takis_gt 26 Φεβρουαρίου 2015 #76 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 Καλημέρα σε όλους. Αυτές τις μέρες ψάχνω και εγω για αγορά λεντοταινιας (led strips), για μια πατέντα που θέλω αλλά μ ενδιαφέρει κυρίως το κόκκινο φάσμα και έχω μια απορία. Υπάρχουν ταινίες που τις αγοράζεις ως red strips και οι RGB που με το χειριστήριο αλλάζεις το χρώμα τους. Τι διαφορά έχει λοιπόν η καθαυτό κόκκινη ταινία από αυτή που θα πάρω και θα την βάλω με το χειριστήριο να λειτουργεί στο κόκκινο χρώμα; Βγάζουν τα ίδια λουμεν ή όχι! Θα ήταν προτιμότερο να πάρω την RGB και όχι να περιοριστώ μόνο στο κόκκινο χρωμα! Τα RGB θα σου βγάλουν το 1/3 των lumen από τις σκέτες κόκκινες. Αν πάρουμε για παράδειγμα ένα SMD 5050 , έχει 3 τσίπ για led, στη σκέτη κόκκινη και τα 3 είναι κόκκινα, στην RGB είναι 1 κόκκινο, 1 πράσινο και 1 μπλε (Red Green Blue) , αρα δεν θα έχεις την ένταση του πράσινου και του μπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 26 Φεβρουαρίου 2015 #77 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 (edited) Ξεχασα να σου πως πως αν πάρεις κόκκινη ταινία με led smd 3528 θα έχεις τα ίδια loumen με την RGB 1 SMD 5050 = 3 SMD 3528 Έγινε επεξεργασία 26 Φεβρουαρίου 2015 - takis_gt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 26 Φεβρουαρίου 2015 #78 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 Ξεχασα να σου πως πως αν πάρεις κόκκινη ταινία με led smd 3528 θα έχεις τα ίδια loumen με την RGB 1 SMD 5050 = 3 SMD 3528 σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου με κάλυψες! Την ταινία λεντ 5630 σκέφτομαι να πάρω γιατί θελω το μέγιστο φως !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmys01 26 Φεβρουαρίου 2015 #79 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 Το ξανάπα, αν θες λεντ ντε και καλα αγόρασε λεντ προβολέα. Με τα στριπς θα σου βγεί η πίστη και εν τέλη δεν αξίζει την προσπάθεια. Εχω βάλει 7 μέτρα στο δικό μου και θα τα διπλασιάσω Αλλιώς στερέωμα με λογκο στιγμής (συσκευσασία των 50γρ την βρίσκω 6 ευρώ απο τσαγκαράδικο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 26 Φεβρουαρίου 2015 #80 Share 26 Φεβρουαρίου 2015 Το ξανάπα, αν θες λεντ ντε και καλα αγόρασε λεντ προβολέα. Με τα στριπς θα σου βγεί η πίστη και εν τέλη δεν αξίζει την προσπάθεια. Εχω βάλει 7 μέτρα στο δικό μου και θα τα διπλασιάσω Αλλιώς στερέωμα με λογκο στιγμής (συσκευσασία των 50γρ την βρίσκω 6 ευρώ απο τσαγκαράδικο) Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σ εμένα αλλά εγώ δεν είπα ότι τα θέλω για ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος