Jump to content

Θελω Να Μαθω Τα Παντα Για Ενα Μικρο Ψαρακι

mikepc1

Recommended Posts

Γεια ειμαι ενα παιδι γυμνασιου και θελω να αγοασω ενα ψαρακι απλο ψαρακι. Θελω να μαθω την τιμη και τι πρεπει να κανω για να ειναι υγιεις και καθαρω. Βοηθεια!!!

Γεια σου κ εσενα!:) Το πρωτο κ βασικο που πρεπει να ξέρεις είναι οτι κανένα ψάρι δε μπαίνει σε γυάλα. Αν εισαι διατεθειμενος να πας σε ενυδρείο θα σου πούμε ότι χρειάζεται

Έχεις κάτι στο μυαλό σου; Με τον όρο "απλό" φαντάζομαι εννοείς ενα "εύκολο" ψαράκι; Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα ψαράκια με την έννοια οτι όλα εχουν λίγο πολυ τις απαιτήσεις τους και πράγματα που πρεπει να τους προσφέρεις για να ζήσουν αξιοπρεπώς. Σκέφτηκες κάποιο ψαράκι ή είδες ενα που να σε ενδιαφέρει;

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Συμφωνω.αυτη η νοοτροπια που ειχαμε για τα ψαρια,οτι το βαζουμε σε μια γυαλα και ειναι ευτυχισμενο ειναι λαθος.θα πρεπει να πας σε ενυδρειο.και μη σε φοβιζει το ολο εγχειρημα,με τις σωστες οδηγιες ολα γινονται.

Ενα ενυδρειο 40-50 εκ μηκος (γυρω στα 30-40 λιτρα) με καπακι και λαμπα.

ενα μικρο φιλτρακι

χαλαζιακο μπεζ ψιλο χαλικακι στο βυθο,

ενα ενυδρειακο ξυλο

μερικα ευκολα φυτα (πχ moss, anubia δεμενα στο ξυλο και cryptocoryne φυτεμενο)

ενα θερμαντηρας ρυθμισμενο να πηγαινει την θερμοκρασια στους 26C

Βυθιζομενο ενυδρειακο θερμομετρο απο οπου θα ελεγχεις αν η θερμοκρασια ειναι οντως 26 (η ρυθμιση του θερμαντηρα μπορει να μη συμφωνει με το θερμομετρο, εσυ θα κοιτας το θερμομετρο τι λεει και θα ρυθμιζεις τι θερμαντηρα αναλογα)

Μια αποχη

ενας μονομαχος και εισαι ετοιμος

Eνα καθαρος καινουριος 15λιτρος κουβας, οπου θα βαζεις νερο απο τη βρυσης και θα το αφηνεις για 24 ωρες πριν την εβδομαδιαια 30% αλλαγη νερου.

Η θερμοκρασια πρεπει να ειναι ιδια με το νερο του ενυδρειου,

Αν βαλουμε νερο με πολυ διαφορετικη θερμοκρασια, το ψαρακι μπορει να πεθανει.

Ελεγχεις με το θερμομετρο του ενυδρειου και το νερο της αλλαγης.

Τροφες

http://www.oceannutrition.eu/products.aspx?Product=betta-pro

https://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/eidiki-trofi-1675/product/sera-fd-bloodworms.html

Το φιλτρο το συντηρεις οποτε πεφτει η ροη του, στιβωντας το σφουγγαρι του σε κουβα με το νερο που εχεις βγαλει απο το ενυδρειο κατα την αλλαγη νερου (για να μη πεθανουν σε νερο βρυσης τα "καλα" βακτηρια που καθαριζουν το νερο απο δηλητηρια οπως η αμμωνια)

Πριν παρεις το ψαρι, για 30-40 μερες θα βαζεις στην αποχη μπολικη ψαροτροφη (μια κουταλια της σουπας) και θα την ακουμπας στην επιφανεια του νερου.

Οταν παει να μουχλιασει, θα την πετας και θα βαζεις καινουρια.

Για το μηνιαιο αυτο "στρωσιμο", μπορει να παρεις να βαζεις μια φτηνη ψαροτροφη.

Οταν περασουν οι 30-40 μερες, θα κανεις μια αλλαγη 80% με νερο ιδια θερμοκρασιας

Στηνεις το ενυδρειο λοιπον το "στρωνεις" με τροφη και οτι απορια εχεις μεχρι να στρωσει, ρωτας εδω και μαθαινεις.

Καλη τυχη και καλως ηρθες.

ΥΓ τα λινκ με τον εξοπλισμο ειναι ενδεικτικα,

Μπορεις να ψωνισεις απο οπου νομιζεις καλυτερα.

Έγινε επεξεργασία - Jimi
  • Like 3

Νομίζω είπες αρκετή ποσότητα:

Εφόσον έχουμε γεμίσει το ενυδρείο τελικά με νερό και αντιχλωριο και όλες οι τιμές είναι μηδενικές ακόμα, προσθέτουμε τριμμένη τροφή, τα πολύχρωμα φυλλαράκια, κάντε την σαν σκόνη και ρίξτε πάνω κάτω μισο κουταλάκι του γλυκού ανά 100 λίτρα νερού. Η δοσολογία είναι εμπειρική και δεν μας πειράζει εάν πέσει λίγο παραπάνω ή παρακάτω.

Εγώ θα σου πρότεινα πριν αρχίσεις να αγοράζεις ,να αρχίσεις να διαβάζεις. . .

Η Πρώτη Επαφή Με Το Ενυδρείο

Αν κάνεις σωστά βήματα τα πράγματα είναι παρα πολύ εύκολα και χωρίς πάρα πολλά έξοδα!!

Τέλος κάτι σημαντικό. . .

Πρώτα διαβάζουμε-ρωτάμε και μετά αγοράζουμε!Στο κατάστημα πηγαίνουμε πάντα αποφασισμένοι και παίρνουμε αυτό που θέλουμε.

Αν δεν το βρούμε δεν αγοράζουμε οτι μας πλασάρουν αλλά επανερχόμαστε στο διαβάζουμε-ρωτάμε . . . :)

Kαλή αρχή και από εμένα φίλε μου :)

Πας στην επεξεργασια προφιλ και υστερα στο αλλαξτε την υπογραφη σας!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Νομιζω ξεφευγουμε απο το θεμα σου! Πανω δεξια στην οθονη σου λεει το ονομα σου! Αν πατησεις εκει, σου βγαζει επιλογες! Πατας το προφιλ μου και μετα αλλαγη υπογραφης!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...