yannis2307 9 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπον εχω παραγγείλει ενα 200λιτρο ενυδρείο (απο ενα απο τα μαγαζιά που εχουν βήμα εδω παρεπιπτόντως, δεν ξερω αν επιτρέπεται να πω ονομα) το οποιο λογικα θα φτασει αυτη την εβδομαδα. Μένω στην αθηνα και το νερό μας εχει pH 7.5-8.0 οποτε θα βαλω αφρικανες, και θα ειναι species tank. Ειμαι ομως αναμεσα στα Astatotilapia Latifasciata και στα Pseudotropheus cyaneorhabdus (ετσι νομιζω κατηγοριοποιούνται τωρα, παλιότερα ηταν melanochromis maingano), τα γνωστά maingano. Τα setups λοιπον αντίστοιχα ειναι για τα A. Latifasciata άμμος, ασβεστολιθικες πέτρες (αν ετσι λέγονται αυτες που ανεβάζουν το pH και τις υπόλοιπες σκληροτητες?) με μπολικες κρυψώνες και αρκετα φυτά (εννοειται απο αυτα που κανουν για τις παραμέτρους νερού). Απο φίλτρανση εχω ενα JBL CristalProfi 700 και θα βαλω και κατι ακομα λογικα για αυξημένη ροή, φώτα και CO2 θα δω μολις αποφασίσω τι φυτά θα βαλω και κανενα air stone για καλη οξυγόνωση. Εννοειται και θερμοστάτη και οτι αλλο χρειαστεί για να φτιάξω τις παραμέτρους. Για τα P. Cyaneorhabdus παλι άμμο, πέτρες, καλη φίλτρανση αλλα χωρις φυτά αφου σκάβουν. Θελω επισης να μπορει να γινεται αναπαραγωγή εύκολα, και διάβασα οτι αυτο ισχυει και για τα δυο. Τα υπέρ του A. Latifasciata ειναι οτι πιο εύκολα ξεχωρίζω τα φύλα και δεν θα χρειαστεί να παρω στο τυχαίο και να φτιάξω την αναλογία μετα, καθώς και οτι χρειάζονται φυτά και νομιζω ενα φυτεμένους ενυδρείο ειναι πιο όμορφο απο ενα μη. Τα κατα ειναι ο ξεκαθαρα υποδεέστερες χρωματισμός του σε σχεση με το μαινγκανο, και η λιγότερη ζήτηση που θα εχουν τα μικρα αμα γεννήσουν. Τα υπέρ του maingano ειναι ο χρωματισμός του και η ζήτηση που θα εχουν τα μικρα οπως ανέφερα πριν, καθώς και η ενεργητικότητά του. Τα κατα ειναι οτι θα πρεπει να παρω τυχαία ατομα και να φτιάξω την αναλογία των φύλων μολις καταφέρω να τα διαχωρισω, συν οτι δεν θελουν φυτά Η αυξημένη φροντίδα που χρειαζεται και το πιο επιθετικό ταμπεραμέντο του μαινγκανο δεν με πειράζουν. Δυο ερωτήσεις: 1) ξεχνάω κατι η κανω καποιο λαθος για καποιο απο τα δυο σεταπς; 2) έχοντας υπόψιν τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα που εχει το καθενα για εμενα προσωπικά, τι ψηφίζετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #2 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Αν γινεται καποιος διαχειριστής να διαγράψει αυτο και το τρίτο αντίγραφο του θέματος που ποστ ποσταριστηκε τρεις φορες κατα λαθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Φεβρουαρίου 2015 #3 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Φιλε μου εχεις βρει Astatotilapia Latifasciata σε καποιο μαγαζι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 9 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Φιλε μου εχεις βρει Astatotilapia Latifasciata σε καποιο μαγαζι; Και σε πετ σιτι εχω βρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Φεβρουαρίου 2015 #5 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Δεν εχω δει πουθενα! Παντως εγω αυτο το ψαρι θα εβαζα και οχι τα συνηθισμενα maingano που ειναι και απο τα αγαπημενα μου ψαρια! Και απο οικολογικης αποψης θα το εβαζα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 9 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Κοιτα, τα haplochromis γενικα τα βλεπω σε τραγικη κατασταση στα μαγαζια.. εαν εχεις τη δυνατοτητα να τα βρεις σε καλη κατασταση και στις αναλογιες που θελουν απο την αρχη (1 αρσενικο, 2-3 θηλυκα) για μενα πηγαινε σε αυτα. Τα αλλα θελουν εντελως διαφορετικο ενυδρειο απο αυτο που σκοπευεις να φτιαξεις με co2 ειδικια κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #7 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Καταρχάς το haplochromis ειναι λαθος ονομασία γιατι το πραγματικό haplochromis obliquidens αποτι ξερω εχει εξαφανισθεί απο τη λίμνη που ηταν και νομιζω ουτε υπαρχει στο χόμπι (http://www.africancichlids.net/articles/haplochromis_obliquidens/). Το ψάρι για το οποιο μιλαμε ειναι μαλλον το παρόμοιο Astatotilapia Latifasciata. Και εγω στο πετ σίτυ τα εχω δει καθώς και ον λαιν γιαυτο υπέθεσα οτι θα υπαρχουν και αλλου. Το διοξείδιο σκόπευα να το χρησιμοποιήσω μονο στην περιπτωση που εβαζα τα Latifasciata στην οποια θα ειχα φυτά. Θα δω λοιπον αν μπορω να το βρω σε καλη κατασταση (χρώματα, χαρακτηριστικά κλπ.) αν οχι θα παω με τα μαινγκανο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 9 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Το obliquidens ειναι η κοινη ονομασια που εχουν. Το haplochromis ειναι ολα τα γενη σχεδον στη λιμνη απο την οποια εσυ σκοπευεις να αγορασεις ψαρι. Το αρθρο που ανεβασες, παρατηρησε την ημερομηνια. Τα ειδη στη λιμνη βικτωρια εχουν δυστυχως εξαφανιστει εδω και χρονια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #9 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Το άρθρο εχει copyright 2014 αρα ειναι πρόσφατο. Η αναφορά στον loiselle μονο ειναι του 1998. Στο άρθρο εξηγεί ακριβως οτι το ψάρι που ειναι κοινό στο χόμπι δεν ανήκει στα haplochromis λογικα επειδη εχει γινει η ταξινομηση του, γιαυτο λεγεται και ASTATOTILAPIA latifasciata, και το haplochromis obliquidens δεν υπαρχει πλεον. Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2015 - yannis2307 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 9 Φεβρουαρίου 2015 #10 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Το άρθρο εχει copyright 2014 αρα ειναι πρόσφατο. Η αναφορά στον loiselle μονο ειναι του 1998. Στο άρθρο εξηγεί ακριβως οτι το ψάρι που ειναι κοινό στο χόμπι δεν ανήκει στα haplochromis λογικα επειδη εχει γινει η ταξινομηση του, γιαυτο λεγεται και ASTATOTILAPIA latifasciata, και το haplochromis obliquidens δεν υπαρχει πλεον. To ASTATOTILAPIA latifasciata Ειναι Haplochromis Kαι πολλα ακομα ειδη... απλα κυριως στη λιμνη της Βικτωρια τα περισσοτερα ειδη χαρακτηριστηκαν απο αυτη την ονομασια. Αλλα και πολλα στη λιμνη malawi. Περαν αυτου θεωρω οτι το διοξειδιο στην Αφρικη ειναι περιττο. Και ευκολα φυτα που λογικα θα βαλεις δεν το χρειαζονται. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Φεβρουαρίου 2015 #11 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 To ASTATOTILAPIA latifasciata Ειναι Haplochromis Kαι πολλα ακομα ειδη... απλα κυριως στη λιμνη της Βικτωρια τα περισσοτερα ειδη χαρακτηριστηκαν απο αυτη την ονομασια. Αλλα και πολλα στη λιμνη malawi. Περαν αυτου θεωρω οτι το διοξειδιο στην Αφρικη ειναι περιττο. Και ευκολα φυτα που λογικα θα βαλεις δεν το χρειαζονται. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #12 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Μαλιστα... μαθαινουμε κατι καινουριο καθε μερα! Ωστοσο, το obliquidens και παλι δεν ειναι το ψαρι για το οποιο μιλαμε, το haplochromis ονομα του A. Latif. ειναι Haplochromis Latifasciatus (ο επιμονος ξερωγω). Τωρα οτι το λενε ετσι πολλοι και εχει γινει "παρατσουκλι" ειναι αλλο θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 9 Φεβρουαρίου 2015 #13 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Μη μπερδεύεστε με τις ονομασίες (αφού και η ταξινόμηση κάποιου ψαριού μπορεί να αλλάξει και όταν αναφερόμαστε στα Haplochromines εννοούμε μια ολόκληρη οικογένεια ψαριών που μπορεί να είναι και από διαφορετική λίμνη) και όσον αφορά το συγκεκριμένο μάλλον έχει δίκιο ο Loiselle. Τα ψάρια της Βικτώρια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αναπαραγωγής, πολλές φορές χαμηλής ποιότητας ή ακόμη και υβρίδια. Προσοχή λοιπόν στην επιλογή και κυρίως ποτέ συγκατοίκηση διαφορετικών ειδών. Εδώ μια καλή σελίδα με αρκετά είδη http://www.african-cichlid.com/Lake_Victoria.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 9 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Παντως τα συγκεκριμενα τα ειχα για λιγο καιρο μαζι με τα protomelas και μολις σε ενα μηνα ειχα γέννα!πολυ ωραια μεγάλα και ησυχα!αρκετα φυτα μεγαλα σε υψος για να κρυβονται! Και μια φωτο http://rs1244.pbsrc.com/albums/gg565/saxlina/DSC_0864_zpsc0606c0b.jpg~320x480 http://rs1244.pbsrc.com/albums/gg565/saxlina/DSC_0861_zpsccda84ca.jpg~320x480 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 10 Φεβρουαρίου 2015 Author #15 Share 10 Φεβρουαρίου 2015 και τα μικρα τα ξεφορτωθηκες ευκολα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 10 Φεβρουαρίου 2015 #16 Share 10 Φεβρουαρίου 2015 Τα μικρα τα ξεφορτωθηκαν μονα τους ,μονο ενα εσωσα κι αυτο το χαρησα σενα φιλο!ανθες ρωταω αυτον που τα ειχα παρει,αν εχει ακομη αλλα μεγαλωνουν πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος