Jump to content

Απώλειες Σε Zebra Nerite

Recommended Posts

Καλημέρα και από μένα,

Το ενυδρείο μου τρέχει 3 μήνες τώρα και εδώ και λίγες μέρες έχω χάσει 2 από τα 6 σαλιγκαράκια μου. Οι σημερινές μου μετρήσεις είναι μηδενικές για αμμωνία και νιτρώδη ενώ νιτρκά έχω κάτω από 5 ppm (υγρά τεστ API ενώ με στικάκι pH περί τα 7.2-7.4, ΚΗ περίπου 10 GH > 14). To ενυδρείο είναι φουλ φυτεμένο και ενώ πέρασε τον πρώτο καιρό το σύνδρομο νέου ενυδρείο τώρα είναι πεντακάθαρο από άλγη, τουλάχιστον στα τζάμια .... Αφού οι γαριδούλες μου είναι μια χαρά, ζωηρές και παιχνιδιάρες τι να υποθέσω? Μήπως τα χάνω από την έλλειψη τροφής? (ταϊζω ελάχιστα είναι η αλήθεια γιατί εχω κάνει ένα δέντρο από moss θηρίο και λέω όλο και κάτι θα φυτρώνει εκεί μέσα για τα γαριδάκια μου).

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Γιάννης

Εγώ θα ξεκινήσω από εδώ:

μερικές φορές κάθονται ανάποδα για λίγη ωρα, μήπως τα είδες έτσι και τα πέρασες για ψόφια; εμένα το κάνουν συχνά.

Τα άφησα 1 μέρα ανάποδα όπως τα βρήκα και 1 μέρα γυρισμένα κανονικά, στο τέλος της 2ης ημέρα τα έβγαλα να τα μυρίσω και η ξυνίλα που μου ήρθε ήταν έντονη ... οπότε συμπέρανα ότι δεν ήταν πλέον ζωντανά...

Να ταιζεις κανονικα,μην περιμενεις να πιασουν τα φυτα βιοφιλμ για να φανε,ασε που μ αυτο τα σαλιγκαρια δεν χορτενουν,οπωτε ταιζε κανονικοτατα.

• Like 1

Παντως 2 ζεμπρα που εχω ειναι σκυλια,ακομα και 4 μερες εκτος νερου και ζουσανε! Βγηκαν απο το ενυδρειο και ενω εψαξα το σπιτι δεν τα εβρισκα,4 μερες μετα ειδα κατω απο το επιπλο να ειναι κολημενα στο ξυλο,μπλουμ μεσα και ολα καλα,και με το ψωφοκρυο ε...

Δεν ξερω τι εφταιξε σε εσενα αλλα δεν νομιζω να φταιει το νερο σου και οι μετρησεις γιατι σου λεω ειναι πολυ ανθεκτικα.Το μονο που ισως χρειαζονται ειναι ασβεστιο αλλα και αν υπηρχε ελειψη απλα θα ειχαν προβλημματικο καβουκι.Μηπως εβαλες κανενα σκευασμα που περιεχει χαλκο ή κατι τετοιο?

Έγινε επεξεργασία - argy1

Δεν έχω ρίξει τίποτε από σκευάσματα μέσα, αν ήταν θέμα χαλκού θα είχα θέμα και με τις γαρίδες μάλλον. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι έπεσαν από πείνα... Μιας και ανέφερες όμως το χαλκό, έστειλα email στην Seachem σχετικά με το Flourish (το οποίο θέλω να προσθέτω για τα φυτά μου) και μου απάντησαν ότι περιέχει απειροελάχιστο χαλκό και είναι 100% safe για γαρίδες, να υποθέσω και για τα σαλιγκάρια?

Δεν εχεις προβλημα με το flourish,βαζω στα ενυδρεια μου που εχουν και γαριδες και σαλιγκαρια.

Μηπως εχεις clea helena στο ενυδρειο;

Σταύρο, όχι δεν έχω αν και κάνω σκέψη να βάλω ένα μόνο για να βοηθήσει λίγο το βυθό μου να αερίζεται και να τσιμπολογά από τους λαθρεπιβάτες που εμφανίζονται αραιά και που :)

Έγινε επεξεργασία - johnnix

Σταύρο, όχι δεν έχω αν και κάνω σκέψη να βάλω ένα μόνο για να βοηθήσει λίγο το βυθό μου να αερίζεται και να τσιμπολογά από τους λαθρεπιβάτες που εμφανίζονται αραιά και που :)

Αν το κανεις θα σου φαει οτι σαλιγκαρι εχεις μεσα.

Τα ζεβρα δεν τα τρωει,δοκιμασμενο.

Θα του κανουν ενα πεσιμο και μετα θα το αφησουν στην ησυχια του.

Να και ένα μικρό βιντεάκι για να δείτε την φυτοκάλυψη https://www.youtube.com/watch?v=qkvfM7SSecA

Ο άνθρωπος που με υποστηρίζει στις αγορές μου δεν μου ανέφερε ότι υπάρχει θέμα με τους δολοφόνους και τα zebra. Η μόνη μου ανυσηχία είναι να μην αρχίσει να αναπαράγεται σαν τρελλό :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...