simonm 4 Φεβρουαρίου 2015 #1 Share 4 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους ! Είμαι καινούργιος στο χώρο και θα Θέλα τι γνώμη σας ,όσον αφορά το φωτισμό του ενυδρείου . Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα θαλασσινό και με ενδιαφέρει ο φωτισμός για κοράλλια σκληρά και μαλακά . Θα με ενδιέφερε και η λάμπα φθόριού Τ5 και τα led .Αν αποφασίσω να βάλω Τ5 πόσα βατ χρειάζομαι ? και πόσα βατ χρειάζομαι με led? Από τα λίγα που έχω διαβάσει χρειάζομαι για 1λιτρο -1 βατ και η αναλογία Τ5 με led είναι 1 προς 3βατ .Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 4 Φεβρουαρίου 2015 #2 Share 4 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους ! Είμαι καινούργιος στο χώρο και θα Θέλα τι γνώμη σας ,όσον αφορά το φωτισμό του ενυδρείου . Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα θαλασσινό και με ενδιαφέρει ο φωτισμός για κοράλλια σκληρά και μαλακά . Θα με ενδιέφερε και η λάμπα φθόριού Τ5 και τα led .Αν αποφασίσω να βάλω Τ5 πόσα βατ χρειάζομαι ? και πόσα βατ χρειάζομαι με led? Από τα λίγα που έχω διαβάσει χρειάζομαι για 1λιτρο -1 βατ και η αναλογία Τ5 με led είναι 1 προς 3βατ .Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων . Νομιζω οτι αυτο ειναι λαθος,τα led ειναι πιο δυνατα ,πχ 10watt led ειναι 70w πυρακτωσεως +-! Απα πιο λογικο μου φαινεται 1w ανα 3λιτρα! Με επιφθλαξη μπορει να κανω και λαθος! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Φεβρουαρίου 2015 #3 Share 4 Φεβρουαρίου 2015 Καλως ηρθες στο φορουμ μας. Επειδη εδω ειναι η κατηγορια του καλωσορισματος και το θεμα κλεινει μετα απο μερικες μερες.,ανοιξε ενα νεο θεμα στην κατηγορια εξοπλησμος θαλασσινου-φωτισμος. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Φεβρουαρίου 2015 #4 Share 4 Φεβρουαρίου 2015 Kαλως ηρθες φιλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonm 4 Φεβρουαρίου 2015 Author #5 Share 4 Φεβρουαρίου 2015 Καλως ηρθες στο φορουμ μας. Επειδη εδω ειναι η κατηγορια του καλωσορισματος και το θεμα κλεινει μετα απο μερικες μερες.,ανοιξε ενα νεο θεμα στην κατηγορια εξοπλησμος θαλασσινου-φωτισμος. Σε ευχαριστώ για την καθοδηγήσει .Έχω μεταφέρει το θέμα στο :εξοπλισμός θαλασσινού –φωτισμός . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Φεβρουαρίου 2015 #6 Share 7 Φεβρουαρίου 2015 Καλώς ήρθες στην παρέα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonm 8 Φεβρουαρίου 2015 Author #7 Share 8 Φεβρουαρίου 2015 Σας ευχαριστώ παιδιά να εισται καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts