joess 11 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Καλησεπρα σε ολα τα μελη, Αρχιζοντας θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα ενυδρειο Εχοντας κανει εγγραφη στο forum εχω αποκομησει ελαχιστες γνωσεις για το πως θα πρεπει να δημιουργησω το ενυδρειο μου παρολο που διαβασα και ειδα ωραιες ιδεες,θα προτιμουσα την καθοδηγη και το στησιμο του ενυδρειου μεσα απο εμπειρα χερια Αρχικα σκεφτομαι για ενα ενυδρειο στα 180λτ Juwel Rio 180 High-Lite black Χωρητικότητα:180 λίτρα Διαστάσεις: 101 x 50 x 41 εκ Το ενυδρείο συνοδεύεται μαζί με το φωτιστικό High-Lite (Juwel T5-Technology) με 2*45 watt JUWEL filter system: Compact H Θερμοστάτη 200 watt (Δεν γνωριζω αν θα χρειαστουν επιπροσθετα εξαρτηματα) Βλεποντας ενυδρεια-συνθεσεις και παρουσιασεις κατεληξα σε ενυδρειο με αφρικανικες κιχλιδες Εδω γεννιουνται οι αποριες μου ως εξης: 1)Τα 180λτ με 1 μ μηκος ειναι επαρκες-βιωσιμο για τα ειδη 2)Ποια ειδη θα μπορουσα να διαλεξω ωστε να εχω μια ωραια συνθεση 3)Διακοσμητικα με ενδιαφερει μια απλη συνθεση με βραχους,πετρες,αμμο ξυλαρακια και λιγα φυτα(οποτε αν εχετε την καλοσυνη προτεινετε ιδεες καθως και οδηγιες τοποθετησης π.χ αν χρειαζετε φινεζολ πριν βαλω την αμμο οπως εχω διαβασει τι αμμο να βαλω κ.α ,γενικως πως το <<κανουμε>>???? 4)Το θεμα καταναλωσης θα ελεγα με προβληματισε αρχικα αλλα διαβαζοντας διαπυστωσα πως δεν εχει ιδιαιτερα κοστος...βεβαια δεν γνωριζω ποσες ωρες θα λειτουργει ο θερμοστατης για τετοια ειδη ουτε ο φωτισμος ή αν χρειαζετε επιπλεον μηχανισμος που θα επιβαρυνει την καταναλωση Γενικα θα προτιμουσα να εχω μια οικονομικοτερη λυση Ευχαριστω εκ των προτερων, σημειωση:Δεκτος σε εναλλακτικες προτασεις περιμενω με ενδιαφερον τις αποψεις σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 11 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Ο Θερμαντήρας δεν θα καίει όλη την ώρα. Εξαρτάται από τη θερμοκρασία του δωματίου. Όταν πιάνει τη θερμοκρασία που έχεις ρυθμίσει θα σταματάει. Τώρα για τις λάμπες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 Φεβρουαρίου 2015 #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Αρθρογραφία που θα σε βοηθήσει http://www.aquazone.gr/forums/topic/70287-c-anenianaoessa-oco-aoeneetho-snena-dhaniooeuoaaeo-dhnioesse-eae-dhieeu-seea-aea-oci-aaadhciyic-iao-aoeneeth/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 11 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Σου εχω στειλει μηνυμα , δες το να παρεις πληροφοριες και οτι σου εγραψε και ο Σωκρατης απο πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 11 Φεβρουαρίου 2015 #5 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Σου εχω στειλει μηνυμα , δες το να παρεις πληροφοριες και οτι σου εγραψε και ο Σωκρατης απο πανωΘελουμε κι εμείς πληροφορίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Θελουμε κι εμείς πληροφορίες! Ειναι απορρητες..γι αυτο τις εστειλε σε πμ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dankannn 11 Φεβρουαρίου 2015 #7 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Απο τα δικα μου link βρε http://www.aquazone....adhinssaao-iio/ http://www.aquazone....awi-180-essona/ Α δινω και το ενυδρειο αν θελει κανεις γνωστος σας του λετε. Εχω κατι αλλο στο μυαλο μου που θελω να φτιαξω αν το πουλησω πρωτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 11 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 @dankannn οι αγγελίες έχουν την κατάλληλη ενότητα στο forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
joess 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #9 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Πραγματικα σεβαστη ολη η εμημερωση που μου δινετε αλλα θα ηθελα λιγο πιο αμεση βοηθεια.... π.χ ποσα ειδη μπορουνε να συνυπαρξουν μαζι και ποια ειναι αυτα??? μπορω να συνδιασω αμερικανικες κιχλιδες με αφρικανικες??? καποιος που εχει αφρικανικο ενυδρειο στα 180λτ τι ακριβως εχει απο ψαρια μεχρι τα παντα.... Συγνωμη που τα γραφω σαν να τα θελω στο χερι ολα απλα πιστευω ενα δοκιμασμενο ενυδρειο θα με βοηθαγε αρκετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 11 Φεβρουαρίου 2015 #10 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 (edited) http://www.aquazone.gr/forums/topic/61115-ieenu-aaioaenaassa-aea-eeessaeaao-oco-essiico-tanganyika/#entry550987 Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει αν κινηθείς προς Τανγκανίκα. Αμερικάνικες και Αφρικάνικες μη βάλεις μαζί. Μάλιστα συνιστάται να βάζουμε από την ίδια λίμνη. Όσο για τα λίτρα που ρωτάς, να ξέρεις ότι οι διαστάσεις παίζουν μεγαλύτερο ρόλο και ειδικά το μήκος. Εσύ δηλαδή ψάχνεις αφρικάνες για 1 μέτρο μήκος και όχι τόσο για 180 λίτρα. Στο φόρουμ θα βρεις πολλά παραδείγματα ενυδρείων με αυτές τιςδιαστάσεις. Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2015 - DEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 11 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Μπορεις να βαλεις ενα ειδος μπουνα απο τη λιμνη malawi ή δυο ειδη νανοκιχλιδων απ τη λιμνη tanganyika ή ενα ειδος,σχετικα μικρο σε μεγεθος απ τη λιμνη victoria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joess 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #12 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 1 χαρεμάκι mbuna (1 αρσενικό + 3 θηλυκά) Labidochromis caeruleus θα μου αρεσε σαν ιδεα αλλα σαν απορια αφου βαλω το συγκεκριμενο ειδος δεν μπορω να βαλω αλλα ειδη αφρικης να εχουμε και λιγο ποικιλια και χρωματα εκτος και στα λιτρα μου ειναι απαγορευτικο μεχρι ποσα ειδη μπορω να βαλω...συγνωμη αν ακουγομαι κουραστικος αλλα με ενδιαφερει να κανω σωστες ενεργειες για να μην απογοητευτω Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 12 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 1 χαρεμάκι mbuna (1 αρσενικό + 3 θηλυκά) Labidochromis caeruleus θα μου αρεσε σαν ιδεα αλλα σαν απορια αφου βαλω το συγκεκριμενο ειδος δεν μπορω να βαλω αλλα ειδη αφρικης να εχουμε και λιγο ποικιλια και χρωματα εκτος και στα λιτρα μου ειναι απαγορευτικο μεχρι ποσα ειδη μπορω να βαλω...συγνωμη αν ακουγομαι κουραστικος αλλα με ενδιαφερει να κανω σωστες ενεργειες για να μην απογοητευτω Καλώς ήρθες φίλε μου! Θέλω να σε προλάβω και να σου πω οτι από την στιγμή που αποφάσισες να στήσεις αφρικάνικο και μιας και αυτή θα είναι η πρώτη σου επαφή με το χόμπυ αξίζει να ανέβεις λίγο σε αρχικό κόστος αν είναι εφικτό και λίτρα...ή καλύτερα σε μήκος ενυδρείου και να προβείς σε αγορά με μήκος 1,20μ.(240-300 λίτρα) Οι λόγοι είναι: Οτι σίγουρα έχεις περισσότερες επιλογές σε αριθμό και είδη ψαριών.(πχ και 3 χαρέμια ψαριών) Επειδη είναι η πρώτη σου επαφή και κατευθύνεσαι προς Malawi, σίγουρα θες ποικιλία, χρώματα πολλά ψάρια και γενικά τα θες όλα, όπως ο καθένας απο εμάς τα ηθέλε όταν πρωτοασχολήθηκε με την Αφρική (νομιζω αρκετοί μπορουν να το επιβεβαιώσουν αυτο!) Επίσης στο μέλλον, μπορεις να χρησιμοποιήσεις το ενυδρείο με μήκος 1,20μ. για πιο απαιτιτικά είδη...οπως Tropheus ή κάποια Haps.....με ενυδρείο 1μέτρου δεν μπορείς..... Καλό το 180λιτρο ενυδρείο, αλλά πίστεψε με είναι ΠΟΛΥ δεσμευτικό, στο λεώ γιατι το εχω δει στην πράξη. Με 2 χαρεμια ψάρια είσαι οριακά...... Προχώρα με αργά βήματα....διάβασε εδώ αρκετά.... και καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 12 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Η αρχη οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα ισχυει!συμφωνω με τον prince!ανεβα κατηγορια γιατι στα λεφτα του rio μπορεις να παρεις ενα ανουμπιας 1200! 320λιτρα 1.20μηκος με περισσοτερες επιλογες για αργοτερα!αν δεν σε παιρνει οικονομικα δες και για μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
joess 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #15 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Λοιπον με πεισατε παμε στο 1,20 οποτε για να ακουσω προτασεις συνθεσης εμενα παντως απο συνθεση μου αρεσε πολυ αυτο https://www.youtube.com/watch?v=31z7nZeGH10 Ακομα απο ειδη εχω <<σταμπαρει>> αυτα:malawi blue dolphin ,Neolamprologus caudopunctatus Dwarf Shell Dweller Labidochromis Caeruleus ,Pseudotropheus sp. “Acei,tropheus duboisi ,cyphotilapia frontosa, Οποτε πιστευω κατι θα κανουμε τωρα....απο εξωτερικο φιλτρο ποιο μου προτεινετε Έγινε επεξεργασία 12 Φεβρουαρίου 2015 - joess Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 12 Φεβρουαρίου 2015 #16 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Φεβρουαρίου 2015 #17 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 +1000 σε τι ακριβώς συμφωνείς; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 12 Φεβρουαρίου 2015 #18 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Δεν συμφωνει λεει να βαλει +1000λιτρα!χαχαχαχα!!!!! Χωρισε τις κατηγοριες γιατι σαρεσουν και Τανγκανικα και μαλαουι! Καλυτερα να πας σε Μαλαουι για αρχη λογω εμπειριας!μεχρι να μαθεις τα βασικα!αλλωστε ειναι ψαρια που συγχωρουν λαθη! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Φεβρουαρίου 2015 #19 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Διάβασε και τα προφίλ των ψαριών που σε ενδιαφέρουν γιατί βλεπω κάτι dolphin κάτι φροντοζες και μάλλον θα απογοητευτεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joess 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #20 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Μην βαρεσετε αλλα θα ρωτησω...γιατι δεν μπορω να βαλω ειδη απο διαφορετικες λιμνες ??? φανταζομαι λογο Ph νερου κ.α αλλα μεση λυση δεν υπαρχει για συμβιωση??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 12 Φεβρουαρίου 2015 #21 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Μην βαρεσετε αλλα θα ρωτησω...γιατι δεν μπορω να βαλω ειδη απο διαφορετικες λιμνες ??? φανταζομαι λογο Ph νερου κ.α αλλα μεση λυση δεν υπαρχει για συμβιωση??? http://www.aquazone.gr/forums/topic/99395-eaiuiaao-ooiaaouocoao-eeessaeui-aoeneetho/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 12 Φεβρουαρίου 2015 #22 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Μπορεις να βαλεις οτι θες και παπαγαλοψαρα και καρχαρια και αφρικανες με αμερικανες!το θεμα ειναι το μετα! Αν θες διαβασε λιγο και τα αλλα θεματα της κατηγοριας που τρεχουν αυτο το διαστημα,πολλοι εχουν τις ιδιες ή παρομοιες απωρειες, ψαξε και λιγο παραπανω σε θεματα που μιλανε γενικα και ειδικα! Εν ολιγοις κοιταμε να φτιαξουμε ιδανικες συνθηκες για τα ψαρακια μας,σε ολους τους τομεις!σε λιτρα,ποιοτητα νερου,κρυψώνες,τροφες κλπ ωστε να δουμε και φυσιολογικες συμπεριφορες, ζωντανα χρωματα ζευγαρωματα,γεννες και λιγοτερες απωλειες ! Εχουν γραφτει πολλα και ενδιαφεροντα αρθρα γι αυτο κανε τον κόπο να τα μελετησεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 12 Φεβρουαρίου 2015 #23 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 σε τι ακριβώς συμφωνείς; Την στιγμη που απαντησα μπηκε και η απαντηση του joess.To +1000 πηγαινε στους prince & saxlina που προτρεπουν στον φιλο να παει σε 120 εκ. μηκους αν ειναι εφικτο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
joess 18 Απριλίου 2015 Author #24 Share 18 Απριλίου 2015 Λοιπον επανερχομαι μετα απο ενα μεγαλο χρονικο διαστημα και θελω την βοηθεια σας Τελικα αγορασα το jewl 240 και ειμαι στο 1.20 οπως λεγαμε Τωρα το προβλημα μου ειναι τη συνθεση θα ακολουθησω και τη διακοσμηση θα βαλω Δωστε προτασεις...πραγματικα ειμαι <<χαμενος>>απο πετρες,υποστρωμα,φοντο,φυτα,ξυλα και οτι αλλο χρειαζεται γινετε ενας χαμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
joess 19 Απριλίου 2015 Author #25 Share 19 Απριλίου 2015 Λοιπον επανερχομαι μετα απο ενα μεγαλο χρονικο διαστημα και θελω την βοηθεια σας Τελικα αγορασα το juewl 240 και ειμαι στο 1.20 οπως λεγαμε Τωρα το προβλημα μου ειναι τη συνθεση θα ακολουθησω και τη διακοσμηση θα βαλω Δωστε προτασεις...πραγματικα ειμαι <<χαμενος>>απο πετρες,υποστρωμα,φοντο,φυτα,ξυλα και οτι αλλο χρειαζεται γινετε ενας χαμος..Απο φοντο εχω δει για τρισδιαστατο μουσαμα αλλα αναρωτιεμαι δεν θα εχει προβλημα αμα βραχει και αν γνωριζει κανεις ποσο στοιχιζει μια τετοια εκτυπωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος