nicpapa 17 Αυγούστου 2015 #201 Share 17 Αυγούστου 2015 Ναι μπιλίτσες νιτρικό κάλιο είναι και τις πήρα γιατί τα aquili μου έδειχναν 0 No3 και τελικά πήρα api και είχα περισσότερα νιτρικα απ'αυτό που έλεγαν τα aquili. Δεν τα μέτρησα όμως πριν ρίξω τις μπιλίτσες και μετά που τις έριξα ήμουν περίπου στο 30. Ο φωτισμός είναι 8 ώρες 11watt 580lumen 6500k. Σήμερα βρήκα 2 φύλλα της ludwigia να επιπλέουν, μάλλον κόπηκαν μόνα τους. Δεν επαρκεί ο φωτισμός μου δηλαδή ή μήπως θέλω σίδηρο; Και κάτι τελευταίο σχετικά με το diy co2. Δεν ξέρω αν ευθύνεται αποκλειστικά αυτό ή ο συνδυασμός και των επιπλέον λιπασμάτων που άρχισα να ρίχνω με το co2, αλλά έχω μάλλον 2 ειδών άλγεις. Oι μπιλιτσες που πηρες , λογικα πρεπει να εχει αμμωνια μεσα. Εσυ θέλεις κνο3 -νιτρικο καλιο. Λογικα ο φωτισμος σου δεν επαρκει, αν και εχω δοκιμασει σε 30λιτρο τ5 8watt,και σε 10 λιτρο μια λεντ 7 watt με co2 και τα φυτα πηγαιναν μια χαρα. Το diy co2 τα κανει αυτα, επειδη δεν ειναι σταυθερο, για αυτο και οι άλγες. Αν παλι αυξησεις τον φωτισμο σου θα πρεπει να τον υποστηριξεις και με co2. Τι αλγες εβγαλε? Εχεις ανεμιστηρα απο επάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Αυγούστου 2015 Author #202 Share 18 Αυγούστου 2015 Ναι ανεμιστήρα έχω έναν 80άρη και το έχει κάνει ψυγείο γιατί δεν είχα μικρότερο. Από άλγεις έχω την καφέ πάνω στα φύλλα της ανούμπιας και του java fern (σε αυτό ίσως να οφείλεται ότι μετακόμισα και κατέβασα πιο χαμηλά το φωτιστικό) και μια άλλη που πρέπει να είναι τριχοειδής, κουνιέται με την ροή του νερού. Λες η καφέ που νομίζω να είναι bba; Πάντως από χθες το σταμάτησα το diy co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Αυγούστου 2015 Author #203 Share 18 Αυγούστου 2015 Φώτο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Αυγούστου 2015 Author #204 Share 18 Αυγούστου 2015 H Ei προυποθετει να εχεις co2 30ppm , οποτε η μονη λυση ειναι η μπουκαλα. Αν θελεις να δοκιμάσεις την Ει οπως εισαι και με αυτα τα λιπάσματα δοκιμασε να πετυχεις αυτες τις τιμες , και με τον καιρο τις βελτιωνεις. Fe 0.2 ppm, Flourish Iron 0.30 ml po4 0,5 ppm Flourish Phosphorus 2ml Αν δεις spot algae θα το ανεβασεις. no3 5 ppm Flourish Nitrogen 1ml K 10 ppm Flourish Potassium 3 ml Σαν ιχνοστοιχεια βαζε το γενικό Flourish 1ml. Το πρασινισμα των κοκκινων φυτων ειναι συνηθως απο χαμηλό φωτισμό. Να ξερεις οτι καθε φυτο , του αρεσει συγκεκριμένα ppm θρεπτικων. Ποση ωρα εχεις τον φωτισμο? Tωρα διαβασα ,τις μπιλιτσες λες για κνο3? Αυτό το πρόγραμμα που πρότεινες, μπορώ να το ακολουθήσω τώρα που έβγαλα το co2 ή να το ξανασυνδέσω; Επίσης πως θα ξέρω αν φτάσω τις τιμές που λες; Με τεστ μόνο; Μήπως απ' τα ιχνοστοιχεία που έχει η βρύση μου και με αυτά που θα προσθέσω, τα περάσω;Σε ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 18 Αυγούστου 2015 #205 Share 18 Αυγούστου 2015 Nαι με τεστ επαληθευεις , αυτα που ριχνεις. Αλλα χωρις co2 το μονο που θα καταφερεις ειναι να 3 πλασιασεις τις τιμες των λιπασματων στο νερο , αφου τα φυτα δεν θα τραβανε τπτ . Οποτε και ερχοντε οι άλγες. Τι ιχνοστοιχεια εχει η βρυση σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Αυγούστου 2015 Author #206 Share 18 Αυγούστου 2015 Επομένως το ξαναβάζω το co2 και κάνω αυτό που είπες; Ιχνοστοιχεία εννοώ αυτά που έχει από μόνο του το νερό της βρύσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Αυγούστου 2015 #207 Share 19 Αυγούστου 2015 Χωρις μπουκαλα δεν μπορεις να ακολουθησεις κανενα προγραμμα λιπανσης.Τα προγραμματα απαιτουν συνεχη σταθερη ροη co2 για να δουλεψουν,με diy δεν θα καταφερεις κατι εκτος απο αλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 19 Αυγούστου 2015 Author #208 Share 19 Αυγούστου 2015 Άρα σταματάω το co2, συνεχίζω με excel και τα υπόλοιπα στη μισή δοσολογία όπως έκανα; Αλλά γιατί δεν πάνε ρε παιδιά τα φυτά μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 4 Σεπτεμβρίου 2015 Author #209 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορώ να βάλω ένα SAE στο μικρό ενυδρείο με τον μονομάχο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Σεπτεμβρίου 2015 #210 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Οχι δεν μπορεις. Καταρχην μεγαλωνει πολυ,θελει κοπαδι και πολυ μεγαλο ενυδρειο και ειναι υπερκινητικο ψαρι και θα στρεσσαρει απιστευτα τον μονομαχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 4 Σεπτεμβρίου 2015 Author #211 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Οκ ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #212 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Πήρα σήμερα τεστ φωσφορικών της sera. Της api είναι δύσκολο να διακρίνεις τις διαφορές κάτω από το 1mg/l. Λοιπόν μέτρησα 0.25 και νιτρικά έχω πολύ ψηλά, κάπου 30-40 με υγρά της api. Από άλγη έχω μόνο τριχοειδή στα τζάμια και στα φυτά. Να ανεβάσω τα φωσφορικά στο 1 περίπου; Νιτρικά δεν ξέρω γιατί δεν κατεβαίνουν παρόλο που έκανα 2 αλλαγές 50% από Α/Ο. Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Σεπτεμβρίου 2015 #213 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω λεω να κατεβασεις τα νιτρικα που ετσι και αλλιως ειναι πολλα. Θυμαμαι οτι ελεγες πως εχεις προβλημα με το νερο της βρυσης σου με νιτρικα.Αφου ειναι ετσι,τοτε θα πρεπει να κανεις αλλαγη νερου με περισσοτερο ποσοστο νερο απο α/ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #214 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Βάζω 4 λίτρα Α/Ο και 2 λίτρα βρύσης αλλά απ' το πατρικό μου σπίτι που δεν έχει νιτρικά. Έχει σημασία αν αυξήσω το νερό της Α/Ο αφού ούτε η άλλη βρύση έχει νιτρικά; Το ξέρω ότι πρέπει να τα κατεβάσω ρε 'συ, αλλά θέλω πρώτα να βρω τον λόγο που ανεβαίνουν. Διαφορετικά τσάμπα αλλαγές θα κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 18 Σεπτεμβρίου 2015 #215 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 Πήρα σήμερα τεστ φωσφορικών της sera. Της api είναι δύσκολο να διακρίνεις τις διαφορές κάτω από το 1mg/l. Λοιπόν μέτρησα 0.25 και νιτρικά έχω πολύ ψηλά, κάπου 30-40 με υγρά της api. Από άλγη έχω μόνο τριχοειδή στα τζάμια και στα φυτά. Να ανεβάσω τα φωσφορικά στο 1 περίπου; Νιτρικά δεν ξέρω γιατί δεν κατεβαίνουν παρόλο που έκανα 2 αλλαγές 50% από Α/Ο. http://www.aquazone.gr/forums/topic/99436-φυτεμένο-betta-tank/?p=1059075 Αυτα υπαρχουν ακομη μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Σεπτεμβρίου 2015 Author #216 Share 18 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Όχι βρε εννοείται. Λες να προσπαθώ να κατεβάσω τα νιτρικά και να ρίχνω μπιλίτσες νιτρικών; Αυτές τις έβαλα μια φορά, τις διέλυσα σε λίγο νερό και το έριξα στο ενυδρείο. Διόρθωση για τα νιτρικά: 30-40 ήταν ΠΡΙΝ την εβδομαδιαία αλλαγή, δηλαδή μετά από 1 αλλαγή 50%. Σήμερα που μέτρησα (οι αλλαγές γίνονται κάθε Τετάρτη) έχω 10 με 20. Έγινε επεξεργασία 18 Σεπτεμβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 19 Σεπτεμβρίου 2015 Author #217 Share 19 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) Τελικά να προσπαθήσω να ανεβάσω τα φωσφορικά; Λέω να τα πάω τουλάχιστον 0.50 ώστε να έχω περισσότερη ισορροπία φωσφορικά-νιτρικά. Ακόμη και 5 να καταφέρω να κατεβάσω τα νιτρικά, πάλι χαμηλά φωσφορικά θα έχω. Εκεί που είμαι θα πρέπει να κατεβάσω τα νιτρικά στο 2.5 πράγμα αδύνατο. Έγινε επεξεργασία 19 Σεπτεμβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 19 Σεπτεμβρίου 2015 #218 Share 19 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά να προσπαθήσω να ανεβάσω τα φωσφορικά; Λέω να τα πάω τουλάχιστον 0.50 ώστε να έχω περισσότερη ισορροπία φωσφορικά-νιτρικά. Ακόμη και 5 να καταφέρω να κατεβάσω τα νιτρικά, πάλι χαμηλά φωσφορικά θα έχω. Εκεί που είμαι θα πρέπει να κατεβάσω τα νιτρικά στο 2.5 πράγμα αδύνατο. Ρε συ γιατι ανυσηχεις για την αναλογια po4 - no3 , ποιος ο λογος ? Ολα εξαρτωνται απο το co2 αφου δεν εχεις τζαπα παιδεύεσαι με αναλογιες, χωρις co2 οπως και να το κανουμε δεν προκειται να δεις σωστη ανάπτυξη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 19 Σεπτεμβρίου 2015 Author #219 Share 19 Σεπτεμβρίου 2015 Αφού εντόπισα ένα πρόβλημα, θέλω να το διορθώσω. Δεν είναι για την ανάπτυξη, για τη μείωση της άλγης και την ισορροπία του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 3 Νοεμβρίου 2015 Author #220 Share 3 Νοεμβρίου 2015 Ρε συ γιατι ανυσηχεις για την αναλογια po4 - no3 , ποιος ο λογος ? Ολα εξαρτωνται απο το co2 αφου δεν εχεις τζαπα παιδεύεσαι με αναλογιες, χωρις co2 οπως και να το κανουμε δεν προκειται να δεις σωστη ανάπτυξη.... Τώρα που έβαλα μπουκάλα, για πες Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 23 Νοεμβρίου 2015 Author #221 Share 23 Νοεμβρίου 2015 (edited) Ότι θα έβλεπα φωτοσύνθεση και στην ανούμπια, ε όχι δεν το περίμενα : https://vid.me/b88I Βάλτε το σε πλήρη οθόνη... Έγινε επεξεργασία 23 Νοεμβρίου 2015 - AgMa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Νοεμβρίου 2015 #222 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Μήπως είχες κάνει αλλαγή νερού πρόσφατα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 23 Νοεμβρίου 2015 Author #223 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Την Πέμπτη έκανα την αλλαγή και το βίντεο το τράβηξα σήμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Νοεμβρίου 2015 #224 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Ωραίος ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 6 Ιανουαρίου 2016 Author #225 Share 6 Ιανουαρίου 2016 Τα κατάφερε η green dust και το ξέστησα. Αλλά πάλι δεν κατάφερα αυτό που είχα στο μυαλό μου :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος