gyristroula 8 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Μια λίγο γελοία ερώτηση. Με τί μπορώ να κολλήσω άμμο πάνω σε επιφάνεια πλεξιγκλάς; Θα μου πείτε σιλικόνη (ενυδρειακή προφανώς). Ναι αλλά πώς να την απλώσω σε όλη την επιφάνεια; Υπάρχουν φωτό ή βιντεάκι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #2 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Γίνεται με εποξική ρητίνη (έτσι τη λένε να την απλώσω με πινέλο και να πατήσω την άμμο να κολλήσει; έχω δει εδώ που το έκαναν κάποιοι σε φελιζόλ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 8 Φεβρουαρίου 2015 #3 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Ναι γίνεται αλλά στοιχίζει λίγο.Απλά η ρητίνη είναι για το τέλος όταν θα έχεις κολλήσει την άμμο, για να σκληρύνει και να μην διαλύεται στο νερό. Για την σιλικόνη μπορείς να δοκιμάσεις αν απλώνεται με σπάτουλα, απλά θέλει γρήγορες κινήσεις γιατί αν τραβήξει γίνεται σαν τσίχλα. Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #4 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Οπότε σιλικόνη,γρήγορες κινήσεις με σπάτουλα. Σ'ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 8 Φεβρουαρίου 2015 #5 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Δοκίμασέ το πιο πριν σε ένα άλλο μικρό κομμάτι ή στην άκρη του πλέξι να δεις, μπορεί να μην απλώνει.Μην χαλάσεις όλο το πλέξι σου. Πες μας μια και τι θες να φτιάξεις... Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #6 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Basking area για χελωνίτσες,απλά δεν θέλω να βάλω κάτι πλαστικό,προτιμώ να παιδευτώ λίγο να κολλήσω την άμμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Φεβρουαρίου 2015 #7 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Οταν το φτιαξεις πες μας και τι εκανες και βαλτο να το δουμε! Ακουγεται ενδιαφερον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #8 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Ενδιαφέρον ακούγεται, αύριο θα το δούμε και στην πράξη ;-) Στάλθηκε από το ST23i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 9 Φεβρουαρίου 2015 #9 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Η σιλικόνη δεν μένει πάνω στο πλέξι γκλας, μετά από λίγο καιρό θα φύγει μαζί με την άμμο. Μπορείς να δοκιμάσεις με χλωροφόρμιο που είναι πολύ πιο φτηνό από την ρητίνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #10 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Αλήθεια θα φύγει; Εδώ και μια ώρα έχω ξεκινήσει και κολλάω :-( Στάλθηκε από το ST23i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #11 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Καμία σχέση με έτσι όπως το φανταζόμουν :-( Στάλθηκε από το ST23i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 9 Φεβρουαρίου 2015 #12 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Tι κακό έχει και πως το φανταζόσουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #13 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Ήθελα πιο παχύ στρώμα άμμου,αλλά όσο κ αν παιδεύτηκα δεν γινότανε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 9 Φεβρουαρίου 2015 #14 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Μόλις στεγνώσει ξαναβάλε σιλικόνη και ξανά άμμο. Όσο πιο παχύ στρώμα σιλικόνης βάλεις τόσο περισσότερη άμμος δεν θα κολλήσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #15 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Όχι,αυτό είναι το θέμα,κολλάει ένα πολύ λεπτό στρώμα σκόνης.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #16 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Πάντως αν κάποιος σκέφτεται να κάνει κάτι παρόμοιο ας χρησιμοποιήσει κάτι άλλο,όχι σιλικόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 9 Φεβρουαρίου 2015 #17 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Παίρνεις φελιζόλ και το διαμορφώνεις όπως θες. Μετά εποξική ρητίνη τροφίμων (epoxol alimentary) , κολλάς την άμμο σου και μετά από 1 μέρα άλλο ένα χέρι ρητίνη από πάνω. Γίνεται σα γυαλί.Αν αφήσεις την άμμο ως τελική επιφάνεια, αν χρειαστεί να την καθαρίσεις δε θα μπορέσεις και δεύτερον θα τρίβεται και στο τέλος θα φύγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #18 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Οπότε.. τζάμπα χάλασα το πλέξι,δεν θα κρατήσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #19 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Να σας πω τί έγινε μ'αυτό; Έπιασα μια άκρη και τράβηξα. Βγήκε η σιλικόνη μαζί με την άμμο. Οπότε έχω πάλι τα πλεξιγκλάς πεντακάθαρα κ αύριο θα κολλήσω αντιολισθητικό τάπητα. Αυτό. Στάλθηκε από το ST23i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 11 Φεβρουαρίου 2015 #20 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Να σας πω τί έγινε μ'αυτό; Έπιασα μια άκρη και τράβηξα. Βγήκε η σιλικόνη μαζί με την άμμο. Οπότε έχω πάλι τα πλεξιγκλάς πεντακάθαρα κ αύριο θα κολλήσω αντιολισθητικό τάπητα. Αυτό. Στάλθηκε από το ST23i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Δε πειράζει, δες το σαν ενα αποτυχημένο πείραμα. Γιατι δε δοκιμάζεις με φελιζόλ (με ανώμαλη επιφάνεια, πειραγμενη απο εσένα) και άμμο περασμένη με εποξική για να έχεις και πιο φυσικό αποτέλεσμα; Αυτός ο αντιολισθητικός τάπητος μήπως ξεράσει τίποτα επικίνδυνες ουσίες στο νερό σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #21 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Λες; έχω δει πολλούς που βάζουν τέτοιο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 12 Φεβρουαρίου 2015 #22 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Αν το θέμα είναι η επιφάνεια του πλέξι, θα μπορούσες να την τρίψεις να την κάνεις πιο τραχιά. Αλλά σου ξαναλέω, αφού πειραματίζεισαι και δεν ξέρεις το αποτέλεσμα, βρες ένα ρετάλι πλέξι και κάνε εκεί τα πειράματά σου.Όταν βγει αυτό που θες το κάνεις και στο κανονικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #23 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Τελικά κόλλησα πράσινο πλαστικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 16 Φεβρουαρίου 2015 Author #24 Share 16 Φεβρουαρίου 2015 Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό Στάλθηκε από το ST23i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος