takizz 17 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Aloha ! Στα χερια μου βρεθηκε το παρακατω ενυδρειο αφου το πηρα απο αγγελια. Παρολο που και ητανε στρωμενο αποφασισα να το ξεκινησω απο την αρχη να μαθω καποια βασικά πραγματα διαδικασιας στρωσιματος και να ασχοληθω με διάκοσμο ενυδρειου , πετρουλες , accessories και φυσικα να διαβασω για τα ψαρια και το ειδος που φιλοξενηθουν. Αδειασα τα παντα που ειχε μεσα το φιλτρο κι τα πεταξα , και αντικατασταθηκαν απο καινουργια υλικα. Fluval 306 με τα 4 μηχανικα φιλτρα που εχει και απο εκει και περα εχω βαλει ανθρακα κατω κατω πανω απο υαλοβαμβακα και απο εκει και πανω ολο με βιολογικο υλικο Fluval biomax τυπου σιποραξ δηλαδη 2,5 συρταρια γεματα τιγκαρισμενα. Εστησα αεραντλιες , εψαξα ολη την αθηνα να βρω λευκη αμμο εβαλα πετρουλες/νταμαροκατασταση κτλ. το Ενυδρειο στηθηκε σε χωρο που θα το βλεπει γενικα κοσμος και ολες αυτες τις μερες οι απορια τους ειναι γιατι δεν εχει μεσα ψαρια. χαχαχαχα Ο συμβιβασμος ητανε να μπει μεσα καραβι ναυαγιο να θυμιζει ζακυνθο και ο αλλος ητανε να φτιαχουνει zen stones. Το ξερω δεν κανει φυσικό τοπίο αλλα επρεπε γιατι ο χωρος δεν ειναι μονο δικος μου που φιλοξενουντε τα 240 λιτρα ενυρειου. Γεμισα νερο , εβαλα θερμοστατη τερμα στους 34 βαθμους αεραντλιες δουλευουνε στο μαξ μαζι με το φιλτρο. Επιασε θερμοκρασια στους 29-30 δεν παει παραπανω και εριξα μεσα 1 καπακι seachem stability για να βακτηριασω το εργο ολο. Οι οδηγιες λενε καθε μερα για 7 μερες ριχνεις τη δοσολογια των λιτρων μου. Και για αμμωνια σου λεει ριξε ψαρι. Δεν ηθελα να το κανω αυτο και αποφασισα την δευτερη μερα μετα τα βακτηρια να βαλω τροφη στην αποχη. μετρησα την επομενη και ειδα αμμωνια στο 1 περιπου με API υγρο τεστ. Συνεχιζα να ριχνω βακτηρια και να ανανεωνω τη τροφη στην αποχη αλλα η αμμωνια εμενε εκει σταθερα και χθες (16/02) μετα δηλαδη απο 5 μερες εριξα 2.25 ml καθαρη αμμωνια 24% περιεκτικοτητας για να παω την αμμωνια στο 4 και πηγε. Σημερα μετρησα αμμωνια να εχει πεσει στο 3 και αφου παρελαβα και τα υγρα τεστς ΝΟ2 ΝΟ3 τα μετρησα και τα κοντερ εδειξαν Ph: 7.7 ammonia: 4 NO2: 0.05 NO3: 6mg GH 10 KH 7 Clorio 0 θερμοκρασια: 29 Εχω μπερδευτει γιατι εχω ενδειξεις απο ΝΟ3 ενω λογικά δεν θα επρεπε . Ειμαι σε καλο δρομο η εχω βγει εκτος? Υπομονή υπαρχει δεν βιαζομαι. Σημερα πρεπει να ριξω ξανα βακτηρια οπως και αυριο για να κανω οτι λενε οι οδηγιες , το μονο που παρεκαμψα ητανε οτι εριξα pure αμμωνια και δεν εβαλα ψαρι .Τι να κανω να συνεχισω τις οδηγιες ? Να και 3 φωτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Προσωπικα δεν συμφωνω με την χρηση αμμωνιας στο ενυδρειο. Το ανθρακα πρεπει να τον βγαλεις μετα τις 3-4 πρωτες μερες και να βαλεις στη θεση του βιολογικο υλικο.Επισης εκει που εχεις το ενυδρειακο βαμβακι δεν ειναι σωστο,αυτο μπαινει στο τελευταιο σταδιο φιλτραρισματος και αλλαζεται με καθε αλλαγη νερου. Τωρα,για το στρωσιμο,οπως ειπα και πριν,δεν συμφωνω με την χρηση δηλητηριου στο ενυδρειο οπως αυτη της αμμωνιας,μπορεις να το κανεις με αλλους τροπους. Εγω θα σου πω το εξης. Βαλε μπολι στο φιλτρο σου,την επομενη μερα βαλε ενα μικρο αριθμο ψαριων και μην τα ταισεις καθολου για 4-5 μερες.Μολις περασουν αυτες οι 4-5 μερες,αρχιζεις και ταιζεις 1 φορα την ημερα απο λιγο για 1 εβδομαδα.Απλα πραγματα,ουτε αμμωνιες ουτε τιποτα.. Τι ψαρια εχεις σκοπο να βαλεις? Προσωπικα το στησιμο δεν μου αρεσει πολυ..βεβαια ειναι προσωπικες αποψεις αυτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takizz 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #3 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση. Αμμωνια εβαλα για να μην βαλω ψαρια μεσα και ειδα οτι με την τροφη θα αργουσε πολυ μιας και τα επιπεδα δεν ανεβηκαν αισθητά. Ανθρακας οκ μπορω να τον βγαλω τωρα αφου περασανε καποιες μερες . Μπολι δεν νομιζω οτι θα καταφερω να βρω και να μπολιασω σωστα και in time. Αμμωνια οκ μπορω να μην ξαναβαλω αλλα τι γινεται σε περιπτωση που αρχιζει και κατεβαινουν τα επιπεδα της και δεν αυξανονται τα ΝΟ2? να βαλω παλι τροφη ή ψαρι? Λεω για αφρικανικες κιχλ mbuna να καταληξω σε κινητικά ψαρακια. Το στησιμο ναι νταξει δεν τρελαινομαι αλλα δεν μπορω να κανω πισω σε αυτο το σημειο και να διορθωσω οτι δεν μου αρεσει. Επισης σκεφτοομαι μελλοντικα οταν στρωσει με το καλο να πεταξω μεσα και κανα σκληρο ευκολο φυτο για να μην το τσακισουνε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Το στησιμο που εχεις κανει,δεν κανει για Αφρικανες.Οι Αφρικανες θελουν νταμαρια απο πετρες για να εχουν σπηλιες και κρυψωνες. Βλεπω οτι εισαι Αθηνα,οπωτε θεωρω πολυ ευκολα να βρεις μπολι και να μπολιασεις το ενυδρειο σου,κοιτα εδω,ολο και καποιος θα ειναι κοντα σου και θα μπορει να σου δωσει. Το μπολιασμα δεν ειναι τιποτα δυσκολο,απλα παιρνεις το βιολογικο υλικο που θα σου δωσει καποιος συνχομπιστας και το βαζεις στο φιλτρο σου αλλα σε μικρο χρονικο διαστημα απο την ωρα που θα το παρεις.Και αν θες για να εισαι ακομα πιο σιγουρος οτι θα πιασει το μπολι,ριχνεις και βακτηρια ταυτοχρονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takizz 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #5 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 3 mbuna θελω να φιλοξενησω μεσα νομιζω εχει αρκετες κρυψωνες και τα λιτρα ειναι οκ για να εχει καθενα το χωρο του. αν δεν μπω σε διαδικασια για μπολιασμα περιμενω απλα να πεσει η αμμωνια και να δω τα Νιτρωδη να ανεβουνε ωστε να εχω ενα σημα οτι ο κυκλος ξεκινησε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Γεια σου φιλε! Και το 1 που μετραγες αμμωνια, καλο ηταν. Δεν χρειαζοταν να ριξεις αμμωνια! Τι mbuna θελεις να βαλεις; Για τον διακοσμο ουτε κι εμενα με βρισκεις συμφωνω και ισως στο μελλον και μη λειτουργικο με αποτελεσμα τα ψαρια που θα βαλεις να εχουν προβληματα! Γνωμη μου ειναι πως σε αυτο το κομματι δεν κανεις συμβιβασμους αλλα οπως λεει κι ο Κωστας, γουστα ειναι αυτα! Θερμοκρασια δεν χρειαζεται να εχεις τοσο ψιλη. Αντε τωρα στο στρωσιμο να εχεις καμια 27αρα. Αεραντλια χωρις ψαρια παλι δεν