Jump to content

Συγκάτοικοι

George81

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Ήθελα τις απόψεις σας για ένα γενικό θέμα.αφορμή μια επίσκεψη σε ένα pet shop και η κουβέντα που έκανα με ένα παλικάρι που γνώριζε, για τα δικά μου δεδομένα, κάποια πράγματά σχετικά με ψαροσυνθεση. Συκγεκριμενα για Αφρική.

Εφόσον λοιπόν όλα τα ψάρια που έχουμε στην Ελλάδα και στα μαγαζιά είναι μεγαλωμενα στην αιχμαλωσία και σε συνθήκες που εμείς έχουμε επιβάλλει δεν χρειάζεται να είμαστε απόλυτοι σε ότι αφορά τις τιμές νερού που ζουν ελεύθερα στην φύση. Ένα παράδειγμα... Hemichromis lifalili  και saulosi. Κοντινές τιμές νερού διαφορετικές τοποθεσίες Αφρικής αλλά τα είχε μαζί σε ενυδρείο χωρίς πρόβλημα αρκετό καιρό. Δεν μιλάμε για 1.80 ενυδρείο αλλά ένα φυσιολογικό που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 2 χαρέμια...

Και ρωτάω εγώ τώρα.. όντως ισχύει κάτι τέτοιο ? Μήπως ορισμένες φορές φτάνουμε στα όρια υπερβολής προκειμένου να φτιάξουμε τις τέλειες συνθήκες χωρίς να είναι απαραίτητο ?

Φιλικά πάντα,

Γιώργος

Καλησπέρα φίλε Γιώργο.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να κοιτάξουμε για να καταλήξουμε στην σύνθεση των ψαριών μας και ένας από αυτούς είναι οι παράμετροι του νερού. Δεν είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την γνώμη μου όμως.

Ένας από τους πιο σημαντικούς είναι η διατροφή.

Θα μιλήσω συγκεκριμένα για τα 2 είδη που ανέφερες και θα σου πω οτι τα lifalili είναι παμφάγα ενώ τα saulosi φυτοφάγα. Στα συγκεκριμένα είδηίσως θα μπορέσει να υπάρξει μια ισορροπημένη διατροφή αλλά ποτέ δεν θα είναι η κατάλληλη 100% για κανένα από τα 2.

Αν είχαμε να κάνουμε με φυτοφάγα και σαρκοφάγα τότε εκεί θα ήταν μάλλον αδύνατο.

Επίσης έχει να κάνει με το μέγεθος του ενυδρείου: Να είναι αρκετό για τις ανάγκες του είδους/των ειδών που θέλουμε να φιλοξενήσουμε.

Με το ταπεραμέντο του κάθε είδους: Δεν μπορείς να βάλεις επιθετικά είδη με πιο ήρεμα γιατί τα επιθετικά θα επιβληθούν χωρίς να υπάρχει ισορροπία.

Και ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι ο υβριδισμός αλλά στην περίπτωση των συγκεκριμένων ψαριών δεν υφίσταται.

Γενικά εγώ είμαι της άποψης οτι το χόμπι μας είναι μια ευκαιρία να έχουμε ένα κομμάτι της φύσης στο σπίτι μας. Οπότε η αντιγραφή της είναι και ο σκοπός μου.

Από εκεί και πέρα ο καθένας ξέρει καλύτερα για τον εαυτό του και πράττει αναλόγως.

• Like 1

Καλησπέρα Στάθη,

Σίγουρα προσπαθούμε ολοι να έχουμε το καλύτερό δυνατό περιβάλλον για τα κατοικίδια μας. Αλλά ακούω και απόψεις κάπως τραβηγμένες ειδικά σε ότι αφορά τους παραμέτρους του νερού. σίγουρα η διατροφή είναι κάτι που δεν είχα υπόψιν μου. Απλα πιστεύω ότι με τα κατάλληλα λίτρα, καθαρό νερό, παραμέτρους κοντά σε αυτό πού έχουν μεγαλώσει τα ψάρια μας και την σωστή διατροφή όπως ανέφερες δεν θα έχουμε πρόβλημα. Γιατί να μην μπορώ να βάλω αμερικάνικα και αφρικάνικα για παράδειγμα εφόσον τα παραπάνω ειναι κοινά; επειδή αλλάζει η ήπειρος ;

• 2 weeks later...

Επειδη,λεμε τωρα,προσπαθουμε να προσδωσουμε βιοτοπικοτητα στα ενυδρεια μας...

Γενικά εγώ είμαι της άποψης οτι το χόμπι μας είναι μια ευκαιρία να έχουμε ένα κομμάτι της φύσης στο σπίτι μας. Οπότε η αντιγραφή της είναι και ο σκοπός μου.

Από εκεί και πέρα ο καθένας ξέρει καλύτερα για τον εαυτό του και πράττει αναλόγως.

Ειναι η απάντηση στο ερώτημα σου :D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...