Jacob Chaniotis 17 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σας, Ύστερα απο ένα μήνα ασχολείας με το ενυδρείο και έχοντας πάρει την Πρώτη πίκρα χάρη στην εγγυρη πληροφόρηση κάποιων ΄΄ειδικων΄΄ Απο pet shop αποφάσισα να ξεκινήσω απο την αρχή το ενυδρείο φυτεμένο Αυτή την φορά σωστά στρωμένο κάνοντας πρώτα τα κατάλληλα τεστ θα διαλέξουμε Τους καινούργιους ένοικους Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 17 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Κάνε μια παρουσίαση του ενυδρείου σου λίτρα,βυθός,φιλτρανση, μετρήσεις κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob Chaniotis 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #3 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Το ενυδρείο ειναι 60 λίτρα με υπόστρωμα της fluval απο διακοσμητικά εχει μια φυσική ρίζα 2 πέτρες και 3 εύκολα φυτά δε θυμάμαι ακριβώς τα ονόματα των φυτών . Φίλτρο έχω ευτο που είχε μέσα το ενυδρείο της hailea και εχει μέσα βιολογικό υλικό siporax. Οι σημερινές μετρήσεις ειναι αυτές ( 2η μέρα λειτουργίας ) No3------ 25 No2------0,5 Gh------>4 Kh------6 Ph------6,8 Cl2-----0,8 Nh4---->0,05 Λάμπα την άλλαξα είχε μια μπλε-άσπρο και έβαλα λευκή μόνο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Τι βατ και τι κελβιν ειναι η λαμπα σου? Βαλε και μια φωτο απο το ενυδρειο σου να το δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob Chaniotis 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #5 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 24 watt 4500 k Φωτογραφίες θα βάλω αυριο απο τον υπολογιστή . Οι μετρήσεις για δεύτερη μέρα πως ειναι ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Αν εχεις μονο μια λαμπα,τοτε πρεπει να την αλλαξεις με μια που να ειναι 6500Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 17 Φεβρουαρίου 2015 #7 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Φίλε μου οι μετρήσεις σου δείχνουν άστρωτο ενυδρείο. Ακόμη μετράς και αμμωνία και νιτρώδη και νιτρικά και απ' όλα! Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/ ειδικά στο θέμα στρώσιμο και κύκλος αζώτου.Καλή αρχή και καλό κουράγιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 17 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 ενταξει 2η μερα ειναι δικαιολογουνται οι αριθμοι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob Chaniotis 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #9 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Ναι εννοείται ότι θα συνεχίσω μετρήσεις μέχρι να βάλω ψαράκια . Η λάμπα ειναι 2pl γιαυτο ειναι 4500 Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob Chaniotis 18 Φεβρουαρίου 2015 Author #10 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 Καλημέρα σας , ορίστε και μία φωτογραφία από το νέο μου περιβάλλον . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob Chaniotis 18 Φεβρουαρίου 2015 Author #11 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 Ερώτηση , είναι η 3η μέρα του νέου μου ενυδρείου μου όπως σας ανέφερα και υπάρχει στα φυτά σκόνη-χώμα από το υπόστρωμα έχει καθαρίσει σχετικά με την ημέρα που το γέμισα αλλά υπάρχει ακόμα μια σκόνη να αιωρείται, μπορώ να κάνω κάτι για αυτό ??? η να περιμένω να κάνει δουλεία το φίλτρο. Τ ο υπόστρωμα είναι της Fluval και μου είπαν από το petshop ότι δε χρειάζεται χαλίκι από πάνω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 18 Φεβρουαρίου 2015 #12 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα! Το υποστρωμα το εχω κι εγω,ειναι πολυ καλο και οντως δεν χρειαζεται χαλικι απο πανω....δες το αν θες στην υπογραφη μου στο ''60αρι μου'' Η σκονη θα καθαρισει πιο ευκολα αν μπορεις να βαλεις μεσα στο φιλτρακι σου λιγο ενυδρειακο βαμβακι...αλλιως υπομονη.... Και το ξυλο που εχεις βαλει ειναι πολυ ωραιο και τα φυτα πολυ ωραια αλλα τα κοκκινα δεν ειναι και σιγουρο οτι θα πιασουν...θελουν σιγουρα πιο πολυ φως.... Πως και εχεις ph 6.8?Επεξεργαζεσαι το νερο της βρυσης σου με καποιο τροπο? Καλη συνεχεια στα φυτεμενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob Chaniotis 18 Φεβρουαρίου 2015 Author #13 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 όχι δεν έχω κάνει επεξεργασία νερού,έχω ρίξει μεσα Bionitrivec , Aquatan & Tixivec της Sera και Siporax μέσα στο φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 18 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα! Το υποστρωμα το εχω κι εγω,ειναι πολυ καλο και οντως δεν χρειαζεται χαλικι απο πανω....