takis_gt 27 Ιανουαρίου 2015 #26 Share 27 Ιανουαρίου 2015 Δεν ξερω,εγω σου ειπα τι μου ειπε ο Νικος αλλα και αυτος που πουλουσε το μονο μανομετρο.Συγκεκριμενα μου ειπε,οτι ρυθμιζω τις φυσαλιδες που θελω το πρωι και το βραδυ βγαζει λιγοτερες. και βγαζεις το καπακι και βαζεις κατσαβίδι να ρυθμίζεις τη ροή ; κάποια έχουν και άλλεν για να κανεις αυτη τη ρύθμιση ή έχει εξτρα βάνα για αυτό ; σε αυτό έχει διακόπτη/βανα (το Brass Adjsuting Screw που ρυθμίζει το ελλατήριο Adjusting Spring) σε αυτόν υπάρχει βίδα ή αλλεν κάτω από το καπακι που φαίνεται μπροστα και συνήθως για ενυδρεία είναι έτσι Και αυτή τη ρύθμιση μπορεις να τη κανεις απο το μικρομετρητή , μιλάμε για μικροποσότητες , για φυσαλιδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2015 #27 Share 27 Ιανουαρίου 2015 Δεν το πηρα το μονο γιατι μου ειπαν ολα αυτα,και ο Νικος και αυτος που το πουλουσε και πηρα διπλο μανομετρο. Απλα σου ειπα τι μου ειπε αυτος που το πουλουσε,οτι ρυθμιζε τις φυσαλιδες το πρωι και το βραδυ του εβγαζε λιγοτερες.Δεν κρατουσε σταθερη τη ροη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 4 Φεβρουαρίου 2015 Author #28 Share 4 Φεβρουαρίου 2015 (edited) κύριοι λοιπόν θα σας πω ότι έγινε η αγορά CO2 και μαντέψτε ποιοι με βοήθησαν ένας πυροσβέστης και ένας οξυγονοκολλητης!!! αγόρασα μανόμετρο με μικρομετρικη από ένα κατάστημα στο κέντρο (http://olympia-p.gr/index.php?id_lang=6&id_category=13&controller=category&n=10) δουλεύει τέλεια πανεύκολα και ήταν και πιο φτηνό, επίσης η επαναγεμηση μόνο 2 ευρώ το κιλό!!! αυτό το λέω γιατί κάποιοι μόλις ακούσουν γιατί το θέλεις η τιμή 3πλασιαζετε μυστήριο!!! σε μερικές μέρες θα αρχίσω να σας το παρουσιάσω!!! τώρα θέλω φυτά να γίνω κηπουρός!!! Έγινε επεξεργασία 4 Φεβρουαρίου 2015 - ghaggelidakis Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 4 Φεβρουαρίου 2015 #29 Share 4 Φεβρουαρίου 2015 κύριοι λοιπόν θα σας πω ότι έγινε η αγορά CO2 και μαντέψτε ποιοι με βοήθησαν ένας πυροσβέστης και ένας οξυγονοκολλητης!!! αγόρασα μανόμετρο με μικρομετρικη από ένα κατάστημα στο κέντρο (http://olympia-p.gr/index.php?id_lang=6&id_category=13&controller=category&n=10) δουλεύει τέλεια πανεύκολα και ήταν και πιο φτηνό, επίσης η επαναγεμηση μόνο 2 ευρώ το κιλό!!! αυτό το λέω γιατί κάποιοι μόλις ακούσουν γιατί το θέλεις η τιμή 3πλασιαζετε μυστήριο!!! σε μερικές μέρες θα αρχίσω να σας το παρουσιάσω!!! τώρα θέλω φυτά να γίνω κηπουρός!!! Είναι γνωστό πως στο Olympia έχουν απο τα πιο φθηνά γεμίσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 14 Φεβρουαρίου 2015 Author #30 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν έγινε η αρχή και ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες.... είναι ακόμα νωρίς.... Μπροστά θέλω να κάνω μια πλατεία με γρασίδι είναι το "Cuba" και δεξιά αριστερά και προς την πλάτη να ανεβάσω το ύψος των φυτών... επίσης εκκρεμή και ένα δέντρο που φτιάχνω και θα μπει μπροστά από το σημείου του θερμοστάτη!!! παρακαλώ λίγο επιείκεια έχω βάλει πολύ κόπο.... άθλιες οι φωτογραφίες μου θα βγάλω καλύτερες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Φεβρουαρίου 2015 #31 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Προσωπικα δεν μου αρεσουν οι πετρες.. Απο φωτα πως εισαι? Για βυθο τι εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 14 Φεβρουαρίου 2015 Author #32 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 100 watt και ο βυθος ειναι 3 σακια eco-complete Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Φεβρουαρίου 2015 #33 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 Ισως να χρειαστεις και αλλο φωτισμο για την κουμπα,απ οτι βλεπω το ενυδρειο σου ειναι 150 καθαρα λιτρα και με αρκετο υψος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 14 Φεβρουαρίου 2015 Author #34 Share 14 Φεβρουαρίου 2015 είχα βάλει ένα δυο κομμάτια στην αρχή και δείχνουν ότι αναπτύχθηκαν για αυτό και έβαλα κι άλλη cuba... αλλά έχω υψηλό φωτισμό από το άρθρο που διάβασα εδώ νομίζω και επίσης έχω κάνει ένα μικρο elevation για το scape όποτε κάνω τον σταυρό μου να δω τι θα βγει!!!... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 25 Φεβρουαρίου 2015 Author #35 Share 25 Φεβρουαρίου 2015 Ενα update απο σημερα!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 25 Φεβρουαρίου 2015 #36 Share 25 Φεβρουαρίου 2015 Πολύ όμορφο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 25 Φεβρουαρίου 2015 Author #37 Share 25 Φεβρουαρίου 2015 Πολύ όμορφο!! Σε ευχαριστώ πολύ!!! Κανω προσπάθεια ελπίζω να το φέρω εκει που πρέπει.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 23 Μαρτίου 2015 Author #38 Share 23 Μαρτίου 2015 θέλω να κάνω μια δυο ερωτησουλες: λοιπόν θέλω να ρωτήσω σε ποια περίπτωση κάνω χρήση του λιπάσματος - συμπληρωματος excel??? και ποσες φυσαλλιδες co2 ανα λεπτο να εχω το ανοιγω 1 ωρα πριν το φως και κλεινω 1 ωρα μετα.... κανω καλα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Μαρτίου 2015 #39 Share 23 Μαρτίου 2015 θέλω να κάνω μια δυο ερωτησουλες: λοιπόν θέλω να ρωτήσω σε ποια περίπτωση κάνω χρήση του λιπάσματος - συμπληρωματος excel??? και ποσες φυσαλλιδες co2 ανα λεπτο να εχω το ανοιγω 1 ωρα πριν το φως και κλεινω 1 ωρα μετα.... κανω καλα?? Το excel δεν ειναι λιπασμα ειναι οργανικο Co2, αφου εχεις μπουκαλα γιατι να βάλεις? Δεν ξερω για φυσαλιδες. δεν εχω μετρησει ποτε μου,καθε μετρητης μετραει και διαφορετικα, οποτε αυτο ειναι μονο για να συγκρινεις εσυ. Τι μανομετρα τελικα πηρες? Με τον τροπο που το δουλευεις εχω παρατηρησει με χρηση ηλεκτροβανα , καθε μερα να εχω διαφορετικη ροη co2. Αν το δουλευεις οπως λες για να εχεις 30 ppm co2, θα πρεπει να μετρας πριν ανοιξουν τα φωτα , και η μπουκαλα πχ ph 7 και μετα με το ανοιγμα την μπουκαλας μετα απο 3-4 ωρες ph 6 , δηλαδη θέλεις περιπου μια μοναδα ph για να εχεις 30 ppm ., Link to comment Share on other sites More sharing options...
eja 23 Μαρτίου 2015 #40 Share 23 Μαρτίου 2015 Ενα update απο σημερα!!!Πιστεύω πως μια αρκετά πιο μεγάλη πέτρα στο κέντρο θα έδινε μια άλλη αίσθηση Πάντως μου αρέσει φαίνεται ότι θα γίνει πολύ ωραίο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 24 Μαρτίου 2015 Author #41 Share 24 Μαρτίου 2015 Το excel δεν ειναι λιπασμα ειναι οργανικο Co2, αφου εχεις μπουκαλα γιατι να βάλεις? Δεν ξερω για φυσαλιδες. δεν εχω μετρησει ποτε μου,καθε μετρητης μετραει και διαφορετικα, οποτε αυτο ειναι μονο για να συγκρινεις εσυ. Τι μανομετρα τελικα πηρες? Αυτο πηρα!!! http://olympia-p.gr/index.php?id_lang=6&id_category=13&controller=category&n=10 εχει σταθερη ροι εδω και 2 μηνες απο το μετρητη φυσαλιδων που τσεκαρω συνεχεια Με τον τροπο που το δουλευεις εχω παρατηρησει με χρηση ηλεκτροβανα , καθε μερα να εχω διαφορετικη ροη co2. Αν το δουλευεις οπως λες για να εχεις 30 ppm co2, θα πρεπει να μετρας πριν ανοιξουν τα φωτα , και η μπουκαλα πχ ph 7 και μετα με το ανοιγμα την μπουκαλας μετα απο 3-4 ωρες ph 6 , δηλαδη θέλεις περιπου μια μοναδα ph για να εχεις 30 ppm ., Δεν καταλαβα τι εννοεις εδω??? δεν εχω μεγαλη πειρα με το co2 και το φυτεμενο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 27 Μαρτίου 2015 Author #42 Share 27 Μαρτίου 2015 Πριν ένα μήνα και 10 μέρες!!!! http://www.aquazone.gr/forums/uploads/monthly_02_2015/post-58797-0-77370500-1423871762.jpg και σήμερα μετά από μια ανακατωσούρα που έπαθα με ζημιά από το χρονοδιακοπτη Co2 όπου έλειπα και κόλλησε κλειστός.... δύσκολο φυτό η Cuba... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Μαρτίου 2015 #43 Share 27 Μαρτίου 2015 (edited) Πολυ καφε την βλεπω την κουμπα σου.. Απο λιπασματα τι ριχνεις? Απο co2? Απο φωτα? Έγινε επεξεργασία 27 Μαρτίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 9 Απριλίου 2015 Author #44 Share 9 Απριλίου 2015 ένα update της προσπάθειας μου... θέλω να κάνω και μια ερώτηση... η λίπανση με ιχνοστοιχεία για το νερό όσμωσης και το ποτασιο μπαίνει μέρα πάρα μέρα...??? είχα βρει ένα αρχείο που έλεγε πως μπαίνουν και πότε αφήνουμε κενή μια μέρα άλλα δεν το βρίσκω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Απριλίου 2015 #45 Share 9 Απριλίου 2015 Μπερδευεις τα ιχνοστοιχεια λιπανσης με τα ιχνοστοιχεια που μπαινουν οταν βαζουμε 100% οσμωση.Εσυ ποια απο τα 2 θες? Το καλιο καθε μερα μπαινει. Την κουμπα παντως δεν την βλεπω και πολυ καλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 9 Απριλίου 2015 Author #46 Share 9 Απριλίου 2015 ολα θελω να ξερω ποτε μπαινουν και με ποια σειρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 9 Απριλίου 2015 #47 Share 9 Απριλίου 2015 (edited) Εξαρταται απο την λιπανση που ακολουθεις... -Estimate index -ppmd Mπορει και συνδυασμος των παραπανω. Αν εχεις seachem μπορεις να ακολουθησεις το προγραμμα που προτεινει, Οπως καταλαβες ειναι μπερδεμα , πρεπει να καταλήξεις σε τι ppm λιπασματων θέλεις να εχεις μεσα στο ενυδρειο. Αν ακολουθησεις seachem θα ηταν καλο να παρεις ολη την σειρα , οχι μονο ιχνοστοιχεια και καλιο. Τα φυτα χρειαζονται και αλλα. Εκτος απο την λιπανση χρειαζονται ασβεστιο και μαγνηστιο, αυτο μας το προσφερει το νερο δικτυου, για να εχεις επαρκεια απο αυτα τα στοιχεια καλο ειναι να εχει gh μεγαλυτερο απο 3-4 . Έγινε επεξεργασία 9 Απριλίου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Απριλίου 2015 #48 Share 10 Απριλίου 2015 Αν βαζεις 100% οσμωση τα ιχνοστοιχεια της οσμωσης μπαινουν σε καθε αλλαγη νερου. Για τα αλλα ιχνοστοιχεια και λιπασματα στα ειπε ο Νικος πιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 5 Μαίου 2015 Author #49 Share 5 Μαίου 2015 ένα update, επιτελούς συνήλθε η cuba και αρχίζει και πρασινίζει!!! θέλω να κάνω μια ερώτηση... για καλύτερη διάχυση θέλω να βρω κάποιο φτηνό τύπου μπαζούκα. και αν δεν φτάνει ένα μπορώ να βάλω δυο με μια διασταύρωση μετά το Buble counter ? θέλω να βγάζει πολύ ψιλή φυσαλίδα γιατί αν και είχα πριν ένα επώνυμο προϊών για διάχυση δεν έκανε δουλειά λόγο του ότι φυσαλίδα ήταν μεγαλωπη... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Μαίου 2015 #50 Share 5 Μαίου 2015 Η cuba θελει δουλεια ακομα. Επισης,δεν μου αρεσουν ετσι οπως εχεις διασπαρτα τα φυτα.Τα φυτα αυτα δειχνουν καλυτερα οταν ειναι σε συσταδες. Ενας bazooka υπεραρκει,δεν χρειαζεσαι 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος