Jump to content

Νεος-Αρχάριος Πελαγωμένος

mitsdim1

Recommended Posts

Χαιρετώ το φόρουμ σας δυστυχώς η ευτυχώς με πολλές απορίες ως πρώτο ποστ. Ξεκίνησα και εγώ απο τη λαθος πλευρα και πήγα σε ενα πετ-σοπ. Ξέρω λάθος μου αλλα που να το ξερα?? Λοιπόν πήρα και το γνωστό τάπερ με 2 χρυσόψαρα γιατι 2 παίρνει αυτο το ταπεράκι. Τέσπα κάτι μου έλεγε οτι κάτι δεν πάει καλα οπότε αρχισα το διάβασμα. Είδα οτι χρειάζεται να πάρω ενυδρείο και έτσι τα οικονομικά μου αγόρασαν ενα juwel 60lt. βέβαια τωρα το έχω και το βλέπω γιατι δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω. Πώς να στρώσω, τί να αγοράσω απο φίλτρα, πόσο καιρό να τα αφήσω, νιτρώδη,νιτρικά,κύκλος αζώτου,μπόλι και τα λοιπα απλά δεν τα έχω ξεκαθαρίσει. Τί να πρωτοκάνω και σε πόσο καιρο τα ψαράκια μου θα χαρούν το νέο σπιτικό τους?? Ευχαριστώ για το χρονο των μελών.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.

Να πάρεις ένα φίλτρο που να χωράει αρκετό βιολογικό υλικό. Στην κατηγορία του fluval 206 ή του eheim 2217.

Πάρε σιποράξ ή κάποιο άλλο βιολογικό υλικό που θέλεις.

Θα πάρεις βακτήρια από το εμποριο και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες.

Δεν θα ταίζεις , παρά ελάχιστα κάθε 2 με 3 ημέρες.

Αν μπορείς να βρεις μπόλι από υγιές ενυδρείο ακόμα καλύτερα.

Τα ψαράκια θα χαρούν το σπιτικό τους μόλις μετρήσεις 0 αμμωνία , 0 νιτρώδη και πάνω από 0 νιτρικά. :)

• Like 1

τα ψαρια πρεπει να μπουν αμεσα στο 60λιτρο (που δυστυχως και παλι δεν θα μπορεσουν να μεινουν εφ ορου ζωης) .

αγγελια για μπολι αμεσα , ειχε φιλτρο το ενυδρειο μαζι? κι αν ναι , βγαλε μια φωτο , οπως και τα ψαρια για να δουμε το ειδος τους.

• Like 1

το ενυδρείο ξέρω οτι είναι μικρο σχετικά για τα δυο ψαράκια αλλα δεν θέλω να τα δώσω τωρα που τα πήρα. εχει θήκη για φιλτρα μεσα σε ενα κουτι, κάτι σαν σφουγγάρια μου ειπε αυτός που το πήρα. τα βακρήρια τα ζητώ καπως απο το πετσοπ? φωτογραφία πώς ανεβάζω?

Το ενυδρειο σου δεν ηρθε με φιλτρο? Εαν οχι ψαξου για ενα εξωτερικο, με πολυ χωρο για βιολογικο υλικο , που θα σε καλυψει και εαν πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο αργοτερα. Μεχρι ποσα χρηματα διαθετεις?

• Like 1

Στο φίλτρο πρέπει να βάλεις βιολογικό υλικό και όχι μόνο σφουγγάρια. :) Τα βακτήρια τα ζητάς ως βακτήρια για έναρξη νεων ενυδρείων. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που τα κατασκευάζουν. sera , tetra κτλ.

Για φωτογραφίες ρίξε μια ματιά εδώ

Πως ανεβάζουμε φωτογραφίες

• Like 1

γεια σου φιλε μου!Εγω σαν φρεσκο καμενος απο λαθοι θα προσπαθησω να σε προλαβω να μην κανεις τα δικα μου και παιρνεις πραγματα που δεν κανουνκαι μετα θες να χαλας και αλλα λεφτα!Στο ενυδρειο θες κατι για το βυθο.Μπορεις να παρεις απλο χαλικακι,εγω στην αρχη πηρα μαυρο,αν δεν θες ομως απαιτητικα φυτα που να θελουν υποστρωμα!υπαρχουν φυτα που δενονται με πετονια πανω σε ξυλα και πετρες και οχι στον βυθο.Αν θες ομως περισοτερες επιλογες χρειαζεσαι υποστρωμα.Εγω τελικα ηθελα και αλλα φυτα και πειρα και υποστρωμα και τωρα το χαλικακι το κοιταω!2ον θες φιλτρο με καδο γαι υλικα εγω πηρα αυτο http://www.petcity.gr/eshop/index.php/fish/accessorize-fish/filters-stuff-fish/hailea-hl-bt-700-esoteriko-filtro-anthraka-detail γιατι το μαμα του ενυδρειου ηταν μονο σφουγγαρι εξωτερικο,αυτο μεσα εχει ενα μαυρο σφουγγαρι που το κοβεις τοσο ωστε να καλυπτονται οι σχισμες και μετα βαζεις το υλικο που θες στην θεση που ειχε σφουγγαρι,εμενα χωρεσε ενα πακετακι siporax mini,επισης θες θερμοστατη και θεμρομετρο!!!εγω ειχα βαλει το θερμοστατη στους 24 και οταν πηρα θερμομετρο μετα απο καποιες μερες τελικα ηταν 30!!!.αφου καθαρισεις το ενυδρειο με νερο και ξυδακι(τιποτα χημικο οπως σαπουνι αζαξ και τετοια) και το ξεπλυνεις καλα!Θα ξεπληνεις καλα και το χαλικακι/υποστρωμα!θα το βαλεις,θα βαλεις τα φυτα σου τις πετρουλες σου και τα ξυλα σου με λιγο νερο και μετα θα το γεμισεις νερο!Εγω εβαλα πρωτα το νερο και μπορεις να φανταστεις ποσο μουσκεμα εγινα και εγω και το σπιτι!Αφου ειναι ετοιμο στολισμενο στο φιλτρο σου εκει που πριν ηταν σφουγγαρι βαζεις ενεργο ανθρακα πχ αυτο http://www.pet4u.gr/150g.html για καποιες μερες!μετα βγαζεις τον ανθρακα και βαζεις το mini siporax που λεγαμε!Ενα απο τα πιο σημαντικα ειναι το στρωσιμο του ενυδρειου!Αυτο γινετε με διαφορους τροπους τους λεει ολους το forum!καταλαβαινεις οτι εχει στρωσει εαν χεις αμμωνια 0 N02 0 και NO3 10-15!Θες τεστ λοιπον για να μετρας αυτα τα τρια!Και χρειαζεσαι υργα!Ειναι πιο ακριβα αλλα εγω παιδευτικα με τα στικς ακρη δεν εβγαλα και πηρα υργα γιατι ειναι πιο αξιοπιστα!καποια στιγμη θα παρεις υργα ,ας μην χαλας διπλα λεφτα! ελπιζω να βοηθησα γιατι σαν νεος θυμαμαι τα λαθοι που εκανα και ελπιζω να σε προλαβα σε καποιο!Αν εκανα καπου λαθος περιμενω τους αρχαιοτερους να με διορθωσουν και να με συμπληρωσουν!

http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Filtration/Filtersystems/Bioflow-Filter-Super-Filter-system.html αυτό είναι το φίλτρο μου. Απλά είναι άδειο από σφουγγάρια. Λογικά παίρνει τρία η τέσσερα. Από υγρά οποία μάρκα και να πάρω το ίδιο είναι; δεν ξέρω αν θέλω φυτά. Ισωσ βάλλω καμία ανουμπια που αντεχει. Να βάλω όμως υπόστρωμα καλού κακού; Έγινε επεξεργασία - mitsdim1

http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Filtration/Filtersystems/Bioflow-Filter-Super-Filter-system.html αυτό είναι το φίλτρο μου. Απλά είναι άδειο από σφουγγάρια. Λογικά παίρνει τρία η τέσσερα. Από υγρά οποία μάρκα και να πάρω το ίδιο είναι; δεν ξέρω αν θέλω φυτά. Ισωσ βάλλω καμία ανουμπια που αντεχει. Να βάλω όμως υπόστρωμα καλού κακού;

Για το υποστρωμα ειναι αποκλειστικα στην οικονομικη σου ευχερια!Αλλα αν θες μονο ανουμπιες java moss και αλλα φυτα που δεν θελουν φυτεμα αλλα δεσιμο τοτε νομιζω δεν σου χρειαζεται!Αλλα να εισαι σιγουρος οχι σαν και μενα που με την τιμη στραβωσα και πηρα χαλικι και μετα απο δυο μερες πηγα και πηγα και υποστρωμα! :P Η φιλτρανση πρεπει να πηγενει ως εξης,ξεκινοντας απο την μερια που μπαινει το νερο στο φιλτρο!Ενυδρειακο σφουγγαρι μεσεων η μεγαλων πορων(εγω εχω μεγαλων) αυτο ειναι η μηχανικη φιλτρανση, συγκρατει τις σκόνες και τα υπόλοιπα αιωρούμενα σωματίδια,μετα βιολογικο υλικο πχ siporax mini,στο λεω συνεχεια το siporax mini δεν πέρνω ποσοστα :P απλα αυτο εχω εγω! και τελος ενυδρειακο βαμβακι!Ολα αυτα πριν τα βαλεις πρωτη φορα τα ξεπλενεις με ζεστο νερακι μετα το στρωσιμο δεν πλενεις τιποτα με νερο βρυσης γτ το χλωριο του νερου θα σκωτοσει την βιολογια σου! διαβασε καιεδω θα σε βοηθησει!

http://www.aquazone.gr/forums/topic/30301-aaoeeuo-aaiidheeoiuo-aeoeiy/

δεν κανει το φιλτρο που εχεις για χρυσοψαρα.. αλλα ουτε η "κουτσουλια" που προταθηκε :P

φιλτρο θελεις εξωτερικο , ειδικα σε τοσα λιτρα , αλλιως θα εχεις προβληματα... βασικα δεν θα μπορεις να ταισεις σωστα ποτε με εσωτερικα φιλτρα.

ενα οικονομικο , ειναι το sun sun .. αν θελεις δες και στις αγγελιες..

φωτο ανεβασε κανοντας επισυναψη αρχειου απο το εικονιδιο του συνδετηρα ή ανεβασε την φωτογραφια σε ενα site οπως πχ το photobucket , κανοντας copy-paste το λινκ της φωτογραφιας στο εικονιδιο του φορουμ που δειχνει την φωτογραφια (image)

δεν κανει το φιλτρο που εχεις για χρυσοψαρα.. αλλα ουτε η "κουτσουλια" που προταθηκε :P

φιλτρο θελεις εξωτερικο , ειδικα σε τοσα λιτρα , αλλιως θα εχεις προβληματα... βασικα δεν θα μπορεις να ταισεις σωστα ποτε με εσωτερικα φιλτρα.

ενα οικονομικο , ειναι το sun sun .. αν θελεις δες και στις αγγελιες..

φωτο ανεβασε κανοντας επισυναψη αρχειου απο το εικονιδιο του συνδετηρα ή ανεβασε την φωτογραφια σε ενα site οπως πχ το photobucket , κανοντας copy-paste το λινκ της φωτογραφιας στο εικονιδιο του φορουμ που δειχνει την φωτογραφια (image)

Δεν προτεινα το φιλτο που εχω στον φιλο γιατι απο χρυσοψαρα δεν ξερω καθολου βασικα για κανενα ψαρακι δεν ξερω ακομα :P απλα ειπα αυτο εχω εγω,οχι για χρυσοψαρα,για δυο μονομαχους!Επειση απο οτι καταλαβα το φιλτρο το εχει ηδη δεν θα ηταν καλητερη λυση να δωσει τα δυο ψαρακια και να παρει καποια αλλα ψαρακια γαι τα λιτρα αυτα που να κανει τοφιλτρο?γτ αν θυμαμαι καλα ειχα διαβασει οτι 60 λιτρα ειναι μικρο για χρυσοψαρα!και θα δωσει και λεφτα για εξωτερικο!βεβαια ειναι στην τσεπη του καθενος και στο αν του αρεσουν τα χρυσοψαρα!Εσυ που εχεις δυο ενυδρεια με χρυσοψαα μαλλον σου αρεσουν! :P

καλο ειναι για μονομαχο... για αλλα δεν κανει :D

καλυτερα θα ηταν , για την τσεπη του... ουτε το φιλτρο ουτε το ενυδρειο δεν μπορουν να συντηρησουν μονιμα χρυσοψαρα..

ο ιδιος θα αποφασισει τι μπορει και τι θελει να κανει.

Να ξερετε οτι τα φιλτρα της juwel ειναι απο τα καλυτερα εσωτερικα που υπαρχουν ειδικα αν γινει αναβαθμιση σε υλικα.Τωρα για χρυσοψαρα δεν ξερω αν κανει γιατι ποτε δεν εχω ασχοληθει μ αυτα τα ψαρια,για αλλα ψαρακια ομως κανει μια χαρα το φιλτρο,πολυ ανετα θα ελεγα.

Επισης,για χρυσοψαρα ξεχνας τα περισσοτερα φυτα γιατι θα στα φανε,οπωτε δεν χρειαζεσαι και υποστρωμα.

Θα πρεπει να αποφασισεις αν θες να ασχοληθεις με τα χρυσοψαρα η με αλλα ψαρακια για να σου πουμε τι ακριβως πρεπει να κανεις,αλλα και να σου μεταφερω το θεμα σου στη σωστη κατηγορια.

Η αλήθεια είναι ότι έχω δεθεί λίγο με τα ψαράκια που πηρα και έτσι δεν θα ήθελα να τα δώσω πίσω. Αλλα οικονομικά δεν με πέρνει για πολλά έξοδα. Από το τάπερ σίγουρα δεν θα είναι καλύτερο έστω και αυτό το φίλτρο που έχω; αν όμως πούμε ότι τα αλλαζω σε τι ψαράκια εύκολα θα μπορούσα να παω;

ραστα δεν κανει για χρυσοψαρα, για εσωτερικο ειναι μια χαρα.. για χρυσοψαρα κανενα εσωτερικο δεν κανει , εκτος απο εσωτερικο sump.

σε πολλα μπορεις να πας.. και πρωτα απ ολα σε ζωοτοκα..

αν θες να μεινεις στα χρυσοψαρα , θα χρειαστει να ξοδεψεις λεφτα, τουλαχιστον αν οχι τωρα, στο αμεσο μελλον.

ραστα δεν κανει για χρυσοψαρα, για εσωτερικο ειναι μια χαρα.. για χρυσοψαρα κανενα εσωτερικο δεν κανει , εκτος απο εσωτερικο sump.

σε πολλα μπορεις να πας.. και πρωτα απ ολα σε ζωοτοκα..

αν θες να μεινεις στα χρυσοψαρα , θα χρειαστει να ξοδεψεις λεφτα, τουλαχιστον αν οχι τωρα, στο αμεσο μελλον.

Γι αυτο εγραψα ρε συ,οτι για χρυσοψαρα δεν ξερω αν κανει,γιατι δεν εχω ασχοληθει μ αυτα τα ψαρια.

Παντως το εσωτερικο του juwel με μια αναβαθμιση στα υλικα του,ειναι οτι καλυτερο μπορεις να εχεις απο εσωτερικο φιλτρο.

Το εχω δουλεψει και με αρκετη ιχθυοφωρτωση και δεν ειχα κανενα θεμα.

• Like 1

το ξερω.. γι αυτο το εγραψα, επειδη εχω ασχοληθει εγω :D

φαινεται οτι "παιρνει"διορθωσεις το φιλτρο.. κι εγω με αλλα μικροτερη ειδη σε 60λιτρα, δεν νομιζω να εχει θεμα.

Εσωτερικό juwell έχω κι εγώ στο 110λιτρο με τα χρυσοψαρα και μιλάμε αντέχει! :D

Έγινε επεξεργασία - kalliroi

το ιδιο εχεις? ιδιο φιλτρο εχουν στο 60λιτρο με το 110λιτρο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...