Jump to content

Νεο Ενυδρείο

Irakles

Recommended Posts

1.ενυδρειο 60x50x50(καθαρος ογκος 150λ.) extra clear
2.φωτα 4x24w δυνατότητα. τι λαμπες προτείνετε?
3.φιλτρο εχω ενα μεγαλο 1000λ/Ω και ενα 300λ/Ω. τι να βαλω μεσα?(βιολογικο υλικο, σφουγγάρια)
4.υπόστρωμα σκεφτομαι το eco complete αλλιως της seachem καποιο σε μαυρη απόχρωση ετοιμο για φύτεμα. δεκτες και εδω προτασεις σας!!
5.Βραχος λεω ξυλοπετρα ή σιδηροπετρα(αν κανει? δεν ξερω ζητω την συμβουλη σας) αλλιως λάβα ή καποια μαυρη μη ασβεστολιθικη...και αν ξερετε απο που να προμηθευτώ γιατι τα καταστήματα ενυδρείου ζητανε πολλα...
6.νερο απο Α/Ο να παιρνω απο τα προφίλτρα ή απο την μεμβράνη εντελώς ουδετερο???
7.co2 βρηκα φιαλη και μικρομετρικη με ηλεκρηλεκτροβανα και ψαχνω για ενα καλο διαχυτηρα και μετρητη φυσαλίδας???
αργοτεπρο θα δουμε για φυτα....
πιστευω οτι εχετε δει απειρεα φορες τετοιες ερωτήσεις διαβασα αρκετα στο φορουμ αλλα ζητω μια βοηθεια πιο φρεσκια απο αυτες που διάβασα...
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων ξερω οτι θα βρω λυσεις μεσα απο τις προτασεις σας...

1.ενυδρειο 60x50x50(καθαρος ογκος 150λ.) extra clear

2.φωτα 4x24w δυνατότητα. τι λαμπες προτείνετε? Ο φωτιμος σου ειναι πολυ λιγος και ειδικα με το υψος που εχει το ενυδρειο.Απο λαμπες 1χ6500Κ και 1χ4500Κ

3.φιλτρο εχω ενα μεγαλο 1000λ/Ω και ενα 300λ/Ω. τι να βαλω μεσα?(βιολογικο υλικο, σφουγγάρια) Θα βαλεις και τα φιλτρα?

4.υπόστρωμα σκεφτομαι το eco complete αλλιως της seachem καποιο σε μαυρη απόχρωση ετοιμο για φύτεμα. δεκτες και εδω προτασεις σας!! Το πρωτο θελει και χαλικι απο πανω,το δευτερο μπαινει και μονο του αλλα και με αναμειξη με χαλικι

5.Βραχος λεω ξυλοπετρα ή σιδηροπετρα(αν κανει? δεν ξερω ζητω την συμβουλη σας) αλλιως λάβα ή καποια μαυρη μη ασβεστολιθικη...και αν ξερετε απο που να προμηθευτώ γιατι τα καταστήματα ενυδρείου ζητανε πολλα... Η δευτερη πετρα που λες δεν νομιζω να κανει για ενυδρειο.Ξυλοπετρα η λαβα ειναι καλες λυσεις.

6.νερο απο Α/Ο να παιρνω απο τα προφίλτρα ή απο την μεμβράνη εντελώς ουδετερο??? Αναλογα τι ψαρια θα βαλεις.

7.co2 βρηκα φιαλη και μικρομετρικη με ηλεκρηλεκτροβανα και ψαχνω για ενα καλο διαχυτηρα και μετρητη φυσαλίδας??? Ναι! Φανταζομαι εχει και διπλα μανομετρα ετσι?

αργοτεπρο θα δουμε για φυτα....

πιστευω οτι εχετε δει απειρεα φορες τετοιες ερωτήσεις διαβασα αρκετα στο φορουμ αλλα ζητω μια βοηθεια πιο φρεσκια απο αυτες που διάβασα...

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων ξερω οτι θα βρω λυσεις μεσα απο τις προτασεις σας...

4 λαμπες εχω τ5 περιπου 100watt.

ελεγα να βαλω το εξωτερικο 1000λ/ω φιλτρο με ωιολογικο υλικο και ενα σφουγγαρι για την βρωμα.

και τα δυο υπωστρματα μου ειπαν οτι μπαινουν και απο μονα τους αλλα επιδει θελω να δωσω υψος μου ειπαν να το αναμειξω με χαλικι λογο κοστους.

κι εγω αναμεσα στις δυο πετρες ειμαι.

γιατι να εχει διπλα μανομετρα?

4 λαμπες εχω τ5 περιπου 100watt.

ελεγα να βαλω το εξωτερικο 1000λ/ω φιλτρο με ωιολογικο υλικο και ενα σφουγγαρι για την βρωμα.

και τα δυο υπωστρματα μου ειπαν οτι μπαινουν και απο μονα τους αλλα επιδει θελω να δωσω υψος μου ειπαν να το αναμειξω με χαλικι λογο κοστους.

κι εγω αναμεσα στις δυο πετρες ειμαι.

Και πως θα δουλεψει η μπουκαλα χωρις μανομετρα?

Κωστα παρολο το υψος του ενυδρειου που ειναι οντως μεγαλο, τα 100w σε 150 λιτρα ειναι λιγα ? Δε μπορουμε να πουμε οτι ειναι "μετριος" εστω ?

Κωστα παρολο το υψος του ενυδρειου που ειναι οντως μεγαλο, τα 100w σε 150 λιτρα ειναι λιγα ? Δε μπορουμε να πουμε οτι ειναι "μετριος" εστω ?

Ναι ακυρο,εγω αλλο διαβασα πριν,ειναι προς το μετριο.

το eco complete εχω και εγω και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.

εγω παντως το εχω μονο του χωρις χαλικι!

επισης στην σακουλα ερχεται με δικο του "υγρο" που δεν το πετας και υποτιθεται ειναι βακτηρια αλλα γι αυτο δεν βαζω το χερι μου στην φωτια...

Δεν είναι απαραίτητα τα 2 μανόμετρα, όλοι οι ρυθμιστές έχουν τουλάχιστον 1.

Το 2ο που δείχνει τη πίεση της μπουκάλας είναι άχρηστο, το έχεις ή δεν το έχεις το ίδιο είναι, έτσι και αλλιώς πάντα δείχνει το ίδιο, 55bar, και όταν δείξει λιγότερο ήδη θα έχει αδειάσει και η μπουκάλα

Ναι αλλα αυτα με το ενα μανομετρο δεν εχουν σταθεροποιητη πιεσης μεσα,αυτο το εχουν μονο τα διπλα.Οπωτε χρειαζεσαι διπλο και οχι μονο.

Ναι αλλα αυτα με το ενα μανομετρο δεν εχουν σταθεροποιητη πιεσης μεσα,αυτο το εχουν μονο τα διπλα.Οπωτε χρειαζεσαι διπλο και οχι μονο.

Όχι φίλε μου, οι ρυθμιστές 2 σταδίων το κάνουν αυτό και συνήθως αυτοί έχουν και 2 μανόμετρα και είναι πιο ακριβοί, όλοι οι υπόλοιποι είναι ενός σταδίου με 1 ή 2 μανόμετρα

Φιλε μου,το ενα μανομετρο δεν κρατα σταθερη πιεση,το ειχα ψαξει πολυ πριν παρω την μπουκαλα μου.

Στο μονο μανομετρο οσο τελειωνει η μπουκαλα τοσες λιγοτερες φυσαλιδες βγαζει.

Φιλε μου,το ενα μανομετρο δεν κρατα σταθερη πιεση,το ειχα ψαξει πολυ πριν παρω την μπουκαλα μου.

Στο μονο μανομετρο οσο τελειωνει η μπουκαλα τοσες λιγοτερες φυσαλιδες βγαζει.

Φίλε μου το ένα μανόμετρο δείχνει τη πίεση εξόδου που το έχουν όλοι οι ρυθμιστές και αυτό συνήθως είναι 3-4 bar.

Το άλλο δείχνει της μπουκάλας.

Οι μπουκάλες με CO2 , για οποιαδήποτε χρήση, έχουν πάντα 55bar (περίπου), γιατί το CO2 έχει την ιδιότητα στα 55bar υγροποιείται, και όταν γίνει υγρό δεν μπορούμε να το συμπιέσουμε άλλο, επομένως οι μπουκάλες με CO2 έχουν πάντα 55bar και ο μόνος τρόπος για να ελέγξουμε πόσο CO2 υπάρχει μέσα είναι μόνο με ζύγισμα, για αυτό το αγοράζουμε με το κιλό, το 2ο μανόμετρο δε έχει καμία σχέση με τον ρυθμιστή. Ο τύπος του ρυθμιστή είναι αυτός που κανονίζει τη πίεση εξόδου, και απο αυτούς υπάρχουν 2 τύποι (για απλές χρήσεις), στη βιομηχανία ίσως να υπάρχουν και άλλοι

Αυτα τι μου τα δειχνεις?Διαβαζεις τι γραφω?

http://www.micromatic.com/beer-questions/difference-between-regulators-gauges-aid-88.html

Τι μαλωνεται και τα δυο τα ιδια χαλια ειναι ...

Στα διπλα μανομετρα, κανονικα ρυθμιζεις την πιεση εξοδου .

Στα περισσοτερα απο το ebay δεν μπορεις.

Μιας και εγω δοκιμασει μερικα μανομετρα.

Μονο δεν ειχα ποτε, αλα και τα διπλα που εχω ειναι χαλια. .. μονο σταθερα δεν ειναι.

Οταν πεφτει η πιεση στην μπουκαλα αλλαζει και η ροη της φυσαλιδας.

Αν τα δουλεψεις με ηλεκτροβανα , καθε μερα θα εχεις διαφορετικο co2 .

Αν θλετε κανονικα dual stage regulator πατε στα 300+ ευρω,

Ριξτε μια ματια εδω.

http://greenleafaquariums.com/categories/shop-planted-tank/co2-regulators/pro-series.html

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Τι μαλωνεται και τα δυο τα ιδια χαλια ειναι ...

Μιας και εγω δοκιμασει μερικα μανομετρα.

Μονο δεν ειχα ποτε, αλα και τα διπλα που εχω ειναι χαλια. .. μονο σταθερα δεν ειναι.

Οταν πεφτει η πιεση στην μπουκαλα αλλαζει και η ροη της φυσαλιδας.

Αν τα δουλεψεις με ηλεκτροβανα , καθε μερα θα εχεις διαφορετικο co2 .

Αν θλετε κανονικα dual stage regulator πατε στα 300+ ευρω,

Ριξτε μια ματια εδω.

http://greenleafaquariums.com/categories/shop-planted-tank/co2-regulators/pro-series.html

Μα αυτό λέω και εγώ, τα μανόμετρα δεν έχουν καμία σχέση με τον ρυθμιστή, όταν τελειώνει η μπουκάλα , με 1 ή με 2 μανόμετρα έχουν το ίδιο πρόβλημα, αυτο το λύνουν οι ρυθμιστές 2 σταδίων ή με PH controler

Εδω ένα θέμα με τις διαφορές

http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?t=172613/#2

Φίλε μου το ένα μανόμετρο δείχνει τη πίεση εξόδου που το έχουν όλοι οι ρυθμιστές και αυτό συνήθως είναι 3-4 bar.

Το άλλο δείχνει της μπουκάλας.

Οι μπουκάλες με CO2 , για οποιαδήποτε χρήση, έχουν πάντα 55bar (περίπου), γιατί το CO2 έχει την ιδιότητα στα 55bar υγροποιείται, και όταν γίνει υγρό δεν μπορούμε να το συμπιέσουμε άλλο, επομένως οι μπουκάλες με CO2 έχουν πάντα 55bar και ο μόνος τρόπος για να ελέγξουμε πόσο CO2 υπάρχει μέσα είναι μόνο με ζύγισμα, για αυτό το αγοράζουμε με το κιλό, το 2ο μανόμετρο δε έχει καμία σχέση με τον ρυθμιστή. Ο τύπος του ρυθμιστή είναι αυτός που κανονίζει τη πίεση εξόδου, και απο αυτούς υπάρχουν 2 τύποι (για απλές χρήσεις), στη βιομηχανία ίσως να υπάρχουν και άλλοι

Καλα για κοιτα εδω http://www.barrreport.com/forum/barr-report/co2-enrichment/6653-dual-stage-regulators

Εγω δεν μιλησα για μικρορυθμιστη,αλλα για σταθεροποιητη πιεσης,δηλαδη οταν η μπουκαλα σου βγαζει 5Οpsi να μπορει να στο κανει 2-3 στην εξοδο,οπως το κανουν τα διπλα μανομετρα.Αλλιως δεν μπορεις να εχεις σταθερη ροη,και να το ρυθμισεις απο τον μικρορυθμιστη παλι την επομενη μερα θα βγαζει λιγοτερο.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Μα τι να δω ;

Εγω τι είπα ;

Μιλάμε για διαφορες μεταξύ 1 ή 2 μανόμετρων ή 1 ή 2 σταδίων ;

Dual stage = 2 σταδίων

Dual Gauges = 2 μανόμετρα

Dual Gauges δεν είναι υποχρεωτικό να είναι και Dual stage

Μη τα μπερδεύεις

Εγω δεν μιλησα για μικρορυθμιστη,αλλα για σταθεροποιητη πιεσης,δηλαδη οταν η μπουκαλα σου βγαζει 5Οpsi να μπορει να στο κανει 2-3 στην εξοδο,οπως το κανουν τα διπλα μανομετρα.Αλλιως δεν μπορεις να εχεις σταθερη ροη,και να το ρυθμισεις απο τον μικρορυθμιστη παλι την επομενη μερα θα βγαζει λιγοτερο.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα 1 ή το 2 μανόμετρα, αυτό το κάνει ο ρυθμιστής. Τα μανόμετρα δεν ρυθμίζουν, είναι όργανα που δείχνουν τη πίεση εξόδου ή τη πίεση της μπουκάλας ή και τα 2. Αυτό που λες το κάνουν όλοι οι ρυθμιστές, ανεξάρτητα με τα πόσα μανόμετρα έχουν. Οι απλοί ρυθμιστές (άσχετα με τα πόσα μανόμετρα έχουν) έχουν ένα προβληματάκι όταν πέφτει η πίεση της μπουκάλας δεν ρυθμίζουν σωστά τη πίεση εξόδου, αυτό το λύνουν οι ρυθμιστές 2 σταδίων (και αυτοί άσχετα αν έχουν 1 ή 2 μανόμετρα). Προφανώς έχεις μπερδέψει ή δεν έχεις κατανοήσει τη διαφορά που έχουν οι ρυθμιστές των 2 σταδίων με τους ρυθμιστές που έχουν 2 μανόμετρα.

Στο ξαναλέω , οι ρυθμιστές με 2 μανόμετρα δεν είναι και υποχρεωτικά 2 σταδίων , και οι ρυθμιστές 2 σταδίων δεν έχουν υποχρεωτικά 2 μανόμετρα, αυτοί που έχουν σταθερή ροή πάντα είναι αυτοί που λειτουργούν σε 2 στάδια

Και αυτό

στο έβαλα για να δεις πως και οι 2 έχουν 2 μανόμετρα αλλά είναι διαφορετικοί και έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργείας, και οι 2 έχουν μικρορυθμιστή (βελονοειδή) που και αυτό είναι άσχετο με τα πόσα μανόμετρα έχουν

Εγω οταν εψαχνα μανομετρα ειχα βρει μονο και μου λεει αυτος που το ειχε οτι δεν κρατα σταθερη τη πιεση εξοδου.Δηλαδη το ρυθμιζεις το πρωι εκει που το θες και μεχρι το βραδυ το εχει χασει.Το συζητησα με τον Νικο (nicpapa) και μου ειπε οτι τα μονα μανομετρα δεν κρατανε σταθερη πιεση και χαουν την ρυθμιση ενω με τα διπλα δεν εχεις τοσο μεγαλο προβλημα.Και ρυθμιστη ειχε το μονο που σου λεω αλλα δεν κραταγε σταθερη τη πιεση εξοδου.

Εγω οταν εψαχνα μανομετρα ειχα βρει μονο και μου λεει αυτος που το ειχε οτι δεν κρατα σταθερη τη πιεση εξοδου.Δηλαδη το ρυθμιζεις το πρωι εκει που το θες και μεχρι το βραδυ το εχει χασει.Το συζητησα με τον Νικο (nicpapa) και μου ειπε οτι τα μονα μανομετρα δεν κρατανε σταθερη πιεση και χαουν την ρυθμιση ενω με τα διπλα δεν εχεις τοσο μεγαλο προβλημα.Και ρυθμιστη ειχε το μονο που σου λεω αλλα δεν κραταγε σταθερη τη πιεση εξοδου.

Λάθος σε ενημέρωσαν, δεν ισχύει αυτό, δεν φταίει το αν είχε 1 ή 2 μανόμετρα, είναι θέμα ποιότητας κατασκευής από τη μία και από την άλλη θέμα τρόπου λειτουργίας.

Ο ρυθμιστής που λες είναι εσωτερικός και αλλάζεις τα bar εξόδου, και δεν χρειάζεται να τον πειράζουμε γιατί εμείς θέλουμε μικροποσότητα αερίου και το ρυθμίζουμε με τον μικρορυθμιστή (βελονοειδή), αν τον κάνουμε να βγάλει πάνω από 3 bar τότε πρέπει να μειώσουμε τη ροή από την βελονοειδή, και επίσης διοχετεύουμε μεγάλη πίεση στη βελονοειδή που δεν είναι φτιαγμένη για τέτοιες πιέσεις, αν χαμηλώσουμε τη πίεση εξόδου , τότε θα αυξήσουμε τη ποσότητα εξαγωγής από τη βελονοειδή, δεν κερδίζουμε κάτι, όταν τελειώσει το υγρό και μείνει μόνο αέριο στη μπουκάλα και αρχίσει να πέφτει η πίεση θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα, και όταν συμβαίνει αυτό δεν πειράζουμε το συγκεκριμένο ρυθμιστή παρά μόνο τη βελονοειδή (μικρορυθμιστή).

Ίσως ο μόνος λόγος που χρειαστεί να τον πειράξουμε είναι αν συνδέσουμε επάνω στο ρυθμιστή πολλές εξαγωγές για πολλά ενυδρεία, τότε ίσως τα 3 bar δεν θα μπορούν καλύψουν όλες τις εξόδους και αναγκαστικά μεγαλώνουμε τη πίεση εξόδου, μόνο για αυτό τον λόγο ίσως να χρειαστεί να το πειράξουμε.

Για αυτό λέω πως και να έχει 1 ή 2 μανόμετρα για εμάς που χρησιμοποιούμε σε ενυδρεία δεν έχει καμια διαφορά, εκτός και αν θέλουμε να βάλουμε συστοιχία ενυδρείων με μια μπουκάλα, που τότε αναγκαστικά θα πάμε σε ακριβή λύση με πολλές ηλεκτρομαγνητικές και μικρορυθμιστές. Όπως είπε και ο Νίκος (nicpapa) πριν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχουν όλοι οι ρυθμιστές ενός σταδίου, άσχετα αν έχουν 1 ή 2 μανόμετρα, και άλλος πολύ και άλλος λίγο που οφείλετε σε ποιότητα κατασκευής και υλικών.

Επίσης θα έχεις παρατηρήσει πως και με γεμάτη μπουκάλα υπάρχουν αυξομειώσεις, και ειδικά όταν ανοίξει στην αρχή η ηλεκτρομαγνητική, γιατί λόγω της εκτόνωσης του αερίου πέφτει η θερμοκρασία και υπάρχουν συστολές στα μέταλλα και αναγκαστικά υπάρχουν και αυξομειώσεις στη πίεση εξόδου

Λάθος σε ενημέρωσαν, δεν ισχύει αυτό, δεν φταίει το αν είχε 1 ή 2 μανόμετρα, είναι θέμα ποιότητας κατασκευής από τη μία και από την άλλη θέμα τρόπου λειτουργίας.

Ο ρυθμιστής που λες είναι εσωτερικός και αλλάζεις τα bar εξόδου, και δεν χρειάζεται να τον πειράζουμε γιατί εμείς θέλουμε μικροποσότητα αερίου και το ρυθμίζουμε με τον μικρορυθμιστή (βελονοειδή), αν τον κάνουμε να βγάλει πάνω από 3 bar τότε πρέπει να μειώσουμε τη ροή από την βελονοειδή, και επίσης διοχετεύουμε μεγάλη πίεση στη βελονοειδή που δεν είναι φτιαγμένη για τέτοιες πιέσεις, αν χαμηλώσουμε τη πίεση εξόδου , τότε θα αυξήσουμε τη ποσότητα εξαγωγής από τη βελονοειδή, δεν κερδίζουμε κάτι, όταν τελειώσει το υγρό και μείνει μόνο αέριο στη μπουκάλα και αρχίσει να πέφτει η πίεση θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα, και όταν συμβαίνει αυτό δεν πειράζουμε το συγκεκριμένο ρυθμιστή παρά μόνο τη βελονοειδή (μικρορυθμιστή).

Ίσως ο μόνος λόγος που χρειαστεί να τον πειράξουμε είναι αν συνδέσουμε επάνω στο ρυθμιστή πολλές εξαγωγές για πολλά ενυδρεία, τότε ίσως τα 3 bar δεν θα μπορούν καλύψουν όλες τις εξόδους και αναγκαστικά μεγαλώνουμε τη πίεση εξόδου, μόνο για αυτό τον λόγο ίσως να χρειαστεί να το πειράξουμε.

Για αυτό λέω πως και να έχει 1 ή 2 μανόμετρα για εμάς που χρησιμοποιούμε σε ενυδρεία δεν έχει καμια διαφορά, εκτός και αν θέλουμε να βάλουμε συστοιχία ενυδρείων με μια μπουκάλα, που τότε αναγκαστικά θα πάμε σε ακριβή λύση με πολλές ηλεκτρομαγνητικές και μικρορυθμιστές. Όπως είπε και ο Νίκος (nicpapa) πριν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχουν όλοι οι ρυθμιστές ενός σταδίου, άσχετα αν έχουν 1 ή 2 μανόμετρα, και άλλος πολύ και άλλος λίγο που οφείλετε σε ποιότητα κατασκευής και υλικών.

Επίσης θα έχεις παρατηρήσει πως και με γεμάτη μπουκάλα υπάρχουν αυξομειώσεις, και ειδικά όταν ανοίξει στην αρχή η ηλεκτρομαγνητική, γιατί λόγω της εκτόνωσης του αερίου πέφτει η θερμοκρασία και υπάρχουν συστολές στα μέταλλα και αναγκαστικά υπάρχουν και αυξομειώσεις στη πίεση εξόδου

Αυτα που σου γραφω πιο πανω μου τα ειπε αυτος που ειχε το μανομετρο,οτι δεν κραταει σταθερη πιεση αλλα και ο Νικος..

Προσωπικα δεν δουλευω ηλεκτρομαγνητικη,δουλευω το co2 24ωρο

Αυτα που σου γραφω πιο πανω μου τα ειπε αυτος που ειχε το μανομετρο,οτι δεν κραταει σταθερη πιεση αλλα και ο Νικος..

Προσωπικα δεν δουλευω ηλεκτρομαγνητικη,δουλευω το co2 24ωρο

Ολα αυτά που σου λέω είναι από συζητήσεις με ανθρώπους που ασχολούνται με αέρια και ρυθμιστές αερίων (σχεδόν όλοι οι ρυθμιστές αερίων λειτουργούν με την ίδια βασική αρχή και είναι διαφορετικά τα υλικα και τα ελατηρια λόγω διαφορετικών πιέσεων) και μετά παρατήρησα πως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον δικό μου ρυθμιστή που έχει 2 μανόμετρα αλλά είναι ενός σταδίου. 1-2 ημέρες πριν αδειάσει η μπουκάλα αρχίζουν να μειώνονται αισθητα οι φυσαλίδες

Δεν ξερω,εγω σου ειπα τι μου ειπε ο Νικος αλλα και αυτος που πουλουσε το μονο μανομετρο.Συγκεκριμενα μου ειπε,οτι ρυθμιζω τις φυσαλιδες που θελω το πρωι και το βραδυ βγαζει λιγοτερες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...