Jump to content

Υλικά Φιλτρανσης


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλοι την παρέα εχω τις εξής απορίες και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας..1ον εκτός απο την αλλαγή νερου που κάνω τώρα κάθε έβδομαδα μαζί με αυτό αλλάζω και τον υαλοβάμβακα ο οποίος πραγματικά ειναι χάλια,ταυτόχρονα τα άλλα υλικά τα ξεπλένω το αντιφοσφωρο και άνθρακα και το silicate αυτα όμως δεν κάνω αλλαγή τα κάνω καλά;;2ον τον άνθρακα και τον αντιφοσφωρο να τον αλλάζω κάθε 15 μέρες;;το silicate το ξεπλένω και αυτό αλλα το αλλάζω γύρω στο δίμηνο..το ενυδρειο τρέχει απο πέρυσι τον Μάιο θέλω την γνωμη σας..τα κάνω καλά;;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα φιλε οσο αφορα τον υαλοβαμβακα καλο ειναι να μην χρησιμοποιεις να τον βαζεις μονο αν θες να μαζεψεις πολλες βρομιες και να το βγαζεις στις 2 μερες εγω προσωπικα ανθρακα και αντοφοσφωρο τα αλαζω καθε μηνα και δεν θελουν πλυσιμο καθολου.Αν τα εχεις μεσα σε καλτσα καλο ειναι ανα 5 μερες να γυρνας λιγο την καλτσα για να μετακινουντε τα μπιλακια pellet αναλογα τι εχεις.το silicate δεν ξερω τι ειναι οποτε περιμενε να σου πουν και οι ποιο εμπειροι και να με διορθωσουν σε τυχον λαθη που σου εχω πει.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα τα προιόντα που χρησιμοποιεις πρεπει να γράφουν πάνω οδηγιες για το πότε θελουν αλλαγή.

Αλλα θα το δεις και στην πράξη με τις μετρησεις που κανεις.

Για τον υαλοβαμβακα, αν εχεις αιωρουμενα σωματιδια, καλο ειναι να τον ξεπλενεις μια φορα την εβδομαδα και να τον ξαναβαζεις μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή να μην Τον κάνω αλλαγή τον υαλοβάμβακα;;βγαίνει πολυ βρόμικος στην μια εβδομάδα..να τον ξεπλένω μονάχα;;

Link to comment
Share on other sites

Υαλομβαμβακα δεν σου χρειάζεται τα αλλα δυο υλικά ενα ξέπλυμα πριν τα βαλεις μέσα και εγω προσωπικά άνθρακα δεν εχω αλλα οταν το ειχα το άλλαζα κάθε 1 μηνα και το αντιφωσφορο κάθε 1,5 μηνα.

Αλλα ΄οπως σου είπε και ο ευγενιος στο κάθε υλικό Αναγράφει πανω κάθε ποτε πρεπει να κανεις τι εκτος αν τα περνεις χύμα ΄οπως έκανα και εγω.

Έγινε επεξεργασία - lykourgos
Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις πολλα αιωρουμενα στερεα τοτε βαζεις υαλοβαμβακα για να στα κρατησει. (Μην βαλεις καμια τεράστια ποσότητα ομως. Βαζεις λιγακι για να λειτουργισει σαν μηχανικο φιλτρο ενάντια των σωματιδίων του νερου.)

Οταν κρατησει και "μαυρισει" τον βγαζεις τον ξεπλενεις με νερακι και μετα τον ξαναβαζεις μεσα στο ενυδρειο.

Οταν το ενυδρειο καθαρισει απο αιωρουμενα στερεα τοτε τον βγαζεις και τον αφηνεις στην ακρη για μελλοντικη χρηση , σε περιπτωση που επανεμφανισθουν τα αιωρουμενα στερεα.

Εγω δεν χρησιμοποιω υαλοβαμβακα, ουτε άνθρακα. Αλλα εχω μια μικρή σίτα στην είσοδο του νερου που πάει στο "sump" Αυτη η σίτα κρατάει οτι κυκλοφορεί ελεύθερο στο νερο. (Αυτο το κανω για να μην βάλω υαλοβάμβακα)

Link to comment
Share on other sites

Υαλοβαμβακα δεν πολυχρησιμοποιουμε στο Reef γιατι παράγει ΝΟ3, και ειναι μια εστια βρωμιας. Δεν θα σου φιλτραρει κατι το τρομερο μεσα. Πολλοι δεν χρησιμοποιουν πάντος. It's up to you.

Αντι του υαλοβάβμακα για σκέψου καμια μικρούλα σίτα στο Sump σου. Θα σου κρατάει "σκουπιδάκια", και καθαρίζεται ποιό εύκολα απο τον υαλοβάμβακα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω ποια ειναι τα αιωρούμενα στερεά!εγω που βλέπω τον υαλοβάμβακα κάθε εβδομάδα και ειναι βρόμικος τι Να κάνω;να τον βγάζω να τον ξεπλένω και πάλι μέσα;η να μη τον βάλω καθόλου..

Link to comment
Share on other sites

Αιωρουμενα στερεα ειναι τα σκουπιδακια που κυκλοφορουν στο νερο του ενυδρειου μας. Σαν μετεωριτες.

Οτι νομιζεις. Αν θες μπορεις να τον βγαλεις, να δεις πως θα παει χωρις τον υαλοβαμβακα και αν κατι δεν σου αρεσει τον ξανατοποθετεις. Παντος πολλα ενυδρεια θαλασσινου Reef τρεχουν χωρις υαλοβαμβακα. (Οπως και το δικο μου)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρες 😃😃Τελικα τον αφερεσα και εγω και όπως λες να δω πως θα πάει και βλέπω..σε ευχαριστω!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...