Jump to content

Ενυδρείο Με Αφρικανικες Κιχλιδες

joess

Recommended Posts

σου απαντησα για το φοντο και στο πμ, ειναι το κοστο τετοιο που ακομη και αν απρει νερο δεν θα γινει και τιποτα ασε που δεν θα παρει νερο αν προσεχεις λιγο...

στα λιτρα σου πας για μαλαουι οποτε σκεψου ενα ειδος θες ή παραπανω?

φίλε μου καλημέρα δε θα το παίξω ότι ξέρω γιατί πολύ απλά δεν ξέρω ακόμα σχεδόν τίποτα εγώ τρέχω το πρώτο μου 2 εβδομάδες (τίποτα δηλαδή) αυτό που θέλω να σου πω χωρίς να σε μπερδέψω (και πάντα δική μου άποψη και φιλικά άμα κάνω λάθος με διορθώνουν οι γνώστες ) είναι ότι και εγώ στην αρχή ιδικά με τι ψαροσυνθεση έφαγα μια μικρή ξενερα γιατί ότι κοιτούσα πολύ απλά δεν έκανε για τις διαστάσεις μου κάτι frontozes κλιπ μην απογοητεύεσαι όμως θα βρεις αρκετά ψαράκια που θα σε γεμίσουν στον τομέα που θέλεις και επίσης αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι και να τα δεις από κοντά σε ένα petshop δεν θα είναι καμία σχέση με αυτό που θα σου προσφέρουν στον δικό σου βιότοπο.

και ένα τελευταίο ότι θέμα σου βάζουν οι συνφορουμιτες διάβαζε το στην αρχή θα αποφεύγεις πολλές από τις συμβουλές αλλά μετά θα συνδυάζεις πράγματα από τα θέματα και θα καταλήγεις σ αυτά που σου λένε.

καλό ξεκίνημα και μη αγχώνεσαι κοίτα να το χαρείς από την αρχή γιατί εγώ μέχρι και πίεση ανέβασα από το άγχος μου. :thumbsu:  :thumbsu:

Πραγματικα εχοντας διαβασει ολα αυτα μπορω να πω πως εχω βοηθηθει αρκετα κα θα ηθελα να ρωτησω το εξης

Πισω απ το ενυδρειο μου υπαρχουν σωληνωσεις για νεροχυτη...δηλ οι βανες και ο σωληνας να καταληγουν τα νερα στην αποχετευση...εχω διαβασει για συστημα αυτοματης αλλαγης κ.α και εχοντας αυτο το πλεονεκτημα εφοσον εχω τις εγκαταστασεις ακριβως απο πισω θα ηθελα μια μικρη βοηθεια απο καποιον που εχει ασχοληθει η γνωριζει πως ακριβως γινετε γιατι παρολο που τα διαβασα δεν τα πολυ καταλαβα....πιστευω μια αναλυτικοτερη εξηγηση θα με βοηθουσε

Καποιος επι του θεματος να γνωριζει πως γινετε η αυτοματη αλλαγη νερου

....γιατι πρεπει να το κανω τωρα πριν στησω το ενυδρειο

Όταν λες αυτόματη αλλαγή τι εννοείς; Να φτιάξεις τις προϋποθέσεις για πιο εύκολη αλλαγή ή να γίνεται μόνη της; 

να γινετε μονη της....πρωτα αδειασμα και με μετα με αισθητηρα γεμισμα,το εχω διαβασει και εδω στο forum αλλα ειναι λιγο περιπλοκα για εμενα δεν κατεχω και πολυ με τετοια θεματα

εγώ πάντως από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα το σωστότερο είναι να κάνεις προετοιμασία του νερού σε βαρέλι... 

και πες ότι το κάνεις αυτό και ρίχνεις αντιχλοριο μετά τη θερμοκρασία του νερού πως θα τη ρυθμίσεις το καλοκαιράκι μπορεί να μην έχεις πρόβλημα αλλά το χειμώνα?

να γινετε μονη της....πρωτα αδειασμα και με μετα με αισθητηρα γεμισμα,το εχω διαβασει και εδω στο forum αλλα ειναι λιγο περιπλοκα για εμενα δεν κατεχω και πολυ με τετοια θεματα

Νομίζω ότι είναι υπερβολή αυτό που σκέφτεσαι. Αφού έχεις τη δυνατότητα θα μπορούσες απλά να έχεις εκεί δίπλα ένα σιφόνι να πηγαίνουν κατευθείαν τα νερά που αλλάζεις και μια βρυσούλα να γεμίζεις εύκολα το βαρέλι σου χωρίς να κάνεις αποστάσεις.

Αυτά θα κάνουν τις αλλαγές πολύ πιο εύκολες (αφού το θες).Αλλά να γίνεται και μόνη της... κομματάκι περίπλοκο... Άσε που δεν θα προετοιμάζεται το νερό έτσι! Δηλ. θερμοκρασία ή άλλες παρεμβάσεις που θα θέλεις να κάνεις.Τέτοια συστήματα κάνουν συνήθως σε μεγάλα πράγματα.

Αυτό πιστεύω εγώ, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

• 2 weeks later...

Επιτελους παρελαβα το ενυδρειο juwel 240 λιτρα και θα ηθελα να ρωτησω για το στησιμο.

Απ το petshop ηταν κατηγορηματικος να βαλω στον πατο φινεζολ και προσθηκη σιλικονης

αλλα εγω φοβαμαι για κατολισθηση κ.α.....τι με συμβουλευετε????

Γενικως μια βοηθεια για το στησιμο θα μου ηταν αρκετη....

• Like 1

Αρκετοί βάζουν φελιζόλ ή eggcrate για προστασία. Η σιλικόνη είναι υπερβολή πιστεύω.

Εγώ προσωπικά δεν έχω βάλει ποτέ τίποτα.

Αν οι πέτρες μπουν καλά και μετά πέσει από πάνω η άμμος, τις δένει και δεν πέφτουν με τίποτα. Αυτός είναι ο τρόπος να στήσεις το νταμάρι σου για να μην έχει θέματα.

Πρώτα στήνουμε τις πέτρες. Κοιτάμε να είναι αρκετά σταθερές.

Μετά γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί η βάση. Ρίχνουμε/πασπαλίζουμε την άμμο από πάνω σκεπάζοντας τις πέτρες. Μην σε αγχώνει αν δεν απλωθεί καλά, αφού μόλις ρίξεις και το υπόλοιπο νερό η άμμος θα απλωθεί και θα "αγκαλιάσει" τις πέτρες, δένοντας τις.

Μόλις γεμίσει το ενυδρείο, άπλωσε την άμμο που περίσσεψε σε τυχών σημεία που δεν καλύφθηκαν στο υπόλοιπο ενυδρείο.

Εδώ είναι μερικά νταμάρια από τα μέλη μας.

Καλογέμιστο!! :thumbsu:

Έγινε επεξεργασία - adlib

Επιτελους παρελαβα το ενυδρειο juwel 240 λιτρα και θα ηθελα να ρωτησω για το στησιμο.

Απ το petshop ηταν κατηγορηματικος να βαλω στον πατο φινεζολ και προσθηκη σιλικονης

αλλα εγω φοβαμαι για κατολισθηση κ.α.....τι με συμβουλευετε????

Γενικως μια βοηθεια για το στησιμο θα μου ηταν αρκετη....

Με το καλό να το στήσεις και να βάλεις και τα ψαράκια! Γνώμη μου μην βάλεις πέτρες με πολλές γωνίες και μυτερές αλλά όσο μπορείς στρογγυλές για να αποφύγεις τραυματισμους. Αν τις στερεώσεις γερά μην αγχώνεσαι για τίποτα. Αρκεί να είναι στιβαρή η κατασκευή. Ούτε εγώ έχω βάλει φενιζόλ στον πάτο και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Δες το link που σου έχει παραθέσει και ο φίλος πιο πάνω και να πάρεις αρκετές ιδέες!!!

Για εξωτερικο φιλτρο αναμεσα απο Ferplast 1100 bluextreme,tetratec EX1200,eheim classic 600(2217)

πιο θα επιλεγατε για 240 λιτρα ενυδρειο???

εαν υπαρχει καλυτερη προταση την ακουω...

Για εξωτερικο φιλτρο αναμεσα απο Ferplast 1100 bluextreme,tetratec EX1200,eheim classic 600(2217)

πιο θα επιλεγατε για 240 λιτρα ενυδρειο???

εαν υπαρχει καλυτερη προταση την ακουω...

Θα σου πω την άποψη μου για το 2217 το οποίο χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια .το είχαν πάρει μεταχειρισμένο από φίλο εδώ στο forum. Έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος και το έχω σε ενυδρείο 330 lt.όταν αποφασίσεις κανε ένα κόπο και δες και στις αγγελίες .αρκετά παιδιά δίνουν αξιόλογα φίλτρα .εκτός αν έχεις χώρο για sump...

για εξωτερικο φιλτρο εκτος απο τον φιλο george81 υπαρχει αλλη προταση???

Επισης θα ηθελα να ρωτησω για  1.20μ -240λιτρα ενυδρειο τι συνθεση θα μου προτεινατε

καθως και ποια ειδη ταιριαζουν καλυτερα μαζι???

Μιλαω παντα για λιμνη malawi και για ποσα ειδη μπορω να βαλω....

απο τα διαβασμα που εριξα καταληγω στα 2 αλλα θα ηθελα και μια πιο εμπειρη τεκμηριωση

Ευχαριστω παντως για την βοηθεια σας και στο forum για τις γνωσεις που μου εχει προσφερει

και συνεχιζω να μαθαινω εννοειτε ειμαι ακομα στην αρχη :bow:

Καλήμερα φίλε μου, είσαι οριακά για 2 χαρέμια...θα πας σε μικρόσωμα και ήρεμα mbuna.μπορείς να παίξεις με χρώματα αλλά να αποφύγεις ιδίους χρωματισμούς γιατί υπάρχει κίνδυνος για υβριδισμό. Το τι θα σού προτείνω είναι προσωπική άποψη.εγώ έχω βάλει saulosi pseudotropheus και Iodotropheus sprengerae. Ρίξε μια ματιά σε ενυδρεία από παιδιά εδώ για να πάρεις και άλλες ιδέες

Μια άλλη πρόταση ειναι να βάλεις λαμπίντο και μαινγκάνο. Πολυ ωραία χρώματα και συμβιώνουν πολυ αρμονικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...