panos1982 22 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 22 Φεβρουαρίου 2015 καλησπερα θελω να βαλω καποιες γαριδες στο ενυδρειο μου και δεν ξερω ποιο ειδος ταιριαζει με την ψαροσυνθεση μου... εχω ενα φυτεμενο 125 λιτρων και μεσα εχω 10 καρδιναλιους , 4 πλατι ,2 ραμιρεζι, 6 helena( thanks δημητρη) αρκετους λαθρεπιβατες (μαλλον physa) και σημερα εβαλα λιγες red chery(thanks αλεκο) αλλα οι πιο πολλες εγιναν τροφη.βεβαια τωρα που εκλεισε το φως ειδα 2 ελπιζω να ζουν και οι αλλες. τα ραμιρεζι ειναι λιγο επιθετικα την επεσαν και σε ενα helena αλλα δεν το τραυματησαν. οι γαριδες ειναι καθαριστες και αλγοφαγοι; τι γνωμη εχετε για καραβιδες;ειναι πιο ανθεκτηκες αλλα νομιζω τρωνε τα φυτα; ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 22 Φεβρουαρίου 2015 Με τα ραμιρεζι μεσα,μονο αμανο γαριδες μπορεις να βαλεις που ειναι μεγαλουτσικες και δεν θα γινουν γευμα. Καραβιδες δεν θα εβαζα. Ομως,καποια απο τα ψαρια που εχεις ειναι ασυμβατα μεταξυ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 22 Φεβρουαρίου 2015 Author #3 Share 22 Φεβρουαρίου 2015 το ξερω για τα ψαρια οτι τα πλατι δεν ταιριαζουν αλλα 2 μηνες που εχω πλατι και καρδιναλιους δεν εχω καποιο θεμα τα ραμιρεζι μπηκαν πριν 3 μερες αμανο λες ε; ειναι το ιδιο κινητικες με τις ρεντ τσερι;μου ερεσε πολυ πουτις ειδα "να πετανε" στο ενυδρειο απο γωνια σε γωνια ,μετα καταλαβα οτι ετρεχαν για να μην γινουν γευμα. οι καραβιδες γιατι οχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 22 Φεβρουαρίου 2015 Καλα εγω αλα σου ειπα οτι δεν ταιριαζουν ,τα πλατυ θελου σκληρο νερο ενω τα αλλα μαλακο και ειδικα τα ραμ. Οι αμανο δεν αναπαραγωνται στο γλυκο νερο,οπωτε δεν θα δεις και γεννες. Καραβιδες οχι γτ μεγαλωνουν αρκετα και σκοτωνουν ψαρια αλλα τρωνε και φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 22 Φεβρουαρίου 2015 Author #5 Share 22 Φεβρουαρίου 2015 αρα συμφωνουμε οτι δεν ταιριαζουν τα πλατυ. ειχα παλια καραβιδα με πλαστικα φυτα οποτε δεν ξερω συμπεριφορα παντως ψαρι δεν μου πηραξε Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 23 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 Γαρίδες δεν θα σου ελεγα να βαλεις λογω οτι και να βαλεις γαριδες οπως αμανο ναι μεν δεν κινδυνεύουν αλλα θα κρύβονται συνέχια και δεν θα τις χαρείς.Από καραβιδες μπορεις να βαλεις μονο mexican orange crayfish γτ δεν μεγαλώνει όπως οι υπόλοιπες καραβίδες.Για τα ψάρια με κάλυψε πιο πανω ο rastafatian είναι όντως ασύμβατα τα πλατυ.μπορεις να διαβασεις εδω τις ανάγκες των ψαριων που εχεις http://www.aquazone.gr/forums/topic/36965-dhnioesse-oeanethi-aiu-dhaaeni/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 23 Φεβρουαρίου 2015 Author #7 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 Για τα ψάρια τα έμαθα κατόπιν εορτής, Πήγα σε πετ και μου είπαν ταιριάζουν όταν πήρα τους καρδινάλιους.μετά ξεστραβωθηκα και άρχισα να ψάχνω αλλά ήταν αργά.Γενικά δεν μου αρέσει να βγάζω από μέσα τίποτα εκτός εάν δημιουργεί πρόβλημα,γιαυτό και δεν τα έχω βγάλει. Γενικά από τα ενυδρεία μου έχουν περάσει τα πάντα.μέχρι και βάτραχος είχα. Πότε δεν είχα κοιτάξει τις ανάγκες τους απλά αν ταιριάζουν μεταξύ τους (άγρια,ηρεμα) ούτε κάποιος πολίτης από πετ μου είχε -έχει αναφέρει για συνθήκες. Ευτυχώς βρήκα το φόρουμ και άρχισα να ψάχνομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 23 Φεβρουαρίου 2015 Author #8 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Καραβιδα είχα παλιά από μέγεθος ήταν μια χαρά δεν μεγαλώνε αλλά νομίζω τα είχε βάλει με τα φυτά.τα ξεριζωνε παρόλο που ήταν πλαστικά. Δεν θυμάμαι ονομασία αλλά ήταν κατάκοκκινη με κόντες δαγκάνες. Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2015 - panos1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 23 Φεβρουαρίου 2015 #9 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 Για τα ψάρια τα έμαθα κατόπιν εορτής, Πήγα σε πετ και μου είπαν ταιριάζουν όταν πήρα τους καρδινάλιους.μετά ξεστραβωθηκα και άρχισα να ψάχνω αλλά ήταν αργά.Γενικά δεν μου αρέσει να βγάζω από μέσα τίποτα εκτός εάν δημιουργεί πρόβλημα,γιαυτό και δεν τα έχω βγάλει. Γενικά από τα ενυδρεία μου έχουν περάσει τα πάντα.μέχρι και βάτραχος είχα. Πότε δεν είχα κοιτάξει τις ανάγκες τους απλά αν ταιριάζουν μεταξύ τους (άγρια,ηρεμα) ούτε κάποιος πολίτης από πετ μου είχε -έχει αναφέρει για συνθήκες. Ευτυχώς βρήκα το φόρουμ και άρχισα να ψάχνομαι. Γενικά κάπως ετσι εχουμε ξεκινήσει ολοι απο εδω μεσα το καλο με την δική σου υποθεση ειναι οτι δεν εχεις κανει τραγικα λάθη στο ξεκίνημα σου οπως εγω(σε 100lt περιπου οτι κιχληδα μπορεις να φανταστείς παπαγαλοψαρα,σεβεριουμ,αφρικανικες,δολαριο,γκουραμι πραγματικα πρεπει να ηταν πανω απο 30 ψαρια αν βαλω και τα γατοψαρα με τους πλεκο,φουλ με πλαστικά φυτα και ναυάγια βέβαια). Κανενας απο πετ σοπ δεν θα σου πει τιποτα ουτε για μετρήσεις ουτε για το τελικο μεγεθος των ψαριων ουτε αν ταιριάζουν μεταξυ τους,τιποτα αν δεν τον ρωτήσεις συγκεκριμένα και αυτο γιατι εχουν τεραστιο συμφερουν αν εν άγνοια σου πεθαίνουν 10αδες ψαρια το χρονο και πας εκει να τα ανανεώσεις.Για καθε σου απορια ρωτα εδω τα παιδια που δεν εχουν κανενα συμφέρον αν τα κανεις μανταρα η οχι.Σου λεμε για τα ψαρια γιατι αυτα που δεν ταιριάζουν με τις συνθηκες νερου σου θα ειναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες και δεν νομιζω να φτασουν το προσδόκιμο ζωης τους. Καραβιδα είχα παλιά από μέγεθος ήταν μια χαρά δεν μεγαλώνε αλλά νομίζω τα είχε βάλει με τα φυτά.τα ξεριζωνε παρόλο που ήταν πλαστικά. Δεν θυμάμαι ονομασία αλλά ήταν κατάκοκκινη με κόντες δαγκάνες. Τα πιο πολλα πετ σοπ πουλανε κοκκινες μπλε η ασπρες καραβιδες το προβλημα ειναι οτι θα σου κανει ανω κατω τον βυθο ξεριζώνοντας τα φυτα σου και επίσης μπορει ευκολα να σου φαει καποιον καρδινάλιο η γενικα καποιο μικρο ψαρι την νυχτα. Σε φυτεμενα ανυδρεια εχω δει μονο τις νανοκαραβιδες που σου ειπα πιο πανω καμια αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 23 Φεβρουαρίου 2015 #10 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 καλησπερα θελω να βαλω καποιες γαριδες στο ενυδρειο μου και δεν ξερω ποιο ειδος ταιριαζει με την ψαροσυνθεση μου... εχω ενα φυτεμενο 125 λιτρων και μεσα εχω 10 καρδιναλιους , 4 πλατι ,2 ραμιρεζι, 6 helena( thanks δημητρη) αρκετους λαθρεπιβατες (μαλλον physa) και σημερα εβαλα λιγες red chery(thanks αλεκο) αλλα οι πιο πολλες εγιναν τροφη.βεβαια τωρα που εκλεισε το φως ειδα 2 ελπιζω να ζουν και οι αλλες. τα ραμιρεζι ειναι λιγο επιθετικα την επεσαν και σε ενα helena αλλα δεν το τραυματησαν. οι γαριδες ειναι καθαριστες και αλγοφαγοι; τι γνωμη εχετε για καραβιδες;ειναι πιο ανθεκτηκες αλλα νομιζω τρωνε τα φυτα; ευχαριστω και τα δύο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 Οι καλύτεροι καθαριστές είναι τα χέρια μας και τα εργαλεία που υπάρχουν στο εμπόριο. Δεν λεω ότι είναι κακό να βάζουμε αλγοφάγους οργανισμούς όταν μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, αλλά όχι μόνο και μόνο για να μας καθαρίζουν το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 23 Φεβρουαρίου 2015 Author #12 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 συμφωνω μονο τα χερια μας ειναι καλυτερα, δεν θα εβαζα για αυτο τον λογο απλα ενημερωτικα βεβαια σε προηγουμενη ψαρασυνθεση ειχα ενα πλεκο (γλυφτη )που στην κυριολεξια καθε μερα καθαριζε απο κατι .απο πρασινο που ειχα ενα αγγειο το εκανε παλι ασπρο πιο καλα και απο τα χερια μου που ετριβα με τις ωρες... μηπως να βαλω κανενα τετοιο παλι να με βοηθαει λιγο;;; ποιος ταιριαζει ομως; Υ.Γ. ξερω οτι ειμαι εκτος θεματος αλλα να μην ανοιγω καινουργιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo96 23 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 23 Φεβρουαρίου 2015 βέβαια! μπορεις να βαλεις ενα ζευγαρι ancistrus...http://www.aquazone.gr/forums/topic/36765-ancistrus-cf-cirrhosus/#entry323421 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 Για ποιο λογο θες να βαλεις ενα τετοιο ψαρι? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 24 Φεβρουαρίου 2015 Author #15 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 Γιά να μου φάει λίγο άλγη. Να κάνει την δουλειά του!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Φεβρουαρίου 2015 #16 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 Οι καλύτεροι καθαριστές είναι τα χέρια μας και τα εργαλεία που υπάρχουν στο εμπόριο. Δεν λεω ότι είναι κακό να βάζουμε αλγοφάγους οργανισμούς όταν μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, αλλά όχι μόνο και μόνο για να μας καθαρίζουν το ενυδρείο. Γιά να μου φάει λίγο άλγη. Να κάνει την δουλειά του!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Φεβρουαρίου 2015 #17 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 Ποια αλγη να σου φαει?Εχεις αλγη?Τι αλγη εχεις? Δεν τρωνε ολα τα αλγοφαγα ολες τις αλγες... Θα πρεπει να βρεις τι φταιει και εχεις αλγες και να το διορθωσεις,μονο ετσι θα απαλαγεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 23 Απριλίου 2015 Author #18 Share 23 Απριλίου 2015 τελικα εβαλα red chery στην αρχη ειχα περιπου 6-7 αλλα μαλλον φαγωθηκαν και εμειναν 3 τωρα εχω και γενιτουρια καθε μερα βλεπω απο κανα δυο μωρα διαφανα και μερα με την μερα περνουν χρωμμα βλεπετε η μια που μου εδωσαν ηταν αυγομενη και ευτυχως ειχα γεννητουρια....δεν εχω δει επιθεση στις μικρες και γενικα σε καμια γαριδα περα απο την πρωτη μερα(κανα μηνα πριν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος