vasilis4x4 17 Φεβρουαρίου 2015 #26 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Ομορφα, να ζησουν Δωσε στο λαο πληρορφοριες, τιμες νερου, θερμοκρασια κτλ. Αντε μην ντρεπεσαι...... Τι τρωνε τωρα Νικολα; αρτεμια; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 17 Φεβρουαρίου 2015 #27 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Νίκο δώσε τα φώτα σου εμπειρικά και μόνο για όσα πρέπει να ξέρουμε για αυτά τα πλάσματα μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο!!!! νομίζω η αναπαραγωγή είναι το "ΤΟΡ" μιας προσπάθειας να έχεις ένα ενυδρειο υγείες και σωστό!!! καλό θα ήταν να φτιάξεις ένα άρθρο με όλες τις γνώσεις σου... στα 150 λίτρα κύβο έχω καμία τύχη??? απίστευτα τα μικια (μικρά στα κρητικά)!!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Φεβρουαρίου 2015 #28 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 150 λιτρα δεν νομιζω να ειναι ουτε η καραντινα του Νικου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #29 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Ομορφα, να ζησουν Δωσε στο λαο πληρορφοριες, τιμες νερου, θερμοκρασια κτλ. Αντε μην ντρεπεσαι...... Τι τρωνε τωρα Νικολα; αρτεμια; 1. Ξανά μανά... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 2. ΡΗ 6,5... θερμοκρασία 29-30. 3. Τον μπαμπά... την μαμά... και ξεκίνησαν την έτοιμη αρτέμια της Ο.Ν.- 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly 17 Φεβρουαρίου 2015 #30 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Μια ομορφιά, τι τα κρατάς κρυμένα άνθρωπε μου αυτά; Αν πω να τα χιλιάσεις, είναι λίγα; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #31 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Νίκο δώσε τα φώτα σου εμπειρικά και μόνο για όσα πρέπει να ξέρουμε για αυτά τα πλάσματα μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο!!!! νομίζω η αναπαραγωγή είναι το "ΤΟΡ" μιας προσπάθειας να έχεις ένα ενυδρειο υγείες και σωστό!!! καλό θα ήταν να φτιάξεις ένα άρθρο με όλες τις γνώσεις σου... στα 150 λίτρα κύβο έχω καμία τύχη??? απίστευτα τα μικια (μικρά στα κρητικά)!!! 1. Εγώ έχω γράψει αυτά που γνωρίζω... και συνεχίζω να το κάνω. Άλλοι θεωρούν ότι τους "κράζω"... αλλά εγώ το "τρώω". 2. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό. Κάποτε είχα γράψει 30 σελίδες χειρόγραφες γι αυτό το ψάρι, για ένα περιοδικό το οποίο σταμάτησε την κυκλοφορία του... ενώ τύπωνε το τεύχος όπου θα εκδιδόταν (το είχαν μάλιστα και σε διαφήμιση στο οπισθόφυλλο). 3. Φυσικά και έχεις. Το σύνηθες μέγεθος για μια γεννήστρα είναι 100-120 λίτρα σε σχήμα κύβου. 4. Κατέω το.- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #32 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Μια ομορφιά, τι τα κρατάς κρυμένα άνθρωπε μου αυτά; Αν πω να τα χιλιάσεις, είναι λίγα; ΔΕΝ βρίσκω τον λόγο... να τα δείχνω. Και τις άλλες φορές που έγινε... αιτία ήταν κάποιοι επίμονοι φίλοι. Τα έχω χιλιάσει... προ πολλού. Μια γέννα μπορεί να έχει... περισσότερα από 300 μικρά.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 17 Φεβρουαρίου 2015 #33 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 1. Εγώ έχω γράψει αυτά που γνωρίζω... και συνεχίζω να το κάνω. Άλλοι θεωρούν ότι τους "κράζω"... αλλά εγώ το "τρώω". 2. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό. Κάποτε είχα γράψει 30 σελίδες χειρόγραφες γι αυτό το ψάρι, για ένα περιοδικό το οποίο σταμάτησε την κυκλοφορία του... ενώ τύπωνε το τεύχος όπου θα εκδιδόταν (το είχαν μάλιστα και σε διαφήμιση στο οπισθόφυλλο). 3. Φυσικά και έχεις. Το σύνηθες μέγεθος για μια γεννήστρα είναι 100-120 λίτρα σε σχήμα κύβου. 4. Κατέω το.- δηλαδή ένα ζευγάρι μπορώ να το κρατήσω???? σε λίγο θα κοιμάμαι έξω από το σπίτι για να έχω ενυδρεία!!! πρέπει να τα πούμε αναλυτικά άλλα όχι εδώ είναι ένα θέμα - θέαμα που δεν πρέπει να το χαλάσουμε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #34 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Ένα πιστοποιημένο ζευγάρι που έχεις για αναπαραγωγή... αναγκαστικά σε γεννήστρα θα μπει, για να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι... θα μείνει εκεί... δια βίου.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 17 Φεβρουαρίου 2015 #35 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Ένα πιστοποιημένο ζευγάρι που έχεις για αναπαραγωγή... αναγκαστικά σε γεννήστρα θα μπει, για να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι... θα μείνει εκεί... δια βίου.- Το θέμα όμως δεν ειναι να είσαι εσυ σίγουρος οτι θα γεννήσουν πολλά ψαράκια αλλά να προσφέρεις στα ψάρια σου ενα όσο το δυνατόν καλυτερο περιβάλλον για να ζουν και οχι να τα στρεσαρεις με μεταφορές σε αλλα ενυδρειο μονο και μονο για να γεννήσουν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #36 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 sotosgreek... ΔΕΝ καταλαβαίνω τι εννοείς... μπορείς να το εξηγήσεις περισσότερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 17 Φεβρουαρίου 2015 #37 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Εννοώ ότι ειναι περιττό (όχι αναγκαςτικό), να βάζεις τα ζευγάρια σε γεννήστρες γιατί τα δημιουργούμε πρόσθετο άγχος, άλλωστε δεν είναι ποτε ίδιες ακριβως οι συνθήκες και στα δύο ενυδρεία και ασε που με το κυνήγι μπορεί ακόμη και να τραυματιστούν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #38 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Έχεις δίσκους ή τυχαία... τα γράφεις αυτά; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 17 Φεβρουαρίου 2015 #39 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Respect και παλι! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 17 Φεβρουαρίου 2015 #40 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 17 Φεβρουαρίου 2015 #41 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Έχεις δίσκους ή τυχαία... τα γράφεις αυτά; Έχει σημασία τί είδος είναι το ψάρι? Γιατί είδα και πρόσφατα από κοντά πετυχημένη γέννα δίσκων μέσα στο κοινωνικό ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #42 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Έχει μεγάλη διαφορά να έχεις δεις κάτι σε ένα ενυδρείο από σύμπτωση... από το να γνωρίζεις για ποίο πράγμα μιλάμε. Έγραψα εγώ ότι ΔΕΝ μπορεί να γίνει... γέννα σε κοινωνικό; Είναι πολύ σπάνιο βέβαια και αρκετά δύσκολο να είναι πλήρης η επιτυχία... όχι όμως παντελώς αδύνατον. Και να πάμε σε αυτό που έγραψες... όταν λες επιτυχημένη... τι ακριβώς εννοείς... για να δούμε και ΑΝ όντως είναι. Είδες "ουρίτσες"... είδες μωρά 20 ημερών... είδες μωρά που έγιναν 4 μηνών; Και πόσα περίπου ήταν αυτά; Τα άλλα που ανέφερες παραπάνω (#35 και #37)... ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας πάντως... για να γνωρίζεις.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios_moraitis 17 Φεβρουαρίου 2015 #43 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Να ρωτήσω κι εγω κατι με τη σειρα μου... Καθε ποτε μεταφέρονται στη γεννήστρα και ποτε πισω στο κυρίως ενυδρειο;;, θέλω να πω , τα μωρά μεγαλώνουν με τους γονείς για κάποιο καιρό κ μετα μόνα τους όταν ειναι περίπου 2-3 cm...τοτε το ζεύγος επιστρέφει στο ενυδρειο,σωστά;; Κι αν τύχει να ξαναγεννησουν άμεσα, δεν υφίστανται πολυ στρες στο βγάλε βάλε;;εκτος βέβαια αν υπάρχει αποκλειστικά ενα ενυδρειο για το ζευγος😜 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 17 Φεβρουαρίου 2015 #44 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Έχω πολύ φαντασία τελικά. Απλώς ήθελα να σου δείξω με αυτά τα μηνύματα πως είναι να διακόπτεις απότομα την χαρά κάποιου. Είναι ένα χόμπι τα ενυδρεία και το φόρουμ είναι για να λέμε την άποψη μας, τις εμπειρίες μας και διάφορα χρήσιμα σε όσους μας ζητάν την άποψή μας ή τη βοήθεια μας και όχι να προσπαθούμε να την επιβάλουμε στους άλλους. Φιλικά πάντα, Σωτήρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #45 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Να ρωτήσω κι εγω κατι με τη σειρα μου... Καθε ποτε μεταφέρονται στη γεννήστρα και ποτε πισω στο κυρίως ενυδρειο;;, θέλω να πω , τα μωρά μεγαλώνουν με τους γονείς για κάποιο καιρό κ μετα μόνα τους όταν ειναι περίπου 2-3 cm...τοτε το ζεύγος επιστρέφει στο ενυδρειο,σωστά;; Κι αν τύχει να ξαναγεννησουν άμεσα, δεν υφίστανται πολυ στρες στο βγάλε βάλε;;εκτος βέβαια αν υπάρχει αποκλειστικά ενα ενυδρειο για το ζευγος😜 Υπάρχουν πολλοί "δρόμοι"... που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει. Μερικοί από αυτούς... Τα μικρά να μείνουν με τους γονείς για κάποιο διάστημα πχ. 2 εβδομάδων και μετά να μεταφερθούν σε άλλο ενυδρείο για μεγάλωμα. Να παραμείνουν στην γεννήστρα και να μεταφερθούν οι γονείς σε άλλη γεννήστρα για την επόμενη γέννα. Να χωριστούν σε διαφορετικά ενυδρεία... για να "χαλαρώσουν". Όλα είναι εξαρτώμενα από το... τι θέλεις να κάνεις και τι εξοπλισμό διαθέτεις. Τα δικά μου ψάρια... ΔΕΝ στρεσάρονται... γιατί... τα έχω μάθει να με εμπιστεύονται.- Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2015 - diskus fan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #46 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Έχω πολύ φαντασία τελικά. Απλώς ήθελα να σου δείξω με αυτά τα μηνύματα πως είναι να διακόπτεις απότομα την χαρά κάποιου. Είναι ένα χόμπι τα ενυδρεία και το φόρουμ είναι για να λέμε την άποψη μας, τις εμπειρίες μας και διάφορα χρήσιμα σε όσους μας ζητάν την άποψή μας ή τη βοήθεια μας και όχι να προσπαθούμε να την επιβάλουμε στους άλλους. Φιλικά πάντα, Σωτήρης Σωτήρη... σου απαγόρευσα να πεις την άποψη σου και με ποίο τρόπο; Σε ποίον διέκοψες την χαρά; Θεωρείς ότι προσπαθώ να σου επιβάλω άποψη επειδή... σου εξηγώ; ΔΕΝ γίνεσαι κατανοητός... κάνε μια προσπάθεια να σε καταλάβω. Απάντηση σε αυτά που ρώτησα... έχεις; Όπως βλέπεις ΔΕΝ αδιαφόρησα σε αυτά που έγραψες όπως κάνουν άλλοι (όταν ΔΕΝ τους "βολεύουν" οι ερωτήσεις)... συνεχίζω να κάνω κουβέντα μαζί σου.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 17 Φεβρουαρίου 2015 #47 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Μιλάω γενικά και όχι στο ότι απαγόρευσες εσύ σε κάποιον να πει την άποψή του.(ξαναδιάβασε τί γράφω και θα καταλάβεις).Επίσης όταν μπαίνεις στο θέμα κάποιου και απαντάς ειρωνικά και επιθετικά καλύτερα να μην το κάνεις δεν σε δείχνει αυτό ανώτερο. Αν δεν έχεις καταλάβει ακόμη αναφέρομαι στο θέμα μου σχετικά με την "κατασκευή του mini ενυδρείου 20 λίτρων". Το ότι δεν αδιαφορείς είναι προς τιμήν σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #48 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 (edited) ΔΕΝ σε καταλαβαίνω ακόμα... δυστυχώς... κι επειδή στην αναζήτηση ΔΕΝ μου βγάζει κάτι... βάλε κάποιο link να δω το θέμα ΜΗΠΩΣ και καταλάβω τι εννοείς τελικά. ΑΝ εσύ θέλεις να δεις τις απαντήσεις μου ως ειρωνικές... αυτό θα δεις και ΔΕΝ θα αλλάξει, νομίζω.- Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2015 - diskus fan Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #49 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Το θέμα σου το βρήκα... Το που "κολλάνε" οι (εσφαλμένες) απαντήσεις που έδωσες εδώ... ΔΕΝ βρήκα. Αυτά που σου έγραψα εκεί εγώ... ΑΝ είναι ανακριβή... μένει να μου το αποδείξεις. ΑΝ νομίζεις ότι... με αυτά τα σχόλια μου "στέρησες χαρά"... που την ζω περισσότερο από 3 δεκαετιές (για μένα μέρος ρουτίνας είναι... ΔΕΝ διάβασες από την αρχή τι έχω γράψει; )... πλανάσαι πλάνην οικτράν. ΔΕΝ το έκανα για να επιδείξω τα κατορθώματα μου (ως είθισται). Το νεαρόν της ηλικίας σου σε οδηγεί σε λάθος μονοπάτι... και συμπεράσματα (μπορώ μάλιστα να το δικαιολογήσω όπως και να το καταλάβω... γιό μεγαλύτερο από σένα έχω).- Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2015 - diskus fan Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #50 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Respect και παλι! Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος