Jump to content

Βακτήρια

Recommended Posts

Παιχια κάνω στρώσιμο ενυδρείου με έτοιμα βακτήρια.Τη θερμοκτασία πρέπει να έχει το νερό για να τα βάλω?τα έβαλα περίπου στους 12 βαθμούς!

Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Με το σκεπτικό ότι τα χρυσόψαρα τα έχουμε σε παρόμοιες θερμοκρασίες και βάζουμε βακτήρια. Επίσης και Κιχλίδες στους 26 περίπου.

Οσο πιο μεγάλη θερμοκρασία , τόσο πιο γρήγορη ανάπτυξη βιολογίας. Ιδανική θερμοκρασία 27-28

Εννοειται πως δεν έχεις ψάρια μέσα τώρα που κάμεις στρώσιμο

• Like 2

Ποια βακτήρια χρησιμοποίησες?

έχω 2 χρυσόψαρα που αντέχουν και ενοείτε ότι θ το ανεβάσω 26βαθ. περίπου!

Το στρώνεις με ψάρια μέσα δηλαδή ;

ναι και με ψάρια=τροφή=ρύποι=ποιό γρήγορο στρώσιμο!τα ψάρια είναι χρυσόψαρα και αντέχουν πολύ!βακτήρια πήρα της Aquarium Munster!

Μιας και ξεκίνησες κατά τη γνώμη μου το στρώσιμο με λανθασμένο τρόπο, ψάξε μήπως βρεις μπόλι για να αποφύγουν τα ψαράκια σου την περαιτέρω ταλαιπωρία.

• Like 1

Ναι φίλε μου, σωστά λέει ο SOTIRIS, απαράδεκτος και αντιδεολογικός τρόπος στρωσίματος. Οπως πολύ λάθος πως τα χρυσόψαρα αντέχουν, τεράστιο λάθος.

Θεωρώ απαραίτητο να βρεις μπόλι άμεσα ή να δώσεις πίσω τα ψάρια μέχρι να στρώσεις το ενυδρείο. Επίσης μην ανεβάσεις την θερμοκρασία τώρα στους 26 για να στρώσει γρήγορα, τέτοιου είδους μεταβολές πρέπει να ειναι σταδιακές και αρκετά αργες, τουλάχιστον 1 βαθμό την ημέρα, και για τα χρυσόψαρα που είναι ψάρια κρύου νερού οι μεγάλες θερμοκρασίες είναι σχεδόν απαγορευτικές με μέγιστη θερμοκρασία 24-25 βαθμούς.

Καλά , μα ποιος σου τα είπε αυτά να στρώσεις ενυδρείο με χρυσόψαρα ; Να παιδεύουμε και να ταλαιπωρούμε κάποια ψάρια για να προετοιμασουμε το χώρο για άλλα επόμενα. Αν θέλουμε ρύπους ρίχνουμε τροφή ή και ακόμα καθαρή αμμωνία απο το φαρμακείο, όχι ψάρια

• Like 2

Κοίτα τα ψάρια θα πέθαιναν έτσι και αλλιώς ήταν σε 1,5λίτρα και στην περιοχή που μένω σχεδόν κανείς δεν έχει ενυδρείο οπότε?πάντως έχουν μια μέρα και εί αι μια χαρά!

Κοίτα τα ψάρια θα πέθαιναν έτσι και αλλιώς ήταν σε 1,5λίτρα και στην περιοχή που μένω σχεδόν κανείς δεν έχει ενυδρείο οπότε?πάντως έχουν μια μέρα και εί αι μια χαρά!

Οχι βρε φίλε, δεν είναι δικαιολογία αυτή,

αν πέθαιναν , να βάλετε μια αγγελία και να τα χαρίσετε σε κάποιον που έχει το απαραίτητο ενυδρείο,

και στη χειρότερη να αλλάζεται νερό καθε μερα να μη πεθάνουν,

και να πάτε στο ΙΚΕΑ να πάρετε ένα πλαστικό κουτι των 60 λίτρων με 10 Ευρώ και μένα ένα φίλτρο μπορουν να διατηρηθούν μήνες χωρίς κανένα προβλημα.

Ελα να σου δώσω μπολι και ασε τα βακτηρια

• Like 1

Ωραιο σκεπτικο.

Γιατί έβαλες ψάρια στο στρωσιμο? Ποιός στο είπε αυτό? Δώσε τα ψάρια πίσω και ξεκινά το στρωσιμο χωρίς ψάρια.

Τα μονα σιγουρα πραγματα στη ζωη, ειναι ο θανατος και οι φοροι.

Έγινε επεξεργασία - Jimi

ρε παιδια τη δεν καταλαβένεται?τα ψάρια δεν τα αγόρασα εγώ,δεν γυρίζονται πίσω δεν θέλω να τα κρατήσω!με βοηθάνε στο στρώσιμο και 2 μέρα σήμερα είναι μια χαρά!μπόλι δεν βρίσκω γιατί μένω Καρπενήσι και τα ψάρια τα πήρα γιατί αυτός που τα είχε θα τα σκότοναι και είπα να με βοηθήσουν στο στρώσιμο!δεν θα πληρώνω τώρα για να κρατήσω 2 ψαράκια ζωντανα!είπαμε!

ρε παιδια τη δεν καταλαβένεται?τα ψάρια δεν τα αγόρασα εγώ,δεν γυρίζονται πίσω δεν θέλω να τα κρατήσω!με βοηθάνε στο στρώσιμο και 2 μέρα σήμερα είναι μια χαρά!μπόλι δεν βρίσκω γιατί μένω Καρπενήσι και τα ψάρια τα πήρα γιατί αυτός που τα είχε θα τα σκότοναι και είπα να με βοηθήσουν στο στρώσιμο!δεν θα πληρώνω τώρα για να κρατήσω 2 ψαράκια ζωντανα!είπαμε!

Και ποιος σου ειπε οτι παιρνουμε ψαρια για να μας βοηθησουν στο στρωσιμο?

Το εχεις διαβασει καπου αυτο?

Τα ψαρια θα τα καψεις απο την αμμωνια και τα νιτρωση,αυτο το σκεφτικες?

Και λες οτι δεν θες να τα κρατησεις κιολας...

Πως θα τα σκοτωνε ο φιλος σου;

Κι εσυ τι νομιζεις οτι τους κανεις;

Και μολις με το καλο στρωσει, σε κανα μην, τι θα τα κανεις τα ζωντανα;

Τι εννοεις δεν θα πληρωνεις; Τα χρυσοψαρα δηλαδη δεν αξιζουν να τα πληρωσεις και τα αλλα που θα βαλεις αξιζουν;

Τι ακριβως εννοεις με το τελευταιο ειπαμε;

Φιλε μου, κατι λαθος εχεις καταλαβει! Αν νομιζεις οτι αυτο ειναι το χομπυ μας εισαι πολυ γελασμενος! Τα ψαρια εχουν ζωη!

ενοώ ότι θα τα πέταγε!2 δεν είπα ότι δεν θα πεθάνουν απλώς θα με βοηθήσουν επειδή δημιουργούν ρύπους!3 τα χρυσόψαρα για μένα δεν αξίζουν!4φίλε Sturm αφού το στρωνω με βακτήρια τι λές εσύ για μήνα?5σας μιλάω τώρα ειλικρινα τα λυπάμε αλλά είμαι 13χρονών και δεν θέλω να πληρώσω για να τα στείλω σε αλλό μέρος της Ελλάδας!μακάρι να βρίσλονταν κάποιος στον νομό μου να τα πάρει!ελπίζω να ζήσουν!

ενοώ ότι θα τα πέταγε!2 δεν είπα ότι δεν θα πεθάνουν απλώς θα με βοηθήσουν επειδή δημιουργούν ρύπους!3 τα χρυσόψαρα για μένα δεν αξίζουν!4φίλε Sturm αφού το στρωνω με βακτήρια τι λές εσύ για μήνα?5σας μιλάω τώρα ειλικρινα τα λυπάμε αλλά είμαι 13χρονών και δεν θέλω να πληρώσω για να τα στείλω σε αλλό μέρος της Ελλάδας!μακάρι να βρίσλονταν κάποιος στον νομό μου να τα πάρει!ελπίζω να ζήσουν!

Εχεις πολυ λαθος σκεπτικο μ αυτα που λες δυστυχως φιλε μου..

Ολα τα ψαρια αξιζουν,τι θα πει για σενα τα χρυσοψαρα δεν αξιζουν? Δηλαδη τι ειναι?

ΠΟΤΕ δεν βαζουμε ψαρια για να μας βοηθησουν στο στρωσιμο,υπαρχουν χιλιοι 2 τροποι για να στρωσεις ενα ενυδρειο!

Απορω,τοσο καιρο στο φορουμ τι διαβαζεις..

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Διάβασε καλά το δεύτερο post του φίλου Σταμάτη

http://www.aquazone.gr/forums/topic/13569-oonthoeii-eieiuaeui-aaioaenaassui/#entry108162

και ακολούθησε κατα γράμμα αυτά που γράφει.

Οτι δεν καταλαβαίνεις ρώτα για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Πάντως επειδή είσαι πολύ μικρός στην ηλικία πρέπει να ξέρεις πως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί έχουν αξία (ίσως οχι οικονομική) αλλά εμείς θα πρέπει να μάθουμε να τους εκτιμάμε και να τους σεβόμαστε. Είμαι σίγουρος πως απλά άλλο εννοούσες και άλλο έγραψες.

• Like 1

Επίσης έχε υπόψη οτι με τα βακτηρια μπορεί να σου πάρει και απο μήνα.

Μάλιστα θα διαβάσω!τι ενοείς να μου πάρει μήνα?αυτός που μου τα έστειλε είπε μια εβδομάδα!άμα ήταν μήνας γιατί να πουλούσαν βακτήρια?(ρωτάω)

Το ποτε θα εχει στρωσει θα στο πουν οι μετρησεις σου!

Δεν διαβαζεις και στο μελλον θα εχεις προβληματα..

• Like 1

Διαβάζω πολύ περισίτερο απο όσο νομίζεται αλλά δεν κατανοώ!μετρήσεις δεν έχω ακόμα γιατί πρέπει να μου στείλουν απο αθήνα!σε ένα άλλο κείμενο έξω απο το φόρουμ διάβασα ότι πρέπει να ταίζουμε 3λεπτά πράγμα αντίθετο με αυτό του φίλου σταμάτη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...