Soulaki1 13 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Στο ενυδρείο που έχουμε φιλοξενούμε 2 οράντα και 1 μπλάκ μούρ ( ξέρω είναι λίγα τα λτ, είναι ομως μικρά ακόμα ) Από εχθές άρχησαν τα κυνηγητά, και μάλλον θα έχουμε μωρά,( αφού τα οράντα κυνηγούν το μαυρούλι μας ) Διάβασα στην υπογραφή του φίλου TSALA για την διαδικασία. Αναρωτιέμαι, απλα περιμένουμε να γενηθούν και τα μαζεύουμε ? με τα αυγά τι γίνεται.Εχω διαβάσει και κάτι για φούνκους, αν το λέω σωστά. Επίσης με την σκούπα βυθού, μήπως πετάξουμε κανά αυγουλάκι, αλλά πάλι πως να καθαρίσουμε ? Αν μπορώ κάπου να διαβάσω σχετικα, παρακαλώ πολύ να με παραπέμψετε. Αντε γιατί θέλω πολύ να γίνω και ψαρομάνα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 13 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Καλώς ήρθες στο club! Τα αυγά πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο να τα ρουφήξει η σκούπα γιατί κολλάνε, π.χ. πάνω στα τζάμια. Εγώ πέρυσι τα μάζευα προσεκτικά με μία ξύστρα που έχω για τα τζάμια. Αν θέλεις ρίξε μία ματιά στο "Η αναπαραγωγή των χρυσόψαρων" που έγραψα πέρυσι μετά την πρώτη μου εμπειρία ως...ψαρομάνα! Λέει για την διαδικασία από την αρχή μέχρι που έγιναν κανονικά ψαράκια, κι έχει και φωτογραφίες, αλλά και όσα δεν έκανα καλά και την πάτησα. Να είναι καλά ο Γιάννης που με βοήθησε! Τα αυγά μπορείς να τα μαζέψεις και να τα βάλεις σε ένα δοχείο με αεραντλία και να βάλεις λίγο μπλε μεθυλαινίου ή Esha 2000 σύμφωνα με τις οδηγίες για να μην πάθουν μύκητες. Αλλά αν σκάσουν τα αυγά και δεις γόνους (είναι σχεδόν διάφανοι, με το ζόρι τους βλέπεις τις πρώτες μέρες) σου προτείνω να τα βάλεις σε γεννήστρα στο κυρίως ενυδρείο. Τα μικρά έχεις σκεφτεί τι θα τα κάνεις; Εγώ στη λιμνούλα δεν θα "σώσω" κανένα γιατί ήδη έχω πολλά, αν επιζήσει κάποιο αναγκαστικά θα το χαρίσω. Στο ενυδρείο μέσα από τους 15 γόνους έχω 12 τώρα. Δεν ξέρεις πόσοι θα επιζήσουν, και πόσοι όχι. Πέρυσι, ας πούμε, απέκτησα 6 νέα χρυσόψαρα. Πάντως είμαι περίεργη να δω τι θα βγει από την διασταύρωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 13 Φεβρουαρίου 2015 Author #3 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Καλώς ήρθες στο club! Τα αυγά πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο να τα ρουφήξει η σκούπα γιατί κολλάνε, π.χ. πάνω στα τζάμια. Εγώ πέρυσι τα μάζευα προσεκτικά με μία ξύστρα που έχω για τα τζάμια. Αν θέλεις ρίξε μία ματιά στο "Η αναπαραγωγή των χρυσόψαρων" που έγραψα πέρυσι μετά την πρώτη μου εμπειρία ως...ψαρομάνα! Λέει για την διαδικασία από την αρχή μέχρι που έγιναν κανονικά ψαράκια, κι έχει και φωτογραφίες, αλλά και όσα δεν έκανα καλά και την πάτησα. Να είναι καλά ο Γιάννης που με βοήθησε! Τα αυγά μπορείς να τα μαζέψεις και να τα βάλεις σε ένα δοχείο με αεραντλία και να βάλεις λίγο μπλε μεθυλαινίου ή Esha 2000 σύμφωνα με τις οδηγίες για να μην πάθουν μύκητες. Αλλά αν σκάσουν τα αυγά και δεις γόνους (είναι σχεδόν διάφανοι, με το ζόρι τους βλέπεις τις πρώτες μέρες) σου προτείνω να τα βάλεις σε γεννήστρα στο κυρίως ενυδρείο. Τα μικρά έχεις σκεφτεί τι θα τα κάνεις; Εγώ στη λιμνούλα δεν θα "σώσω" κανένα γιατί ήδη έχω πολλά, αν επιζήσει κάποιο αναγκαστικά θα το χαρίσω. Στο ενυδρείο μέσα από τους 15 γόνους έχω 12 τώρα. Δεν ξέρεις πόσοι θα επιζήσουν, και πόσοι όχι. Πέρυσι, ας πούμε, απέκτησα 6 νέα χρυσόψαρα. Πάντως είμαι περίεργη να δω τι θα βγει από την διασταύρωση! Aχ, καλη μου Καλιρόη.....αν τα καταφέρω, θα τα χαρίσω και εγώ, εδώ στο φόρουμ, σε παιδιά που θα τα αγαπάνε και θα μου τα προσέχουνε.Θα διαβάσω αυτο που μου συστήνεις, και ελπίζω κάτι να καταφέρω και εγώ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 13 Φεβρουαρίου 2015 Author #4 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Aχ, καλη μου Καλιρόη.....αν τα καταφέρω, θα τα χαρίσω και εγώ, εδώ στο φόρουμ, σε παιδιά που θα τα αγαπάνε και θα μου τα προσέχουνε.Θα διαβάσω αυτο που μου συστήνεις, και ελπίζω κάτι να καταφέρω και εγώ..... Και εγώ είμαι πολύ περίεργη να δώ τι θα βγεί.....κανά οράντα με γουρλωμένα μάτια . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 13 Φεβρουαρίου 2015 #5 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Ή οράντα μαύρο ή μουρ αλλά όχι μπλακ, χαχαχα! Να δούμε ποιος θα πρωτοχαρίσει χρυσόψαρα και μάλιστα σε καλούς ανθρώπους με πολλά λίτρα, πολλά θέλουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 13 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 (edited) πολυ βιαζεστε βαλε φωτο να δουμε μεγεθος.. 3 πηγες κι εβαλες? 2 δεν ηταν? εισαι τυχερη που σε "σωζει" το 2213 μπορεις να ξεχωρισεις φυλλο? να δουμε αν οντως υπαρχει περιπτωση ζευγαρωματος. αν οχι , βαλε φωτο απο τον πισινουλι δες εαν στο moor πεταγετε ο πισινος πιο εξω, σε σχεση με τα αλλα δυο. επισης τα αλλα 2 εχουν στιγματα στα βραγχια τους? Έγινε επεξεργασία 13 Φεβρουαρίου 2015 - tsala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 13 Φεβρουαρίου 2015 Author #7 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 πολυ βιαζεστε βαλε φωτο να δουμε μεγεθος.. 3 πηγες κι εβαλες? 2 δεν ηταν? εισαι τυχερη που σε "σωζει" το 2213 μπορεις να ξεχωρισεις φυλλο? να δουμε αν οντως υπαρχει περιπτωση ζευγαρωματος. αν οχι , βαλε φωτο απο τον πισινουλι δες εαν στο moor πεταγετε ο πισινος πιο εξω, σε σχεση με τα αλλα δυο. επισης τα αλλα 2 εχουν στιγματα στα βραγχια τους? Ti ωραία που τα λές... ..άστα το τρίτο ήταν εκτός, από σπόντα μπήκε..... Οντως 2 ήτανε, και τα κληρονόμησα κανονικότατα όλα, όχι ότι μου κακοφάνηκε κιόλας..... νομίζω ότι είναι θυληκό, γιατί διάβασα ότι ο πρωκτός τους εξέχει λίγο, και αυτουνού, εξέχει, νομίζω. Για φωτό, θα προσπαθήσω αλλά δύσκολο να το πετύχω σε αυτό ακριβώς το σημείο. Για τα στίγματα, θα δώ αύριο, που θα έχω και καλύτερο φωτισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 13 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 δες τα στιγματα.. αν ειναι αρσενικα και σε περιοδο αναπαραγωγης , θα εχουν 100% στιγματα οπως της φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 15 Φεβρουαρίου 2015 Author #9 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 δες τα στιγματα.. αν ειναι αρσενικα και σε περιοδο αναπαραγωγης , θα εχουν 100% στιγματα οπως της φωτο. Μπά, δεν βλέπω τίποτα τέτοιο......κρίμα.Και ως δια μαγείας σταμάτησαν και τα κυνηγητά.. Αχχχχ μου τα μάτιασες... :lolu: :lolu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 15 Φεβρουαρίου 2015 #10 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 αχχ αφου μου βιαζεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 15 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Όταν πέφτει η θερμοκρασία σταματάει και το κυνηγητό. Αν είναι όντως αρσενικό και θηλυκό έχουμε μπροστά μας την άνοιξη και το καλοκαίρι οπότε ίσως να ζευγαρώσουν ξανά. Ούτε εγώ εντόπισα φέτος τα άσπρα στίγματα στον δικό μου και τώρα μεγαλώνω 12 μικρά, μην πτοείσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 15 Φεβρουαρίου 2015 #12 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 Α! Και κάτι ακόμα: αυτό που το κυνηγούσε, έχει φουσκωμένη κοιλιά, κρύβεται καθόλου; (φουσκωμένη κοιλιά = αυγά, κρύψιμο = γέννα αυγών) Ο άλλος κόβει βόλτες (το βράδυ κυρίως) πέρα δώθε; (πέρα δώθε = γονιμοποίηση αυγών) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 15 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 15 Φεβρουαρίου 2015 ρε ψαρομανα,δεν ειδες στον red capο , στιγματα? αποκλειεται να μην ειχε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 16 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Δεν είδα, μπορεί να μην φαίνονται επειδή είναι άσπρος, θα ξανακοιτάξω όμως! Στάλθηκε από το G320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 16 Φεβρουαρίου 2015 #15 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 φαινονται βρε, στον δικο μου ασπρο ειδα.. θελει λιγο παρατηρηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #16 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Όταν πέφτει η θερμοκρασία σταματάει και το κυνηγητό. Αν είναι όντως αρσενικό και θηλυκό έχουμε μπροστά μας την άνοιξη και το καλοκαίρι οπότε ίσως να ζευγαρώσουν ξανά. Ούτε εγώ εντόπισα φέτος τα άσπρα στίγματα στον δικό μου και τώρα μεγαλώνω 12 μικρά, μην πτοείσαι Ωραία, άρα έχω ελπίδες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #17 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Α! Και κάτι ακόμα: αυτό που το κυνηγούσε, έχει φουσκωμένη κοιλιά, κρύβεται καθόλου; (φουσκωμένη κοιλιά = αυγά, κρύψιμο = γέννα αυγών) Ο άλλος κόβει βόλτες (το βράδυ κυρίως) πέρα δώθε; (πέρα δώθε = γονιμοποίηση αυγών) Καλά μιλάμε είσαι σούπερ δασκάλα.Για την ώρα κοπήκαν όλα.Η θυληκιά έτρεχε να του ξεφύγει, αλλά αυτός επέμενε.Μου φαίνετε ίδια από θέμα πάχους, με πρίν.Θα δείξει.Οσο για την νύχτα τι να σου πώ, δεν πήρε κάτι το μάτι μου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 18 Φεβρουαρίου 2015 Author #18 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 Εχθές το βράδυ άρχισαν πάλι τα κυνηγητά.Ετσι και βρώ γόνο, θα τρελαθώ μιλάμε.... .ψάχνω κάθε μέρα όλες τις γωνίτσες του ενυδρείου μου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 18 Φεβρουαρίου 2015 #19 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 μακαρι, με το καλο ευχομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 18 Φεβρουαρίου 2015 #20 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 Έχεις γεννηστρα; Στάλθηκε από το G320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 19 Φεβρουαρίου 2015 Author #21 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Έχεις γεννηστρα; Στάλθηκε από το G320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μωρέ ας τα δώ εγώ, και τα βάζω για λίγο σε μπολάκι, και βούρ, για το πέτ-σόπ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 19 Φεβρουαρίου 2015 #22 Share 19 Φεβρουαρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος