jim the pleco 15 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 το diy co2 το έβαλα να γίνεται η ζύμωση απο τις 14:30 χθές ,το βράδυ σταμάτησε και σήμερα στις 14:30 άρχισε νομίζω να γίνεται η ζύμωση γιατί μετράω έξω απο το μπουκάλι 23 βαθμούς!παρόλα αυτα απο την αερόπετρα δεν βλέπω να βγάζει φουσκάλες!να προσθέσω ότι δέν είναι σε κουβά με θερμοστάτη αλλά έξω απο νερό κουκουλωμένο και ζεσταίνεται με την μπαταρία τις λάμπας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Έχεις φτιάξει την κατασκευή όπως δείχνουν οι οδηγίες εδω μέσα; Έχεις βάλει δηλαδή και τον μετρητή φυσσαλίδων για να δεις κι όλας αν όντως ξεκίνησε η ζύμωση;με το μπουκάλι κουκουλωμένο μη νομίζεις θα κρατήσεις θερμοκρασία Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 15 Φεβρουαρίου 2015 Author #3 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 άρα να πάρω έναν θερμοστάτη αν δεν γίνει τίποτα μέχρι αυριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Εγω οταν το είχα έτσι το διοξείδιο, έκανα αυτο που λέει ο rastafarian με τον κουβά. Το μπουκάλι μέσα, θερμοστάτης και δούλευε μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 15 Φεβρουαρίου 2015 #5 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 παλι θα δουλευει (αν δεν βαλεις θερμαντηρα-κουβα), απλα θα βγαζει λιγοτερες φυσαλιδες... για να μην βγαζει καθολου , κατι δεν εκανες σωστα στην παρασκευη του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Η εχεις διαροη απο καπου η ειναι κρυο το μειγμα. Επισης με αεροπετρα δεν κανεις δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #7 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Σήμερα ανακάληψα τι έφτεγε!είχα διαρροή!αύριο λέω να φτιάξω την διάχυση του rastarfarian με την ταίστρα!έχω κυκλοφορητή αλά νομίζω ότι θα κάνει φασαρία τι λέτε?την τετάρτη θα φτιάξω το νέο μίγμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 16 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Έχω φτιάξει ένα παρόμοιο στον γιο μου και ούτε κουκουλομενο είναι ούτε τίποτα και δουλεύει μια χαρά . Τι υλικά έχεις μέσα ο μικρός αλλάζει το μίγμα κάθε δεκαπέντε μέρες και μετά την αλλαγή την επόμενη κιόλας μέρα αρχίζει να βγαζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Φεβρουαρίου 2015 #9 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Έχω φτιάξει ένα παρόμοιο στον γιο μου και ούτε κουκουλομενο είναι ούτε τίποτα και δουλεύει μια χαρά . Τι υλικά έχεις μέσα ο μικρός αλλάζει το μίγμα κάθε δεκαπέντε μέρες και μετά την αλλαγή την επόμενη κιόλας μέρα αρχίζει να βγαζει Κατι δεν κανετε σωστα,κανονικα την επομενη ωρα αρχιζει να βγαζει,οχι την επομενη μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 17 Φεβρουαρίου 2015 #10 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Γι' αυτό παίρνετε της tropica το Plant growth system 60 με 12.50 ευρώ και καθαρίσατε.Ούτε έπιασε/δεν έπιασε η ζύμωση και αυτά που έχετε τώρα. Ξέρω τι θα πει ο rasta, ότι μια 'μέρα να μην είσαι από πάνω να το πατήσεις δεν βγάζει, αλλά και το diy δεν σε αφήνει ήσυχο... 8.50 ευρώ τα 3 ανταλλακτικά.Αν σου κρατήσει η φιάλη ~40 μέρες, θες περίπου 3x3άδες τον χρόνο, άρα 25.50 + τα 12.50 η αρχική αγορά του συστήματος, με 38 ευρώ έχεις βγάλει την χρονιά σου. Για 100-120 ευρώ που θέλει η μπουκάλα, εσύ έχεις βγάλει ~3 χρόνια χωρίς τα ενδιάμεσα γεμίσματα που θα χρειαστεί. Δεν λέω ότι είναι καλύτερο απ' την μπουκάλα γιατί δεν το έχω δοκιμάσει κιόλας, απλά με όλα αυτά που διαβάζω "μου 'πιασε δε μου 'πιασε, ζύμωση, θερμοκρασία, κτλ" για μέχρι 60 λίτρα πιστεύω είναι μια χαρά.Λέω να το δοκιμάσω και εγώ στο μικρό. Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Γι' αυτό παίρνετε της tropica το Plant growth system 60 με 12.50 ευρώ και καθαρίσατε.Ούτε έπιασε/δεν έπιασε η ζύμωση και αυτά που έχετε τώρα. Ξέρω τι θα πει ο rasta, ότι μια 'μέρα να μην είσαι από πάνω να το πατήσεις δεν βγάζει, αλλά και το diy δεν σε αφήνει ήσυχο... 8.50 ευρώ τα 3 ανταλλακτικά.Αν σου κρατήσει η φιάλη ~40 μέρες, θες περίπου 3x3άδες τον χρόνο, άρα 25.50 + τα 12.50 η αρχική αγορά του συστήματος, με 38 ευρώ έχεις βγάλει την χρονιά σου. Για 100-120 ευρώ που θέλει η μπουκάλα, εσύ έχεις βγάλει ~3 χρόνια χωρίς τα ενδιάμεσα γεμίσματα που θα χρειαστεί. Δεν λέω ότι είναι καλύτερο απ' την μπουκάλα γιατί δεν το έχω δοκιμάσει κιόλας, απλά με όλα αυτά που διαβάζω "μου 'πιασε δε μου 'πιασε, ζύμωση, θερμοκρασία, κτλ" για μέχρι 60 λίτρα πιστεύω είναι μια χαρά.Λέω να το δοκιμάσω και εγώ στο μικρό. Δεν ειναι μονο αυτα που λες. Καταρχην δεν ξερεις ποσο ριχνεις και αν σου φτανει το co2 που ριχνεις και αν δεν σου φτανει δεν μπορεις να ριξεις περισσοτερο. Μετα εχει σκαμανευασματα,δεν ριχνει συνεχεια το ιδιο,οσο τελειωνει η μπουκαλιτσα ριχνει λιγοτερο. Η διαχυση που εχει δεν κανει καλη δουλεια και δεν μπορεις να βαλεις και αλλον διαχυτηρα γιατι οι αλλοι θελουν πιεση για να βγαλουν. Με το να παρεις ενα ολοκληρομενο συστημα με μπουκαλα εχεις λυσει ολα σου τα προβληματα.Δινεις 100 ευρω στην αρχη και μετα καθε γεμισμα εχει 2 ευρω το κιλο. Εγω σε 40 λιτρα ενυδρειο,ριχνω 90 φυσαλιδες το λεπτο και εχω να γεμισω την μπουκαλα 4 μηνες..και εχει ακομα μεσα. Ρυθμιζεις εσυ ακριβως ποσο θες να ριχνεις και μπορεις να ριχνεις και σε 2-3-4 ενυδρεια ταυτοχρονα με ειδικους διακλαδοτηρες που πωλουνται γι αυτον τον σκοπο. Ασε που αν πας και σε μεγαλητερο ενυδρειο,δεν χρειαζεται να ξαναγορασεις co2,σου κανει μια χαρα και η 2κιλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 17 Φεβρουαρίου 2015 #12 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Δεν ειναι μονο αυτα που λες. Καταρχην δεν ξερεις ποσο ριχνεις και αν σου φτανει το co2 που ριχνεις και αν δεν σου φτανει δεν μπορεις να ριξεις περισσοτερο. Μετα εχει σκαμανευασματα,δεν ριχνει συνεχεια το ιδιο,οσο τελειωνει η μπουκαλιτσα ριχνει λιγοτερο. Η διαχυση που εχει δεν κανει καλη δουλεια και δεν μπορεις να βαλεις και αλλον διαχυτηρα γιατι οι αλλοι θελουν πιεση για να βγαλουν. Με το να παρεις ενα ολοκληρομενο συστημα με μπουκαλα εχεις λυσει ολα σου τα προβληματα.Δινεις 100 ευρω στην αρχη και μετα καθε γεμισμα εχει 2 ευρω το κιλο. Εγω σε 40 λιτρα ενυδρειο,ριχνω 90 φυσαλιδες το λεπτο και εχω να γεμισω την μπουκαλα 4 μηνες..και εχει ακομα μεσα. Ρυθμιζεις εσυ ακριβως ποσο θες να ριχνεις και μπορεις να ριχνεις και σε 2-3-4 ενυδρεια ταυτοχρονα με ειδικους διακλαδοτηρες που πωλουνται γι αυτον τον σκοπο. Ασε που αν πας και σε μεγαλητερο ενυδρειο,δεν χρειαζεται να ξαναγορασεις co2,σου κανει μια χαρα και η 2κιλη. +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 17 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Ναι αλλά για κάποιους σαν εμένα που έχουν το ενυδρείο στο σαλόνι και δεν έχουν κάποιο ντουλάπι να την κρύψουν, δεν μπορούν να έχουν την μπουκάλα να φαίνεται στη μέση του σπιτιού (άσε που θα μείνουμε και χωρίς γυναίκα) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Ναι αλλά για κάποιους σαν εμένα που έχουν το ενυδρείο στο σαλόνι και δεν έχουν κάποιο ντουλάπι να την κρύψουν, δεν μπορούν να έχουν την μπουκάλα να φαίνεται στη μέση του σπιτιού (άσε που θα μείνουμε και χωρίς γυναίκα) . Βρε συ,δεν θα παρεις καμια 5κιλη μπουκαλα που ειναι τερας,μια μικρη θα παρεις,η 2κιλη ειναι μικρη. Καλα,για 15 λιτρα ενυδρειο δεν αξιζει να παρεις μπουκαλα,αλλα ουτε και αυτο που λες.Καλυτερα να ριχνεις εξελ αν δεν εχεις καποιο απο τα φυτα που τα καιει. Βεβαια δεν θα δεις τρελα πραγματα με το εξελ,αλλα για τοσο μικρα ενυδρεια ειναι μια χαρα εφοσον και τα φυτα σου δεν εχουν τρελες απαιτησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #15 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 λοιπόν σήμερα εξοπλήστηκα με θερμαντήρα,ταίστρα! κατασκευή μίγματος και ενεργοποίηση αύριο!εγώ πάντως την μπουκάλα την έχω σε τέτοιο σημείο που δεν φαίνεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Φεβρουαρίου 2015 #16 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 λοιπόν σήμερα εξοπλήστηκα με θερμαντήρα,ταίστρα! κατασκευή μίγματος και ενεργοποίηση αύριο!εγώ πάντως την μπουκάλα την έχω σε τέτοιο σημείο που δεν φαίνεται! Εσυ δεν εχεις μπουκαλα..μπουκαλι 1,5 λιτρου εχεις..αλλο το ενα αλλο το αλλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #17 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 βασικά 2 λίτρα αλλά το έγραψα καταλάθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος