Georg28 13 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Γεια σας παιδιά ! Είμαι καινούριος εδώ και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το θηλυκό μου guppy.Το έχω περίπου ένα μήνα και νομίζω πως είναι έγκυος. Αλλά τώρα τελευταία ( εδώ και μια εβδομάδα ) κάνει περίεργες κινήσεις. ( π.χ. μένει συνέχεια πάνω απο το φίλτρο για ώρες , βγαίνει μόνο για κανένα λεπτό και μετά πάλι πάνω απο το φίλτρο, και συνήθως βγαίνει μόνο για να φάει. ) κάθε φορά όμως το βράδυ που σβήνω το φώς βγαίνει πάλι για δυο λεπτάκια και μετά πάλι εκεί πάνω ... Τι να κάνω ;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 13 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Ανέβασε καμία φωτό να το δούμε πως είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 13 Φεβρουαρίου 2015 Author #3 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 13 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Αν και δεν φαίνεται πολύ καλά δεν είναι έγκυος κάτι άλλο έχει το ψαράκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 13 Φεβρουαρίου 2015 Author #5 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Τι να σου πω.... Δεν ξερω ... Εμενα με ειπανε απο το petshop οτι μαλλον ειναι εγκυος γιατι ειναι απο πισω αρκετα μαυρο ... Και αποφευγει τα αρσενικα ... Και καθεται γιατι μαλλον σε λιγες μερες θα γεννησει .... ( δεν ξερω τι να πω .....ετσι με λενε αυτοι ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 13 Φεβρουαρίου 2015 Author #6 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Και λενε επεισης οτι αν τετραγωνιστει καπως η κοιλια .. Τοτε μαλλον θα γεννησουν ..... ( τι να πω .. Αρχαριος ειμαι και εγω δεν ξερω ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 13 Φεβρουαρίου 2015 #7 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Δεν είναι συμπεριφορά γκάπυ που είναι έγκυος όταν είναι έγκυος και ειδικά σε αυτή την ηλικία θα έπρεπε η κοιλιά του να είναι πρησμένη τόσο που να κοντεύει να σκάσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 13 Φεβρουαρίου 2015 Author #8 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Παντως αν ειναι κατι κακο ....πως το καταλαβαινω και πως κανω αυτες τις μετρησεις στο νερο ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 13 Φεβρουαρίου 2015 #9 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Χρειάζεται άμεσα υγρά τεστ θα σου πρότεινα τις salifert είναι τα πιο αξιόπιστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 13 Φεβρουαρίου 2015 Author #10 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστω ! Και ποιες θα πρεπει να ειναι οι 'αναλογιες ' ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 13 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Πρέπει άμεσα να πάρεις τεστ για νιτρικά νιτρώδη και αμωνία ναι μετά βλέπουμε ποσά λίτρα είναι το ενυδρείο ποσό καιρό τρέχει τι φίλτρο έχεις τι υλικά έχει μέσα το φίλτρο σου ; Όλα αυτά θα πρέπει να τα ξέρουμε για να σε βοηθήσουμε , κοιτάμε λοιπόν πρώτα αυτά και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα όσο για τις αναλογίες των τεστ υπάρχουν μέσα οδηγίες κάθε τεστακι χρησιμοποιήτε με διαφορετικό τροπο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 14 Φεβρουαρίου 2015 Author #12 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Παντος αν και δεν εκανα ακομα αυτα τα τεστ μπορω να πω τα αλλα - το ενυδρειο ειναι 54L - εχω ενα φιλτρο Marina jet-80 και μεσα εχει ενα σφουγγαρακι και μια 'σακουλιτσα' με κατι πετουλες μεσα - το ενυδρειο το εχω σχεδον 2 μηνες αλλα τα ψαρια τα εβαλα σιγα-σιγα μεσα ( 4 γκαπυ και 4 neon ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 14 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Ξεκινάς με λάθος ψάρια δεν ταιριάζουν τα νέον θέλουν μαλακό νερό ενώ τα γκαπυ νερό βρύσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 15 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Είναι κόκκινα τα βράγχια του ή μου φαίνεται; Έχεις κάνει τεστ για αμμωνία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 15 Φεβρουαρίου 2015 #15 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Ρίξε μια ματιά και στο προφίλ του ψαριου για να σου λυθούν κάποιες απορίες Poecilia Reticulata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 15 Φεβρουαρίου 2015 Author #16 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Οχι δεν ειναι κοκκινα.....μαλλον ετσι φαινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 16 Φεβρουαρίου 2015 #17 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Πως πάει το ψαράκι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #18 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Καλυτερα νομιζω .... Χθες καθαρισα και το ενυδρειο με αυτην την σκουπα για ενυδρεια...αλαξα νερο και σαν να το βλεπω πηγαινει πολυ λιγοτερο εκει ( το πολυ μια ωριτσα την ημερα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 16 Φεβρουαρίου 2015 #19 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Ρίξε και λίγα βακτήρια καλό θα τους κάνει.και καλό θα είναι να ρίχνεις σε κάθε αλλαγή νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #20 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Εριξα πριν εναμιση μηνα.....αλλα θα ξαναριξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 16 Φεβρουαρίου 2015 #21 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Τεστ αμωνιας έκανες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #22 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Οχι! Ειναι κλειστα τα μαγαζια για τα καρναβαλια εδω ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 17 Φεβρουαρίου 2015 #23 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Όσο το καθυστερείς αν έχεις αμωνία δηλητηριάσεις τα ψάρια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 17 Φεβρουαρίου 2015 #24 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 το νερο οξυγωνονεται σωστα? ....γινεται δλδ αναταραξη στην επιφανεια(επειδη το βλεπω κοντα στην επιφανεια) ? Βακτηρια πιστευω ειναι καλο να προσθετουμε μικρη ποσοτητα σε καθε αλλαγη νερου ειδικα οταν συνδιαζεται με καθαρισμα φιλτρου... Παντως με αυτη την κοιλια δεν ειναι ετοιμο να γενησει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georg28 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #25 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 - Το νερο οξυγονωνεται καλα γιατι αυτο το φιλτρο ειναι και για οξυγονο αν και τωρα πηγαινει πολυ λιγο εκει πανω . - εγω πιστεψα οτι ειναι εγκυος οχι απο την κοιλια αλλα απο εκεινο το μαυρο που εχει πισω .... ( κατι που δεν φαινεται στην φωτ. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος