Jump to content

Ρυθμιση Ph

andris

Recommended Posts

Καλησπέρα,
Θα ήθελα την βοήθεια των φίλων για ακόμη μια φορά.
Έχω ένα ενυδρείο 170 λίτρα καθαρά. Θέλω να ρυθμίσω το PH μιας και οι μετρήσεις με υγρα της tetra δείχνουν οτι ειναι 8.
Οι αρλεκίνοι και τα αγγελόψαρα που ζουν στο ενυδρείο μου θέλουν τουλάχιστον 6,5 απ ότι διάβασα.
Σκέφτομαι να ρυθμίσω με τη χρήση τύρφης στις αλλαγές νερού. Το σκεπτικό μου είναι το εξής: Σε κουβα 60 λίτρων περίπου προσαρμόζω ένα εσωτερικό φιλτράκι που έχω το οποίο και θα του βαλω τύρφη. Η χωρητικότητά του είναι περίπου 1 λίτρο. επίσης προσαρμόζω θερμοστάτη. το νερό το χρησιμοποιώ για την αλλαγή...οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι
1.πόση τύρφη να βάλω στο φιλτράκι;
2.πόση ώρα θα αφήσω να "τρέχει" ο κουβάσ προετοιμασίας νερού
3.τί τύρφη να πάρω
4.Διάβασα οτι η τύρφη αλλάζει το χρώμα του νερού...πώς το αποφευγω αυτό;

έχω τύρφη τη super peat της sera.
οι μετρήσεις μου είναι:
NO3 25mg/lt
NO2 < 0.3 mg/lt
NH3/NH4 0 mg/lt
PH 8
GH 15
KH 12

είμαι έτοιμος για αλλαγή γιαυτο τα ΝΟ3 είναι ανεβασμένα

Ευχαριστώ

Πολύ καλό. Δεν το βρηκα πριν ποσταρω. Παρολα αυτα εχω κι αλλη απορια. Ας πουμε οτι κανω τη μεθοδο με το βαρελι.Μολις κανω την αλλαγη την τυρφη την πεταω;

Πολύ καλό. Δεν το βρηκα πριν ποσταρω. Παρολα αυτα εχω κι αλλη απορια. Ας πουμε οτι κανω τη μεθοδο με το βαρελι.Μολις κανω την αλλαγη την τυρφη την πεταω;

Εγω την χρησιμοποιω και δευτερη φορα. Σε δυο αλλαγες δλδ.

Ναι αλλα δεν μουχλιαζει μεχρι την επομενη αλλαγη; τη στεγνωνεις; ποση ωρα πριν την αλλαγη πρεπει να δουλευει το φιλτρο του βαρελιου ωστε η τυρφη να δουλεψει; σε ποση ωρα δηλαδη μπορεις να πεις το νερο ειναι ετοιμο για αλλαγη; Ποση πτωση ph να περιμενω στο νερο αλλαγης;

Ναι αλλα δεν μουχλιαζει μεχρι την επομενη αλλαγη; τη στεγνωνεις; ποση ωρα πριν την αλλαγη πρεπει να δουλευει το φιλτρο του βαρελιου ωστε η τυρφη να δουλεψει; σε ποση ωρα δηλαδη μπορεις να πεις το νερο ειναι ετοιμο για αλλαγη; Ποση πτωση ph να περιμενω στο νερο αλλαγης;

Δεν μουχλιαζει. Τωρα ποση ωρα θελει γι να φτιαξει το πχ σου εξαρταται απο την ποσοτητα και την αποτελεσματικοτητα της. Εγω σε 24 ωρες ειμαι ετοιμος, απο 7,2 παει στο 6,5.

Το ποση ωρα,το ποσες ωρες η το ποσες μερες εξερταται απο παρα πολλα πραγματα.

Συμφωνώ, σαν γενικός κανόνας για να έχεις έναν μπούσουλα είναι 2-3 μέρες.Τώρα άμα εσύ το πνίξεις στην τύρφη, λογικά θα δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα αλλά και διαφορά στην τσέπη σου.

Θέλει μια ισορροπία.

Εγώ αυτό που κάνω είναι να έχω το βαρέλι να τρέχει κατευθείαν μόλις κάνω την αλλαγή, μια 'βδομάδα δηλαδή.Έχω χωρίσει την ποσότητα της τύρφης σε δύο τούλια και τα αλλάζω εναλλάξ το καθένα ανα βδομάδα και έτσι δεν πέφτει η αποτελεσματικότητά της καθόλου, άρα δεν την στεγνώνω κιόλας καθόλου.Επίσης με αυτό τον τρόπο δεν θα έχεις σκαμπανεβάσματα.

Α και κάτι άλλο: για να βρεις πόσο θα σου πέσει το ph που έχεις ήδη, πολλαπλασιάζεις την διαφορά στα 2 ph επί το ποσοστό (%) που θα κάνεις αλλαγή.

Πχ. αν στο ενυδρείο έχεις 8 και στο βαρέλι 6.5, είναι:

1.5 x 30% = 0.45 δηλαδή μισό βαθμό.Μέχρι εκεί να πέφτεις ανά αλλαγή.

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...