δες το αν θες στην υπογραφη μου στο ''60αρι μου'' Παρενθεση,τα δυο σου ενυδρεια ειναι εξαιρετικα και αποδεικνυουν οτι δεν χρειαζονται λιτρα αλλα μερακι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 18 Φεβρουαρίου 2015 #15 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα! Το υποστρωμα το εχω κι εγω,ειναι πολυ καλο και οντως δεν χρειαζεται χαλικι απο πανω....δες το αν θες στην υπογραφη μου στο ''60αρι μου'' Η σκονη θα καθαρισει πιο ευκολα αν μπορεις να βαλεις μεσα στο φιλτρακι σου λιγο ενυδρειακο βαμβακι...αλλιως υπομονη.... Και το ξυλο που εχεις βαλει ειναι πολυ ωραιο και τα φυτα πολυ ωραια αλλα τα κοκκινα δεν ειναι και σιγουρο οτι θα πιασουν...θελουν σιγουρα πιο πολυ φως.... Πως και εχεις ph 6.8?Επεξεργαζεσαι το νερο της βρυσης σου με καποιο τροπο? Καλη συνεχεια στα φυτεμενα! ΘΑ το κατεβαζει ακομη λιγο , γυρω στο 6,5-6,6 ειναι λογο του υποστρωματος. Χαμηλωνει και λιγο την kh αν δεν κανω λάθος. Τις ανουμπιες δεν τις φυτευουμε τις δενουμε σε πετρες -ριζες. Το κοκκινο φυτο ειναι Alternanthera reineckii? Θελει διοξειδιο οπως και το γκαζονακι που βλέπω. Βαλε μπολικα φυτα τωρα που ειναι αρχη, θα σε βοηθησει με τις άλγες. μεχρι να ισοροπησει. Η σκονη θα φυγει σιγα σιγα με τις αλλαγες νερου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 18 Φεβρουαρίου 2015 #16 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 Παρενθεση,τα δυο σου ενυδρεια ειναι εξαιρετικα και αποδεικνυουν οτι δεν χρειαζονται λιτρα αλλα μερακι. Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 18 Φεβρουαρίου 2015 #17 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 ΘΑ το κατεβαζει ακομη λιγο , γυρω στο 6,5-6,6 ειναι λογο του υποστρωματος. Χαμηλωνει και λιγο την kh αν δεν κανω λάθος. Λογικα αυτο ειναι....εγω απλα οταν εστησα το δικο μου δεν μετραγα ph..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 18 Φεβρουαρίου 2015 #18 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 πολυ καλη πρωτη προσπαθεια μπραβο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Φεβρουαρίου 2015 #19 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Ωραιο το εχεις φτιαξει αλλα το κοκκινο φυτο και το γρασιδι θελουν περισσοτερο φως αλλα και co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob Chaniotis 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #20 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Σας ευχαριστώ πολυ για τα καλά σας λόγια 4η μέρα σήμερα και έχω ακόμη λίγα νιτρώδη, λιγότερα απο την προηγούμενη μέτρηση θα βάλω ακόμα 2 φυτακια σήμερα και θα μέτρισω παλι, η σκόνη εχει κάτσει σε μεγάλο βαθμό Τι ψαράκια μου προτείνετε να βάλω μέσα όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και κάθε ποτέ να κάνω αλλαγή νερού και πόσο τις %??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Φεβρουαρίου 2015 #21 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Θα επεξεργαζεσαι το νερο με καποιο τροπο για να γινετε πιο μαλακο η απλα θα βαζεις βρυσης? Αλλαγη νερου μολις στρωσει το ενυδρειο,περιπου 50-60% και αναλογα με τα νιτρικα που θα εχεις τοτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob Chaniotis 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #22 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Βρύσης θα βάζω κατευθείαν , Το φίλτρο απλά θα καθαρίζω το σφουγγαρακι με νερό του ενυδρειου;; Και μετα την συμπλήρωση του νέου νερού θα προσθέσω bionitrivec & aquatan ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 19 Φεβρουαρίου 2015 #23 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Βρύσης θα βάζω κατευθείαν , Το φίλτρο απλά θα καθαρίζω το σφουγγαρακι με νερό του ενυδρειου;;Ναι Και μετα την συμπλήρωση του νέου νερού θα προσθέσω bionitrivec & aquatan ???Ναι Και μετα 30% αλλαγη νερου μια φορα την εβδομαδα... Οσο για ψαρακια....εγω στο ιδιο ενυδρειο εχω τα cheery barbs Σε νερο βρυσης βεβαια υπαρχουν κι αλλες επιλογες.... cpd pseudomugil gappy platy και διαφορα αλλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacob Chaniotis 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #24 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Σκέφτομαι να βάλω cardinals tetra Κανά 2 γατόψαρα και cpd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Φεβρουαρίου 2015 #25 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Δεν χωρανε αυτα που θες..συν οτι οι καρδιναλιοι θελουν μαλακο νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος