Jump to content

Αναζήτηση Μονομαχου

Scelazar

Recommended Posts

Γεια σας παιδια!ψαχνω για μονομαχο αλλα σε δυο pet shop που εχω παει ειναι στην κλασικη κατασταση με τα ποτηρακια και με πιανει η καρδια μου!ξερετε κανενα καταστιμα που να τους εχει καπως αξιοπρεπος?Εγω μενιδι μενω αλλα οπου και να ναι στην αθηνα δεν με νοιαζει αρκει να ειναι ενταξει το ψαρακι!Ειχα ρωτηση το ιδιο και στο γενικα περι γλυκου αλλα μαλλον εδω ταιριαζει πιο πολυ!

δεν ξέρω γτ δεν το έχω ψάξει, αλλά εγώ προτιμώ να φροντίσω κάποιο από αυτά τα ταλαιπωρημένα στα σφηνοπότηρα :(

• Like 2

Εγω αν ημουν στη θεση σου θα επερνα καποιο ψαρακι απο ενα τετοιο πετσοπ. Σκεψου οτι θα το σωσεις απο αυτη την απανθρωπη κατασταση και θα μπορεσεις να το βοηθησεις να δυναμωσει και να γινει δυνατο και να βγαλει τον πραγματικο του χαρακτηρα. Και β πιστευω οτι και το ψαρακι θα σε ανταμηψει αφου θα το σωσεις απο την κουταλια νερου που το εχουν τωρα.

Παιδια ο ΟΡ εχει δικιο (αν εχω καταλαβει σωστα τι εννοει), μπορει να ειναι φιλοζωο να το αγορασεις απο ενα τετοιο πετσοπ και να το σωσεις, αλλα ετσι προωθεις ολο αυτο το φαινομενο αφηνοντας τους να κανουν τζιρο απο αυτο! αν δεν αγοραζε κανεις επειδη βλεπανε οι ανθρωποι οτι τα μεταχειριζονται ετσι, θα σταματουσαν να τα μεταχειριζονται ετσι! Γι'αυτο η προσωπικη μου συμβουλη ειναι να μην αγοραζετε τα μπετα του ποτηριου.

• Like 1

Δυστηχώς οσο και αν ακούγεται σκληρό δεν πρέπει να αγοράζουμε από μαγαζιά, που δεν προσφέρουν στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης στα ζωντανά.

Σκέψου οτι αγοράζοντας από αυτά τα μαγαζιά μπορεί να γλυτώσεις ένα ψαράκι, αλλά τι γίνεται με τα υπόλοιπα που θα παραμείνουν στις άθλιες συνθήκες. Ο έμπορας λαμβάνει λάθος μήνυμα (αφού πουλάει το εμπόρευμά του) και συνεχίζει. Οπότε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το χόμπυ πρέπει να δημιουργούμε με την καταναλωτική συμπεριφορά μας, υποχρέωση στους μαγαζάτορες να καλυτερεύουν τις συνθήκες που κρατούν τα ζωντανά.

• Like 1

Συνφωνω και εγω με τον Σωτηρη,δυο μονομαχους που πηρα εκανα μεγαλο δρομολογιο και εκαψα πολυ παραπανω βενζινη για να παρω απο μαγαζι που τους εχει με συστημα φιλτρανσης και ας ηταν πιο μακρυα μου μονο και μονο για να μην σιγονταρω αυτη την κατασταση..

Το σωστό ειναι να μην αγοράζουμε απο ποτήρια. Προωθούμε ετσι το φαινόμενο και γινόμαστε συνένοχοι στο έγκλημα. Επειδή για έγκλημα πρόκειται. Κάτι το οποίο λέω συνεχώς και υποστηρίζω είναι να προτιμάτε μονομάχους Plakat/Halfmoon Plakat. Τα ψάρια αυτά ειναι πιο όμορφα, λιγότερο επιρεπη σε ασθένειες, πολυ καλύτερης αναπαραγωγής και γονιδίων αλλά και πολύ πιο κοντα στον γνήσιο μονομαχο.

• Like 2

δε διαφωνώ.. αντιθέτως επαυξάνω! αλλά πόσοι είμαστε αυτοί που ασχολούμαστε με ενυδρεία κ με τις σωστές συνθήκες διαβίωσης των ψαριών? κατά συνέπεια, πόσο θα στοιχίσει στους εμπόρους αν εμείς δεν αγοράσουμε τα συγκεκριμένα ψάρια? επίσης, αν δε γίνει συγκεκριμένη κίνηση να ευαισθητοποιηθούν (???) οι έμποροι δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. το να αγνοώ μια λάθος πρακτική δε δείχνει σε αυτόν που κάνει το λάθος ότι πρέπει να τη διορθώσει. κ κάτι τελευταίο.. είμαι αρχάρια μεν αλλά μου φαίνεται πως όσο κ αν ψάχνω για τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης του κάθε ψαριού, η τραγική αλήθεια είναι πως πολλά από αυτά που θα αγοράσω από το πετ θα μπορέσουν να ζήσουν κ σε νερό βρύσης.. όχι ιδανικά αλλά... γτ αυτό? ρητορικό ερώτημα

Ο εμπορος Φωτεινη τον μονομαχο και την γυαλα τα εχει για κραχτη,δεν βγαζει χρημα απο "εποχιακους" πελατες αλλα απο εμας.Εμεις παμε και αγοραζουμε ολη τη σειρα λιπασματων,θερμαντηρες,αεραντλιες,φιλτρα και ενα καρο πραγματα σε βαθος χρονου.

Σε εμας πονταρουν!

Επειδη και εγω ειμαι εμπαγκελματιας,σε αλλο τομεα βεβαια,σου λεω οτι ιδρωνει!

Εγω δεν θελω πελατης μου να παει αλλου ουτε για οδοντογλιφιδα που λεμε..

Δεν ειναι για το κερδος αλλα για την γνωριμια,δεν θελω ο πελατης μου να εχει παρε δωσε με αλλους συναδελφους μου,δεν με νοιαζει ποσα θα βγαλω αλλα θελω να εχω παντα επαφη μαζι του,για οτι χρειαστει και χωρις να σκεφτει οτι δεν τον καλυπτω και πρεπει να δει και αλλου,δεν ξερω αν με καταλαβαινεις..

Έγινε επεξεργασία - argy1

δε διαφωνώ.. αντιθέτως επαυξάνω! αλλά πόσοι είμαστε αυτοί που ασχολούμαστε με ενυδρεία κ με τις σωστές συνθήκες διαβίωσης των ψαριών? κατά συνέπεια, πόσο θα στοιχίσει στους εμπόρους αν εμείς δεν αγοράσουμε τα συγκεκριμένα ψάρια? επίσης, αν δε γίνει συγκεκριμένη κίνηση να ευαισθητοποιηθούν (???) οι έμποροι δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. το να αγνοώ μια λάθος πρακτική δε δείχνει σε αυτόν που κάνει το λάθος ότι πρέπει να τη διορθώσει. κ κάτι τελευταίο.. είμαι αρχάρια μεν αλλά μου φαίνεται πως όσο κ αν ψάχνω για τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης του κάθε ψαριού, η τραγική αλήθεια είναι πως πολλά από αυτά που θα αγοράσω από το πετ θα μπορέσουν να ζήσουν κ σε νερό βρύσης.. όχι ιδανικά αλλά... γτ αυτό? ρητορικό ερώτημα

Είμαστε πολλοί. Αλλά και μόνος μου να ήμουν, θα εξακολουθούσα να προσπαθούσα. :)

• Like 1

πιο παλια αυτο το τοσο παρεξηγιμενο ψαρακι το βαζανε για αγωνες και καλα 2 αρσενικα και οποιο αντεξι απο το ξυλο...δυστυχος κανενα ενυδρειακο μαγαζι πλεων δεν τα εχει σε εκτημισει για αυτο και τα (πετανε) στα ποτηρακια... συνφωνω με τα παιδια πιο πανω...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΙΜΟΓΜΑ ΤΟΥ !! :bigemo_harabe_net-128:

• Like 1

Ένα απ' τα καταστήματα που έχουν βήμα στο φόρουμ, είχε φτιάξει μικρά ενυδρεία για τον καθένα μονομάχο ξεχωριστά.

Δεν θυμάμαι όμως περαιτέρω, μπορείς να το ψάξεις.

Ένα απ' τα καταστήματα που έχουν βήμα στο φόρουμ, είχε φτιάξει μικρά ενυδρεία για τον καθένα μονομάχο ξεχωριστά.

Δεν θυμάμαι όμως περαιτέρω, μπορείς να το ψάξεις.

Παντως, αν λεμε το ιδιο, τελευταια φορα που πηγα, δεν ηταν και σε πολυ καλη κατασταση!

Το σωστό ειναι να μην αγοράζουμε απο ποτήρια. Προωθούμε ετσι το φαινόμενο και γινόμαστε συνένοχοι στο έγκλημα. Επειδή για έγκλημα πρόκειται. Κάτι το οποίο λέω συνεχώς και υποστηρίζω είναι να προτιμάτε μονομάχους Plakat/Halfmoon Plakat. Τα ψάρια αυτά ειναι πιο όμορφα, λιγότερο επιρεπη σε ασθένειες, πολυ καλύτερης αναπαραγωγής και γονιδίων αλλά και πολύ πιο κοντα στον γνήσιο μονομαχο.

Που μπορω να βρω τετοια ψαρακια??Ειναι οντως πολυ ωραια!

Και εγω παιδια τα λυπαμε αλλα δεν θα παρω απο κει!οχι μονο για να μην τους στηριξω αλλα και γτ ενα ψαρι ταλεπωριμενο αν μου ψωφισει μετα απο λιγο θα στεναχωρηθω πολυ!

• Like 1

Υπάρχουν καταστήματα στην Αθήνα που δεν προωθούν το καθιερωμένο ποτηράκι κάποια έχουν βήμα στο φόρουμ, άλλα πάλι όχι. Από προσωπικής άποψης όταν αγοράζουμε από το ποτήρι, ή από ενυδρεία φίσκα στα νεκρά ψάρια δεν θα αλλάξει ποτέ αυτή η κατάσταση. Από την άλλη η κάθε επιχείρηση έχει ένα συγκεκριμένο target group, και πιστεύω πως μαγαζιά που μοστράρουν τέτοιες πρακτικές φάτσα φόρα στο πρόσωπο του αγοραστή μάλλον δεν συγκαταλέγουν στο target group τους τον πελάτη που θα αγοράσει 10 ψαράκια και θα τα κρατήσει ζωντανά για όλο το προσδόκιμο της ζωής τους, γιατί αυτόν τον κρατάνε πελάτη με τα αναλώσιμα του χόμπι. Δυστυχώς ο μονομάχος, το γκάπυ και το χρυσόψαρο λόγω της αυξημένης αναπαραγωγής έχει γίνει "κράχτης" για περισσότερους "ερασιτέχνες" και σκοπός τους, υποθέτω είναι η πώληση των παρελκόμενων που συνοδεύουν την αγορά ενός ψαριού και όχι η σωστή καθοδήγηση. Για αυτό το λόγο βλέπουμε αρκετά συχνά pangasius σε 30 λίτρα και χρυσόψαρα σε μια γυάλα σαν τασάκι για αποτσίγαρα... Στο τέλος όμως φταίει πάντα ο αγοραστής, αφού για να αγοράσει κάποιος αυτοκίνητο δεν θα μπει στην πρώτη αντιπροσωπεία και θα αγοράσει το πρωτό όχημα που θα δεί ας είναι και λεωφορείο ακόμα και αν ο πωλητής προσπαθήσει να του το πασάρει .. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με ζωές που πωλούνται με το κιλό τέτοιοι ενδοιασμοί πάνε περίπατο. Για όσο καιρό ο μονομάχος δεν θα βγαίνει από την γυάλα για να κάνει την ανάγκη του στην μέση του σαλονιού και το χρυσόψαρο δεν θα σηκώνει την γειτονιά με το "γαύγισμα" του επειδή ο ιδιοκτήτης του ξέχασε να κάνει αλλαγή στο νερό της γυάλας, τα ψαράκια θα πωλούνται ως διακοσμητικά για τον πάγκο της κουζίνας ή για το γραφείο.
Καλημέρα παιδιά και συγνώμη για το σεντονάκι πρωί πρωί.

• Like 1

Σε ενυδρεια δεν τα εχει κανενας.Τα εχουν σε "ενυδρεια" με πολλα χωρισματα και με συστημα φιλτρανσης.Παλι στριμωγμενα ειναι σε ενα λιτρο ανα ψαρια αλλα τουλαχιστον υπαρχει φιλτρανση.Εγω προσωπικα ξερω δυο μαγαζια αλλα δεν ξερω αν μπορω να τα αναφερω γιατι πιθανον να υπαρχουν κι'αλλα που δεν εχω παει εγω και δεν τα γνωριζω.

Σε ενυδρεια δεν τα εχει κανενας.Τα εχουν σε "ενυδρεια" με πολλα χωρισματα και με συστημα φιλτρανσης.Παλι στριμωγμενα ειναι σε ενα λιτρο ανα ψαρια αλλα τουλαχιστον υπαρχει φιλτρανση.Εγω προσωπικα ξερω δυο μαγαζια αλλα δεν ξερω αν μπορω να τα αναφερω γιατι πιθανον να υπαρχουν κι'αλλα που δεν εχω παει εγω και δεν τα γνωριζω.

Στειλτο σε μυνημα argy

Θα παω απο δευτερα να δω και θα σας πω σε τι κατασταση ειναι οι μονομαχει μεσα σε ενυδρειακια..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...