χρειαζεται. Δεν εχεις ψαρια μεσα. Φυτα εγω δεν θα εβαζα σε αφρικανικο αλλα θα εβαζα λιγο παραπανω αμμο γιατι οταν αρχισουν να σκαβουν ισως φτασουν γυαλι! Στο φιλτρο, γεμισε ολα τα κατω με βιολογικο και πανω πανω, στο ιδιο καλαθι με το βιολογικο βαλε τον ενυδρειακο βαμβακι! Τις σωληνες του φιλτρου, εξοδος και εισοδος, βαλτις πιο ακρη και στρεψε την εξοδο πανω στο θεμραντηρα ωστε να ζεσταινει καλυτερα το νερο! Αυτα και οτι θες το συζηταμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takizz 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #7 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Με εχετε προβληματισει με την διακοσμηση. Ειναι πολυ μπουκωμενο απο πετρα? Αισθητικα αν δεν αρεσει οκ αλλα να ξερω τι γινεται σαν περιβάλλον και τι ειναι λαθος. Φυτα οκ μπορει να μην παιξουν . Παντως για 3 ψαρια εχει χωρο να εχει το καθενα απο 2-3 φωλιες για malawi λεω. Οι εξοδοι,εισοδοι του φιλτρου μονο εκει μπαινουν . Μπορω να γυρισω να χτυπαει η ροη πανω στο θερμαντηρα αλλα την εισοδο στο φιλτρο δεν μπορω να την κουνησω. Οτι προταση εχτε στη διακοσμηση καλοδεχουμενη εχω ορεξη να αλλαξω πραγματα και να ασχοληθ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Κανε ενα κοπο και κοιτα στην κατηγορια της Αφρικης τα στησιματα που κανουν και θα καταλαβεις τι εννοουμε οτι ειναι λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Φεβρουαρίου 2015 #9 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Δεν εχει τρυπες πιο ακρη ωστε να μπουν ακρη οι σωληνες; Malawi οκ αλλα τι malawi; Δεν μπαινουν ολα στο ενυδρειο σου! Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2015 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 17 Φεβρουαρίου 2015 #10 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Βελτιστη θερμοκρασια για στρωσιμο 28-31C. Οχι πανω απο 32-33C. Αυτο ειναι χειροτερο και απο οτι αν ηταν πιο χαμηλη απο 28C. Πεφτει κατακορυφα ο ρυθμος νιτροποιησης. Αν υπαρχουν και ετερεοτροφα βακτηρια, ή γενικα αλλου ειδους βοηθητικοι μικροοργανισμοι ή και χημικες ουσιες στα σκευασματα (βοηθητικοι για το στρωσιμο με ψαρια, οπως ειναι προορισμενα να λειτουργησουν πολλα σκευασματα), μπορει να βλεπεις διαφορα περιεργα στις μετρησεις, αφου το ζητουμενο σε αυτα τα σκευασματα ειναι να μη δηλητηριαστουν τα ψαρια στο αστρωτο ενυδρειο, μεχρι να μπορει να δημιουργηθει καταλληλος πληθυσμος αυτοτροφων νιτροποιητικων βακτηριων που κανουν τον κυκλο του αζωτου. Συνηθως για να ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου, ο χρονο που απαιτειται ειναι ιδιος, ειτε στρωνεις με βακτηρια εμποριου, ειτε οχι. Οι τιμες στις μετρησεις ομως, μπορει να αλλαζουν. Δηλαδη μπορει να ειναι πιο ηπιες/ανεκτες για τα ψαρια. (Φυσικα αυτο εξαρταται και απο τη σωστη διαχειριση απο τον χομπιστα, στον ρυθμο εισαγωγης των ψαριων, στο ταισμα και στις μετρησεις του νερου) Αυτο τουλαχιστον φαινοταν κι απο ενα σχεδιαγραμμα με τιμες NH3 NO2 NO3 που ειχε η tetra σε ενα προσπεκτους του safe start, συγκριτικα με τιμες που θα ειχε το νερο, αν δεν ειχαν χρησιμοποιηθει βακτηρια. Δηλαδη ΝΗ3 ΝΟ2 υπηρχε στο νερο για ενα μηνα περιπου, απλα ηταν σε πιο χαμηλες τιμες. Το ιδιο φαινομενο αναλυεται και σε επιστημονικα συγραμματα. Δηλαδη αποτοξικοποιηση της αμμωνιας μπορει να γινει και με αλλους τροπους ("χημικους" και "φυσικους") εκτος του κυκλου του αζωτου, ο οποιος για πολλους λογους προτιμαται για απονιτροποιηση, σε φυσιολογικες συνθηκες. Προσωπικα, (πλην του μπολιασματος) στρωνω με μπολικη τροφη σε αποχη και ειναι το ιδιο (για να μη πω και καλυτερα, αφου δεν εχω αποδειξεις, ουτε εχω βρει ακομα την εξηγηση που μου γινεται πιο γρηγορα απο τον τροπο της υγρης αμμωνιας και των σκευασματων με βακτηρια) Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2015 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
takizz 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #11 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 έκανα 35-40%% αλλαγη του νερου , Prime οσο έπρεπε για αντιχλωριο και ξανα seachem stability σταθερα. Παρατηρωντας το ενυδρειο κοιταξα οτι οι σωληνωσεις της αεραντλιας και το θερμομετρο εχουνε πιασει πανω μια ασπρη κολωδη ουσια σαν βλέννα. Ισως αυτο ειναι ενα σημαδι αποικησης βακτηριων. Οταν εκανα την αλλαγη νερου εβγαλα και τις πετρες και προσθεσα αλλες λάβας γιατι ειχατε δικιο για την διακοσμηση και τους χωρους ητανε εντελώς fake. Με την τωρινη διακοσμηση ετσι οπως το βλεπετε τι ψαρια θα μπορουσε να φιλοξενηση απο Αφρική? ειναι 210 λιτρα καθαρα μαζι με πετρες/αμμο και 110 μηκος Γυρισα την εξοδο του φιλτρου πανω στο θερμοστατη αλλα με την εισοδο δεν μπορω να κανω κατι δεν μπορει να τοποθετηθη αλλου. Οι παραμετροι μου σημερα , μια βδομαδα μετα την χρηση stability και ριχνωντας αμμωνια να φτασει στα 4ppm την 4η μερα που σας ειπα ειναι: PH 7.7 NH3/4 1.5 NO2 0 NO3 8 GH 10 KH 8 Cl 0 Θερμ: 25 Πως το βλεπετε ειμαι σε σωστο μονοπάτι μετα τις αλλαγες νερου/διακοσμησης/παραμετρων ? Τάκης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Φεβρουαρίου 2015 #12 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Πολυ καλυτερο φιλαρακι, μπραβο! Να σου επιστησω την προσοχη ομως για το στησιμο των πετρων! Υπαρχει συγκεκριμενος τροπος που τις στηνουν, δηλαδη πρωτα φτιαχνεις το νταμαρι και μετα ριχνεις την αμμο για να δεσει! Ο λογος ειναι οτι τα αφρικανακια σκαβουν μεχρι γυαλι και υπαρχει κινδυνος καταρρευσης! Επισης ελεγξε ολες τις πετρες, που ισως να ειναι οχι και τοσο σταθερες, για περιπτωση πτωσης, και επανατοποθετησε τις! Αυτην την ασπρη εκει τι την αφησες; Σου χαλαει ολη την ομορφια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Καταρχην για μενα ειναι λαθος που εκανες αλλαγη νερου ενω εισαι στο στρωσιμο,επρεπε να το αφησεις να συνεχισει τον κυκλο του αζωτου. Οταν ειμαστε στο στρωσιμο,δεν κανουμε αλλαγες νερου γιατι ετσι παει το στρωσιμο πισω. Για τις πετρες τωρα,κανονικα πρωτα βαζουμε τις πετρες και μετα την αμμο για σταθεροποιησει και τις πετρες.Οι λαβες δεν ξερω αν σου κανουν γιατι ειναι αιχμηρες και μπορει να τραυματισουν τα ψαρια οταν αυτα θα περνανε απο τις τρυπες. Αν το πας για Αφρικη,να σου μεταφερω το θεμα στην κατηγορια της Αφρικης για να παρεις προτασεις για ψαρια. Να ξερεις μονο,οτι στην Αφρικη παιζει μεγαλο ρολο το μηκος του ενυδρειο και οχι τοσο τα λιτρα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takizz 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #14 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 οι πετρες μπηκανε με ευλαβια μια μια και οι κατω κατω πιασανε γυαλι , οπου ητανε κοφτερες τις ειχα τροχισει πιο πριν ενω τις ειχα βρασει με ξυδι. Αν μπορεις να το μεταφερεις στην Αφρική να παρω προτασεις ευχαρίστως. μου πηρε αρκετη ωρα για να το φτιαξω γιατι μου εβγαινε πολυ συμμετρικο σαν να καθρεφτιζει η μια πλευρα με την αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Φεβρουαρίου 2015 #15 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Στο μετεφερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 19 Φεβρουαρίου 2015 #16 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Οι αλλαγες νερου κατα το στρωσιμο δεν ειναι και καταστροφη οταν δεν ειναι μεγαλες. Μαλλον χρησιμες ειναι. Εγω κανω για ανανεωση των μεταλλων και ιχνοστοιχειων. ΥΓ (νερο αλλαγης με ιδιες παραμετρους φυσικα με του ενυδρειου) Έγινε επεξεργασία 19 Φεβρουαρίου 2015 - Jimi Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 19 Φεβρουαρίου 2015 #17 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Αγορι καλως ηρθες στην Αφρικη!βλεπω ωραιο φοντο,μοιαζει αρκετα με το δικο μου,σε τι το εκτυπωσες τελικα; επισης καλη επιλογη οι πετρες λάβας,γιατι θα πιασουν αλγη και κανουν καλες φωλιες για τα νεογεννητα! αλλα δωσε λιγο υψος ωστε να κρυψεις το φιλτρο και τον θερμοστατη!βαλτα στις γωνιες! Για το στρωσιμο στα ειπαν τα παιδια,ψαρακια υπαρχουν απειρα ολος ο αφρικανοκοσμος εχει γεννες.δυο χαρεμακια καλα θα ηταν πιστευω! Υπομονη και θα πανε ολα καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takizz 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #18 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Το ξανα αλλαξα το setup εχω μουρλαθει ολη μερα να αλλαζω πετρες διακοσμηση κτλ , ειναι και αυτο μια μερια του χομπυ που μου αρεσει πολυ. Οπως το βλεπετε τι ψαρακια θα μπορουσε να φιλοξενησει? Μικρη ιχθυοφορτιση 3-4 ψαρακια μαξ. 200 λιτρα καθαρα εχουνε μεινει και 110 εκατοστα μηκος. Ο πετσοπας μου ειπε να μην βαλω κιχλιδες αφρικης γιατι τριβονται στις πετρες και θα τραυματιστουν. Οποιαδηποτε προταση καλοδεχουμενη Τις ανουμπιες τις εχω δεσει σε ενα βραχακι μικρο συμφωνα με ενα βιντεακι που ειδα sto youtube , τις βαλισνεριες απλα τις εχω βαλει στην αμμο μεσα. Δεν ειμαι σιγουρος για αυτες αν θα πιασουνε και αν χρειαζονται υποστρωμα ειδικο και οχι μονο απλη λεπτοκοκκη αμμο. περιμενω να μηδενιστει η αμμωνια και να μην εχω ΝΟ2 για να βαλω τους πρωτους φιλους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takizz 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #19 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 το φοντο ξεχασα να ανεφερω ειναι δικο σου ναι! Το εχω πειραξει το γυρισα λιγο και του αυξησα την φωτεινοτητα. Ειναι εκτυπωμενο σε αυτοκολλητη διαφανη ταινια και το κολλησα με απλα λιγο νερακι και μαγνητιστικε. Μου εχει παρει μερικες φουσκαλες (ελαχιστες) αλλα δεν μπορω να βαλω χερι απο πισω με καρτα να τις βγαλω. Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου και την ιδεα του ποστερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 20 Φεβρουαρίου 2015 #20 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 πολυ ωραια φιλε!μην ακουω βλακειες τα ψαρια δεν θα παθουν τιποτα απτις πετρες!ενταξει οι γυαλιστερες θα ηταν πιο κοντα στο βιοτοπικο αλλα θα γλυστρανε και θελουν προσοχη στο στησιμο!αυτες κουμπωνουν και μενουν σταθερες! 200λιτρα 4ψαρια λιγα ειναι μην το παρακανουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 20 Φεβρουαρίου 2015 #21 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 Πες μας αν θες τις διαστάσεις του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takizz 20 Φεβρουαρίου 2015 Author #22 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 110 50 υψ 43 πλατος Link to comment Share on other sites More sharing options...
takizz 20 Φεβρουαρίου 2015 Author #23 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 Saxlina ελεγα σταδιακη ιχθυοφορτιση μεχρι τον τελικο αριθμο , να ξεκιναγα με ενα χαρεμι δλδ για αρχη. Οντως οι πετρες κουπωσανε πολυ καλα μεταξυ τους και οι μεγαλυτερες που τις εβαλα κατω πιασανε γυαλι. Καταλαβα οτι και σε περιπτωση καταρευσης πετρας απο ψηλα σιγουρα δεν θα προκαλεσει ζημια στο γυαλι γιατι ειναι σαν ελαφροπετρα και ειδικα μεσα στο νερο μοιαζει πουπουλ . Εσυ που εχεις λαβα εχει τραυματιστει ποτε ψαρακι σου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 20 Φεβρουαρίου 2015 #24 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Οχι φιλε!και ακομη στα στενα σημεια που κυνηγιουνται αν δεν χωρανε δεν μπαινουν!αυτο το συρσιμο στο πλαι το κανουν για να ορισουν περιοχη,στα φυτα στην άμμο ,στις πετρες δεν το κανανε! Οσο για τα ψαρια σου,καλα θα ειναι να τα βάλεις όλα μαζι γιατι αλλιως θα εχεις μαχες!ή εναλλακτικα να βάλεις τα πιο ήρεμα πρωτα πχ λαμπιντο και μετα τα πιο επιθετικα πχ ντεμασονι!οπωςα αντιστοιχα τα πιο μικρα και μετα τα μεγαλυτερα!αυτο για να βολευτουν τα πρωτα να βρουν τα μερη τους και τις φωλιες τους και μετα τα ψαρια που θα κυριαρχισουν! Έγινε επεξεργασία 20 Φεβρουαρίου 2015 - saxlina Link to comment Share on other sites More sharing options...
takizz 20 Φεβρουαρίου 2015 Author #25 Share 20 Φεβρουαρίου 2015 Αν καποιος μπορει να μου κανει προταση ψαροσυνθεσης αφρικανικης κιχλιδας απο λιμνη μαλαουι ή τανγκανίκα στα παραπανω λιτρα και διαστασεις. Μπορω να μην βαλω χαρεμι για να μην εχω γεννες? Αφου ειναι το πρωτο μου ενυδρειο να μην κανω λαθος χειρισμους με πολλαπλασιαμους ψαριων απο την αρχη θα ηθελα να το αφησω για αργοτερα για μετα απο 6-7 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος