ataktoulis 15 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα στην παρέα. Μετά από αρκετά μεγάλη αποχή επανήλθα και χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Ήμουν καιρό εκτός και το ενυδρείο μου έτρεχε (περίπου 6 μήνες) χωρίς κανένα ψάρι μέσα.. Θέλω να αγοράσω αύριο 2 χρυσόψαρα. Η βιολογία μου θα είναι εντάξει μιας και τα φίλτρα δε στάμάτησαν να λειτουργούν ποτέ; Τροφή δεν έριχνε κανείς και η θερμοκρασία είναι στους 25-26 βαθμούς.. Χρειάζεται πάλι στρώσιμο; Το νερό δε μυρίζει, δεν κιτρίνισε ούτε άλγη έχω. Είναι οκ εάν κάνω απλά μια "γεναία" αλλαγή ή χρειάζομαι στρώσιμο/βακτήρια κλπ.; Αν βάλω 2 ψαράκια και ταΐζω μέρα παρά μέρα για κανένα 10ήμερο θα είναι οκ; Το ενυδρείο είναι 120lt και έχω ένα εξωτερικό fluval και ένα εσωτερικό Aquael Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 15 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Χωρίς καθόλου τροφή , τα βακτήρια θα έχουν αποδεκατιστεί. Εγώ θα έβαζα μόνο ένα ψαράκι μέσα και θα τάιζα ελάχιστα κάθε 3 ημέρες. Καλό είναι σε αυτό το διάστημα να παρακολουθείς τις μετρήσεις του νερού. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmys01 15 Φεβρουαρίου 2015 #3 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Υπάρχει πιθανότητα να κάνει μόνο ένα μίνι κύκλο το ενυδρείο και μετά να είσαι εντάξει. Αλλά για το δεις αυτό πρέπει να έχεις τεστ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 15 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Κάνε τεστ και αν δεν έχεις βιολογία πάρε μπόλι ή κάνε ό,τι σου είπαν τα παιδιά! Τι χρυσόψαρα θα βάλεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #5 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Κάνε τεστ και αν δεν έχεις βιολογία πάρε μπόλι ή κάνε ό,τι σου είπαν τα παιδιά! Τι χρυσόψαρα θα βάλεις; Θα βάλω ένα Comet και ένα Oranda και μετά από καιρό ακόμη ένα fancy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #6 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Χωρίς καθόλου τροφή , τα βακτήρια θα έχουν αποδεκατιστεί. Εγώ θα έβαζα μόνο ένα ψαράκι μέσα και θα τάιζα ελάχιστα κάθε 3 ημέρες. Καλό είναι σε αυτό το διάστημα να παρακολουθείς τις μετρήσεις του νερού. Πότε θα πρότεινες 2ο ψαράκι Δημήτρη εάν οι μετρήσεις είναι οκ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Φεβρουαρίου 2015 #7 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Θα βάλω ένα Comet και ένα Oranda και μετά από καιρό ακόμη ένα fancyΑμα θέλεις να σου δώσω oranda red cap απο τη γέννα των δικών μου, μόλις μεγαλώσουν! Στάλθηκε από το G320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 16 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Πριν βάλεις ψάρι, βάλε σε ένα τούλι λίγη τροφή και κάνε μετρήσεις μετά από 2-3 ημέρες, μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος. Πριν από όλα όμως θα σου πρότεινα να κάνεις μια γενναία αλλαγή, ακόμα και 90%. Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου ; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #9 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Αμα θέλεις να σου δώσω oranda red cap απο τη γέννα των δικών μου, μόλις μεγαλώσουν! Στάλθηκε από το G320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Θέλω! Τα λατρεύω τα red cap. Πώς κατάφερες γέννα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ataktoulis 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #10 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Πριν βάλεις ψάρι, βάλε σε ένα τούλι λίγη τροφή και κάνε μετρήσεις μετά από 2-3 ημέρες, μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος. Πριν από όλα όμως θα σου πρότεινα να κάνεις μια γενναία αλλαγή, ακόμα και 90%. Τι διαστάσεις έχει το ενυδρείο σου ; 80Χ40Χ35 είναι το ενυδρείο μου (112lt δηλαδή).. Ξεκίνησα ήδη με τροφή καιθα κάνω υπομονή καμία εβδομάδα για να πάρω και μετρήσεις. Αλλαγή σκεφτόμουν να κάνω περίπου 50-60%. Θα βοηθήσει τόσο μεγάλη αλλαγή; (90%) Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 17 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 80Χ40Χ35 είναι το ενυδρείο μου (112lt δηλαδή).. Ξεκίνησα ήδη με τροφή καιθα κάνω υπομονή καμία εβδομάδα για να πάρω και μετρήσεις. Αλλαγή σκεφτόμουν να κάνω περίπου 50-60%. Θα βοηθήσει τόσο μεγάλη αλλαγή; (90%) Εφόσον το νερό είναι τόσο πολύ καιρό , θεωρητικά έχει χάσει όλα τα καλά συστατικά του και έχει οξειδωθεί, για αυτό η αλλαγη μόνο καλό θα κάνει. Οι διστάσεις του ενυδρείου σου δεν αρκουν για COMET/COMMON , αυτά θέλουν μήκος από 1,20 και πάνω,μόνο FUNCY μπορείς να βάλεις, και αυτά 3 με το ζόρι (για να μη πω 2) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 17 Φεβρουαρίου 2015 #12 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 +φωνω με τον Τακη σε ολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος