ParisG 11 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Καλημέρα.Σκοπεύω να αγοράσω ένα ενυδρείο ~30 λίτρων, για να βάλω έναν μονομάχο. Δεν γνωρίζω όμως με ποιο κριτήριο να επιλέξω το φίλτρο, το υπόστρωμα, τα φυτά κτλ. Βλέπω κάποια που έχουν όλο το πακέτο, όμως γενικά προτιμώ να αγοράζω κομμάτι-κομμάτι, ώστε να επιλέγω τα πιο ικανοποιητικά. Έχετε να μου προτείνεται από το μηδέν το τι πρέπει να αγοράσω και από που (Θεσσαλονίκη);Από αυτά που είδα μου φάνηκε ωραίο αυτό. Δεν μπορώ όμως να γνωρίζω αν είναι ποιοτικό και τι ρόλο βαράει το φίλτρο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Χρειαζεσαι ενα ενυδρειο,το 30 λιτρα που σκεφτεσαι ειναι μια χαρα,ενα φιλτρο με μικρη ροη και εναν θερμοστατη. Τωρα φιλτρα υπαρχουν πολλα,αλλα ο μονομαχος θελει μικρη ροη γιατι η μεγαλη τον ενοχλει. Βυθο μπορεις να βαλεις ειτε ψιλοκοκκο χαλικι μη ασβεστολυθικο,ειτε αμμο μη ασβεστολυθικη. Απο πετρες μπορεις να βαλεις λαβας που δεν ειναι ασβεστολυθικη και δεν θα επιρρεασει τισ σκληροτητες του νερου σου. Βαλε καιποιο ξυλο που θα σου αρεσει απο καποιο πετ σοπ και μερικα αληθινα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParisG 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Μπορείς να μου πεις τι χαρακτηριστικά του φίλτρου και του θερμοστάτη που χρειάζομαι αντίστοιχα; Και γενικά οποιαδήποτε πρόταση προϊόντος, ευπρόσδεκτη!Έφαγα κόλλημα να φτιάξω κάτι τέτοιο: Βρήκα στο youtube μερικά βίντεο με αρκετά αναλυτικές οδηγίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Για 30 λιτρα ενυδρειο θες 50βατ θερμοστατη και ενα φιλτρο πχ σαν αυτο http://www.petsupermarket.gr/3079/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/jet-flo-50-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CF%89%CF%82-50lt.html Το ενυδρειο που εβαλες στη φωτο,δυστυχως το ξεχνας...θελει πολυ φως,μπουκαλα co2,καλο υποστρωμα,λιπασματα και πολυ ασχολεια,δεν ειναι για αρχαριους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParisG 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #5 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Απότομα με έκοψες, είναι απίστευτα όμορφα, το φανταζόμουν στο σαλόνι μου! Θα ψάξω τι παίζει με τα φυτά και ποια είναι τα εύκολα..Θέλω κάτι σε πολύ μίνιμαλ. Από φυτά και διακοσμητικά, έχει κάποια ανάγκη ο μονομάχος; (Εννοώ πως αν ζει το ίδιο σε ένα άδειο ενυδρείο, όσο σε ένα γεμάτο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Σου λεω εγω τι παιζει με τα φυτα,τα γρασιδια ειναι δυσκολα φυτα και σου ειπα τι χρειαζονται,δεν ειναι για αρχαριους. Ο μονομαχος δεν μπορει να ζησει ουτε σε ενυδρειο με πολυ φως αλλα ουτε σε ενυδρειο με πολυ ροη,πραγματα που θελουν τα ενυδρεια σ αυτο της φωτο. Ο μονομαχος θελει ευκολα φυτα,χαμηλο φως και ροη και ξυλα για να μπορει να ξεκουραζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Φεβρουαρίου 2015 #7 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Το ενυδρειο που εβαλες ειναι ενυδρειο που κατεβαινει σε εκθεσεις! Ειναι πανεμορφο αλλα οχι πρακτικο! Δεν παρεχει κρυψωνες, θελει πολυ ασχολια κτλ Κανενας δεν σου εγγυατε οτι θα μεινει ετσι για παντα γιατι η αλγες καραδοκουν! Φτιαξε πρωτα το ενυδρειο για τον μονομαχο σου, παρε τις πρωτες εμπειριες και σε βαθος χρονου αν το γουσταρεις και το εχεις πια, φτιαχνεις και ενα σαν το απο πανω! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParisG 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #8 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Όμορφα μέχρι εδώ. Επειδή είμαι χαμένος όμως, με τόσες πληροφορίες που πήρα από το διαδίκτυο (ενυδρεία, υπόστρωμα, βυθός, φίλτρα, θερμοστάτες, φυτά, διακοσμητικά, συντήρηση). Από που να αρχίσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 12 Φεβρουαρίου 2015 #9 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Να αρχισεις απο το ψαρι που θες να φιλοξενησεις,δηλαδη απο εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/36770-betta-splendens-regan-1910/?p=323429#entry323429 Διαβασε το προφιλ του να μαθεις τι χρειαζεται το ψαρι,διαλεξε σωστα το ενυδρειακι σου και προχωρα να το στησεις σωστα και ομορφα με το καταλληλο φιλτρο,κανενα ξυλο,φυτα κτλ.. Ειναι η καλυτερη περιπτωση να ξεκινησεις το χομπι. Το ενυδρειο που εβαλες φωτογραφια ειναι οντως ομορφο (βεβαια αυτο ειναι και υποκειμενικο) αλλα ειναι εκθεσιακο.Οπως ειπε και ο Θοδωρης στηνονται τετοια ενυδρεια πολλες φορες απλα και μονο να για να βγουν μια φωτογρφια.Κατι τετοιο σε βαθος χρονου ειναι σχεδον αδυνατο να διατηρηθει,και αν το καταφερει καποιος να το διατηρησει θελει ΠΑΡΑ πολυ κοπο και ασχολια,καθημερινα και ανελειπως. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParisG 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #10 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Έχω καταλήξει νομίζω στο τι θέλω να κάνω..Λευκή ψιλή άμμος. μερικές μαύρες στρόγγυλες-γυαλιστερές πέτρες. Πίσω 2-3 ψιλά φυτά (Cabomba Caroliniana ίσως), μπροστά 2-3 χαμηλά (Sagittaria Subulata ίσως) κανένα ξύλο και λευκό ή μαύρο φόντο.. Υπάρχει καμία πρόταση για το που μπορώ να βρω κατάστημα με ποικιλία στην Θεσσαλονίκη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Για μικρα ενυδρεια δεν ενδυκνεινται μεγαλα φυτα γιατι θα στο πνιξουν! Ριξε μια ματια εδω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Φεβρουαρίου 2015 #12 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Παιδια,να πω κατι,αυτα τα ενυδρεια σαν αυτο της φωτο,δεν ειναι ουτε για διαγωνισμους αλλα ουτε για εκθεσεις οπως λετε..ανετα το φτιαχνει καποιος που εχει μια εμπειρια,εχει τον εξοπλησμο και τον χρονο,αλλα ειναι αυτα των διαγωνισμων,αυτο ενα απλο iwagumi ειναι. Ομως,ενας αρχαριος δεν μπορει να το φτιαξει και να το συντηρησει,αυτη ειναι η διαφορα. Φιλε μου,να τσεκαρεις οτι οι πετρες και η αμμος δεν ειναι ασβεστολυθικα γιατι στην πορεια θα εχεις προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Το συγκεκριμενο ενυδρειο ειναι απο εκθεση! Δεν ειπαμε οτι δεν μπορει να το φτιαξει! Αν διαβασεις καλα τι ειπα ειναι οτι σε βαθος χρονου αν το εχει μπορει να το φτιαξει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Ποια εκθεση ρε παιδια?Ενα απλο iwagumi ενυδρειο ειναι απλα θελει εξοπλησμο! Πιο πανω γραφετε οτι αυτα τα ενυδρεια δεν γινετε να συντηρηθουν και οτι ειναι για εκθεσεις! Και σας λεω,οτι αν εχεις εμπειρια,εξοπλησμο και χρονο μια χαρα συντηρουνται και δεν ειναι καθολου για εκθεσεις και διαγωνισμους,αλλα ειναι αυτα τα ενυδρεια που λετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Φεβρουαρίου 2015 #15 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Παμε παλι. Το ενυδρειο αυτο κατα 99% ειναι απο εκθεση και φαινεται απο το οτι δεν υπαρχει ιχνος θερμοστατη, θερμομετρου, φιλτρου, co2 και γενικα εξοπλισμου. Η φωτο ειναι απλα τελεια κτλ κτλ! Eιπαμε οτι με τον καιρο αν αποκτησει εμπειρια μπορει να το φτιαξει. Μην τρελλενεσαι! Εσυ πιο πανω ειπες να το ξεχασει ο φιλος και λες σ3ε εμας οτι ειπαμε οτι δεν μπορει να συντηρηθει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Φεβρουαρίου 2015 #16 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Παμε παλι. Το ενυδρειο αυτο κατα 99% ειναι απο εκθεση και φαινεται απο το οτι δεν υπαρχει ιχνος θερμοστατη, θερμομετρου, φιλτρου, co2 και γενικα εξοπλισμου. Η φωτο ειναι απλα τελεια κτλ κτλ! Eιπαμε οτι με τον καιρο αν αποκτησει εμπειρια μπορει να το φτιαξει. Μην τρελλενεσαι! Εσυ πιο πανω ειπες να το ξεχασει ο φιλος και λες σ3ε εμας οτι ειπαμε οτι δεν μπορει να συντηρηθει; Το οτι δεν εχει εξοπλησμο στη φωτο,δεν σημαινει οτι ειναι απο εκθεση το ενυδρειο.Ξερεις Θοδωρα και εγω μπορω να βγαλω φωτογραφια χωρις τον εξοπλησμο μου,αυτο δεν σημαινει κατι..Στο εξωτερικο,οι περισσοτεροι που βγαζουν φωτο το ενυδρειο τους,βγαζουν ολο τον εξοπλησμο απο μεσα,δεν ειναι σαν εμας. Οταν λεω οτι μπορει να το συντηρησει,δεν εννοω ο φιλος που ανοιξε το θεμα,εννοω ενας που εχει λιγη εμπειρια,εξοπλησμο και χρονο,το γραφω εξαλλου και πιο πανω. Εσεις τους βαζετε ολους σε ενα τσουβαλι και λετε οτι ενα τετοιο ενυδρειο δεν μπορει να συντηρηθει!Χαλαρωστε λιγο! Δηλαδη εγω που εχω ενα τετοιο ενυδρειο και το συντηρω μια χαρα ειμαι θεος? Και ε[ειδη επιμενεις και δεν κανει..κοιτα το συγκεκριμενο ενυδρειο απο ποια 'εκθεση' ειναι...http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=3118 Έγινε επεξεργασία 12 Φεβρουαρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Φεβρουαρίου 2015 #17 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Πες μου εναν σε αυτο το θεμα που λεει οτι δεν μπορει να συντηρηθει! Ποιοι ειμαστε δηλαδη που βαλαμε τι σε τσουβαλι; Και αυτο το λινκ δεν σημαινει τιποτα. Κι εγω αμα θελω τπαιρνω τη φωτο και τη βαζω στη σελιδα μνου! Και γιατι δεν κανει να επιμενω; Τι σημαινει αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Φεβρουαρίου 2015 #18 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Πες μου εναν σε αυτο το θεμα που λεει οτι δεν μπορει να συντηρηθει! Ποιοι ειμαστε δηλαδη που βαλαμε τι σε τσουβαλι; Και αυτο το λινκ δεν σημαινει τιποτα. Κι εγω αμα θελω τπαιρνω τη φωτο και τη βαζω στη σελιδα μνου! Και γιατι δεν κανει να επιμενω; Τι σημαινει αυτο; Ρε Θοδωρα,ελεος ρε φιλε,ειληκρινα! Ειδες απο που ειναι το ενυδρειο αυτο?Απο ενα site που στο δειχνει βημα βημα πως το φτιαχνεις!Τι δεν σημαινει τιποτα? Ποια εκθεση λες και διαγωνισμους? Κοιτα πιο πανω ποιοι λενε οτι δεν μπορει να συντηρηθει. Ξαναλεω,ενας χομπιστας με λιγη εμπειρια,σωστο εξοπλησμο και χρονο,μπορει να φτιαξει οτι ενυδρειο θελει και να το συντηρησει μια χαρα! Δεν κανει να επιμενεις με κατι που δεν ξερεις και δεν εχεις ασχοληθει Θοδωρα!Την γνωμη σου μπορεις να την λες,να επιμενεις ομως για κατι που δεν ξερεις δεν μπορεις,οχι μονο εσυ αλλα ολοι μας! Σου το εχω πει και αλλες φορες οτι εχεις πολυ κολλημενες αποψεις σε πολλα θεματα.Και μη μου πεις παλι για παλιες σχολες και νεες,το χομπι εξελησετε,σταματηστε να ειστε κολλημενοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Φεβρουαρίου 2015 #19 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Για 30 λιτρα ενυδρειο θες 50βατ θερμοστατη και ενα φιλτρο πχ σαν αυτο http://www.petsupermarket.gr/3079/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/jet-flo-50-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CF%89%CF%82-50lt.html Το ενυδρειο που εβαλες στη φωτο,δυστυχως το ξεχνας...θελει πολυ φως,μπουκαλα co2,καλο υποστρωμα,λιπασματα και πολυ ασχολεια,δεν ειναι για αρχαριους. Απότομα με έκοψες, είναι απίστευτα όμορφα, το φανταζόμουν στο σαλόνι μου! Θα ψάξω τι παίζει με τα φυτά και ποια είναι τα εύκολα.. Θέλω κάτι σε πολύ μίνιμαλ. Από φυτά και διακοσμητικά, έχει κάποια ανάγκη ο μονομάχος; (Εννοώ πως αν ζει το ίδιο σε ένα άδειο ενυδρείο, όσο σε ένα γεμάτο). Το ενυδρειο που εβαλες ειναι ενυδρειο που κατεβαινει σε εκθεσεις! Ειναι πανεμορφο αλλα οχι πρακτικο! Δεν παρεχει κρυψωνες, θελει πολυ ασχολια κτλ Κανενας δεν σου εγγυατε οτι θα μεινει ετσι για παντα γιατι η αλγες καραδοκουν! Φτιαξε πρωτα το ενυδρειο για τον μονομαχο σου, παρε τις πρωτες εμπειριες και σε βαθος χρονου αν το γουσταρεις και το εχεις πια, φτιαχνεις και ενα σαν το απο πανω! Ενταξει το εψαξα και το βρηκα ποιος ειπε οτι δεν γινεται! Το κολλημα σου ομως ηταν οτι ειπα οτι ειναι απο εκθεση; Ποιες ειναι οι κολλημενες αποψεις μου; Ποιες παλιες και καινουριες σχολες; Τωρα για το αν εχω ασχοληθει ή οχι, δεν νομιζω να εχει καμια σχεση. Κι εσυ δεν εχεις ασχοληθει με σκαλαρια αλλα εχεις αποψη και εντονη κιολας! Για να μην χαλαμε το θεμα του φιλου, οτι αλλο θες ελα σε πμ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Φεβρουαρίου 2015 #20 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Δεν εψαξες καλά Θοδωρα..δεν μιλάω γι αυτά που έχεις με κόκκινο.Το κόλλημα μου είναι ότι μερικοί είστε απόλυτοι σ αυτά που γράφετε. Και βέβαια έχει σχέση αν έχεις ασχοληθεί η όχι Θοδωρα. Εγώ δεν νομίζω να επέμενα στα σκαλαρια, την άποψη μου μπορεί να την είπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 12 Φεβρουαρίου 2015 #21 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Καλα ρε τι παιζουμε κρυφτο? Αν αναφερεσε σε εμενα δεν το απεκλεισα,ειπα σχεδον αδυνατο να διατηρηθει,και αν το καταφερει καποιος να το διατηρησει θελει ΠΑΡΑ πολυ κοπο και ασχολια,καθημερινα και ανελειπως. Ραστα..αν εχεις καποιο προβλημμα με αυτο που εγραψα πες το μου να το ξερω,ή μπορεις και απλα να το σβησεις. Αν ειναι τοσο μεγαλο προβλημμα να συζηταμε εδω περα θελω να το γνωριζω.Αισθανομαι οτι θελεις να γραφεις μονο εσυ και οτι αυτο που κανεις ειναι εργο στο οποιο σου μπηκα εμποδιο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Φεβρουαρίου 2015 #22 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Αναφέρομαι σε όλους που είναι απόλυτοι. Δεν είναι αδύνατο να διατηρηθεί ένα τέτοιο ενυδρείο, γνώσεις θέλει και εξοπλισμό σωστό. Λάθος αισθάνεσαι, απλά αν είναι κάτι λάθος δεν γίνεται να το αφήσω. Έλα λίγο στη θέση μου. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParisG 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #23 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Ρε μην μου χαλάτε το θέμα και είναι και το πρώτο μου.. Και για να σας λυθεί όλους η απορία, το ενυδρείο που έβαλα στην φώτο, το έφτiαξε ο George Farmer σε μία προσπάθεια οδηγού-tutorial για την δημιουργία ενυδρείου Iwagumi! Για μικρα ενυδρεια δεν ενδυκνεινται μεγαλα φυτα γιατι θα στο πνιξουν! Ριξε μια ματια εδω! Δίκιο έχεις, δεν μπορώ να υπολογίσω τώρα ποια μου ταιριάζουν, θέλω να δω από κοντά πρώτα, γι αυτό και είπα ίσως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ParisG 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #24 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Αύριο πιθανότατα θα πάω να αγοράσω ένα ενυδρείο 30-40 λίτρων με φίλτρο, λάμπα, θερμαντήρα. Άμμο χαλαζιακη, πέτρες μη ασβεστοληθικες, εύκολα φυτά, ρίζα-ξύλο. Διάβασα για το στρώσιμο με σκευάσματα. Τι πρέπει να αγοράσω; Και κάποιος ενδεδειγμένος τρόπος χρήσης τους; Το ψαράκι πότε να το αγοράσω; Έγινε επεξεργασία 12 Φεβρουαρίου 2015 - ParisG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Φεβρουαρίου 2015 #25 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Γιατι να πας να γορασεις ενυδριεο καινουριο και γιατι τοσο μικρο; Εγω στρωνω αφηνοντας το νερο να ωριμασει καμια 40αρια μερες! Και οταν ερθει η ωρα να μπει ψαρι μεσα, βαζω και λιγα βακτηρια ως βοηθημα! Τωρα εσυ με τα ψαρια ηδη μεσα, αν δεν βρεις μπολι απο καπου, ξεκινα βακτηρια! Αμμωνια και νιτρωδη εχει μεσα οποτε θα αναπτυχθουν γρηγορα! Απλα τωρα δεν θα ταιζεις για 3-4 μερες και οταν θα ταιζεις θα ταιζεις λιγο! Και συχνες αλλαγες νερου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος