Jump to content

Κλαδεμα Valisneria

dimitris69

Recommended Posts

Καλησπερα.εχει ψηλωσει πολυ η βαλισνερια,και εχει καλυψει την επιφανεια.και φοβαμαι οτι δεν θα πηγαινει αρκετο φως πιο χαμηλα.πως μπορω να την κλαδεψω;απλα κοβοντας τα μακρια στη μεση με ενα ψαλιδι;

Αστο ετσι να δεις πως παει! Απ οτι θυμαμαι μια ανουμπια εχεις και η ανουμπια θα την εκτιμησει την σκια!

Χμμμ εχεις και μος! Οχι οτι ειναι και τρελλα απαιτητικο φυτο αλλα αν καλυφτει τελειως η επιφανεια ισως να εχεις θεμα! Για περιμενε λιγο τους φυτεμενους!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
  • Like 1

αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κόβεις με ψαλίδι τα φύλλα., το μήκος τους ας ειναι ως την επιφάνεια του νερού, θα σαπίζουν πιο γρήγορα απο ότι αν δεν τα έκοβες, αλλά δεν έχεις και άλλη επιλογή..

η βαλισνέριες ειναι για πολυ μεγάλα ενυδρεία, στα μικρότερα ειναι πρόβλημα! κόβουν το φως στα υπόλοιπα φυτά, εκτός και αν την έχεις μόνη της..

Κόβεις όπως είπες με ένα ψαλίδι τα μακριά φύλλα μέχρι τη μέση άν θέλεις. Ένα μυστικό για να συνεχίσουν να μακραίνουν είναι να τα κόβεις λοξά (σαν ξίφος).

• Like 2

Κατι το οποιο δεν σου λεει κανενα πετ σοπ.ουτε στο ε νυδρειαδικο που πηγα σαν αρχαριος!

Κόβεις όπως είπες με ένα ψαλίδι τα μακριά φύλλα μέχρι τη μέση άν θέλεις. Ένα μυστικό για να συνεχίσουν να μακραίνουν είναι να τα κόβεις λοξά (σαν ξίφος).

Μου αρεσε το κολπο σου.θα τοδοκιμασω κι ελπιζωνα πιασει! :thumbsu:

Κατι το οποιο δεν σου λεει κανενα πετ σοπ.ουτε στο ε νυδρειαδικο που πηγα σαν αρχαριος!

Γι΄αυτό υπάρχει το Aquazone φίλε !!! :D

Πέρα απ'αυτό όμως,όποτε έχεις χρόνο, στο ενυδρειακό μαγαζί που πηγαίνεις να τους ρωτάς. Για παράδειγμα πώς κλαδεύεται το συγκεκριμένο φυτό που αγοράζεις.

Εμένα σε μαγαζί μου το είπαν...

Γι΄αυτό υπάρχει το Aquazone φίλε !!! :D

Πέρα απ'αυτό όμως,όποτε έχεις χρόνο, στο ενυδρειακό μαγαζί που πηγαίνεις να τους ρωτάς. Για παράδειγμα πώς κλαδεύεται το συγκεκριμένο φυτό που αγοράζεις.

Εμένα σε μαγαζί μου το είπαν...

Ηδη μου εχετε λυσει πολλες αποριες,γιατι μπαινω και σας διαβαζω πολυ καιρο πριν,ας εγινα τωρα μελος.οσο για το μαγαζι,επειδη ειχα δει εδω οτι δενπανε κορυ και πλατυ μαζι,τον ρωτησα και μου ειπε οτι δεν εχει προβλημα.και τωρα δεν ξερω τι να κανω...

Για αρχη, απ οτι θυμαμαι εχεις χαλικι οποτε τα κορυ δεν πανε! Κατα δευτερον τα πλατυ θελουν σκληρο νερο ενω τα κορυ μαλακο!

Τωρα, υποτιθεται πως αυτα τα ψαρια εχουν μεγαλωσει ολα μαζι σε ιδια πανω κατω νρα και δεν εχουν θεμα και πως αν το χαλικι ειναι στρογγυλεμενο και οχι μυτερο δεν εχουν προβλημα τα κορυ!

Εμενα η αποψη μου ειναι οχι! Μην τα βαλεις μαζι!

Εδω,μπορεις να δεις τις πληροφοριες για καθε φυτο.

Πωπω πολυ χρησιμο αυτο το αρθρο.τελειο. :thumbsu:

Για αρχη, απ οτι θυμαμαι εχεις χαλικι οποτε τα κορυ δεν πανε! Κατα δευτερον τα πλατυ θελουν σκληρο νερο ενω τα κορυ μαλακο!

Τωρα, υποτιθεται πως αυτα τα ψαρια εχουν μεγαλωσει ολα μαζι σε ιδια πανω κατω νρα και δεν εχουν θεμα και πως αν το χαλικι ειναι στρογγυλεμενο και οχι μυτερο δεν εχουν προβλημα τα κορυ!

Εμενα η αποψη μου ειναι οχι! Μην τα βαλεις μαζι!

Το θεμα ειναι πως τα εχω βαλει μαζι εδω και κανα τριμηνο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...