argy1 19 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Προσφατα εστησα ενα 60αρι αφρικανικο με προοπτικη να βαλω μια ομαδα similis.Το θεμα ειναι οτι πηρα ψαρακια απο εναν συνφορουμητη που τελικα πιο πολυ διασωση ηταν.Τα ψαρια ειναι πολυ μικρα σε αθλια κατασταση μαδημενα πτεριγια κτλ. και εν ολιγης εδω και μια εβδομαδα τα φροντιζω σωστα και επανερχονται σιγα σιγα.Το προβλημμα ειναι οτι ενα ψαρακι διαφερει απο τα υπολοιπα και δεν ξερω τι ειναι.Μοιαζει με μουλτι αλλα ενω υπαρχουν 50+ κοχυλια δεν εχει διαλεξει καποιο και τριγυρνα πισω απο τον θερμαντηρα που ειναι και το μονο διακοσμητικο περα απο τα κοχυλια.Επισης η συμπεριφορα του ειναι αρκετα επιθετικη προς τα υπολοιπα οχι σε βαθμο να κινδυνευουν αλλα με ανησυχει.Το λογικο ειναι οτι πρεπει να φυγει αλλα θελω πρωτα να βεβαιωθω για το ειδος του ψαρια και στην συνεχεια να δωθει εκει που πρεπει. Ο πρωην ιδιοκτητης ισχυριζεται οτι δεν υπαρχει μουλτις στο ενυδρειο του και οτι αυτο ισως ειναι calvus?? Για βοηθηστε στην αναγνωρηση γιατι δεν κατεχω πολλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Νομιζω οτι ειναι Μουλτι,αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος γιατι αυτα τα 2 μοιαζουν μεταξυ τους. Ποσα εχεις παρει και σε τι αναλογια? Υπαρχει περιπτωση να εχεις περισσοτερα αρσενικα και το κυριαρχο να τον εχει εκτωπισει στη γωνια.Το ειχα παθει και εγω αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #3 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Εχω παρει 5 απο τα οποια το ενα ειναι ενος μηνα περιπου,τα 3 ειναι λιγο πιο μεγαλα με κατεστραμενα πτερυγια,οταν τα πηρα κολυμπουσαν αναποδα φαντασου,και το πεμπτο ειναι αυτο στη φωτο που εχει πιο σκουρες γραμμες και μονο στο σωμα σε αντιθεση με τα αλλα που ειναι similis σιγουρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Αν εχει γραμμες μονο στο σωμα οπως λες,μαλλον ειναι Μουλτι,δες και εδω για να συγκρινεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 19 Φεβρουαρίου 2015 #5 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Kατα πασα πιθανοτητα Multifasciatus, τα Σιμιλις εχουν εντονο κιτρινο στα ακροπτερυγια απο νεογνα. Παντως εχει περιεργη σωματοδομη, αστο να ξεστρεσαριστει να παρει και χρωμα για σιγουρα. Και σταματηστε να τα λετε ΜΟΥΛΤΙ λες και ειναι μπλεντερ!!! χαχαχαχα ελεος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Kατα πασα πιθανοτητα Multifasciatus, τα Σιμιλις εχουν εντονο κιτρινο στα ακροπτερυγια απο νεογνα. Παντως εχει περιεργη σωματοδομη, αστο να ξεστρεσαριστει να παρει και χρωμα για σιγουρα. Και σταματηστε να τα λετε ΜΟΥΛΤΙ λες και ειναι μπλεντερ!!! χαχαχαχα ελεος! ΜΟΥΛΤΙ ΜΟΥΛΤΙ ΜΟΥΛΤΙ ΜΟΥΛΤΙ!!!!! χαχααχαχαχχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 19 Φεβρουαρίου 2015 #7 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Xαχαχαχαχαχαχα!!!! Μουλτι και τα μυαλα στα μπλεντερ!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 19 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Ρε παιδιά εμένα γιατί δεν μου φαίνεται καν για κοχυλόψαρο? Ούτε για κάλβος.. Μοιάζει αρκετά μεγάλο(3-4 εκ.) αν ήταν Multi ή Similis θα είχε φανεί.. Αυτό μοιάζει σαν το μέγεθος του να είναι αρκετά μεγαλύτερο. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αλλά μοιάζει με mbuna!! Το σίγουρο είναι οτι πρέπει να φύγει φίλε μου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 19 Φεβρουαρίου 2015 #9 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Στην τρίτη φωτογραφία στο πρωκτικό πτερύγιο κίτρινη βούλα βλέπω; Αν και μοιαζει με multifasciatus και εγώ δεν νομίζω πως είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 19 Φεβρουαρίου 2015 #10 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Ρε παιδιά εμένα γιατί δεν μου φαίνεται καν για κοχυλόψαρο? Ούτε για κάλβος.. Μοιάζει αρκετά μεγάλο(3-4 εκ.) αν ήταν Multi ή Similis θα είχε φανεί.. Αυτό μοιάζει σαν το μέγεθος του να είναι αρκετά μεγαλύτερο. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αλλά μοιάζει με mbuna!! Το σίγουρο είναι οτι πρέπει να φύγει φίλε μου. Και εμενα για εκει μου παει η σωματοδομη του.. αλλα ειναι πολυ μικρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 19 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Για καποιο ειδος pseudotropheus θα μαντευα saulosi με αυτες τις ριγες πραγματικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #12 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Ρε παιδιά εμένα γιατί δεν μου φαίνεται καν για κοχυλόψαρο? Ούτε για κάλβος.. Μοιάζει αρκετά μεγάλο(3-4 εκ.) αν ήταν Multi ή Similis θα είχε φανεί.. Αυτό μοιάζει σαν το μέγεθος του να είναι αρκετά μεγαλύτερο. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αλλά μοιάζει με mbuna!! Το σίγουρο είναι οτι πρέπει να φύγει φίλε μου. Αν και δεν γνωριζω πολλα απο αφρικη και εγω εχω την εντυπωση απο την πρωτη στιγμη οτι δεν ειναι κοχυλοψαρο.Επισης εχω καταλαβει και εγω οτι γινεται μεγαλο (τωρα ειναι 2,5 εκκατοστα) αλλα για να το δωσω θα πρεπει πρωτα να ξερω τι ειναι και οχι σαν τον αλλο (ονοματα δεν λεμε) που μου το εδωσε για similis.. Θα το δωσω να απαλαγω και εγω ωστε να μεγαλωσω τα ψαρια μου σωστα αλλα να βρει και αυτος ενα σπιτι σωστο για τα μετρα του. Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2015 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 19 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Προσφατα εστησα ενα 60αρι αφρικανικο με προοπτικη να βαλω μια ομαδα similis.Το θεμα ειναι οτι πηρα ψαρακια απο εναν συνφορουμητη που τελικα πιο πολυ διασωση ηταν.Τα ψαρια ειναι πολυ μικρα σε αθλια κατασταση μαδημενα πτεριγια κτλ. και εν ολιγης εδω και μια εβδομαδα τα φροντιζω σωστα και επανερχονται σιγα σιγα.Το προβλημμα ειναι οτι ενα ψαρακι διαφερει απο τα υπολοιπα και δεν ξερω τι ειναι.Μοιαζει με μουλτι αλλα ενω υπαρχουν 50+ κοχυλια δεν εχει διαλεξει καποιο και τριγυρνα πισω απο τον θερμαντηρα που ειναι και το μονο διακοσμητικο περα απο τα κοχυλια.Επισης η συμπεριφορα του ειναι αρκετα επιθετικη προς τα υπολοιπα οχι σε βαθμο να κινδυνευουν αλλα με ανησυχει.Το λογικο ειναι οτι πρεπει να φυγει αλλα θελω πρωτα να βεβαιωθω για το ειδος του ψαρια και στην συνεχεια να δωθει εκει που πρεπει. Ο πρωην ιδιοκτητης ισχυριζεται οτι δεν υπαρχει μουλτις στο ενυδρειο του και οτι αυτο ισως ειναι calvus?? Για βοηθηστε στην αναγνωρηση γιατι δεν κατεχω πολλα. Το πιο σημαντικό είναι να μάθεις ή να μας πεις αν είδες, τι είδη φιλοξενούσε στο ενυδρείο του ο πρώην ιδιοκτήτης.....ειχε και Malawi και Tanganyika? Το σίγουρο είναι πως ΔΕΝ είναι ούτε multi ούτε similis. Κανε μια προσπάθεια για καλύτερη φωτο του ψαριού απο τα πλάγια μηπως βοηθήσει στην αναγνώριση......μου μοιαζει για κάτι.....αλλα δύσκολο...... Αν και δεν γνωριζω πολλα απο αφρικη και εγω εχω την εντυπωση απο την πρωτη στιγμη οτι δεν ειναι κοχυλοψαρο.Επισης εχω καταλαβει και εγω οτι γινεται μεγαλο (τωρα ειναι 2,5 εκκατοστα) αλλα για να το δωσω θα πρεπει πρωτα να ξερω τι ειναι και οχι σαν τον αλλο (ονοματα δεν λεμε) που μου το εδωσε για similis.. Θα το δωσω να απαλαγω και εγω ωστε να μεγαλωσω τα ψαρια μου σωστα αλλα να βρει και αυτος ενα σπιτι σωστο για τα μετρα του. Ψυχραιμία φίλε μου.....μπορεί και εκείνος να μην γνώριζε.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #14 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Για καλυτερη φωτο θα προσπαθησω αυριο,απο ψαρια δεν ειδα και πολυ καλα και το σιγουρο οτι τα ειχε ενα μηνα μεσα και αυτος και οχι παραπανω,οσα ειδα ηταν μικροψαρα και ιδια με αυτα που εχω,εκτος απο το συγκεκριμενο.Το οτι τα εχει ενα μηνα σημαινει οτι ολα μπορει να παιζουν μιας και ειναι ακομα μικρο σιγουρα.Βεβαια ειναι πιο ανεπτυγμενο απο τα υπολοιπα,δεν εχει μπει σε κοχυλι και ειναι αρκετα χωροκατακτητικο σε σχεση με τα αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ina 19 Φεβρουαρίου 2015 #15 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Kαι εγω πιστευω οτι ειναι mbuna ..Οταν ειχα κιχλιδες το ειχα το συγκεκριμενο ψαρακι..δυστυχως δεν βρισκω φωτο για να συγκρινουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #16 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Επισης δεν ξερω αν βοηθαει αυτο,αλλα ειναι απιστευτα γρηγορο στο κολυμπι,αστραπιαιο θα ελεγα! Σε κλασμα δευτερολεπτου το βλεπεις απο την μια γωνια του ενυδρειου στην αλλη σαν αστραπη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 19 Φεβρουαρίου 2015 #17 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Απο το "σωματότυπο" κι εμένα για mbuna μου κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 19 Φεβρουαρίου 2015 #18 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Saulosi δεν ειναι με τιποτα γιατι σαυτη την ηλικια -μέγεθος τα saulosi ειναι κιτρινα-πορτοκαλί! Μπορει να ειναι afra γιατι βλεπω ελαφρως κιτρινο κεφαλι,ή κανενα υβριδιο οποτε τρέχα γυρευε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 20 Φεβρουαρίου 2015 Author #19 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Δυστυχως δεν καθεται για καλυτερη φωτογραφια,μονο αυτες τις δυο μπορεσα να βγαλω απο το πλαι και επειδη δεν φαινεται στις φωτο μπορω να σας πω με σιγουρια οτι στο πρωκτικο πτερυγιο εχει μια κιτρινη βουλα. Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2015 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 20 Φεβρουαρίου 2015 #20 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 Ξερεις τι με προβληματίζει αφάνταστα??? αυτο το "καρουμπαλακι" πανω απο τα μάτια που εχει και δεν είναι οξυκατάλικτο το ρύγχος του, φαινεται καλύτερα στις πρωτες φωτο....συγκεκριμενα ειδη το εχουν και mbuna και tanganyika, αλλα τα δεύτερα πιο σπανιο να βρεθουν..... Για μενα αξιζει να το μεγαλώσεις οσο μπορεις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 20 Φεβρουαρίου 2015 Author #21 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 Μεσα στο ιδιο ενυδρειο με τα similis? Δεν θα υπαρξει προβλημμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 20 Φεβρουαρίου 2015 #22 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 πχ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 20 Φεβρουαρίου 2015 Author #23 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 Αυτο ειναι ειμαι σιγουρος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 20 Φεβρουαρίου 2015 #24 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 Μεσα στο ιδιο ενυδρειο με τα similis? Δεν θα υπαρξει προβλημμα? Φυσικά εκεί θα υπάρξει πρόβλημα...... Αυτο ειναι ειμαι σιγουρος! Δες το καλυτερα και δως του χρόνο να μεγαλώσει εστω και σε ενυδρειο φιλου απο εδω....αν ειναι αυτο αξιζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Φεβρουαρίου 2015 #25 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 .....ποιό είναι ρε παιδιά τελικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος