sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #26 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Παντως να ξερεις οτι σε αυτα τα λιτρα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος με τα υγρα λιπασματα και τις αλλαγες νερου γιατι μπορει να ξεφυγεις πολυ ευκολα και να επιβαρυνεις τη στηλη του νερου σου πολυ ευκολα. Με το υποστρωμα φυσικα δεν ισχυει κατι τετοιο. Δεν πρόκειται να βαλω υγρά!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #27 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Ναι μεν αλλα, ειναι μικρα ψαρακια οντως,ακομα και ενας μονομαχος φτανει τα 5 εκκατοστα το τετραπλασιο δηλαδη μεγεθος απο τα cpd,ΑΛΛΑ πανε σε κοπαδακι οποτε δεν μπορεις να βαλεις και πολλα σε αυτα τα λιτρα και επισης θα τα βλεπεις συνεχεια να κουτουλανε το ενα πανω στο αλλο. και στα τζαμια. Θα δω τι θα κανω!ρε Μιχάλη μονο ενα χρυσόψαρο που ειχα μικρος κουτουλιά σε στη γυάλα!! Χαχαχαχα! Ελπίζω να μην κουτουλιά με..ασε που δεν τα βρίσκω και να μου τα στείλουν εδω που μένω!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2015 #28 Share 24 Ιανουαρίου 2015 (edited) Ας τα παρουμε απο την αρχη τα πραγματα. Καταρχην,θα παρακαλεσω να χρησιμοποιουμε τα δικα μας προφιλ για τα φυτα εδω,δοξα το θεο εχουμε ριξει πολυ δουλεια σ αυτα και ειναι αμαρτια να μη τα χρησιμοποιουμε.. Παμε τωρα στα του ενυδρειου.. Καταρχην,cpd δεν μπαινουν,θες απο 40 λιτρα και πανω,δεν εχει σημασια που ειναι μικρα ψαρια. Λες οτι θες γρασιδι,τι γρασιδι θα βαλεις? Το οτι θα βαλει υποστρωμα δεν εχει σχεση με τα λιπασματα,θα πρεπει να ριχνεις και υγρα λιπασματα. Απο φωτισμο τι εχεις? Απο co2? Αυτα για αρχη. Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 24 Ιανουαρίου 2015 #29 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Υπόστρωμα δεν χρειάζεται για πολλούς λόγους. Ο προφανής είναι οτι το flourite είναι εμπλουτισμενο με τα στοιχεία που χρειάζονται στην αρχή τα φυτά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #30 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Υπόστρωμα δεν χρειάζεται για πολλούς λόγους. Ο προφανής είναι οτι το flourite είναι εμπλουτισμενο με τα στοιχεία που χρειάζονται στην αρχή τα φυτά..Αυτο ήθελα να μου το επιβεβαιώσει κάποιος! +1 ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #31 Share 24 Ιανουαρίου 2015 (edited) Ας τα παρουμε απο την αρχη τα πραγματα. Καταρχην,θα παρακαλεσω να χρησιμοποιουμε τα δικα μας προφιλ για τα φυτα εδω,δοξα το θεο εχουμε ριξει πολυ δουλεια σ αυτα και ειναι αμαρτια να μη τα χρησιμοποιουμε.. Παμε τωρα στα του ενυδρειου.. Καταρχην,cpd δεν μπαινουν,θες απο 40 λιτρα και πανω,δεν εχει σημασια που ειναι μικρα ψαρια. Λες οτι θες γρασιδι,τι γρασιδι θα βαλεις? Το οτι θα βαλει υποστρωμα δεν εχει σχεση με τα λιπασματα,θα πρεπει να ριχνεις και υγρα λιπασματα. Απο φωτισμο τι εχεις? Απο co2? Αυτα για αρχη. Έχεις δίκιο για τα προφίλ των φυτών ρασταφαριαν σορρυ!! Απο φωτισμό αυτο: http://m.ebay.com/itm/131316777835?nav=WATCHING_ENDEDΑπο co2 θα βάλω χειροποίητο!! Σκέφτομαι το glossostigma elatinoides, θα ήθελα και την αποψη σου! Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2015 - sotosgreek Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2015 #32 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Έχεις δίκιο για τα προφίλ των φυτών ρασταφαριαν σορρυ!! Απο φωτισμό αυτο: http://m.ebay.com/itm/131316777835?nav=WATCHING_ENDED Απο co2 θα βάλω χειροποίητο!! Σκέφτομαι το glossostigma elatinoides, θα ήθελα και την αποψη σου! Δυσκολο γρασιδι και ο φωτισμος αυτος δεν νομιζω να σου κανει.Εγω δεν θα τον εβαζα.. Επισης,το diy co2 μονο προβληματα θα σου φερει,εχει σκαμπανευασματα και θα εχεις αλγες. Κατι αλλο συμαντικο,την διαχυση πως θα την κανεις? Να ξερεις οτι σ αυτα τα λιτρα δεν μπορεις να βαλεις τιποτα αλλο εκτος απο μονομαχο και αυτον με δυσκολια.Αν αφαιρεσεις τον βυθο,την διακοσμηση,τον εξοπλησμο και τα φυτα,καθαρο νερο θα εχεις κατι λιγοτερο απο 15 λιτρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #33 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Ναι το γνωρίζω αυτο. Έχω ειδικό καπάκι για να το ρυθμιζω και το ρυθμιζω με βανουλα αγορασμένο απο ebay! Αν έχω υπόστρωμα δεν θα πιάσουν τα φυτά μου; Γιατί να έχω πρόβλημα με αλγες αμα έχω σωστή δοσομετρια co2! Αν δεν δω καλα αποτελέσματα απο το φωτιστικό αυτο θα πάρω αλλο με μια λάμπα 24 watt. Λίπασμα να βάλω τελικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2015 #34 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Ναι το γνωρίζω αυτο. Έχω ειδικό καπάκι για να το ρυθμιζω και το ρυθμιζω με βανουλα αγορασμένο απο ebay! Αν έχω υπόστρωμα δεν θα πιάσουν τα φυτά μου; Γιατί να έχω πρόβλημα με αλγες αμα έχω σωστή δοσομετρια co2! Αν δεν δω καλα αποτελέσματα απο το φωτιστικό αυτο θα πάρω αλλο με μια λάμπα 24 watt. Λίπασμα να βάλω τελικά; Γιατι το diy δεν βγαζει σταθερη ροη co2 και οσο τελειωνει,τοσο λιγοτερη βγαζει με αποτελεσμα τα σκαμπανευασματα και τις αλγες. Τη διαχυση δεν μου ειπες πως θα την κανεις.. Το υποστρωμα,δεν μας λυνει τα προβληματα των φυτων,απλα τα μπουσταρει στην αρχη.Τα απαιτητικα φυτα,οπως το γρασιδι,θελουν πολυ φως,πολυ co2,υγρα λιπασματα και υποστρωμα. Λιπασμα εννοειτε οτι θα βαζεις και μαλιστα ολη τη σειρα αν πας σε γρασιδια και απαιτητικα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 24 Ιανουαρίου 2015 #35 Share 24 Ιανουαρίου 2015 το 1 φυτό που επέλεξες θα το βάλω και εγώ στο δικό μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2015 #36 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Επισης κατι που ξεχασα να πω για το diy co2,αν η εξωτερικη θερμοκρασια πεσει κατω απο τους 22 βαθμους το μειγμα σταματαει να βγαζει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 24 Ιανουαρίου 2015 #37 Share 24 Ιανουαρίου 2015 ναι εγώ θα φτιάξω με μαγια και ζάχαρη με θερμ.26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #38 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Επισης κατι που ξεχασα να πω για το diy co2,αν η εξωτερικη θερμοκρασια πεσει κατω απο τους 22 βαθμους το μειγμα σταματαει να βγαζει..Ωραία ευχαριστώ! Ειναι ένα ειδικό καπάκι με βαλβίδα που ρυθμίζει τις βουσκες θα ανεβάσω φωτο να το δεις. Diy co2 έχω και στο μεγάλο μου ενυδρείο με πολύ καλα αποτελέσματα και αρκετά σταθερή ροη. Το σπίτι μου φτάνει κατά ελάχιστο 20,5 τωρα τον Χειμώνα και μέγιστο 22 και το διοξείδιο δεν επηρεάστηκε καθόλου από την θερμοκρασία!! Τελικά δεν ξέρω τι θα κάνω για γρασίδι άλλωστε η staurogyne αν πάει καλά και τη κλαδευω θα γεμίσει τον χώρο πιστευω! Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω υγρά λιπάσματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2015 #39 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Αυτο που μου λες δεν ειναι διαχυση..εγω ρωταω πως θα ριχνεις το co2 στο ενυδρειο.Με τι διαχυτηρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #40 Share 24 Ιανουαρίου 2015 το 1 φυτό που επέλεξες θα το βάλω και εγώ στο δικό μου! Εχθές το ανακάλυψα και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Δες το βίντεο που σου επισυνάπτω θα σε βοηθήσει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #41 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Αυτο που μου λες δεν ειναι διαχυση..εγω ρωταω πως θα ριχνεις το co2 στο ενυδρειο.Με τι διαχυτηρα. Συγγνώμη ρασταφαριαν έστελνα από το κινητό κάπως βιαστηκά και δεν το είδα. Με αυτό το διαχυτήρα http://www.ebay.com/itm/CO2-Nano-Glass-Diffuser-for-Plant-Aquarium-Tank-Suction-Cup-/281088796628?pt=AU_Pet_Supplies&hash=item417232a7d4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2015 #42 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Δεν κανει φιλε μου αυτος,αυτος ειναι για μπουκαλες.Θελει πολυ πιεση για να βγαλει φυσαλιδες,πραγμα που το diy δεν εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #43 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Δεν κανει φιλε μου αυτος,αυτος ειναι για μπουκαλες.Θελει πολυ πιεση για να βγαλει φυσαλιδες,πραγμα που το diy δεν εχει. Στο μεγάλο μου λειτουργεί άψογα! Δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει και δεν σου λειτούργησε. Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει τί προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #44 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Αυτόν έχω στο μεγάλο ενυδρείο! https://www.google.gr/search?q=co2+diffuser+glass+5+spiral&newwindow=1&espv=2&tbm=isch&imgil=xbotEbgIgdzQfM%253A%253B0Ryx0fTsf8vq6M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.ebay.com%25252Fitm%25252FADA-style-Spiral-Glass-CO2-diffuser-bubble-counter-%25252F250752055360&source=iu&pf=m&fir=xbotEbgIgdzQfM%253A%252C0Ryx0fTsf8vq6M%252C_&usg=__EkvuAJ86wPKE8JdmPPdPmNz5mVw%3D&biw=1527&bih=841&ved=0CCwQyjc&ei=QanDVMG1McuzUa3RgIAH#imgdii=_&imgrc=xbotEbgIgdzQfM%253A%3B0Ryx0fTsf8vq6M%3Bhttp%253A%252F%252Fi866.photobucket.com%252Falbums%252Fab228%252Fubarn%252FCO2diffuserladder_zps5d4fd51c.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ebay.com%252Fitm%252FADA-style-Spiral-Glass-CO2-diffuser-bubble-counter-%252F250752055360%3B768%3B1024 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 24 Ιανουαρίου 2015 #45 Share 24 Ιανουαρίου 2015 εγω που θα φτιάξω co2 με μαγιά και ζάχαρη θα το χύνω με κυκλοφορητή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2015 #46 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Αυτοι οι διαχυτηρες δεν δουλευουν σωστα με diy.οσο το μειγμα τελειωνει τοσο λιγοτερο βγαζουν γιατι δεν εχει πιεση το μειγμα. Εγω ειχα φτιαξει πατεντα diy διαχυτηρα αλλα δεν κανει για μικρα ενυδρεια. Παντως εγω που ειχα δοκιμασει τετοιο γυαλινο μετα απο 3-4 μερες σταματουσε να βγαζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #47 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Αυτοι οι διαχυτηρες δεν δουλευουν σωστα με diy.οσο το μειγμα τελειωνει τοσο λιγοτερο βγαζουν γιατι δεν εχει πιεση το μειγμα. Εγω ειχα φτιαξει πατεντα diy διαχυτηρα αλλα δεν κανει για μικρα ενυδρεια. Παντως εγω που ειχα δοκιμασει τετοιο γυαλινο μετα απο 3-4 μερες σταματουσε να βγαζει. Την έχω δει την πατέντα σου! Καλή φάση! Τι να πω εμένα λειτουργεί τέλεια και διοξείδιο αλλάζω και φτιάχνω νέο κάθε 4η εβδομάδα που μειώνεται λίγο η ροή (σε 2 λίτρο μπουκάλι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #48 Share 24 Ιανουαρίου 2015 εγω που θα φτιάξω co2 με μαγιά και ζάχαρη θα το χύνω με κυκλοφορητή! Έχεις το κεφάλι σου καθαρό έτσι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 24 Ιανουαρίου 2015 #49 Share 24 Ιανουαρίου 2015 ακριβώς και το καλύτερο είναι ότι τιν πήρα τσάπα απο μεταχειρισμένο ενυδρείο!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 27 Ιανουαρίου 2015 #50 Share 27 Ιανουαρίου 2015 Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου δες εδώ έαν DIY διαχυτήρα http://www.aquazone.gr/forums/topic/98010-diy-co2-reactor/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος