Jump to content

Θελω Να Μαθω Τα Παντα Για Ενα Μικρο Ψαρακι

mikepc1

Recommended Posts

Λοιπον θελω να αγρασω ενα μονομαχο και εχω μαζεψει ενα 60 ευρω για να αγορασω ενα ψαρι μαζι με τον ενιδριο και τισ τροφες αι δεν ξερω αμα μου φτασουνε τα λεφτα μπορεισ να μου βρεις ολα αφτα αλλα κατο απο 60 ευρω?

Ενα ενυδρειο 40-50 εκ μηκος (γυρω στα 30-40 λιτρα) με καπακι και λαμπα.

ενα μικρο φιλτρακι

χαλαζιακο μπεζ ψιλο χαλικακι στο βυθο,

ενα ενυδρειακο ξυλο

μερικα ευκολα φυτα (πχ moss, anubia δεμενα στο ξυλο και cryptocoryne φυτεμενο)

ενα θερμαντηρας ρυθμισμενο να πηγαινει την θερμοκρασια στους 26C

Βυθιζομενο ενυδρειακο θερμομετρο απο οπου θα ελεγχεις αν η θερμοκρασια ειναι οντως 26 (η ρυθμιση του θερμαντηρα μπορει να μη συμφωνει με το θερμομετρο, εσυ θα κοιτας το θερμομετρο τι λεει και θα ρυθμιζεις τι θερμαντηρα αναλογα)

Μια αποχη

ενας μονομαχος και εισαι ετοιμος

Eνα καθαρος καινουριος 15λιτρος κουβας, οπου θα βαζεις νερο απο τη βρυσης και θα το αφηνεις για 24 ωρες πριν την εβδομαδιαια 30% αλλαγη νερου.

Η θερμοκρασια πρεπει να ειναι ιδια με το νερο του ενυδρειου,

Αν βαλουμε νερο με πολυ διαφορετικη θερμοκρασια, το ψαρακι μπορει να πεθανει.

Ελεγχεις με το θερμομετρο του ενυδρειου και το νερο της αλλαγης.

Τροφες

http://www.oceannutrition.eu/products.aspx?Product=betta-pro

https://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/eidiki-trofi-1675/product/sera-fd-bloodworms.html

Το φιλτρο το συντηρεις οποτε πεφτει η ροη του, στιβωντας το σφουγγαρι του σε κουβα με το νερο που εχεις βγαλει απο το ενυδρειο κατα την αλλαγη νερου (για να μη πεθανουν σε νερο βρυσης τα "καλα" βακτηρια που καθαριζουν το νερο απο δηλητηρια οπως η αμμωνια)

Πριν παρεις το ψαρι, για 30-40 μερες θα βαζεις στην αποχη μπολικη ψαροτροφη (μια κουταλια της σουπας) και θα την ακουμπας στην επιφανεια του νερου.

Οταν παει να μουχλιασει, θα την πετας και θα βαζεις καινουρια.

Για το μηνιαιο αυτο "στρωσιμο", μπορει να παρεις να βαζεις μια φτηνη ψαροτροφη.

Οταν περασουν οι 30-40 μερες, θα κανεις μια αλλαγη 80% με νερο ιδια θερμοκρασιας

Στηνεις το ενυδρειο λοιπον το "στρωνεις" με τροφη και οτι απορια εχεις μεχρι να στρωσει, ρωτας εδω και μαθαινεις.

Καλη τυχη και καλως ηρθες.

ΥΓ τα λινκ με τον εξοπλισμο ειναι ενδεικτικα,

Μπορεις να ψωνισεις απο οπου νομιζεις καλυτερα.

Νομιζω στα εξηγει ολα!

Πολύ καλή επιλογή ο μονομάχος είναι έξυπνο ψαράκι με χαρακτήρα έχω και εγώ έναν και είναι τρέλα το καλύτερο ψάρι.Αρκεί να διαβάσεις στο παράρτημα με τους αρχάριους και να ξέρεις τι θα πάρεις από το πετ σοπ να μή σου πασάρει ο πετσοπάς ότι να ναι, αυτοί δε τους νοιάζει αν ο μονομάχος θα είναι ευτυχισμένος να πουλήσουν θέλουν.Οπότε για αρχή πάς σε ενυδρείο 20 λίτρα και άνω διακοσμημένο με πολλά αληθινά φυτά (μερικά εύκολα:εχινόδορος κερατόφυλο,ανούμπια δεμένη σε ξύλο,φακή,βαλσινέρια,πιστία-στρατιώτες,κρυπτοκορίνα κ.α), στρογκιλές πέτρες για να μη τραυματιστεί το σώμα του και τα τεράστια πτερύγια , άμμο και φυσικά φίλτρο και θερμοστάτη μια εικόνα για το ενυδρείο που θέλει θα χρειαστείς και άλλα πράγματα να αγοράσεις σου τα είπε και ο jimi αρκετά πράγματα.Φυσικά θέλει υπομονή γιατί το ενυδρείο πρέπει να στρωθεί οπότε μη βιαστείς πολύ να αγοράσεις το ψάρι θέλει κανά μήνα τουλάχιστον να στρώσεις το ενυδρείο που θα πάρεις και μετά θα μπει το ψάρι.Πάντως καλή επιλογή και καλή αρχή γενικά μη κάνεις βιαστικές κινήσεις σε αυτό το χόμπι.Διαβάζεις και ρωτάς δεν ακούς κανέναν πετσοπα τι σου λέει καλος ήρθες.

Πολύ καλή επιλογή ο μονομάχος είναι έξυπνο ψαράκι με χαρακτήρα έχω και εγώ έναν και είναι τρέλα το καλύτερο ψάρι.Αρκεί να διαβάσεις στο παράρτημα με τους αρχάριους και να ξέρεις τι θα πάρεις από το πετ σοπ να μή σου πασάρει ο πετσοπάς ότι να ναι, αυτοί δε τους νοιάζει αν ο μονομάχος θα είναι ευτυχισμένος να πουλήσουν θέλουν.Οπότε για αρχή πάς σε ενυδρείο 20 λίτρα και άνω διακοσμημένο με πολλά αληθινά φυτά (μερικά εύκολα:εχινόδορος κερατόφυλο,ανούμπια δεμένη σε ξύλο,φακή,βαλσινέρια,πιστία-στρατιώτες,κρυπτοκορίνα κ.α), στρογκιλές πέτρες για να μη τραυματιστεί το σώμα του και τα τεράστια πτερύγια , άμμο και φυσικά φίλτρο και θερμοστάτη μια εικόνα για το ενυδρείο που θέλει θα χρειαστείς και άλλα πράγματα να αγοράσεις σου τα είπε και ο jimi αρκετά πράγματα.Φυσικά θέλει υπομονή γιατί το ενυδρείο πρέπει να στρωθεί οπότε μη βιαστείς πολύ να αγοράσεις το ψάρι θέλει κανά μήνα τουλάχιστον να στρώσεις το ενυδρείο που θα πάρεις και μετά θα μπει το ψάρι.Πάντως καλή επιλογή και καλή αρχή γενικά μη κάνεις βιαστικές κινήσεις σε αυτό το χόμπι.Διαβάζεις και ρωτάς δεν ακούς κανέναν πετσοπα τι σου λέει καλος ήρθες.

Αν και αργά το είδα είπατε και άλλα πράγματα ψάχνεις για την αγορά του εξοπλησμού καλή τύχη.

θέλει πολύ ψάξιμο για να πάρεις κάτι καλό που να σε συμφέρει κιόλας οικονομικά. ψάξε κ στις αγγελίες μήπως υπάρχει κάτι που χρειάζεσαι...

Εγώ σου εύχομαι καλό ξεκίνημα, αν δεν κάνεις βιαστικές κινήσεις όλα θα πάνε καλά. Τα παιδιά εδώ στο φόρουμ θα σε βοηθήσουν στα πάντα,βήμα βήμα :-)

Στάλθηκε από το ST23i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ολα αυτο ομος φιλι μου κοστιζουν πανο απο 60 ευρω?

Εξαρτάται τι εξοπλισμό θα βρεις, μπορείς να πάρεις μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση για αρχή..

Στάλθηκε από το ST23i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορείς να ξεκινήσεις να αγοράζεις πράγματα μέχρι εκεί που μπορείς οικονομικά. Μετά μαζεύεις κάποια χρήματα και παίρνεις και κάτι άλλο. Σιγά σιγά δλδ.

Προσοχή όμως......το ψαράκι τελευταίο.

Καλώς ήρθες,

Επειδή βλέπω και σε αγχώνει το οικονομικό, θα σου γράψω ενδεικτικά τιμές για να έχεις έναν μπούσουλα:

Θερμοστάτης: 15-17 ευρώ

Απόχη: 1 ευρώ

Φίλτρο: 5-9 ευρώ

Θερμόμετρο: 1-2 ευρώ

Τροφές: αν πάρεις αυτές που σου πρότειναν, γύρω στα 10 ευρώ

Ψάρι: 3-5 ευρώ

Χαλίκι: Αν πάρεις 10 κιλά, περίπου 15-20 ευρώ (αναλόγως τι και από που)

Φυτά, ξύλα και ενυδρείο δεν έβαλα, όπως επίσης και υγρά τεστ.Οι τιμές που σου ανέφερα είναι για καινούρια.Όπως βλέπεις δυστυχώς δεν φτάνουν τα χρήματα...

Μπες στις άγιες και ψάξε αν κάποιο μέλος πιάνει κάτι που χρειάζεσαι. Αν θέλεις να ξοδέψεις τα λιγότερα δυνατα χρήματα, πρεπει να δώσεις χρόνο στο εγχείρημά σου και να κάνεις λίγη υπομονή. Πάντως και μέχρι 60€ να δώσεις, μη νομίζεις οτι θα ειναι μέχρι εκεί. Σιγα σιγα θα σου χρειαστούν κι αλλα πράγματα και θα χρειαστεί να δίνεις κι αλλα χρήματα, ευτυχώς όμως σχετικά λίγα κάθε φορά αν σκεφτείς οτι δε θα έχεις κάποιο μεγάλο ενυδρειο και δύσκολο στη συντήρηση.

Μπορείς να τα παίρνεις σιγά σιγά,πρώτα ένα ενυδρείο κ ένα φίλτρο,και από κει και πέρα θα ξεκινήσεις να μαζεύεις κ τα υπόλοιπα πχ χαλίκια,ξύλα,φυτά.. δεν χρειάζεται να τα πάρεις όλα μαζί,έτσι κ αλλιώς το ψαράκι μπαίνει στο τέλος ;)

Καλές ήρθες και από εμένα.

Ψάξε και στα διαδικτυακά μαγαζιά. Θα βρεις πολύ καλές τιμές. Ζήτησε και από τους γονείς σου ή καποιον μεγαλύτερο να σε βοηθήσουν σε αυτό.

Ότι απορία έχουν μπορούν και εκείνοι να ρωτήσουν ότι χρειάζεται για να κάνεις τις σωστές αγορές.

Καλή συνέχεια...

Ευκολα φυτα χαριζονται και σε αγγελιες.

Επισης το ψιλο χαλικακι μπορει να βρεθει και σε μη ενυδρειακο καταστημα πολυ οικονομικα.

Απλα θα ζητησεις να ειναι χαλαζιακο και ΟΧΙ ασβεστολιθικο,.

Για να το τεσταρεις, θα ζητησεις απο καποιον ενηλικο (που ξερει να το χειριζεται, γιατι ειναι καυστικο) να ριξει λιγο ακουαφορτε πανω σε στεγνο χαλικακι.

Αν ΔΕΝ αφριζει μας κανει.

Μετα θελει πολυ καλο ξεπλυμα με νερο σε κουβα (μισογεματος με χαλικι), μεχρι να βγαινει το νερο καθαρο και διαυγες.

Έγινε επεξεργασία - Jimi
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...