betta98 14 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα σας, Πηρα την αποφαση να ξαναφυτεψω απο την αρχη το ενυδρειο μου και ετσι προμηθευτικα καποια ειδη φυτων.Τα φυτα ειναι:Cobomba CarolinaCardamine LyrataEchinodorous TenellusLobelia CardinalisRiccia FluitansRotala Rotundifolia. Διοτι η cardamine lyrata εχει κιτρινισει και τρυπισει μου ειπαν οτι εχει ελλειψη καλιου....Ετσι ειπα να παραγγειλω καποια λιπασματα μαζι με το καλιο και καποιο ειδος που να καταπολεμα την αλγη γιατι πανω στην ριτσια εχει αρχισει να βγενει καποιο ειδος τριχοειδης αλγης... θα ηθελα να μου προτεινετε καποια..Επισης χρησιμοποιω ενα λιπασμα γενικης χρησης απο τον Γιωργο Μισιρλη... Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 14 Φεβρουαρίου 2015 Author #2 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Κανεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Φεβρουαρίου 2015 #3 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Αν εχεις γενικο παρε και ενα καλιο. co2 εχεις? Υγρο για την αλγη δεν υπαρχει,πρεπει να βρεις τι φταιει και να το διορθωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 14 Φεβρουαρίου 2015 Author #4 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Co2 δεν εχω αλλα σκεφτομαι να αγορασω το tetra optimat....Και πως μπορω να βρω τι φταιει και εμφανιζεται αυτη η αλγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Φεβρουαρίου 2015 #5 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Co2 δεν εχω αλλα σκεφτομαι να αγορασω το tetra optimat....Και πως μπορω να βρω τι φταιει και εμφανιζεται αυτη η αλγη? Δεν κανει αυτο το co2 δουλεια.Εκτος οτι δεν εχει σταθερη ροη οσο τελειωνει,θα πρεπει να εισαι απο πανω καθε μερα να πατας το κουμπακι αλλιως δεν θα εχεις co2. Ασε που μακροπροθεσμα βγαινει ακριβοτερα με τις μπουκαλιτσες που θα πρεπει να αγοραζεις. Για ποσα λιτρα ενυδρειο μιλαμε? Συμπληρωσε τη φορμα με ολες τις πληροφοριες και βαλε και φωτογραφιες απο την αλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 14 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Co2 δεν εχω αλλα σκεφτομαι να αγορασω το tetra optimat....Και πως μπορω να βρω τι φταιει και εμφανιζεται αυτη η αλγη? Σχεδον ολες οι άλγες οφειλονται στο χαμηλό co2... Οταν λεμε για co2 ,παμε για μπουκάλα και μανομετρα. ολα τα αλλα δυστηχως δεν μας καλυπτουν, ναι μεν μπορουν να βοηθησουν να εχουμε καποια αναπτυξη αλλα τις αλγες δεν θα τις γλιτωσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 15 Φεβρουαρίου 2015 Author #7 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Σχεδον ολες οι άλγες οφειλονται στο χαμηλό co2... Οταν λεμε για co2 ,παμε για μπουκάλα και μανομετρα. ολα τα αλλα δυστηχως δεν μας καλυπτουν, ναι μεν μπορουν να βοηθησουν να εχουμε καποια αναπτυξη αλλα τις αλγες δεν θα τις γλιτωσουμε. Χμμ, μαλιστα....μηπως υπαρχει καποιο υγρο που να παρεχει co2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 15 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Χμμ, μαλιστα....μηπως υπαρχει καποιο υγρο που να παρεχει co2?Ναι υπαρχει το exel της seachem. Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 15 Φεβρουαρίου 2015 Author #9 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Ναι υπαρχει το exel της seachem. Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου; Το ενυδρειο ειναι 76 λιτρα...ΑΝ το παραγγειλω θα εχουν προβλημα οι γαριδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2015 #10 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Δυσκολα σε τοσα λιτρα με εξελ.Το εξελ ειναι για μικρα ενυδρεια αλλα και παλι μη περιμενεις να δεις τρελη αναπτυξη των φυτων σου με το εξελ,απλα τα συντηρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 15 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 το εξελ οντως συντηρει τα φυτα δεν τους δινει τρελο μπουσταρισμα...εγω σε μετριες προτρινομενες δοσεις εχω παρατηρησει μειωση στις αλγες αλλα γενικα με σωατες αλλαγες φρεσκιες και οχι παλιες λαμπες κακ κανονικη ροη δεν παρατηρω αλγες....αν δεν εχεις χρημα η δεν θες να διαθεσεις για co 2 θα προτεινα χαμηλες δοσεις απο την σειρα seichem και απο εκει και περα βλεπεις ...η απαντηση γενικα στη λιπανση ειναι το co2 , χωρις να σημαινει οτι δεν μπορεις χωρις .! ελπιζω να βοηθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 18 Φεβρουαρίου 2015 Author #12 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 το εξελ οντως συντηρει τα φυτα δεν τους δινει τρελο μπουσταρισμα...εγω σε μετριες προτρινομενες δοσεις εχω παρατηρησει μειωση στις αλγες αλλα γενικα με σωατες αλλαγες φρεσκιες και οχι παλιες λαμπες κακ κανονικη ροη δεν παρατηρω αλγες....αν δεν εχεις χρημα η δεν θες να διαθεσεις για co 2 θα προτεινα χαμηλες δοσεις απο την σειρα seichem και απο εκει και περα βλεπεις ...η απαντηση γενικα στη λιπανση ειναι το co2 , χωρις να σημαινει οτι δεν μπορεις χωρις .! ελπιζω να βοηθησαΕγω λέω να το παρεαγειλω αλλα πρώτα θέλω να ρωτήσω εάν θα έχουν θέμα οι γαρίδες;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 18 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 το εχω χρησιμοποιησει δυο χρονια μαζι με red chery και μεχρι σημερα με αμανο ...αλλα για να.ειμαστε σιγουροι ας ακουσουμε και κανεναν ακομη αν.και δεν.πιστευω να δημιουργει.κανενα θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Αν ριχνεις οσο πρεπει δεν θα εχεις θεμα.Και εγω εριχνα σε ρεντ τσερυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #15 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Αν ριχνεις οσο πρεπει δεν θα εχεις θεμα.Και εγω εριχνα σε ρεντ τσερυ.εγω θα προχωρήσω στην αγορά του σκευάσματος και στην αρχή θα το πάω σιγά σιγά και βλέπουμε...Δηλαδή παραγγέλνω κάλιο και exel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Φεβρουαρίου 2015 #16 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Ναι και τα 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
betta98 24 Φεβρουαρίου 2015 Author #17 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 Ναι και τα 2.Σημερα παρέλαβα το excel και το κάλιο...θα ήθελα να μου πείτε τις δοσολογίες που θα χρειαστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Φεβρουαρίου 2015 #18 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 Οτι λενε τα μπουκαλια θα το ριχνεις σε καθημερινη βαση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 24 Φεβρουαρίου 2015 #19 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 οι δοσολογιες ειναι για φουλ φυτεμενα ...οποτε κατι λιγοτερο ...γενικα θα το δεις κιολας τι αναγκες εχουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Φεβρουαρίου 2015 #20 Share 24 Φεβρουαρίου 2015 οι δοσολογιες ειναι για φουλ φυτεμενα ...οποτε κατι λιγοτερο ...γενικα θα το δεις κιολας τι αναγκες εχουν Στο Καλιο και στο εξελ,ριχνουμε οτι λενε οι δοσολογιες στο μπουκαλι. Αυτο που λες ειναι για υπολοιπα λιπασματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος