Jump to content

Απορια Σχετικα Με Τα Αλφαδολαστιχα

mary74

Recommended Posts

Παιδια υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος που χρησιμοποιουμε για τις αλλαγες νερου αλφαδολαστιχα και οχι πχ ποτισματος? (Εκτος της τιμης τους).

Εψαχνα 12αρι αλφαδολαστιχο για τις αλλαγες νερου αλλα δεν εβρισκα και σκεφτομουν μηπως επερνα ποτισματος. (Θα ψαξω λιγο ακομα βεβαια...)

Ε δεν νομιζω να εχεις προβλημα.εκτος του οτι το αλφαδολαστιχο ειναι πιο ευκαμπτο και διαφανο.αλλα θα κανεις τη δουλεια σου με του ποτισματος.

Με το αλφαδολάστιχο έχεις βλέπεις τι υπάρχει στο λάστιχο και αν είναι καθαρό, τίποτα άλλο

Μαιρη,δεν υπαρχει κανενα προβλημα αν χρησιμοποιησει ποτισματος,το ιδιο πραγμα ειναι.

Ειναι το ιδιο πραγμα.

Εγω προτιμω αλφαδολαστιχο για αρκετους λογους

1.πιο φθηνο

2.βλεπω τι περναει απο μεσα και να εχει αδειασει ολο οταν το μαζευω

3.θελω μικροτερη διαμετρο απο το λαστιχο ποτισματος για να ταιριαζει στην αντλια μου

4.λογο μικροτερης διαμετρου αδειαζει πιο αργα το νερο ωστε να καθαριζω καλυτερα τον βυθο μου και γεμιζει και πιο αργα

Ενα αρνητικο ειναι οτι μεγαλα φυλα (αν μιλαμε για φυτεμενο) μπορει να σου στουμπωνουν το λαστιχο ενω στο ποτισματος περνανε ολα

Έγινε επεξεργασία - argy1

Εχω χρησιμοποιησει κι απο τα δυα.

Το ποτισματος αν και ακριβο, καποια στιγμη πεταξε κομματια μαυρα απο μεσα οταν το φυσηξα να αδειασει. Ποιος ξερει τι ηταν.

Επισης δεν εφαραμοζει ευκολα στην αντλια.

Δεν το ξαναχρησιμοποιησα.

Με το αλφαδολατσιχο εχω ησυχο το κεφαλι μου.

Ελεγχω και αν εχει μεινει νερο μεσα και αν ειναι καθαρο.

Παρε μαζι την αντλια και θα βρεις τη διατομη που σου κανει.

Το μεγαλο (δεν θυμαμαι διατομη) αλφαδολαστιχο, εφαρμοζει κανονικα σε αντλια που θελει 16/22.

Έγινε επεξεργασία - Jimi

Ευχαριστω παιδια.

Αγορασαμε καποια στιγμη μια νεα αντλια για περιπτωση αναγκης και εχτες που την χρειαστηκα (για να βαλω νερο στο ενυδρειο) θυμηθηκα οτι χρειαζεται λαστιχο με 12χιλ. εσωτερικη διαμετρο ενω το λαστιχο που ειχα ηταν 10.... (ωραια εφεδρια τρομαρα μου!!!!)

Εψαξα σημερα σε 2 χρωματοπωλεια αλλα ειχαν 10αρι αλφαδολαστιχο και ελεγα μηπως επερνα ποτισματος για να κανω τη δουλεια μεχρι να φτιαξω την αλλη αντλια.

Το λαστιχο ποτισματος ειναι 16 χιλιοστα εξωτερικα αρα 12 εσωτερικα δεν ειναι.Σε καποια πετ σοπ εχει λαστιχα 12/16 φθηνα,αυτα που μπαινουν και στα φιλτρα.

Προσεξε ομως που θα πας γιατι μερικοι την εχουν ακουσει και τα πουλανε οσο αγοραζω την χαλκοσωληνα :P

Εχουν και ακριβες δικαιολογιες να πλασαρουν βεβαια..δεν πιανουν αλγη,ειναι πιο λεια εσωτερικα για καλυτερη ροη και αλλα τετοια ομορφα!

Μαιρη καλησπερα!

Αν ειναι 10 αρη το λαστιχο και 12 αρη στο σημειο τις αντλιας, πες στον Αντρεα να το ζεστανη με ενα αναπτηρα η με ενα καμινετο και την ωρα που ειναι ζεστο να το εφαρμοσει ( ξερει απο πατεντες! ).

Τους λογους στους προ αναφεραν τα παιδεια ποιο πανω και ο κυριος λογος ειναι οικονομικος.

Έγινε επεξεργασία - giorgosmarios

Ευχαριστω παιδια.

Αγορασαμε καποια στιγμη μια νεα αντλια για περιπτωση αναγκης και εχτες που την χρειαστηκα (για να βαλω νερο στο ενυδρειο) θυμηθηκα οτι χρειαζεται λαστιχο με 12χιλ. εσωτερικη διαμετρο ενω το λαστιχο που ειχα ηταν 10.... (ωραια εφεδρια τρομαρα μου!!!!)

Εψαξα σημερα σε 2 χρωματοπωλεια αλλα ειχαν 10αρι αλφαδολαστιχο και ελεγα μηπως επερνα ποτισματος για να κανω τη δουλεια μεχρι να φτιαξω την αλλη αντλια.

Αν θες να βάλεις λάστιχο 10αρι σε αντλία που έχει έξοδο 12αρα, παιρνεις ένα κομματάκι 10-15 ποντους 12αρι, το βάζεις στην αντλία, και στο 12αρι χωράει άνετα το 10αρι, και για ασφάλεια να μη φύγει με τίποτα. ζεσταίνεις ελαφρα με πιστολάκι το εξωτερικό λάστιχο και το σφίγγεις με ένα tire-up, και δεν φεύγει με τίποτα.

Γιατι και εγω όταν πήγα να πάρω αλφαδολάστιχο πήρα από λαθος 15μέτρα 10αρι, και για να μη το πετάξω έκανα αυτο το κόλπο και δουλευει μια χαρά, έχει βέβαια λιγο μειωμενη ροή σε σχέση με 12αρι αλλα δεν με απασχολεί :)

• Like 1

Μια χαρά πατέντα! Αν δεν βρω 12αρι θα κάνουμε αυτό που λες.

Μαιρη καλησπερα!

Αν ειναι 10 αρη το λαστιχο και 12 αρη στο σημειο τις αντλιας, πες στον Αντρεα να το ζεστανη με ενα αναπτηρα η με ενα καμινετο και την ωρα που ειναι ζεστο να το εφαρμοσει ( ξερει απο πατεντες! ).

Τους λογους στους προ αναφεραν τα παιδεια ποιο πανω και ο κυριος λογος ειναι οικονομικος.

Καλημερα Δημητρη.

Πηρα 2μ ποτισματος να εχω για εφεδρικο (στην ουσια το χρειαζομαι για να βαζω το νερο στο ενυδρειο. Για να βγαλω νερο χρησιμοποιω σκουπα για να μαζευω και κανα φυλλο - βρωμα).

Η εσωτερικη διαμετρος του λαστιχου που πηρα ηταν 12-13 χιλ και κουμπωσε καλα. Θα ψαξω με ησυχια να βρω 12αρι αλφαδολαστιχο για να το βαλω στην αλλη αντλια γιατι το λαστιχο του ποτισματος δεν μου γεμισε και πολυ το ματι....

Τουλαχιστον τωρα ειμαι ησυχη οτι και να απαιτηθει η χρηση του δεν θα προκαλεσω ζημια στο ενυδρειο....

Το λαστιχο ποτισματος ειναι 16 χιλιοστα εξωτερικα αρα 12 εσωτερικα δεν ειναι.Σε καποια πετ σοπ εχει λαστιχα 12/16 φθηνα,αυτα που μπαινουν και στα φιλτρα.

Προσεξε ομως που θα πας γιατι μερικοι την εχουν ακουσει και τα πουλανε οσο αγοραζω την χαλκοσωληνα :P

Εχουν και ακριβες δικαιολογιες να πλασαρουν βεβαια..δεν πιανουν αλγη,ειναι πιο λεια εσωτερικα για καλυτερη ροη και αλλα τετοια ομορφα!

Γι' αυτο αποφευγω να λεω για που θελω αυτα που ζηταω...

Παντως το λαστιχο που πηρα ηταν 12-13 χιλ και κουμπωσε. Τωρα αναλογα με το τι θα βρω απο αλφαδολαστιχο θα δουμε και πως θα κινηθουμε.

Έγινε επεξεργασία - mary74
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...