ωραία, τότε θα τα δώ και το καλοκαιράκι και βλέπουμε.......όσο για τα φυτά ...άστα τσακίζουν τα πάντα.Μέχρι και ανούμπια... :cigar:

Φυτικες τροφές πχ σπιρουλινα τα ταιζεις; Ίσως βοηθήσει να μη σου τρώνε τα φυτά

. Υγροφιλια δοκίμασες απο φυτά; :)

Στάλθηκε από το G320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φυτικες τροφές πχ σπιρουλινα τα ταιζεις; Ίσως βοηθήσει να μη σου τρώνε τα φυτά

. Υγροφιλια δοκίμασες απο φυτά; :)

Στάλθηκε από το G320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ταίζω σπιρουλίνα, ναί.Θέλω να τους έχω ποικιλία στο διατροφολόγιό τους..... :bbq: Αυτό το φυτό όχι , δεν το ξέρω.

Θέλει φύτεμα ? γιατί υπόστρωμα , δεν έχω.

• Like 1

Ναί , ταίζω, φροντίζω να έχουν ποικιλία στην διατροφή τους. :bbq:

Οχι , δεν το ξέρω αυτό το φυτό.Υπόστρωμα δεν έχω.Μπαίνει έτσι ?

Το λένε hygrophilia κάπως, αλλά δεν δεν θυμάμαι πως. Βασικά το πήρα από τα ΙΚΕΑ, σε χαμηλή τιμή, χωρίς να ξέρω ποιο είναι. Είναι εύκολο φυτό, δεν θέλει υπόστρωμα, ούτε εγώ έχω υπόστρωμα στο χρυσοψαρο-ενυδρείο μου και ούτε λιπαίνω, ούτε κάνω τίποτα! Μόνο κλάδεμα γιατί είναι χωροκατακτητικό φυτό και ρουφήχτρα νιτρικών! :D

Από τον Σεπτέμβρη.Δεν έχω προβλήματα, όχι.Αλλά, έχω αφαιρέσει τελείως το σπρέυ μπάρ, γιατί κάνει πολύ θόρυβο, και ενοχλεί.Το νερό δεν κάνει ανατάραξη, αφού ¨χύνεται απευθείας μέσα.Εχω το EHEIM 2213.

Το spray bar μπορεί να μπει με 2 τρόπους:

1. Πάνω από την επιφάνεια... με τις τρύπες γυρισμένες ελαφρώς προς τα κάτω... ώστε να δημιουργεί παφλασμό με "καταράκτη".

2. Κάτω από την επιφάνεια... με τις τρύπες γυρισμένες ελαφρώς προς τα πάνω... (βρίσκεις την κατάλληλη γωνιά κλίσης) ώστε να δημιουργεί κυματισμό.

Στην δεύτερη περίπτωση... ΔΕΝ έχεις θόρυβο... έχεις όμως την (απαραίτητη) οξυγόνωση.- ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...