Jump to content

Co2 Και Ασταθεια Ph?

yannis2307

Recommended Posts

Άσχετα λοιπον με οποιοδηποτε σεταπ, επειδη ειμαι αρρωστος και κλεισμενος σπιτι ολη την εβδομαδα (και επειδη ειμαι λιγο καμμενος) εβλεπα διάφορα βίντεο σχετικα με φυτα και διοξειδιο, λιπασματα κλπ. και βρηκα αυτον τον τυπο εδω

ο οποιος μιλαει για το διοξειδιο σε αυτο το βιντεο. Σε καποιο σημειο λεει οτι το διοξειδιο ανεβοκατεβαζει το pH πολυ ευκολα (ειδικα αν δεν το κλεισεις τη νυχτα) και οτι ψαρια που θελουν σταθερες συνθηκες δεν θα επιβιωναν, οποτε επειδη εχουμε μερικους φανταστικους υδροβιους "κηπουρους" εδω ειπα να ρωτησω. Ξερω οτι πρεπει να κλεινουμε το διοξειδιο το βραδυ, αλλα ειναι τοσο ευκολο να μας κανει το pH ασταθες οσο λεει, ακομα και αν το κλεινουμε; Τι συμβαινει σε περιπτωση που καποιος εχει ψηλο ΚH, GH; Δεν λεμε οτι ψηλο ΚΗ και GH ειναι pH buffers;

H kh εχει μονο σχεση με το ph.

Και στις 2 περιπτωσεις το ph μεταβάλεται.

Οταν το εχουμε συνεχομενο ολο το 24 ωρο τοτε το βραδυ μιας και τα φυτα τραβανε ογυγονο τοτε αυξανεται η συγκετρωση του διοξειδιου , με αποτελεσμα μειωση του ph.

Αν τωρα το εχουμε με ηλεκτρομαγνητικη καποιες ωρες , τοτε με το που κλεισει η παροχη , μειωνεται το co2 αυξανεται το ph.

Ποια εινα τα ψαρια που θελουν τοσο σταθερο ph. ?

1)Τι ακριβως ειναι η ηλεκτρομαγνητικη; 2)Δεν υπαρχει καποιος τροπος να μην πεφτει το pH οταν εχεις διοξειδιο;

Δεν ξερω για τα ψαρια, αυτο εχω ακουσει, υπεθεσα κιολας οτι θα ειναι αρκετα μεγαλη η μεταβολη, τελικα απο οτι καταλαβα απο αυτα που ειπες μαλλον οχι, οποτε 3) για τι κλιμακας μεταβολη μιλαμε;

Έγινε επεξεργασία - yannis2307

1)Η ηλεκτρομαγνητικη ειναι ενα 'μηχανιματακι' πανω στο μανομετρο που συνδεεται με την πριζα και βαζοντας ενα χρονοδιακοπτη ανοιγοκλεινει το co2 τις ωρες που το εχεις ρυθμισει.

2) Εννοεις να μην εχεις σκαμπανευασματα,γιατι οταν εχεις co2 το ph πεφτει ετσι και αλλιως. Δεν υπαρχει τροπος να μην εχεις σκαμπευασματα ειτε με ηλεκτρομαγνητικη ειτε χωρις.

3) Η κλιμακα μεταβολης που μιλαμε ειναι 0.5-1 βαθμος

Και στη φυση υπαρχουν μεταβολες στο ph των νερων που ζουν τα ψαρια μας.Σκεψου τις περιοδους βροχης πχ. Κανονικα αν θελαμε να ειμασταν σωστοι,θα επρεπε να μεταβαλαμε και εμεις το ph μας αναλογα με ποια εποχη του χρονου ειμαστε ωστε να παμε πιο κοντα στο βιοτοπο των ψαριων μας.

Οπως καταλαβαινεις,τα ψαρια δεν εχουν θεμα σε τοσο μικρες μεταβολες.

Υπάρχει τρόπος και λέγεται ph controler

Εχω 2 στην ακρη ....

Λες να μην το γνωριζω?

Μπορει ναι με σαν μηχανημα να κραταει το ph σχεδον σταθερο.

Αλλα δεν το προτεινω σε φυτεμενο ενυδρειο.

Πολλες φορες χαλάει το ηλεκτροδιο και δεν θα το εχουμε παρει χαμπάρι. ..

Και πάλι πως θα το ρυθμισεις με τον γνωστο πινακα? :)

Εγώ πάλι θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο που σκέφτομαι εδώ και καιρό. επειδή έχω sump στο φυτεμένο και πολλές φορές κάνω καλλιέργεια

φυτά εκεί μέχρι να φτάσουν στην κατάλληλη ποσότητα για να τα φυτέψω στο ενυδρείο, λέω να βάλω τα φώτα του sump να ανοίγουν αφού κλείσουν στο κυρίως. έτσι θα έχω όλο το 24ωρο φυτά που τραβάνε το co2. Βέβαια δεν θα είναι η ίδια φυτομάζα με το κυρίως άρα

και λιγότερη κατανάλωση co2. απλά λέω να πειραματιστώ μιάς και έχω τον χώρο και να δω τι μετρήσεις θα έχω πριν και μετά. δεν περιμένω

βέβαια κάτι το τρελλό αφού χρόνια τώρα έχω 24ωρο co2 χωρίς θέματα. χώρια ότι θέλω πάρα πολύ να δοκιμάσω ATS σε γλυκό νερό κάποια

στιγμή.

Έγινε επεξεργασία - griffin_23

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...