Tony121 12 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Γεια σας,θα ηθελα να ρωτησω ποια ψαρια ειναι κρυου νερου καθως εχω μια γυαλα κοντα στα 60 λιτρα(αρκετα μεγαλη),και θα ηθελα να την χρησιμοποιησω πλεον που βρεθηκε χωρος και χρονος.Αμα μπορουσατε να με καθοδηγησετε θα σας ημουν ευγνωμων.Ευχαριστω πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 12 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 (edited) οταν λες γυάλα , τι διαστάσεις έχει ?? Αν και δεν ειμαι ο πιο καταλληλος να σου απαντήσω σε αυτη τη κατηγορια , ψάρια κρύου νερού ειναι τα KOI και τα χρυσόψαρα .... τα πρώτα γίνονται πραγματικά παρα πολύ μεγαλα για σχεδόν κάθε συμβατικό ενυδρείο και έτσι μπαίνουν συνήθως σε λίμνες ... απο χρυσόψαρα τώρα έχουμε αρκετά είδη που θα τα βρείς εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/77238-noouoeana/ καποια σε αυτη τη κατηγορία οπως τα comet δεν κάνουν για τα λίτρα σου καθώς μεγαλώνουν αρκετά ... εχεις όμως επιλογές στα είδη με διπλή ουρά συγκεκριμένα με 2 fancy είσαι οριακά καλα ! εδώ ο φίλος tsala εχει κάνει επίσης έναν αρκετά προσεγμένο οδηγό για τα χρυσοψαρα και το στησιμο του ενυδρειου .... http://www.aquazone.gr/forums/topic/94252-oothiiioao-ia-aaioaenaassi-aea-noouoeana/ για φιλτρο θα πας σε εξωτερικό με οσο μεγαλύτερο κάδο αντέχει η τσέπη σου και με ροή 300-350 λ/ω και πάνω Έγινε επεξεργασία 12 Φεβρουαρίου 2015 - giannisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 12 Φεβρουαρίου 2015 #3 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 http://www.seriouslyfish.com/species/tanichthys-albonubes Δες αυτα τα ψαρια ειναι κρυου νερου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 12 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Φίλε μου, ψάρια κρύου νερού είναι : Τα ΚΟΙ, απαγορευτικά για ενυδρεία γιατί ξεπερνούν τα 50 εκατοστά, κάνουν μόνο για λίμνη Τα χρυσόψαρα, δυστυχώς και αυτά δεν κάνουν για ενυδρείο 60 λίτρων, στη χειρότερη 2 Funcy (αυτά τα χοντρούλικα με τη διπλή ουρά) αλλά και πάλι μόνο αν το ενυδρείο σου είναι από 80 εκατοστά και πάνω. Η τελευταία λύση είναι τα συννεφάκια που σου πρότεινε ο Σταύρος (Stav). Πανέμορφα ψαράκια, μπορείς να βάλεις άνετα καμιά 15αρια ψαράκια, να το γεμίσεις και εύκολα φυτά και να κάνεις ένα πολύ όμορφο ενυδρείο. Να έχεις υπόψη σου πως το εύρος θερμοκρασιών για αυτά είναι από 14 έως 24. Θα πρέπει δηλαδή το χειμώνα να έχεις έναν θερμαντήρα αν τα έχεις σε εξωτερικό χώρο, αλλιώς μέσα στο σπίτι , αν η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από 15 δεν είναι απαραίτητος. Τα δικά μου τα έχω σε εξωτερικό ενυδρείο με κοντρόλερ και θερμαντήρα, και δεν άφησα να πέσει η θερμοκρασία κάτω από 16.Το καλοκαίρι όμως θα πρέπει να βάλεις ανεμιστηράκια για να μην ανέβει η θερμοκρασία πάνω από 25-26 , το 24 είναι ιδανικό. Σα δικά μου το καλοκαίρι έφτασε και τους 27 για αυτό ετοιμάζω νέο καπάκι με 2 ανεμιστηράκια 12αρια για να μειώσω όσο πιο πολύ είναι δυνατόν τη θερμοκρασία το κατακαλόκαιρο . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 12 Φεβρουαρίου 2015 #5 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 +1 επανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 12 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 οπως στα ειπαν τα παιδια.. στα 60 λιτρα , μονο συννεφακια μπορεις να βαλεις μονιμα.. τα fancy θα χρειαστει να τα μεταφερεις σε μεγαλυτερο ,μολις μεγαλωσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimi 12 Φεβρουαρίου 2015 #7 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 60ιλτρο γινεται πολυ ωραιο γαριδαδικο (red cherry) και ανετο στη συντηρηση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Επίσης σε 60 λίτρα ενυδρείο μπορείς να βάλεις και αρκετά τροπικά ψαράκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony121 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #9 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις απλώς να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάποιο ενυδρείο αλλά μιλάω για γυάλα στρογγυλή κοντά στα 60 Λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 12 Φεβρουαρίου 2015 #10 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 δεν εχεις ενυδρειο, μιλας για γυαλα στρογγυλη... μηπως ειναι 6 λιτρα? δεν το πιασα ακριβως.. για ξανα ριχτο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 12 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 60 λιτρα γυαλα εισαι σίγουρος??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony121 13 Φεβρουαρίου 2015 Author #12 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Ναι δεν είναι γυάλα ακριβώς δηλαδή προοριζόταν για δοχείο διακόσμησης και ο θείος μου την είχε κάνει γυάλα είναι πολύ μεγάλη κοντά στα 60 Λίτρα μου είπε.Στο σχήμα είναι όπως μια γυάλα σε μέγεθος γίγαντα Έγινε επεξεργασία 13 Φεβρουαρίου 2015 - Tony121 Link to comment Share on other sites More sharing options...
griffin_23 13 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 γυάλα 60 λίτρα δεν έχω δει ποτέ. μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία με ένα μέτρο δίπλα να καταλάβουμε διαστάσεις? επίσης αν μπορείς πες μας τι πάχος έχει το γυαλί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 13 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Ναι δεν είναι γυάλα ακριβώς δηλαδή προοριζόταν για δοχείο διακόσμησης και ο θείος μου την είχε κάνει γυάλα είναι πολύ μεγάλη κοντά στα 60 Λίτρα μου είπε.Στο σχήμα είναι όπως μια γυάλα σε μέγεθος γίγαντα Εγώ θα σου πρότεινα να φτιάξεις μία zen κατάσταση με σκούρο βυθό, ξύλα και φυτά υδρόβια, μέσα στο νερό αλλά και υδρόφιλα, να βγαίνουν έξω από το νερό, ίσως και κάποιο lucky bamboo. Και με ένα κυκλοφορητή φτιάχνεις ένα συντριβανάκι ή παίρνεις ένα μικρούλι έτοιμο και θα γίνει σούπερ! Ζωντανά δυστυχώς δεν μπορείς να βάλεις στη γυάλα, λόγω του σχήματός της. Και θα σου εξηγήσω γιατί: Πρακτικά είναι δύσκολο να βάλεις τον εξοπλισμό που απαιτείται. Το σχήμα της αντανακλά το φως και τους ήχους και τα ψάρια θα είναι μόνιμα σε στρες. Η επιφάνειά της, έτσι όπως κλείνει προς τα πάνω, δεν δίνει την ίδια οξυγόνωση νερού όπως μία κλασική γυάλα ενυδρείου. Τα ψάρια έχουν περιορισμένο χώρο για να κολυμπάνε, γι'αυτό και στις γλαστρολίμνες προτιμάμε να μην είναι στρογγυλές. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος