panos1982 30 Ιανουαρίου 2015 Author #26 Share 30 Ιανουαρίου 2015 Αύριο θα τσεκάρω και τα σφουγγάρια του φίλτρου. Νομίζω ότι εκεί κρύβονται,από ότι κατάλαβα βγαίνουν την νύχτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 30 Ιανουαρίου 2015 #27 Share 30 Ιανουαρίου 2015 Physa ειναι,κακο δεν κανουν,αν ομως σε ενοχλουν οπτικα βγαζε οσα βλεπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Ιανουαρίου 2015 #28 Share 30 Ιανουαρίου 2015 Οτι ειπε ο Μιχαλης πιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 30 Ιανουαρίου 2015 Author #29 Share 30 Ιανουαρίου 2015 Οπτικά δεν με ενοχλούν.απ ότι είδα κάνουν καλή δουλειά σαν καθαριστες. Αυτό που με ανησυχεί είναι ο πληθυσμός τους, μην ξυπνήσω κάποιο πρωί και δεν βλέπω τίποτα άλλο εκτός από physa.αν δεν ενοχλούν τα φυτά μου και σύνθεση του νερού, δεν με νοιάζει.πόσο πληθυσμό πρέπει να έχω για να είναι οκ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 1 Φεβρουαρίου 2015 #30 Share 1 Φεβρουαρίου 2015 Δεν ειμαι σιγουρος ποσο ευεργετικα ειναι ακομα και σε μικρους αριθμους, αλλα ακομα και να ειναι ευεργετικα, το θεμα ειναι οτι δεν θα μεινουν σε μικρο αριθμο. Τετοια σαλιγκαρια, τα στρογγυλα τα οποια ειναι αρκετα μικρα για να μπουν απαρατηρητα στο ενυδρειο με φυτα, ειναι εφιαλτης. Ειχαν μπει τετοια στο παλιο μου 60αρι και μεσα σε ενα μηνα ειχε γεμισει. Τα εβγαζα απο τα διακοσμητικα, απο τα φυτα, απο το φιλτρο (ειχαν μπει μεσα και τα εβγαζα στο καθαρισμα) και ειχαν γεμισει αβγα και οοοολες οι επιφανειες, επρεπε να πλενω τα ψευτικα φυτα ενα ενα τα φυλλα για να σιγουρευτω οτι βγηκαν ολα τα αβγα. Δεν ξερω ποσο προβλημα ειναι απο πρακτικης αποψης, παντως αισθητικα ηταν οτι χειροτερο, ειχαν γεμισει τα τζαμια, καθαριζα το τζαμι τα εβγαζα ολα εξω, μετα απο 10 λεπτα ξαναγεμιζε το τζαμι. Αν ειναι αυτα που σου λεω, που οπως το βλεπω 90% αυτα ειναι, βγαζε οσα βλεπεις τη στιγμη που τα βλεπεις, και μεχρι να εξαφανιστουν για ενα καλο χρονικο διαστημα τσεκαρε και για αβγα σε επιφανειες (οχι αναγκαστικα μονο λειες). Τα αβγα ειναι τελιτσες ασπρες, γκρι η μαυρες αναλογα με το σταδιο αναπτυξης τους μεσα σε μια διαφανη γλιτσα. Δεν νομιζω καν οτι το Helena θα ηταν αρκετο να τα περιορισει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Φεβρουαρίου 2015 #31 Share 2 Φεβρουαρίου 2015 Δεν ειμαι σιγουρος ποσο ευεργετικα ειναι ακομα και σε μικρους αριθμους, αλλα ακομα και να ειναι ευεργετικα, το θεμα ειναι οτι δεν θα μεινουν σε μικρο αριθμο. Τετοια σαλιγκαρια, τα στρογγυλα τα οποια ειναι αρκετα μικρα για να μπουν απαρατηρητα στο ενυδρειο με φυτα, ειναι εφιαλτης. Ειχαν μπει τετοια στο παλιο μου 60αρι και μεσα σε ενα μηνα ειχε γεμισει. Τα εβγαζα απο τα διακοσμητικα, απο τα φυτα, απο το φιλτρο (ειχαν μπει μεσα και τα εβγαζα στο καθαρισμα) και ειχαν γεμισει αβγα και οοοολες οι επιφανειες, επρεπε να πλενω τα ψευτικα φυτα ενα ενα τα φυλλα για να σιγουρευτω οτι βγηκαν ολα τα αβγα. Δεν ξερω ποσο προβλημα ειναι απο πρακτικης αποψης, παντως αισθητικα ηταν οτι χειροτερο, ειχαν γεμισει τα τζαμια, καθαριζα το τζαμι τα εβγαζα ολα εξω, μετα απο 10 λεπτα ξαναγεμιζε το τζαμι. Αν ειναι αυτα που σου λεω, που οπως το βλεπω 90% αυτα ειναι, βγαζε οσα βλεπεις τη στιγμη που τα βλεπεις, και μεχρι να εξαφανιστουν για ενα καλο χρονικο διαστημα τσεκαρε και για αβγα σε επιφανειες (οχι αναγκαστικα μονο λειες). Τα αβγα ειναι τελιτσες ασπρες, γκρι η μαυρες αναλογα με το σταδιο αναπτυξης τους μεσα σε μια διαφανη γλιτσα. Δεν νομιζω καν οτι το Helena θα ηταν αρκετο να τα περιορισει. Καπου κανεις λαθος...και ειδικα για τα helena..Αν βαλει μερικα μεσα κρατανε το πλυθησμο πολυ χαμηλα. Επισης,το ταισμα παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Τα σαλιγκαρια και βεβαια ειναι ευεργετικα για το ενυδρειο και ειναι και δεικτης καλης ποιοτητας νερου και ειδικα για το οξυγονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 2 Φεβρουαρίου 2015 #32 Share 2 Φεβρουαρίου 2015 Δεν σου μιλαω θεωρητικα, απο εμπειρια τα λεω ολα αυτα. Για τα ασσασσινς μαλλον δικιο εχεις απλα ειχα σκεφτει τοτε οτι αν εβαζα παραπανω απο ενα θα τρωγονταν μεταξυ τους (μαλλον λαθος) και προφανως το ενα δεν εφτανε. Ξαναλεω, ευεργετικα μπορει να ειναι (γενικα τα υδροβια σαλιγκαρια, τα συγκεκριμενα δεν ειμαι σιγουρος οτι κανουν κατι αλλο εκτος απο το να χαλανε την εικονα του ενυδρειου) αλλα βγαινει εκτος ελεγχου η αναπαραγωγη τους και χαλαει πολυ το ολο σκηνικο. Αυτο ειχε γινει τουλαχιστον στην περιπτωση μου οταν ειχαν μπει μερικα τετοια με κατι φυτα που ειχα βαλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Φεβρουαρίου 2015 #33 Share 2 Φεβρουαρίου 2015 Οπως σου ειπα και πιο πανω,τα σαλιγκαρια ειναι ευεργετικα για πολλους λογους. Καποια απο αυτα ανακατευουν το βυθο και δεν αφηνουν να αναπτυχθουν αναεροβιες περιοχες και βοηθανε και στην οξυγονωση του. Βοηθουν επισης να καταλαβεις αν το νερο σου εχει αρκετο οξυγονο. Με ελαφρυ ταισμα και με χαλενα μπορεις να τα περιορισεις αρκετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 2 Φεβρουαρίου 2015 #34 Share 2 Φεβρουαρίου 2015 αυτο με το ανακατεμα δεν ισχυει μονο για τα ΜTS, τουλαχιστον απο τα πολυ κοινα; απο περιεργεια καθαρα ρωταω. Ως μετρηση οξυγονου δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι σαλιγκαρια, αν εχεις αναταραξη λογικα καλα εισαι, αν αμφιβαλεις βαζεις και ενα airstone. ΟΚ δεν το εχω δει πρακτικα, οποτε μπορω μονο να συμφωνησω οτι εχεις δικιο για το ποσο μπορεις να τα περιορισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 2 Φεβρουαρίου 2015 Author #35 Share 2 Φεβρουαρίου 2015 αυτο που με ανησυχει ειναι οτι βλεπω καθε μερα καινουργια μικρα σαν γονο διαφανα και τα μεγαλυτερα δεν τα βλεπω ,λες και βγαινουν κανα 2 μερες και κρυβονται. μετα τσουπ εμφανιζινται αλλα μικρα.που μπορει να πηγαινουν...;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis2307 3 Φεβρουαρίου 2015 #36 Share 3 Φεβρουαρίου 2015 Ειναι ευκινητα, γρηγορα και λογω του χρωματος τους ευκολα τα χανεις μεσα στο ενυδρειο. Αν εχεις εξοπλισμο με βεντουζες στο τζαμι η κατι αλλο που να δημιουργει τετοια μικρα ανοιγματα κοιτα εκει αναμεσα στο τζαμι και πχ το φιλτρο αν εχεις εσωτερικο. Μπορει επισης να εχουν μπει και στο φιλτρο μεσα, καλο θα ηταν να κοιταξεις αν σου ειναι ευκολο, αλλιως στο μηνιαιο η διμηνιαιο καθαρισμο του φιλτρου σου. Πολυ κοινες επιφανειες για αυγα ειναι φυλλα ψευτικων η αληθινων φυτων. Ο φιλος εχει δικιο για τα Helena, παρε μερικα, μπορει να περιορισουν τον πληθυσμο τους, αν οχι τουλαχιστον θα ειναι καλυτερα απτο αν δεν τα ειχες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 4 Φεβρουαρίου 2015 #37 Share 4 Φεβρουαρίου 2015 αυτο που με ανησυχει ειναι οτι βλεπω καθε μερα καινουργια μικρα σαν γονο διαφανα και τα μεγαλυτερα δεν τα βλεπω ,λες και βγαινουν κανα 2 μερες και κρυβονται. μετα τσουπ εμφανιζινται αλλα μικρα.που μπορει να πηγαινουν...;; Κρυβονται στον βυθο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 7 Φεβρουαρίου 2015 Author #38 Share 7 Φεβρουαρίου 2015 Προς το παρών δεν βλέπω αλλά αν δω κάναν παράξενο πληθυσμό θα βάλω μέσα την "Έλενα" να τα καθαρίσει λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 7 Φεβρουαρίου 2015 Author #39 Share 7 Φεβρουαρίου 2015 Τι θέλω και μιλάω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 7 Φεβρουαρίου 2015 Author #40 Share 7 Φεβρουαρίου 2015 Το είναι το ένα πάνω στ άλλο σημαινειαυτο που φαντάζομαι; Πρέπει επειγόντως να δω τι γίνεται στο φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 7 Φεβρουαρίου 2015 #41 Share 7 Φεβρουαρίου 2015 Καλη αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1982 17 Φεβρουαρίου 2015 Author #42 Share 17 Φεβρουαρίου 2015 σημερα ειδα τουλαχιστον 30 κομματια αλλα πολυ μικρα γενικα δεν εχω δει κανενα μεγαλο. εχω την εντυπωσει οτι απο τοτε που τα ειδα εχει πεσει η αναπτυξη των φυτων.ισχυει κατι τετοιο ή ειναι ιδεα μου? την παρασκευη παω να παρω helena οπως και να εχει η κατασταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 18 Φεβρουαρίου 2015 #43 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 εχω την εντυπωσει οτι απο τοτε που τα ειδα εχει πεσει η αναπτυξη των φυτων.ισχυει κατι τετοιο ή ειναι ιδεα μου? Η ιδεα σου ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 18 Φεβρουαρίου 2015 #44 Share 18 Φεβρουαρίου 2015 ιδεα σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος