Jump to content

Ξύπνησα Και Είδα Τα Ψάρια Νεκρά!!!

GiannhsG4A

Recommended Posts

Καλημέρα, ξύπνησα σήμερα το πρωι και είδα τα 2 απο τα 3 guppy μου νεκρά... στο ενυδρείο υπήρχαν 3 guppy , 1 αρσενικό και 2 θηλυκά, και ένα γατόψαρο corydoras... άμμο στο βυθό και ένα ζωντανό φυτό μέσα.... τι μου προτείνεται να κάνω????

Από ποτέ λειτουργεί το ενυδρειο, τι φίλτρανση έχεις και με τι υλικά; Είχε στρώσει το ενυδρειο πριν μπουν τα ψάρια; Μετρήσεις για αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά έχεις κάνει; Αν ναι, ποιες οι τιμές τους; Συμπλήρωσε τη φόρμα ασθενειών που θα βρεις στην ανάλογη κατηγορία του φόρουμ για να υπάρχει μια σαφής εικονα του ενυδρειου.

το ενυδρείο δούλευε μόνο του μια εβδομάδα, με το φίλτρο και τον θερμοστάτη κανονικά, έχω κάτι ταινιες για τις μετρήσεις, τώρα θα κάνω και θα σας πω αμέσως

Αν στα εδειξε η ταινια, φαντασου τι θα σου εδειχνε το υγρο τεστ! Φιλε μου, κατα πασα πιθανοτητα, τα ψαρια σου πεθαναν απο μαζικη δηλητηριαση απο αμμωνια και νιτρωδη!

• Like 3

και τι μπορώ να κάνω ετσι ώστε να το διορθώσω αυτό ? να τα φτάσω στις αναλογίες που πρέπει?

Δεν ταιζεις και ξεκινας διαβασμα. Δωσε βαση στον κυκλο του αζωτου και στο στρωσιμο ενυδρειου!

Αν τα ψαρια σου εχουν δηλητηριαστει δεν μπορεις να κανεις και πολλα τωρα! Και το γατοψαρο πεθανε;

Τι φιλτρο εχεις, τι υλικα εχει μεσα, τι βακτηρια χρησιμοποιεις αν χρησιμοποιεις;

Οτι ψάρια σου έμειναν μέσα πρεπει να τα δώσεις κάπου για φιλοξενία ή ακόμα να τα επιστρεψεις στο κατάστημα και να ξεκινήσεις το στρώσιμο του ενυδρειου για να μηδενίσεις αμμωνία και νιτρώδη και να φτάσεις τα νιτρικά στο 10 περίπου, τοτε το ενυδρειο θα ειναι έτοιμο για ψάρια. Τι φιλτρο έχεις και με τι υλικά μέσα; Πρεπει να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις για να σε καθοδηγήσουμε καλύτερα. Όπως είπε και ο Θοδωρής τα ψάρια πήγαν απο αμμωνία. Οι ταινίες που έχεις δε δείχνουν σωστές μετρήσεις και είμαι σίγουρος οτι με τα υγρα τεστ τα νούμερα θα ειναι στο Θεό. Πάρε υγρά τεστ.

το φίλτρο μου είναι για 600 λιτρα +, και μέσα έχω απλά 2 σφουγγάρια, το γατόψαρο έζησε και ένα guppy, οπότε άδειασμα και στρώσιμο απ'την αρχη ? (και διάβασμα το thread που μου στείλατε ? )

κανε βασικα σημερα μια γεναια αλλαγη νερου να πεσουν τα no2 kai no3 και στα υπολοιπα θα σου που τα παιδια..

Έγινε επεξεργασία - almuros
  • Like 1

Δεν έχεις στο φιλτρο βιολογικό υλικό οπότε τα βακτήρια δεν εχουν που να αποικήσουν. Τα σφουγγαρια πόση βιολογικά να κρατήσουν; Δε κάνεις τίποτα έτσι. Βάζεις στο φιλτρο βιολογικό υλικό, βγάζεις τα ψάρια και ξεκινάς στρώσιμο ή με βακτήρια ή μπόλι (βιολογικό υλικό απο υγιές στρωμένο ενυδρειο, ψάξε να βρεις εδώ μέσα απο κανά μέλος). Να ρωτήσω πόσα λίτρα ειναι το ενυδρειο; .....με το τσιγκέλι στα βγάζουμε :)

• Like 1

βαλλε βιολογικο στο φιλτρο για να αποικίσουν τα βακτιρια και να κατεβασει τα νιτρώδη και την αμμωνια που δηλητηρίασαν τα ψαρια σου....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...