Sturm 9 Φεβρουαρίου 2015 #26 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Εγω δεν ειπα να βαλει βακτηρια τωρα! Ειπα σε 2-3 βδομαδες! Και την επομενη σιγα σιγα τα ψαρια! Τα βακτηρια σαν βοηθημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2015 #27 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Εγω δεν ειπα να βαλει βακτηρια τωρα! Ειπα σε 2-3 βδομαδες! Και την επομενη σιγα σιγα τα ψαρια! Τα βακτηρια σαν βοηθημα! Κατσε ρε Θοδωρα,ποια η διαφορα τοτε να αφησει το ενυδρειο χωρις βακτηρια 2 εβδομαδες και να μη κανει αυτο που λες τωρα,δηλαδη να ριξει αυριο βακτηρια και μεθαυριο να βαλει μερικα ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Φεβρουαρίου 2015 #28 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Οσο περναει ο καιρος το ενυδρειο στρωνει απο μονο του! Το νερο θα ωριμαζει! Απλα τα βακτηρια θα ειναι βοηθητικα! Χωρις τροφες και τα λοιπα! Αμμωνια ετσι κι αλλιως θα δημιουργηθει! Η αμμωνια υπαρχει και χωρις τα ψαρια. Ειναι η χημικη ενωση υδρογονου και αζωτου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2015 #29 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Οσο περναει ο καιρος το ενυδρειο στρωνει απο μονο του! Το νερο θα ωριμαζει! Απλα τα βακτηρια θα ειναι βοηθητικα! Χωρις τροφες και τα λοιπα! Αμμωνια ετσι κι αλλιως θα δημιουργηθει! Η αμμωνια υπαρχει και χωρις τα ψαρια. Ειναι η χημικη ενωση υδρογονου και αζωτου! Σε καμια 40αρια μερες με 2 μηνες ναι,θα εχει στρωσει....και χωρις τροφη και χωρις βακτηρια.. Αν θελει να περιμενει τοσο,οκ μπορει να το κανει,αλλα υπαρχουν και πολλοι πιο γρηγοροι τροποι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Φεβρουαρίου 2015 #30 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Σιγουρα, εγω ειπα αυτον που ακολουθω και που θεωρω πιο σωστο! Χωρις αγχος για το μπολι, χωρις συνεχεις μετρησεις με βακτηρια και χωρις αμφιβολιες τι εχει εξελθει απο την τροφη που αποσυντιθεται! Απλα θελει υπομονη οπως και το χομπυ μας αλλωστε! Θα εχουν βουλιαξει και οι ριζες τοτε και θα εχει βαλει και τα φυτακι, θα εχει κανει τις διορθωτικες της κινησεις και θα ειναι ετοιμη να βαλεει τα ψαρακια της! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2015 #31 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Διαφωνω οτι ειναι ο πιο σωστος τροπος,να μου πεις ο πιο απαρχεωμνος να πω ναι. Αγχος για το μπολι δεν υπαρχει κανενα,εφοσν ξερεις απο που το παιρνεις. Με τα βακτηρια παλι,μια χαρα δουλεια κανεις. Οσο για την τροφη που λες,μη ξεχνας οτι δεν ειπα να την αφηνει ελευθερη μεσα στο ενυδρειο και να σαπιζει,ειπα μεσα σε αποχη και ανα 3-4 μρες αλλαγη,οπωτε δεν εχει τετοιο φοβο. Επισης και με τον τροπο που προτεινεις θα πρεπει να κανει τατικτα μετρησεις για να δει ποτε και αν εστρωσε το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 9 Φεβρουαρίου 2015 #32 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 πολύ βαρετός τρόπος και θέλει υπομονή!το μπόλι μια χαρά δουλειά κάνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Φεβρουαρίου 2015 #33 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Διαφωνω οτι ειναι ο πιο σωστος τροπος,να μου πεις ο πιο απαρχεωμνος να πω ναι. Αγχος για το μπολι δεν υπαρχει κανενα,εφοσν ξερεις απο που το παιρνεις. Με τα βακτηρια παλι,μια χαρα δουλεια κανεις. Οσο για την τροφη που λες,μη ξεχνας οτι δεν ειπα να την αφηνει ελευθερη μεσα στο ενυδρειο και να σαπιζει,ειπα μεσα σε αποχη και ανα 3-4 μρες αλλαγη,οπωτε δεν εχει τετοιο φοβο. Επισης και με τον τροπο που προτεινεις θα πρεπει να κανει τατικτα μετρησεις για να δει ποτε και αν εστρωσε το ενυδρειο Γνωμη σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaaig 9 Φεβρουαρίου 2015 Author #34 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Με μπερδεψατε ρε παιδιαααα!!!! Τι να κάνω η δόλια?! Να βάλω αντιχλωριο και βακτήρια και μεθαύριο φυτά?? Και μετα βλέπουμε?? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Φεβρουαρίου 2015 #35 Share 9 Φεβρουαρίου 2015 Οτι καταλαβαινεις κανε! Οτι σου φαινεται πιο καλο εσενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2015 #36 Share 10 Φεβρουαρίου 2015 Εγω σου ειπα τη γνωμη μου. Η ριχνεις βακτηρια και ριχνεις και τροφη η βαζεις μπολι και μερικα ψαρακια την επομενη μερα. Τωρα εσυ αποφασιζεις τι σε βολευει να κανεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Φεβρουαρίου 2015 #37 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Εγω σου ειπα τη γνωμη μου. Η ριχνεις βακτηρια και ριχνεις και τροφη η βαζεις μπολι και μερικα ψαρακια την επομενη μερα. Τωρα εσυ αποφασιζεις τι σε βολευει να κανεις. Έχω στρώσει με την πρώτη μέθοδο που λέει ο rasta και μου πήρε περίπου 1 μήνα να ολοκληρωθεί. Αφού όπως λες δεν μπορείς να βρεις μπόλι, την θεωρώ την πιο σωστή επιλογή.Δώσε λίγη προσοχή μόνο στην τροφή και στο τούλι που θα την βάλεις.Να είναι πολύ πυκνό (και από μπομπονιέρες κάνει) και να μην την ξεχνάς και χαλάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 11 Φεβρουαρίου 2015 #38 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Τελικά σε τι φάση βρίσκεσαι ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaaig 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #39 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Παιδιά έβαλα μέσα το αντιχλωριο και τα βακτήρια απο την πρωτη μέρα που το γεμισα.πριν δυο μέρες δηλαδή..σήμερα έβαλα σε τούλι λίγη τροφή και την έβαλα μέσα.αύριο θα βάλω τα πρωτα φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaaig 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #40 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Το θέμα είναι Οτι τα βακτήρια που έβαλα έλεγαν να βάλω ψάρι σε ενα 24ωρο..να περιμένω καμια βδομάδα ακόμα και να κάνω μια καλη αλλαγή βάζοντας παλι το σκεύασμα κ τοποθετώντας 2 ψάρια?? Η να συνεχίσω με την τροφή?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 11 Φεβρουαρίου 2015 #41 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Όταν χρησιμοποιούμε βακτήρια ακολουθάμε τις οδηγίες τους αλλιώς δεν έχει νόημα η χρήση τους. Γιατί δεν βάζεις μπόλι να ησυχάσεις μια και καλή ? Μήπως πήρες τεστακια για αμμωνία και νιτρώδη ? Τι ψαράκια θα βάλεις τελικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaaig 11 Φεβρουαρίου 2015 Author #42 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Δεν έχω γνωστό με υγιές ενυδρείο για να πάρω μπολι οποτε το φοβάμαι.. Τεστ έχω χαρτάκια μονο.θα πάω να πάρω αμμωνίας μεθαύριο. Να πληρωθουμε γκουραμι σκέφτομαι κ κάτι μικρο σε γκαπυ ας πούμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 11 Φεβρουαρίου 2015 #43 Share 11 Φεβρουαρίου 2015 Γιατι θες να μπερδεψεις Ηπείρους ? νομίζω θα ηταν καλύτερο να πηγαινες η μονο σε ψαρια Ασιας η μονο σε ψάρια Αμερικής ... παρολαυτα απο πλευράς τιμων νερού νομίζω κάνουν ... τουλαχιστον το ph απο ότι ξερω ταιριάζει ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaaig 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #44 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Δε ξερω ακόμα για τα ψάρια..βαλαμε 2 εύκολα φυτά για αρχή..αύριο θα βάλουμε κάνα 2 ακόμα., όσο αφορα τα φυτά χρειάζομαι κάτι για co2 ?? Η παραγεται μονο του?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Φεβρουαρίου 2015 #45 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Γκαπυ με γκουραμι δεν πανε,καμια σχεση το νερο που θελουν τα γκεπυ και τα γκουραμι. Το θεμα δεν ειναι να μην μπερδεψει Ηπειρους αλλα να θελουν τα ψαρια το ιδιο νερο,την ιδια διακοσμιση και να μπορουν να συνυπαρχουν αρμονικα,αλλοστε γι αυτο υπαρχουν και τα κοινωνικα ενυδρεια... Τι φυτα εχετε βαλει?Αναλογα τα φυτα και τη δυσκολια τους,τα φωτα που εχεις,θα κρινουμε αν θες co2 η οχι.Καλο ειναι να υπαρχει παροχη ομως. Για το στρωσιμο,η συνεχιζεις με τροφη και βακτηρια,η βαζεις μπολι. Αλλιως μπορεις να κανεις αυτο που λεει το σκευασμα πανω αλλα με πολυ προσοχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaaig 12 Φεβρουαρίου 2015 Author #46 Share 12 Φεβρουαρίου 2015 Εμείς αγγελοψαρα θέλαμε αλλά όλοι λεγατε οτι θέλει μεγαλυτερο ενυδρείο και γιαυτο είπα για γκουραμι..αλλά δε ξέρω με τι άλλο συνδυάζεται.. Τώρα όσο αφορά τα φυτά βαλαμε anubia Kai bacopa νομιζω λέγεται..στα εύκολα φυτά μου ειπαν οτι ανηκουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Φεβρουαρίου 2015 #47 Share 13 Φεβρουαρίου 2015 Μια χαρα ειναι τα φυτα που βαλατε για αρχη. Τα γκουραμι μπορεις να τα συνδιασεις με ενα καλο κοπαδι απο αρλεκινους και μερικους οτοκυκλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariaaig 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #48 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Παιδιά προσθεσαμε όλα τα φυτά μας και συνεχίζουμε το στρώσιμο με την τροφή..απο την αλλη βδομάδα θα μπουν κ ψαράκια σιγά σιγά.πως σας φαίνεται?? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 17 Φεβρουαρίου 2015 #49 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Φαίνεται πολύ όμορφο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Φεβρουαρίου 2015 #50 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 Καλο γινετε. Μονο που η ανουμπια δεν φυτευεται αλλα δενεται πανω σε ξυλο η πετρα αλλιως θα σου σαπισει.Οπωτε ξεφυτεψε τη και δεστη καπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος