Jump to content

Πρωτο Ενυδρειο / Στρωσιμο / Μετρήσεις /

takizz

Recommended Posts

Πρωτη φορα το ακουω αυτο!φιλε με εκπλησεις!μαλλον μπορεις απλα στηνοντας αφρικανικο σωστα οι γεννες απλα έρχονται!

Τωρα δεν εισαι γνωστης αλλα τα ψαρια συγχωρουν καποια λαθη και στην πορεια θα μαθαινεις και θα ζητας περισσοτερα!βαλε χαρεμι για να δεις τα παντα!συμπεριφορες χρωματα κλπ!

Θελουν απλα σωστο ταισμα και αλλαγες νερου!

Ασε που δεν ειναι σιγουρο οτι θα ρθουν αμεσως οι γεννες!ενας φιλος σημερα πηρε γεννα μετα απο εναμιση χρονο που τρεχει το ενυδρειο του!

Μπορείς να βάλεις 2 χαρέμια Malawi ή να φτιάξεις ένα κοινωνικό Tanganyika. Αλλά σχεδόν σε όλα(εκτός αν πάρεις έτοιμα χαρέμια ή ζευγάρια) θα πρέπει να επέμβεις κάποια στιγμή για να βγάλεις κάποιο περίσσιο αρσενικό ή να αφαιρέσεις κάποιες γέννες.

Ο άλλος τρόπος είναι να το κάνεις species(με ενα είδος δηλαδή). Με αυτό τον τρόπο θα δεις συμπεριφορές και δεν θα χρειαστεί να επέμβεις άμεσα.

Προτείνω τα Ps. demasoni. Βάζεις αμέσως μια 10άδα και κάθεσαι να απολαύσεις.

Εχω καταλληξει σε

Α) 8 demasoni

Ή

Β) 4 labido χαρεμι με αλλο ενα 4πλό χαρεμι saulosi η acei η socolofi ή red zebras

Με βαση παντα τα λαμπιντο πρεπει το δευτερο χαρεμι να ειναι ειδος παμφαγο και οχι φυτοφαγο? Επειδη τα yellow labs ειναι παμφαγο.

Τα saulosi αν τα παρω μικρα 2-3 cm που θα ειναι κίτρινα μετα απο ποσο καιρο και στα ποσα εκατοστα γινονται μπλε τα αρσενικά?

Οι μετρησεις σημερα ητανε

Αμμονια 0,κατι (δεν ητανε εντελως κιτρινο της ΑΡΙ το τετ) περιπου 0,1

ΝΟ2 0

ΝΟ3 10

Ph 8.2

Εριξα τροφη σε αποχη να ταιστουνε τα βακτηρια και θα αφησω αλλες 2 μερες μετρωντας ξανα Δευτερα βραδυ. Θερμοκρασια 28.

Αν θες μην βαλεις labido με red zebra,ή saulosi, υπαρχει κινδυνος υβριδισμου...

Μπορεις να τα βαλεις και με demasoni ή maingano ή iodotropheus.

Labido με acei προτιμώ. Μπορείς με τα παμφαγα να βάλεις φυτοφάγα.

Τα demasoni προσωπικά θα τα προτιμούσα να μπουν μόνα τους για να μεγαλώσει η ομάδα άνετα.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας !!

αποτι ειδα και διαβασα τα demasoni ειναι μια κατηγορια μονα τους και θα πρεπε να γινει υπερπληθυσμος και μονα τους στα 240 λιτρα. Οποτε τα αφηνω στην ακρη και ισως τα φτιαξω σε δευτερο ενυδρειο η στο μελλον καποια αλλη στιγμη.

Οποτε εχω ψιλοκαταληξη σε χαρεμι labido και acei. (3+1)

Αν θελω να βαλω και αλλο ενα χαρεμι mbuna σε κοκκινο η πορτοκαλι χρωμα χωρις να εχω προβληματα υβριδισμου πιο ειδος θα προτεινατε ?

Μετρησα σημερα ξανα και να πω οτι η τροφη που ειχα στην αποχη ειχε πιασει μια μεγαλη μπαλα απο ασπρη βλεννα αυτη που εχουνε κολλησει και οι αεραντλιες τις σιλικονης. Την τροφη την ειχα 2 μερες.

ΝΗ3 0

ΝΟ2 0

ΝΟ3 3

Ph 8.3

Τι λετε ειμαι ετοιμος για να φιλοξενησω ψαρακια? Υπαρχει καποιο τελευταιο τεσταρισμα πριν μπουνε ψαρια για να βεβαιωθω οτι εχω βιολογια στο φιλτρο και μπορει να διασπασει ρυπους?

Μην ψαχνεις κοκκινο μπουνα!δεν υπαρχει τουλαχιστον στην Ελλαδα!εψαχνα ολο το διαστημα που ειχα Μαλαουι,με τα λαμπιντο θα ειναι επιφοβα τα πορτοκαλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...