mouch 7 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 7 Φεβρουαρίου 2015 παιδες το ενυδρειο μου γεμιζει σιγα σιγα αλγη πανω στο βραχο.εχω βαλει αντιφωσφορο της φαουνα αλλα τπτ.επισης μου πιανει καφε αλγη στα τζαμια.κανω αλλαγες καθε βδομαδα αλλα δεν βλεπω χαιρι.καποια λυση?το ενυδρειο τρεχει 3 χρονια.μετρησεις κανω αλλα μ βγαζει μη ανιχνευσιμα τα φωσφορικα.τι ν κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 7 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 7 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Αρχικα εγω στην θεση σου θα προσεχα/εκανα τα παρακατω.... -Μειωση διαρκειας φωτισμου. ( Αν το χτυπαει ο ηλιος το ενυδρειο, πρεπει να μην το ξαναχτυπησει) -Μεγαλυτερη ποσοτητα αντιφωσφορου, και τοποθετηση σε καλο σημειο ετσι ωστε να εχει οσο το δυνατον καλη ροη, και να περναει το νερο απο μεσα του. (Ας εχεις 0 PO4) -Μειωση συχνοτητα ταισματος. - Ελεγχος νιτρικων και απομακρινση τους με οτι μπορεις. (ειτε με φιλτρα που αποροφουν ΝΟ3, ειτε με αλλαγες νερου) - Ισως να δυναμωνες (αν γινετε) την ροη- κυκλοφορια. (χωρις να προκαλεσεις στρες στα κοραλια. Δηλαδη μην γινει πλυντηριο το ενυδρειο) - Μετρηση ΡΗ. Αν ειναι χαμηλο ισως να εχεις CO2 κατι που βοηθα στην φωτοσυνθεση. Στριψε καποιο κυκλοφοριτη στην επιφανεια για καλυτερη ανταλαγη αεριων νερου ενυδρειου - αερα περιβάλοντος. -Προσθηκη βακτηριδιων (λειτουργουν ανταγονιστικα στις αλγες) -Προσθηκη αλγοφαγων οργανισμων.Π.χ καβουρι αλγης, λαγος, λιγα σαλιγκαρακια, ολοθουριοι (αγγουρι) κλπ. Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2015 - submarine1981 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 7 Φεβρουαρίου 2015 #3 Share 7 Φεβρουαρίου 2015 +1. Στον φιλο απο επανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonakos 7 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2015 +100000 στον φίλο μου Submarine1981! μας κάλυψε απολύτως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouch 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #5 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 φιλτρο για ΝΟ3??δηλαδη?ο αντιφωσφορος τρεχει σε ριακτορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 9 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Εχει την ιδια λογικη με τον αντιφωσφορο. Τα βαζεις σε καλτσουλαμ και σε σημειο με ροη. Το υλικο αυτο θα δεσμευσει τα ΝΟ3 που κυκλοφορουν στο ενυδρειο. Μια χαρα με τον Reactor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 13 Φεβρουαρίου 2015 #7 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Εχει την ιδια λογικη με τον αντιφωσφορο. Τα βαζεις σε καλτσουλαμ και σε σημειο με ροη. Το υλικο αυτο θα δεσμευσει τα ΝΟ3 που κυκλοφορουν στο ενυδρειο. Μια χαρα με τον Reactor Μαλλον τα μπέρδεψες. Τα φίλτρα για NO3 η αλλιως denitrators ειναι ξεπερασμένα προ πολλού. Σε κάλτσα δεν υπαρχει τιποτα κανονικα που να ρίχνει τα νιτρικα, αν το λεει ειναι λαθος και δεν δουλευει σωστα,Σε αντιδραστήρα ποιο ενταξει και εύκολη δουλειά κανουν τα biopellets αλλα θελουν δικο τους ξεχωριστό αντιδραστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 18 Φεβρουαρίου 2015 #8 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Κατι τετοια εννοουσα. http://www.seachem.com/Products/product_pages/denitrate.html Υπάρχουν νομίζω διάφορα προιόντα παρόμοιου τυπου. Αλλά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτα λόγο του οτι δεν τα χρειάστικα. (Τωρα ειδα οτι είχε απαντηθεί το θέμα ) Έγινε επεξεργασία 18 Φεβρουαρίου 2015 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος