Jump to content

Στήσιμο Ενυδρείου Για Μονομάχο

ParisG

Recommended Posts

Βασικά επειδή είμαι και πολύ δύσκολος στις αγορές, το πιο σωστό είναι ότι αύριο θα πάω από 2-3 καταστήματα να δω τι παίζει από κοντά! Μπορεί και να μην πάρω τίποτα ακόμη.. Θα με βοηθούσε πάντως πολύ πρόταση για συγκεκριμένα πράγματα πχ. Το ενυδρείο ή το φίλτρο ότι δηποτε από όλο το πακέτο που έγραψα παραπάνω πως σκοπεύω να αγοράσω..

Ενυδρειο, νομιζω πλεον οτι και να παρεις καλο ειναι! Αλλα γιατι θες καινουριο ενυδρειο και γιατι τοσο μικρο; Αυτο δεν καταλαβα!

Το φιλτρο για ποιο ενυδρειο το θες;

Παρε το ενυδρειο σου με το εξοπλησμο,στηστο,γεμισε το νερο,ριξε αντιχλωριο,αστο να τρεξει 2-3 μερες με τον ανθρακα και μετα βαλε μπολι απο καποιον συνχομπιστα εκει.Μετα απο μια μερα βαλε το ψαρι.

Μη ξεχασεις να παρεις βιολογικο υλικο για το φιλτρο σου αν δεν εχει μεσα.

Έχω καταλήξει νομίζω στο τι θέλω να κάνω..

Λευκή ψιλή άμμος. μερικές μαύρες στρόγγυλες-γυαλιστερές πέτρες. Πίσω 2-3 ψιλά φυτά (Cabomba Caroliniana ίσως), μπροστά 2-3 χαμηλά (Sagittaria Subulata ίσως) κανένα ξύλο και λευκό ή μαύρο φόντο.. Υπάρχει καμία πρόταση για το που μπορώ να βρω κατάστημα με ποικιλία στην Θεσσαλονίκη;

Μην βάλεις λευκή άμμο και γενικά μην βάλεις ανοιχρόχρωμο βυθό, γιατί αντανακλά το φως και στρεσάρει τον μονομάχο. Πάρε σκουρόχρωμο βυθό, σε φυσικά χρώματα, π.χ. καφέ ή ακόμα και μαύρο. Τον μονομάχο τον ενοχλεί το πολύ φως, γι'αυτό αν βάλεις φυτά επιφάνειας ή έχεις blackwater (το κίτρινο νερό, π.χ. με τύρφη στο νερό αλλαγής) θα το εκτιμήσει. Επίσης θα εκτιμήσεις φυτά και κρυψώνες, π.χ. ξύλα γιατί του αρέσει να αράζει και να ξεκουράζεται. Και να μην βιαστείς για τίποτα, μπράβο σου! :)

Ενυδρειο, νομιζω πλεον οτι και να παρεις καλο ειναι! Αλλα γιατι θες καινουριο ενυδρειο και γιατι τοσο μικρο; Αυτο δεν καταλαβα!

Το φιλτρο για ποιο ενυδρειο το θες;

Δεν καίγομαι να πάρω καινούριο, δεν μπήκα στην διαδικασία να ψάξω για μεταχειρισμένο. Σήμερα που πήγα και είδα βρήκα ένα 47x27x40 (ύψος με το καπάκι) στα €49, με φίλτρο, δεν θυμάμαι τι φίλτρο ήταν. Λογικά αν δεν προκύψει κάτι άλλο αυτό θα πάρω.

Παρε το ενυδρειο σου με το εξοπλησμο,στηστο,γεμισε το νερο,ριξε αντιχλωριο,αστο να τρεξει 2-3 μερες με τον ανθρακα και μετα βαλε μπολι απο καποιον συνχομπιστα εκει.Μετα απο μια μερα βαλε το ψαρι.

Μη ξεχασεις να παρεις βιολογικο υλικο για το φιλτρο σου αν δεν εχει μεσα.

Τέτοιες απαντήσεις χρειάζομαι. Thank you! Άνθρακας είναι αυτό που βλέπω στα Petshop ως ενεργός άνθρακας; Πως λειτουργεί αυτό; Το βάζω στο φίλτρο; Μέσα στο ενυδρείο;

Δεν μπορώ να ανοίξω αγγελία, για να ζητήσω μπόλι, βγάζει σφάλμα.

Ένα σφάλμα Παρουσιάστηκε.Παρακαλούμε διαβάστε τους κανονισμούς και τις οδηγίες αγγελιών : http://www.aquazone.gr/forums/topic/96666-iyie-eaiiieoiiss-aaaaaeethi-wwwaquazonegr/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/96667-iaecassaao-nthoco-aaaaaeethi/

Όποιος μπορεί Θεσσαλονίκη μέσα στην άλλη εβδομάδα!

Μην βάλεις λευκή άμμο και γενικά μην βάλεις ανοιχρόχρωμο βυθό, γιατί αντανακλά το φως και στρεσάρει τον μονομάχο. Πάρε σκουρόχρωμο βυθό, σε φυσικά χρώματα, π.χ. καφέ ή ακόμα και μαύρο. Τον μονομάχο τον ενοχλεί το πολύ φως, γι'αυτό αν βάλεις φυτά επιφάνειας ή έχεις blackwater (το κίτρινο νερό, π.χ. με τύρφη στο νερό αλλαγής) θα το εκτιμήσει. Επίσης θα εκτιμήσεις φυτά και κρυψώνες, π.χ. ξύλα γιατί του αρέσει να αράζει και να ξεκουράζεται. Και να μην βιαστείς για τίποτα, μπράβο σου! :)

Θα πάω σε σκούρο βυθό! Επιφάνειας για να κάνει σκιές μου τα προτείνεις;

Ναι! :)

Καλημέρα παιδιά ..... Και εγώ αρχάριος είμαι και έχω κάνει είδη πολλές ********* ευτυχώς όχι εις βάρος των ζωντανών αλλά εις βάρος της τσέπης μου ....... Νομίζω πως το παιδί έκανε μια απλή ερώτηση και οι πιο έμπειροι εδώ μέσα το παρατράβηξαν λίγο το θέμα συν ότι το ποστ του φίλου το ριμάξατε .... ταπεινή μου γνώμη είναι ας απαντάμε ακριβώς σε αυτό που ρωτάνε όλοι για να μαθαίνουν οι καινούριοι όπως εγώ και να θυμούνται και οι παλαιότεροι τα δικά τους λάθη στο ξεκίνημα γιατί κανένας δε νομίζω να ξύπνησε μια ημέρα ιχθυολόγος και να τα ήξερε όλα ..... ευχαριστώ καλή αρχή στο φίλο !!! \

Προσεχουμε στα λογια μας παρακαλω!

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Ο ανθρακας ειναι ο ενεργος ανθρακας που λες και συνηθως τον εχουν ηδη τα φιλτρα που αγοραζουμε.

Το αφηνουμε για 3-4 μερες στην αρχη μεσα στο φιλτρο και μετα τον βγαζουμε τελειως γιατι μπορει να ξαναπεταξει οτι τραβιξε.

Ανθρακα χρησιμοποιουμε μονο στην αρχη του ενυδρειου και μετα απο θεραπεια με φαρμακο αν ειχαμε ασθενεια.

Καλημέρα παιδιά ..... Και εγώ αρχάριος είμαι και έχω κάνει είδη πολλές ********* ευτυχώς όχι εις βάρος των ζωντανών αλλά εις βάρος της τσέπης μου ....... Νομίζω πως το παιδί έκανε μια απλή ερώτηση και οι πιο έμπειροι εδώ μέσα το παρατράβηξαν λίγο το θέμα συν ότι το ποστ του φίλου το ριμάξατε .... ταπεινή μου γνώμη είναι ας απαντάμε ακριβώς σε αυτό που ρωτάνε όλοι για να μαθαίνουν οι καινούριοι όπως εγώ και να θυμούνται και οι παλαιότεροι τα δικά τους λάθη στο ξεκίνημα γιατί κανένας δε νομίζω να ξύπνησε μια ημέρα ιχθυολόγος και να τα ήξερε όλα ..... ευχαριστώ καλή αρχή στο φίλο !!! \

Προσεχουμε στα λογια μας παρακαλω!

Φιλε μου,μερικα πραγματα οταν ειναι λαθος,θα πρεπει να διορθωθουν και οταν εισαι συντονιστης δεν μπορεις να τα αφησεις γιατι καποιος αλλος που θα τα διαβασει θα παρει λαθος πληροφοριες.

Επισης δεν μιλησαμε για ψαρια και κτλ οπωτε δεν καταλαβαινω για ποια λαθη μιλας και για ποιους ιχθυολογους.

Στη απλη ερωτηση του απαντησαμε αν ειδες..

Φίλε συντονιστή μιας και φαντάζομαι πως δε ξέρεις καν τι κάνω στη ζωή μου και ποιος είμαι και μπαίνω απλά εδώ για να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος αυτό είπα καλό είναι λοιπόν να μη χαλάμε τα θέματα με άσκοπα πράγματα πέρα του θέματος που ανέβάζει ο κάθε φίλος ώστε και εμείς οι αρχάριοι να διαβάζουμε αυτά πού πρέπει και όχι οτιδήποτε άλλο .....αυτό είπα ..... δηλαδή μου γράφεις με κόκκινα γράμματα τι ακριβώς ?? Προσέχουμε στα λόγια μας παρακαλώ !!! Αυτό δεν είναι συντονιστής !!! Είμαι συντονιστής εδώ και 10 χρόνια σε πολύ μεγαλύτερο φορουμ από αυτό και γνωρίζω πολύ καλά το ρόλο μου δεν έχω πότε σε κανένα ρίξει κίτρινη κάρτα .... και φυσικά μετά από 40 χρόνια σε αυτή τη ζωή και σε αυτή τη δουλειά που κάνω μιας και βοηθάω κόσμο καθημερινά έχω μάθει να είμαι πιο ευγενικός !!! Ευχαριστώ και συγνώμη !!!

Φίλε συντονιστή μιας και φαντάζομαι πως δε ξέρεις καν τι κάνω στη ζωή μου και ποιος είμαι και μπαίνω απλά εδώ για να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος αυτό είπα καλό είναι λοιπόν να μη χαλάμε τα θέματα με άσκοπα πράγματα πέρα του θέματος που ανέβάζει ο κάθε φίλος ώστε και εμείς οι αρχάριοι να διαβάζουμε αυτά πού πρέπει και όχι οτιδήποτε άλλο .....αυτό είπα ..... δηλαδή μου γράφεις με κόκκινα γράμματα τι ακριβώς ?? Προσέχουμε στα λόγια μας παρακαλώ !!! Αυτό δεν είναι συντονιστής !!! Είμαι συντονιστής εδώ και 10 χρόνια σε πολύ μεγαλύτερο φορουμ από αυτό και γνωρίζω πολύ καλά το ρόλο μου δεν έχω πότε σε κανένα ρίξει κίτρινη κάρτα .... και φυσικά μετά από 40 χρόνια σε αυτή τη ζωή και σε αυτή τη δουλειά που κάνω μιας και βοηθάω κόσμο καθημερινά έχω μάθει να είμαι πιο ευγενικός !!! Ευχαριστώ και συγνώμη !!!

Τα κοκκινα γραμματα φιλε μου ειναι για μια εκφραση σου πιο πανω που στην ασβησα..αν στο φορουμ που εισαι εσυ συντονιστης βριζετε,τοτε μαγκια σας..Πρωτα διαβαζουμε τι εχει γινει και μετα απανταμε για ευγενειες και κοκκινα γραμματα.

Επισης αν στο φορουμ σας αφηνεται λαθος πραγματα να αιωρουνται τοτε καλα κανετε,εδω δεν το κανουμε ομως!

Καλη σου μερα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...