Jump to content

Προβλημα Με Ανουμπια Νανα

Recommended Posts

καλησπερα ! πριν 2 μερες παραλαβα αυτες τις ανουμπιες σε εξαιρετικη κατασταση

ομως σημερα ειδα οτι αρχισαν και μαραίνουν μερικα απο τα φυλλα τους. ειναι δεμενα σε ρυζα ενυδριου με κλοστη και δεν ειναι πολυ σφικτη.. θα ηθελα αν ειναι ευκολο σας να μου πειτε τι περιπου συμβαινει και τι λαθος εκανα η εκτος αν ειναι ετσι μεχρι να συνιθισουν το νεο τους περιβαλλον..

οριστε και μια φωτογραφια

http://i.imgur.com/HN61SSX.png

Τι μετρήσεις νερού έχεις ? ( Σιγουρα ειναι αυτο που σου λέει ο rastafarian ) αλλά για καλό και για κακό πές τι μετρήσεις έχει προληπτικά ;)

Έγινε επεξεργασία - giannisss

φιλε δεν εχω κανει μετρησεις νερου! αν ειναι θα παω αυριο η την δευτερα στο πετ σηοπ να του παρω νερο να μου κανει τις μετρησεις

Αστες μερικες μερες να συνηθησουν,ειναι νωρις ακομα.

+1

ειμαι πολυ υπομονετικος απλα αν μαρανθουν θα ειναι κριμα επιδη ειναι πολυ ομορφα φυτα

ειδη μαρανθηκε αυτο το φυλο και εχει ξεκινησει να μαραινει ενα αλλο --> http://prntscr.com/5z3zir

εδω ειναι το πως τις εχω δεσει στην ριζα --> http://prntscr.com/5z40fj

Όλα τα φυτά παθαίνουν ενα σοκ κατα την μεταφορά και την αλλαγή συνθηκών. Ειδικά οι ανουμπιες που 101% τις μεγάλωσαν σε emmersed μορφή.

Υπομονή, θα χάζεις 2-3 φύλα, αλλα θα επανέλθουν. Προσοχή αυτην την περίοδο προσαρμογής πιάνουν εύκολα άλγη τα φύλα της και ειδικά την BBA

τι εννοεις τις μεγαλωσαν σε emmesed μορφη?

μακαρι να επανελθουν φιλε μου.. διαβασα οτι δεν πρεπει να τις βλεπει πολυ το φως και να ειναι σε σκιερο μερος ετσι ωστε να μην δημιουργιθουν αλγη..

και κατι τελευταιο: ειναι καλα δεμενες στην ριζα? :)

Εννοεί οτι έχουν μεγαλώσει εκτός νερού.

Tις ρίζες στην ανούμπια πριν την δέσουμε τις κόβουμε ελαφρώς.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο ;)

αα καταλαβα! ναι εχω κοψει λιγο τις ριζες πριν να τις δεσω.απλα ρωταω μπας και εκανα αλλο λαθος εκει.. γιαυτο σας εδειξα φωτογραφειες :)

Μια χαρά είσαι.Αφαίρεσαι προσεκτικά τα χαλασμένη φύλλα και έχε το νου σου να μην την χτυπάει έντονο φως και γεμίσει καφέ άλγη.

θα τα αφαιρεσω αυριο τα χαλασμενα φυλλα! οσο για το φως ειναι μια χαρα

αυτο το φυτο το παραγγειλα απο το ιμπει..πιο πριν μου εστειλαν ενα αλλο κορμο αλλα τα φυλλα ηταν ολα κομμενα επιδη αργισαν να ερθουν σπιτι μου και τους εκανα προβλημα και μου εστειλαν αλλα

http://prntscr.com/5s7fxb -> ηταν σε αυτη την κατασταση μεχρι που κοπηκε και το αλλο φυλλο.. το εδεσα ομος σε μια αλλη ριζα.. ξερεις αν εχει πιθανοτιτες να επιβιωσει και να ξαναβγαλει φυλλα?

Έγινε επεξεργασία - Michalis Efthimiou

O φίλος Κουτσαντωνάκης στο facebook γράφει για αυτό το θέμα, επισυνάπτω:

Τελικά πόσο υγιή είναι τα ενυδρειακά φυτά που αγοράζουμε?

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα φυτά αναχωρούν από το «φυτώριο» στο εξωτερικό σε άριστη κατάσταση! Πόσο διάστημα όμως μεσολαβεί μέχρι να φτάσουν στα ενυδρειακά καταστήματα και πόσο ακόμα μέχρι να μεταφερθούν στο ενυδρείο του πρώτου αγοραστή?
Τα φυτά διατηρούν αποθήκες θρεπτικών συστατικών για να ανταπεξέλθουν σε μικρά ή κάπως μεγαλύτερα διαστήματα έλλειψής τους! Αλλά απλά, αυτές οι αποθήκες, δεν κρατάνε για πάντα! Όταν έχουν εξαντληθεί, μπορεί το φυτό να φαίνεται υγιές και «ολόκληρο» αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα ζωντανό νεκρό φυτό! Αν στο κατάστημα τα φυτά διατηρηθούν χωρίς διοξείδιο, θρεπτικά συστατικά και τον απαραίτητο φωτισμό, θα εξαντλήσουν όλες τις αποθήκες τους και έτσι, στο δικό μας ενυδρείο, μετά την αγορά τους, για να μπορέσουν να επιβιώσουν, θα απαιτήσουν τις ιδανικές συνθήκες διατήρησης! Υπάρχει μάλιστα περίπτωση, ακόμα κι αν οι συνθήκες είναι ιδανικές, να παραμείνουν σε αδράνεια, χωρίς να μεγαλώνουν, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όσος καιρός δηλαδή χρειαστεί για να πληρωθούν οι αποθήκες τους, μέχρι να αρχίσουν ξανά να μεγαλώνουν! Με άλλα λόγια το στρες που περνάνε τα φυτά στις διαδικασίες μεταφοράς τους είναι απίστευτο. Και φυσικά, τις περισσότερες φορές είναι μοιραίο για τη διατήρησή τους σε ζωή.
Γι’αυτό το λόγο ένα φυτό, το οποίο είναι πλήρες σε θρεπτικά συστατικά, θα εξακολουθήσει να μεγαλώνει και θα μπορέσει να εγκατασταθεί άμεσα σε ένα νέο γι’ αυτό περιβάλλον.
Νομίζω τώρα λύνεται και η απορία πολλών από σας, για ποιο λόγο ένα φυτό, ενώ το είχατε αγοράσει αρκετές φορές, μόνο την τελευταία κατάφερε να επιβιώσει στο χώρο σας! Φυσικά αυτό μπορεί να πετύχει και με την πρώτη, αλλά χωρίς να γνωρίζετε ίσως το γιατί!
Τα «ντόπια» φυτά έχουν το λιγότερο χρόνο σε στρεσογόνα κατάσταση, και αν είναι και καλά «φαγωμένα», η μετεγκατάστασή τους είναι σίγουρη!
Όταν λοιπόν την επόμενη φορά αγοράσετε φυτά από ένα κατάστημα, καλό είναι να ρωτήσετε πόσο καιρό είναι στο ενυδρείο τους! Μετά τη βδομάδα, όσο καλά κι αν έχουν περάσει στο ενυδρειακό κατάστημα, μειώνονται οι πιθανότητες να τα πάνε καλά στο νέο τους περιβάλλον! Και φυσικά, όσο αυξάνει η βαθμός δυσκολίας διατήρησης κάποιου φυτού, τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες να επιβιώσει μετά από μια λίγο μεγαλύτερη παραμονή σε κατάστημα!!!

O φίλος Κουτσαντωνάκης στο facebook γράφει για αυτό το θέμα, επισυνάπτω:

Αυτο δεν ισχυει 100%.

Αν μιλαμε για δυσκολα φυτα,σιγουρα ενα χαλασμενο η κακοδιατηρημενο η ταλαιπορημενο φυτο,θα επανελθει δυσκολοτερα απο ενα πιο σωστο φυτο.

Για τα ευκολα φυτα αυτο δεν ισχυει τις περισσοτερες φορες.Αν παρεις ενα τετοιο φυτο και το βαλεις στο ενυδρειο σου που εχεις μια σχετικα καλη εγκατασταση,αυτο μετα απο μερικες μερες θα επανελθει αφου τα νεα φυτα που θα βγαλει θα ειναι μια χαρα.

Ειδικα αν μιλαμε για φυτα γρηγορης αναπτυξης,τοτε θα επανελθουν ακομα πιο γρηγορα.

Το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να διαλεγουμε τα πιο υγειη φυτα που εχει το πετσοπ και οχι τα πιο χαλασμενα.

Αν ενα φυτο που εχουμε παρει εχει χαλασμενα φυλλα,τα κοβουμαι και αφηνουμε τα πιο υγειη.

μην ανησυχείς φιλε μου και εμενα οι anubies ετσι ξεκινησαν και σιγα σιγα ξανα επανηλθαν με λιπασματακι και excel σε περιορισμενες δοσολογιες

σας ευχαριστω ολους για τις σημαντικες πληροφορειες που μου δωσατε :)

Για την ανούμπια στην τελευταία φώτο που μας δείχνεις δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει γιατί σαν να μου φαίνεται

οτι έχει αρχίσει να σαπίζει ο κορμός της.

Κόψε με ενα ψαλιδάκι όλα τα ξερά κλωνάρια και βαλτην στο ενυδρείο και ποτέ δεν ξέρεις.

@jimmys01 o Kουτσαντωνάκης ποιος είναι ??

Δεν διαφωνώ με αυτά που λέει αλλα ας μην ξεχνάμε των τρόπο που μεγαλώνουν τα φυτά τους οι μεγαλύτερες φάρμες παραγωγής.

σας ευχαριστω ολους για τις σημαντικες πληροφορειες που μου δωσατε :)

You are welcome

Για την ανούμπια στην τελευταία φώτο που μας δείχνεις δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει γιατί σαν να μου φαίνεται

οτι έχει αρχίσει να σαπίζει ο κορμός της.

Κόψε με ενα ψαλιδάκι όλα τα ξερά κλωνάρια και βαλτην στο ενυδρείο και ποτέ δεν ξέρεις.

@jimmys01 o Kουτσαντωνάκης ποιος είναι ??

Δεν διαφωνώ με αυτά που λέει αλλα ας μην ξεχνάμε των τρόπο που μεγαλώνουν τα φυτά τους οι μεγαλύτερες φάρμες παραγωγής.

Kουτσαντωνάκης ειναι ένας 'τρελαμένος' με τα φυτεμένα και γράφει κανα μίνι άρθρο σε ενα group του facebook.

δεν νομιζω να τα καταφερει η ανουμπια στην δευτερη φωτογραφια..προσεξα οτι βγαζει νεες ριζες αλλα μου φαινετε νεκρη

http://prntscr.com/5zhrxz

Μην την πετάξεις εκτός και αν μαυρίσει ολόκληρη

Common Pleco

καπου διαβασα εδωμεσα οτι αυτος τρωει τα φυλλα της ανουμπιας..ισχύει??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...