Jump to content

Κατασκευή "mini" Ενυδρείου 20 Λίτρα!

sotosgreek

Recommended Posts

Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου δες εδώ έαν DIY διαχυτήρα

http://www.aquazone.gr/forums/topic/98010-diy-co2-reactor/

Κοιτα και εναν αλλον http://www.aquazone.gr/forums/topic/64857-diy-aeeaoocnao-co2/

Πολύ καλος και αυτός και πάρα πολύ εύκολος, και τον τοποθετείς εύκολα με μια μικρή αντλία.

Αυτος που έφτιαξα , τον έχω στη κεντρική έξοδο του φίλτρου και ίσως να μη μπορουν τον βάλουν όλοι

Αποστολή εξετςλέσθει!! Το ενυδρείο ειναι έτοιμο και σας παραθέτω εικόνες! Θελω να ρωτήσω κάτι σημαντικό! Επειδή το νερό ειναι ακόμη θολο ειναι ασφαλές να βάλω μέσα τα ψαράκια αν δεν έχει ξεθολωσει ακόμη; τα περιμενω σημερα απο Αθήνα!

Cpd εκανα όλες τις μετρήσεις και ολα ειναι οκ εγινε το στρωσιμο με μπόλι. Μπορω να τα βαλω σε 40 λεπτά που θα τα εχω? ξεθόλωσε 70%.

Βάλε τα εκεί για αρχή και μετά ανέβα σε λίτρα σιγά σιγά. Όπως σου είπε και ο ραστα, είναι μικρό.

Από εκεί και πέρα, σήμερα έβαλες το μπόλι?

να κανω μια ακυρη ερωτηση?τι διαστασεις εχει το ενυδρειακι?γιατι ειναι ιδιο με τον jumbo εμφανισιακα το οποιο ειναι σκαρτα 11 λιτρα.

Για μενα ειναι λαθος που πηρες αυτα τα ψαρια γι αυτο το ενυδρειο..

Συμφωνώ, είναι πολύ μικρό το ενυδρείο σου

Despite its small size we wouldn’t keep a group of these in anything with base dimensions measuring less than45 ∗ 30 cm due to the sometimes combative behaviour of dominant males

This timid species should ideally be kept in a heavily-planted set-up, preferably with a dark substrate.

The broken lines of sight that exist in such a display allow it to display natural behaviour as well as helping to reduce skittishness.

Buy as many as possible, ideally 20 or more, as when larger numbers are present the aggression is spread between individuals plus the fish are bolder, more often-seen, and exhibit better colouration.

δεν προτείνω να φτάσουμε κ στα άκρα, αλλά στο μέλλον (γνώμη μου) θα ήταν καλό να μετακομίσουν σε μεγαλύτερο ενυδρείο.

ήρθαν τα ψαράκια?

Despite its small size we wouldn’t keep a group of these in anything with base dimensions measuring less than45 ∗ 30 cm due to the sometimes combative behaviour of dominant males

This timid species should ideally be kept in a heavily-planted set-up, preferably with a dark substrate.

The broken lines of sight that exist in such a display allow it to display natural behaviour as well as helping to reduce skittishness.

Buy as many as possible, ideally 20 or more, as when larger numbers are present the aggression is spread between individuals plus the fish are bolder, more often-seen, and exhibit better colouration.

δεν προτείνω να φτάσουμε κ στα άκρα, αλλά στο μέλλον (γνώμη μου) θα ήταν καλό να μετακομίσουν σε μεγαλύτερο ενυδρείο.

ήρθαν τα ψαράκια?

http://www.aquazone.gr/forums/topic/42310-danio-margaritatus-roberts-2007/#entry385550

Τα έχω διαβάσει όλα αυτα ευχαριστώ! Λοιπόν τα ελαβα και αμέσως πηαρανε το χρωμα τους και ειναι πανέμορφα! Δεν ξέρω αν έχετε έρθει σ επαφή αλλα είναι τα μισά απο το power button ενός iPhone! Ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να καταφέρω να τα βάλω σ ένα μεγαλύτερο ενυδρείο! Δυστυχώς όμως αυτο που με ξενέρωσε σημερα απιστευτα ειναι οτι παρήγγειλα και 9 iriatherina werneri για το κυρίως ενυδρείο και όλα σχεδόν έχουν ich!!!!! ΕΛΕΟΣ! Τι να κάνω σ αυτη τη περίπτωση; δεν αναφέρω καν οτι το ένα ψόφησε γτ αυτο μπορούσε να συμβεί απο το στρες δυστυχώς!

Το οτι ειναι μικρα ψαρια τα cpd δεν σημαινει οτι μπορουμε να τα βαλουμε σε τοσο μικρα ενυδρεια,τα προφιλ δεν λενε τυχαια οτι θελουν απο 40 λιτρα και πανω.

Δευτερο λαθος να παρεις και τα iriatherina για το αλλο ενυδρειο..εχεις ανακαταψει διαφορα ψαρια και επισης εχεις και πολλα ψαρια για τα λιτρα σου..

Το οτι ειναι μικρα ψαρια τα cpd δεν σημαινει οτι μπορουμε να τα βαλουμε σε τοσο μικρα ενυδρεια,τα προφιλ δεν λενε τυχαια οτι θελουν απο 40 λιτρα και πανω.

Δευτερο λαθος να παρεις και τα iriatherina για το αλλο ενυδρειο..εχεις ανακαταψει διαφορα ψαρια και επισης εχεις και πολλα ψαρια για τα λιτρα σου..

Ευχαριστω γι αυτα που μου λες αλλα θα το εκτιμούσα να απαντουσες και τις ερωτήσεις μου! Ξεχνιέσαι να απαντήσεις αυτο που με καίει...

5 ψάρια ειχα στο ενυδρειο μου πως ειναι πολλα?

Απανταω σ αυτο που ξερω και αυτο που βλεπω λαθος.Αν θες απαντησεις για το προβλημα σου ανοιξε θεμα στις ασθενειες,εκει θα παρεις απαντησεις γι αυτο.

5 ψαρια εχεις?Εγω θυμαμαι,αρλεκινους,σκαλαρια,γκουραμι και καποια ακομα...

Τα έδωσα για να φτιάξω σωστή ψαροσυνθεση! Έχω τα 3 γκουραμι και 2 αρλεκινους! Μια άμεση και γρήγορη απάντηση ήθελα μια λέξη δλδ! Τεσπα σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!

Σε λαθος σημειο ρωτας,στις ασθενειες πρεπει να ανοιξεις θεμα,εδω δυσκολα θα παρεις απαντηση στο προβλημα σου.

Διαβασε και τα παλιοτερα θεματα για το ικ στις ασθενειες και μπορει να βρεις την λυση μονο σου.

Επισης πως εισαι σιγουρος οτι ειναι ικ.

Κα χωρις φωτογραφιες των ψαριων παλι δυσκολα να σου πει καποιος κατι,οι ασθενειες ειναι ενα ευαισθητο σημειο..

Σε λαθος σημειο ρωτας,στις ασθενειες πρεπει να ανοιξεις θεμα,εδω δυσκολα θα παρεις απαντηση στο προβλημα σου.

Διαβασε και τα παλιοτερα θεματα για το ικ στις ασθενειες και μπορει να βρεις την λυση μονο σου.

Επισης πως εισαι σιγουρος οτι ειναι ικ.

Κα χωρις φωτογραφιες των ψαριων παλι δυσκολα να σου πει καποιος κατι,οι ασθενειες ειναι ενα ευαισθητο σημειο..

Μπορεί να ανοίξω και θέμα αλλα ξέρω ότι υπάρχουν πολλά ομοια θέματα!!! ΜΑΚΑΡΙ να βγω ψεύτης! Απλα έχω μια μικρή εμπειρία στα ικ γιατί ειμαι ιχθυολογος απο το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα βλεπω συνέχεια στις ιχθυοκαλλιέργειες!

Θα ήθελα να δώσω τα εύσημα μου... ιχθυολόγος και αδιαφορείς για το ότι το είδος που αγόρασες ζει σε κοπάδι (και παρά του ότι από ΠΡΙΝ... σου επισημάνθηκε)... και έβαλες 5 ψάρια!!!!!

Για το ικ... θα συμφωνήσω με τον "Ράστα"... υπάρχει τομέας... ασθένειες.-

Θα ήθελα να δώσω τα εύσημα μου... ιχθυολόγος και αδιαφορείς για το ότι το είδος που αγόρασες ζει σε κοπάδι (και παρά του ότι από ΠΡΙΝ... σου επισημάνθηκε)... και έβαλες 5 ψάρια!!!!!

Για το ικ... θα συμφωνήσω με τον "Ράστα"... υπάρχει τομέας... ασθένειες.-

Ευχαριστώ! Δεν χρειάζεται να κάνεις τόσο τραγικά τα πράγματα! Τα κοπάδια δημιουργούνται στη φύση για συγκεκριμένους λόγους (τροφή, προστασία κλπ.) Στο ενυδρείο 20 λίτρων 5 ψαραάκια μόνα τους!! Ζωάρα κάνουν! Θα τρώνε τις αρτέμιες τους! Βασιλιάδες κανονικοί!!

Ευχαριστώ! Δεν χρειάζεται να κάνεις τόσο τραγικά τα πράγματα! Τα κοπάδια δημιουργούνται στη φύση για συγκεκριμένους λόγους (τροφή, προστασία κλπ.) Στο ενυδρείο 20 λίτρων 5 ψαραάκια μόνα τους!! Ζωάρα κάνουν! Θα τρώνε τις αρτέμιες τους! Βασιλιάδες κανονικοί!!

Συγνώμη δηλαδή,

αλλά όλα αυτα που γραφουν οι γνωστές σελίδες που έχουν τα profil ψαριών, για συνθηκες διαβίωσεις, ελαχιστο πληθος ψαριων κλπ, είναι λανθασμενες πληροφορίες ;

Αλλά έστω και ετσι να ειναι, πιστευεις πως σε ενα 20λιτρο θα έχεις σταθερές παραμέτρους και δεν θα πρεπει να εισαι συνεχεια από πανω ;

Προσωπικα σε 20λιτρο ουτε γαριδες δεν θα έβαζα, τις ειχα σε 30λιτρο και ήταν το ενυδρείο που με απασχολουσε και με κουραζε περισσοτερο από ολα τα άλλα. Μακαρι να κανω λάθος αλλα σε λίγους μήνες θα δεις. Είμαι της αποψης πως τα ενυδρεια θα μας χαλαρώνουν και οχι να μας κανουν δεσμιους και να ασχολουμαστε μονο με αυτα

• Like 2

Δυστυχως δεν ειναι καθολου ετσι οπως τα λες..Και στα ενυδρεια τα κοπαδοψαρα θελουν το κοπαδι τους,γι αυτο λεγονται και κοπαδοψαρα.

Ζωαρα σε 15 λιτρα νερο..δεν θα κανουν..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...