Jump to content

Νέο Φυτεμένο Ενυδρείο

Jacob Chaniotis

Recommended Posts

Οσο για ψαρακια....εγω στο ιδιο ενυδρειο εχω τα cheery barbs

Σε νερο βρυσης βεβαια υπαρχουν κι αλλες επιλογες....

cpd

pseudomugil

gappy

platy

και διαφορα αλλα....

Πανω κατω ειναι αυτα που σου ειπε ο Γιωργος πιο πανω σε νερο βρυσης.

Σημερινές μετρήσεις μετα απο 6 μέρες λειτουργίας

Νο3 -----10mg/l

No2------0,5mg/l

Gh------>4

Kh------6d

Ph------6,6

Cl2-----0mg/l

Nh4----<0,05mg/l

Στις πόσες μέρες να αλλάξω 50 % του νερού ;;;

Και ποτε να βάλω ψαράκια μέσα ;;;

Αλλαγη νερου οταν μετρησεις αμμωνια 0,νιτρωδη 0 και νιτρικα 5 και πανω.

Τι ψαρια θα βαλεις τελικα?

τα ΝΟ3 της πρωτες μερες ηταν 25 .. τωρα γραφεις 10 μηπως μετρας λαθος? τα φυτα αποκλειετε να τα απορροφησαν! το νερο ειναι βρυσης ε? τι ΝΟ3 εχει?

λυπάμαι αλλά και τα δύο είναι αναξιόπιστα!... το νερό της βρύσης σου σίγουρα θα έχει νιτρικά...

Όλα τα υγρά είναι αξιόπιστα. Τα στικς έχουν μεγάλες αποκλίσεις και δεν μπορούν να μας δώσουν αξιόπιστα αποτελέσματα. :)

τα στικς όπως ειπώθηκε πιο πάνω.. αλλά και τα τεστ της sera είναι αναξιόπιστα... την έχω πατήσει και στο λέω... τα καλύτερα είναι της Aquarium Pharmaceuticals inc.

Καλημέρα σας,

παρατήρησα ότι στην ριζά που έχω μέσα στο ενυδρείο έχει αχήσει να δημιουργήτε μια τριχωηδη άλγη γκρι χρώματος και το ότι τα γατόψαρα την τρώνε και κατά κάποιο τρόπο καθαρίζουν την ρίζα .

Είναι φυσιολογικό???

Καλημέρα σας,

παρατήρησα ότι στην ριζά που έχω μέσα στο ενυδρείο έχει αχήσει να δημιουργήτε μια τριχωηδη άλγη γκρι χρώματος και το ότι τα γατόψαρα την τρώνε και κατά κάποιο τρόπο καθαρίζουν την ρίζα .

Είναι φυσιολογικό???

Καλημερα.μηπως ειναι σαν ασπρο χνουδι;αν ναι ,ειναι μυκητας,θα φυγει σιγα σιγα.κι εμενα μου εμφανιστηκε στο στρωσιμο κι εφυγε.

Nαι σαν χνούδι είναι,

δεν εχω κανει ακομα αλλγη νερου αυριο θα κανω πρωτη φορα και θα προετοιμασω τελικα το νερο πριν το βαλω στο ενυδρειο με Aquatan και Toxivec και θερμοκρασια ιδια με του ενυδρείου.

όλα αυτά 3 ώρεσ πριν την αλλαγη του νερου

και τα τεστακια api ειναι αξιοπιστα με βαση την δικη μ εμπειρια....

οταν τραβας το νερο απο το ενυδρειο αν βαλεις την εισοδο κοντα στο χνουδι αυτο θα το τραβηξεις ευκολα ....απλα προσεχε τα ψαρια,,,

οσο για τα ψαρια προτεινω Cpd !!!

Ενταξει αυτο εννοουσα,μπορει να το λενε καπως αλλιως.αλλα νομιζω καπου το ειχα διαβασει σα μυκητα.

Καλησπέρα σας

Έψαχνα κάτι άσχετο στο eBay και βρήκα σπόρους φυτών διαφόρων ειδών...

Ήθελα να ρωτήσω αν εχει κάνει κάποιος αποπήρα να αγοράσει σπόρους απο το Ίντερνετ και αν εχει δει αποτελέσματα .

Το κόστος των σπόρων παίζει γύρω 7-10 δολάρια για 15 διαφορετικά είδη φυτών σε μια παραγγελία .

Δώσε μας link ή τα είδη των φυτών για να σιγουρευτούμε πως πρόκειται για φυτά κατάλληλα για ενυδρείο. Εγώ πάντως δεν έχω ξαναδιαβάσει για τέτοιου "είδους" φύτεμα ενυδρείου! :)

Καλησπέρα σε όλους , μπορεί κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω λάμπα φυτεμένου ενυδρειου aquael deco light duo???

Ειναι λάμπα μια ροζ μια λευκή

Κανε μια ερωτηση στην κατηγορια των καταστηματων.

νομιζω φερνει ο δενδρινος sylvania grolux που χρησιμοποιω και εγω .

• 2 weeks later...

Καλημερα στην ομάδα ,

Όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω στο ενυδρείο μου είχα μια διπλή λαμπα λευκού χρώματος 3000Κ , βρήκα και αγόρασα της aquael 8500K για φυτεμένο και μου είπαν στο pet shop να χρησιμοποιώ και της δυο λάμπες και αυτό έκανα , στην Τρίτη μέρα λειτουργίας παρατήρησα δημιουργία αλγης σε φυτά και λιγο στο τζαμί υπάρχει περιπτώσει να φτάσει η νέα λαμπα ;; Να της χρησιμοποιώ και τις 2 ;;; 8 ώρες την ημέρα τις έχω αναμενες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...