Elias Dimitrios 26 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 26 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους εδώ... Ονομάζομαι Δημήτρης και είμαι από Γιάννενα. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με ενυδρεία και τώρα έχω ένα 60 λιτ με 6-5 φυτά μέσα, και 20 νέον τετρα (θα ανεβάσω και φώτο μόλις μπορέσω), Σε λίγο καιρό θα έχω στα χέρια μου ένα ενυδρείο 150 χ 55 χ 60 με 4 Τ8 μέσα, 2 black box και θερμοστάτη. Έχω και ένα εξωτερικό Eheim 2217 Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό https://www.youtube.com/watch?v=siA5ZpFJork και αυτό http://www.aquascapingworld.com/magazine/images/stories/Issues/May2008/picture_1.jpg Η οπτική τους απλότητά είναι μαγική δεν ξέρω βέβαια αν είναι το ίδιο και στην πράξη. Σκέπτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω υπόστρωμα ADA Amazonia. Τι λέτε για αυτό? και αν όχι τι προτείνετε? και πόσο θα χρειαστώ? Που μπορώ να βρω πολλά φυτά σε βλαστούς χωρίς να πληρώσω 5 ευρώ το ένα? Αν δεν είμαι εντάξει με κάποιον κανονισμό του forum χίλια συγνώμη. Σήμερα μπήκα και έχει πολύ πράγμα εδώ μέσα. Μπράβο σε όλους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 26 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα πατριώτη. Καλώς ήρθες την παρέα μας. Στα 60 λίτρα έχεις βάλει αρκετά ψαράκια και μάλιστα είδος που θέλει πιο μεγάλο μήκος ενυδρειου γιατί κοπάδι έχουν και ειναι γρήγοροι κολυμβητές οπότε αν θέλεις να τα κρατήσεις σωστά, κοίτα να προμηθευτείς το μεγάλο ενυδρειο σιγά σιγά. Η οπτική απλότητα των ενυδρείων που μας έβαλες σίγουρα δεν ειναι έτσι στην πράξη. Θα χρειαστείς σίγουρα μπουκάλα co2, πολυ καλό φωτισμό και αρκετή υπομονή και δουλειά. Εύχομαι να πετύχεις αυτο που θέλεις και να φτιάξεις κάτι ανάλογο με τη βοήθεια των πιο ειδικών εδώ μέσα. Όσο για τα φυτά και τις τιμές, κατά καιρούς ανεβαίνουν αγγελίες απο φυτεμένους που πουλάνε φυτά σε συμβολικές τιμές ή έστω σε χαμηλότερες απο εκείνες των καταστημάτων. Καλή συνέχεια! Αν μπορείς κανε μας μια πλήρη παρουσίαση του ενυδρειου που έχεις τωρα να το δούμε λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Ιανουαρίου 2015 #3 Share 26 Ιανουαρίου 2015 Καλημερα και καλως ηρθες. Το ενυδρειο που εχεις βαλει εχει αρκετα δυσκολα φυτα που απαιτουν,εξοπλησμο,χρονο και χρημα για να το πετυχεις. Οι 4 λαμπες που θα εχει το ενυδρειο σου,δεν θα φτανουν για τα φυτα των ενυδρειων που εχεις βαλει,οπωτε θα χρειαστεις να βαλεις και αλλες λαμπες. Θα χρειαστεις οπωσδηποτε μπουκαλα co2 και υγρα λιπασματα. Τωρα για υποστρωμα μπορεις να βαλεις και καποιο της seachem και να το αναμειξεις με χαλικι για να σου βγει και πιο φθηνο.Για το ενυδρειο σου με πατο 150χ55 θα χρειαστεις αρκετα σακια. Να ξερεις οτι σε τοσο μεγαλα ενυδρεια,συνηθως δεν φτιαχνουμε κατι σαν αυτο που εχεις βαλει στη φωτο,γιατι βγαινει πολυ ακριβα λογο των πολλων λιτρων. Τωρα,στο 60αρι συμφωνω με τον Παναγιωτη απο πανω οτι εχεις βαλει παρα πολλα ψαρια,καλο θα ειναι να μεταφερθουν στο μεγαλο οσο γινετε πιο γρηγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 29 Ιανουαρίου 2015 #4 Share 29 Ιανουαρίου 2015 (edited) Καλησπερα και καλως ηρθες !!! Για τον υπολογισμό του πόσο υποστρωμα θα χρειαστείς κάνεις 150x55x ( το ύψος που θες να έχεις σε υπόστρωμα) συνήθως σε φυτεμένο 2-3 εκατοστά υπόστρωμα και 4-5 εκατοστά χαλίκι είναι μια χαρά Οπότε κάνοντας την πράξη για να βρείς ποσα λιτρα υποστρωμα θα χρειαστείς θές 150x55x 2,5 πες βγαίνει 21 περίπου λίτρα υπόστρωμα Έγινε επεξεργασία 29 Ιανουαρίου 2015 - giannisss Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisss 29 Ιανουαρίου 2015 #5 Share 29 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους εδώ... Ονομάζομαι Δημήτρης και είμαι από Γιάννενα. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με ενυδρεία και τώρα έχω ένα 60 λιτ με 6-5 φυτά μέσα, και 20 νέον τετρα (θα ανεβάσω και φώτο μόλις μπορέσω), Σε λίγο καιρό θα έχω στα χέρια μου ένα ενυδρείο 150 χ 55 χ 60 με 4 Τ8 μέσα, 2 black box και θερμοστάτη. Έχω και ένα εξωτερικό Eheim 2217 Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό https://www.youtube.com/watch?v=siA5ZpFJork και αυτό http://www.aquascapingworld.com/magazine/images/stories/Issues/May2008/picture_1.jpg Η οπτική τους απλότητά είναι μαγική δεν ξέρω βέβαια αν είναι το ίδιο και στην πράξη. Σκέπτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω υπόστρωμα ADA Amazonia. Τι λέτε για αυτό? και αν όχι τι προτείνετε? και πόσο θα χρειαστώ? Που μπορώ να βρω πολλά φυτά σε βλαστούς χωρίς να πληρώσω 5 ευρώ το ένα? Μπορείς να βρείς απο αγγελίες στο φόρουμ πουλάνε πολλά παιδιά κλαδέματα ή φυτά σε πολύ καλές τιμές ! Παροολαυτα με τοσο μεγάλο ενυδρείο για να το κάνεις οπως στα βίντεο θα χρειαστείς τοσα χρήματα που το κοστος των φυτών ειναι αμελητέο , στο συγκεκριμένο παντα στυλ ενυδρείου Αν δεν είμαι εντάξει με κάποιον κανονισμό του forum χίλια συγνώμη. Σήμερα μπήκα και έχει πολύ πράγμα εδώ μέσα. Μπράβο σε όλους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος