Jump to content

Σαλιγκάρι Στο Ενυδρείο

panos1982

Recommended Posts

Καλησπέρα όπως λέει και ο τίτλος βρήκα ένα σαλιγκάρι.εχθές έκανα αλλαγή νερού κλάδεμα φυτεμα και σήμερα είδα ένα μικρό σαλιγκάρι σαν νεογέννητο. Πως μπορεί να μπήκε;

Δεν κάνει κακό αν ο αριθμός τους είναι σε λογικά πλαίσια για το μέγεθος του ενυδρείου. Δεν τρώνε φυτά , μην ανησυχείς. :)

Σήμερα βρήκα αλλά 2 σύνολο 3 και αρχίζω να ανησυχώ. Ξέρουμε που μπορώ να ψάξω για αβγά;πάνω σε φυτά στο φίλτρο στην άμμο;

Είδα κάτι κίτρινα μικρά σαν κοκκοι αφού αλλά η άμμος μου είναι άσπρη και γκρι.αν αυτά είναι αυγά έχω χιλιάδες.υπάρχει καμία φώτο από αυγά σαλιγκαριων;

Μεμονωμένοι κόκκοι ίσως είναι αυγά από Nerite snail. Πάντως θα σου έλεγα να μην σε πιάνει πανικός, έως ένα σημείο τα σαλιγκάρια είναι καλό πράγμα για το ενυδρείο σου, είναι καλοί καθαριστές, τρώνε και τα σάπια φύλλα.

Αν παραγίνει το κακό, βάζεις ένα Helena μέσα κάτι μαζεύεις άδεια κελύφη μετά :D

Ωραίος απ ότι κατάλαβα η"Έλενα" είναι σαλιγκάρι που τρώει σαλιγκάρια, κανιβαλος δηλαδή,και αν αυτά που έχω είναι Helena?

Όταν μπούν σαλιγκάρια στο ενυδρείο σου (95% των freshwater έχουν) δεν μπορείς να τα βγάλεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κρατάς τον πληθυσμό τους σε λογικά επίπεδα είτε με συγκεκριμένα είδη ψαριών που τρέφονται με σαλιγκάρια (π.χ. loaches) είτε με άλλα σαλιγκάρια που τα τρώνε και δεν έχουν τόσο γρήγορη εξάπλωση.

Δεξου τα σαλιγκάρια σαν ενα μέρος του περιβάλλοντος ... πολλά είδη μόνο ευεργετικά μπορούν να είναι για το ενυδρείο μας .... με την περιγραφή σου μου κανει πιο πολύ γιάυτο

βέβαια χωρίς φωτογραφία μονο υποθέσεις μπορούμε να κανουμε ... εαν δεν ενοχλείσαι οπτικά , το παραπάνω είδος είναι ακίνδυνο και δεν θα σου δημιουργήσει προβλήματα

εαν θες να περιορίσεις το πληθυσμό υπάρχει το Clea Helena η άλλη ονομασία Αnentome Helena το οποίο σαλιγκάρι τρώει σαλιγκάρια ( φυσικα όχι το είδος του)

Περιμένω να μεγαλώσουν λίγο και θα βγάλω φώτο. Αλλά αν είδα καλά το physa είναι λίγο πλακέ από πάνω σαν πατημένο, τα δικά μου δείχνουν να είμαι κανονικά.πιο στρογγυλά.

Μην σε πιάνει πανικός, δεν έγινε και τίποτα. Ίσα ίσα, ένας μικρός αριθμός σαλιγκαριών είναι ευεργετικός για το ενυδρείο. Κι αν ξεπεράσει τον επιθυμητό αριθμό ένα είδος, ένα Helena είναι αρκετό να τα κρατάει σε καλά επίπεδα (ανάλογα τα σαλιγκαράκια πάντα).

Τα Physa έχουν μυτερή πίσω πλευρά, άλλοι γνωστοί "λαθρεπιβάτες" είναι τα ramshorn.

Τα ramshorn σαν μορφή είναι έτσι:

d3f65964289cae226f7819e8b9738d1f.jpg

Αν και λίγο παλιό το άρθρο μπορείς να δείς μερικά είδη ΕΔΩ

Έγινε επεξεργασία - JDP

Δεν είναι ramshorn.σαν ζεβρα μοιάζουν αλλά ακόμα είναι διάφανα σήμερα τα έχω χάσει όλα και το πιο μεγάλο μόνο ένα βλέπω.

Να γεννησαν zebra και να βλεπεις και μικρα αποκλειεται γιατι τα αυγα εκκολαπτονται μονο σε υφαλμηρο νερο.

Μάλλον trumpet θα είναι

Τα trumpet που είχα εγώ τουλάχιστον δεν ήταν διάφανα πότε, αλλά άσπρα-κίτρινα..

Διάφανα είχα τα leopard ramshorn, μέχρι που βρέθηκε ένα Helena στο δρόμο τους :-P

Βάλε καμία φωτογραφία φίλε όπως μπορείς μπας και καταλήξουμε :)

Βρήκα και αυγά στην μορφή που μου στείλατε φώτο και τα έβγαλα.κάπου παίζει κάποιο πιο μεγάλο για να γεννάει. Είδα ένα αλλά μόλις είδε φως κρυφτηκε .έβγαλα 3 τα έχω σε ποτήρι τα έβγαλα φώτο αλλά δεν βοηθάνε πολύ.περιμένω να μου πείτε τι είναι να δω τι θα κάνω. Είναι μαύρα με πιτσιρικάς ασπρες ή κιτρινες

post-60337-0-27399400-1422596407_thumb.jpg

post-60337-0-94957200-1422596511_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...