Jump to content

Βοήθεια Για Στήσιμο Νέου Ενυδρείου

groun

Recommended Posts

Καλησπέρα, προσπαθώ να στήσω ένα νέο ενυδρείο 60 λίτρων. Μιας και είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με ενυδρεία, αποφάσισα να ξεκινήσω με ένα χαρέμι γκάπυ.

Έχω στα χέρια μου ήδη το ενυδρείο, μια αντίσταση 100W, μαύρο χαλίκι από βασάλτη ενώ έχω παραγγείλει και πρέπει ήδη να περάσω από το κατάστημα να τα πάρω φίλτρο eheim liberty 2040, υγρά τεστ ΝΟ2, ΝΟ3, ΝΗ3, ΝΗ4+, τροφή, απόχη θερμόμετρο κλπ.

Το χαλίκι το έχω τεστάρει με ακουαφόρτε και δεν είναι ασβεστολιθικό.

Επίσης, σκέφτομαι να αλλάξω από την παραγγελία το liberty 2040 με το liberty 2041 ή ίσως με το κινεζάκι sun-sun HBL 701 με σκοπό να έχω μεγαλύτερο όγκο βιολογικού υλικού.

Από φωτισμό έχω μια λάμπα aquael 11w που ήταν ήδη εγκατεστημένη στο καπάκι, και επειδή μου αρέσει η ιδέα του DIY παρήγγειλα και 1m λεντοταινίας, 60smd 5050, 14,4w.

Αναζητώ μπόλι και κλαδέματα. Προς το παρόν δεν έχω παροχή CO2 οπότε αναζητώ φυτά χαμηλών απαιτήσεων όπως ανούμπιες, moss, κερατόφυλλο, πίστια, βαλινσιέρες, κρυπτοκορίνες κλπ. Έχετε ιδέα από που μπορώ να βρω Θεσσαλονίκη;

Οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ πολύ,

Έγινε επεξεργασία - groun

Θα ξεκινησω απο το φιλτρο σου,το οποιο δεν κανει γιατι ειναι μικρο,οπως και τα αλλα που σκεφτεσαι.Εκτος αυτου,ολα αυτα τα φιλτρα ειναι κρεμαστα,δηλαδη δεν μπορεις να εχεις καπακι και αν εχεις θα πρεπει να το κοψεις.Γνωμη μου,καλυτερα να πας σε ενα εξωτερικο φιλτρο.

Να ξερεις οτι τα γκαπυ γεννανε πολυ ευκολα και θα πρεπει να δινεις τις γεννες,πραγμα δυσκολο,γιατι θα εχεις θεμα υπερπλυθησμου.

Η λεντοταινιες οι ετοιμες δεν κανουν δουλεια,σιγα σιγα εξασθενουν και μπορει να εχεις και θεματα με αλγες.Αν θες λεντ,θα πρεπει να φτιαξεις μονος σου και να πειραματιστεις.

Τα κρεμαστά δεν με πειράζουν τόσο, Θα πέσει dremmel και το καπάκι θα γίνει καινούριο. Γιατί όμως είναι μικρά; Από άποψη ροής ή βιολογικού υλικού;

Απο ολα αυτα που ειπες και μολις αρχισουν να γεννανε τα ψαρια σου θα εχεις προβλημα,θελεις αρκετη βιολογια.

Μάλιστα. Ευχαριστώ. Πόση ροή πρέπει να έχω για τα 60l; Νόμιζα ότι 3 φορές τα λίτρα του ενυδρείου ανά ώρα ήταν καλά....

Γνωρίζεται που μπορώ να βρω κλαδέματα Θεσσαλονίκη;

Επίσης Siporax ή ελαφρόπετρα;

Η ροη που γραφουν τα φιλτρα ειναι ονομαστικη και χωρις υλικα μεσα,μολις βαλεις τα υλικα,πεφτει παρα πολυ η ροη.Παρε ενα εξωτερικο φιλτρο για να παιρνει μπολικο βιολογικο υλικο μεσα.Εγω χρησιμοποιω σιποραξ και substract pro.

Για κλαδεματα δεν ξερω,κοιτα τις αγγελιες.

για υπερπληθυσμό μην ανυσηχείς πάρε μια γάτα και τέλος...... :bigemo_harabe_net-112:

Ελπιζω να κανεις πλακα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...