sotosgreek 23 Ιανουαρίου 2015 #1 Share 23 Ιανουαρίου 2015 (edited) Καλησπέρα στην ομάδα του φόρουμ έφτασα πλέον στο σημείο να κατασκευάσω ένα μινι ενυδρείο 20 λίτρων και θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή των φυτών που μπορώ να βάλω αλλά και για το αν χρείαζομαι υπόστρωμα για να βάλω γρασίδι! Σκέφτομαι να βάλω: Μicrosorum crisped leaves http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://images62.fotosik.pl/165/778880c570422809med.jpg&imgrefurl=http://archiwum.allegro.pl/oferta/microsorium-sp-windelov-i3802949645.html&h=281&w=500&tbnid=DUR02Ua7vayDiM:&zoom=1&docid=wC45huGkhfyc8M&ei=EoHCVOjIFMrXat6pgbAH&tbm=isch&ved=0CDQQMygsMCw4ZA Στη γωνία ένα να κρύβει φίλτρο και θερμοστάτη πάνω σε 2-3 πέτρες και ένα μακρύ ξύλο. Hydrocotyle - Tripartita: http://blog.extraplant.de/wp-content/uploads/2011/07/Hydrocotyle_800.jpg μπροστά από τις πέτρες της γωνίας. Lindernia rotundifolia: http://tropica.com/en/plants/plantdetails/Linderniarotundifolia(045)/4468 αυτό ίσως για την γωνία πίσω δεξιά. Seachem Flourite Black Sand και λίγη λευκή χαλαζιακή άμμο για ένα μονοπάτι ή μια γωνία μπροστά: http://www.aquavivere.gr/shop-products/psaria-chwmata-upostrwmata-seachem/seachem-flourite-black-sand-35-kg και θα ήθελα ιδέες για κάποιο κοντό φυτό που να πυκνώνει για να μπει στο κέντρο του ενυδρείου και ένα μακρόστενο για την πίσω δεξιά γωνία!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Έγινε επεξεργασία 23 Ιανουαρίου 2015 - sotosgreek Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim the pleco 23 Ιανουαρίου 2015 #2 Share 23 Ιανουαρίου 2015 τι λες γι αυτό:http://www.aquazone.gr/forums/topic/85708-eleocharis-sp-mini/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 23 Ιανουαρίου 2015 Author #3 Share 23 Ιανουαρίου 2015 τι λες γι αυτό:http://www.aquazone.gr/forums/topic/85708-eleocharis-sp-mini/ Μπαα! Σπαστικό αυτό το γρασίδι! Το είχα στο μεγάλο και μ εκνεύριζε στο κλάδεμα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 23 Ιανουαρίου 2015 #4 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Εχω και εγω ενα μικρο φυτεμενο 17 λιτρα και μου αρεσει πιο πολυ και απο το μεγαλο μου ενυδρειο.Θα σου προτεινα απλα να αποφυγεις τα φυτα που πετανε δρομεις. Οτιδηποτε αλλο μπορεις να το βαλεις αν σου αρεσει και ακομα και αν ειναι γρηγορης αναπτυξης να κλαδευεις συχνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 23 Ιανουαρίου 2015 Author #5 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Εχω και εγω ενα μικρο φυτεμενο 17 λιτρα και μου αρεσει πιο πολυ και απο το μεγαλο μου ενυδρειο.Θα σου προτεινα απλα να αποφυγεις τα φυτα που πετανε δρομεις. Οτιδηποτε αλλο μπορεις να το βαλεις αν σου αρεσει και ακομα και αν ειναι γρηγορης αναπτυξης να κλαδευεις συχνα. Ναι κ εμένα κάπου τόσο είναι δεν φτάνει τα 20 λίτρα, τί ψαράκια έχεις μέσα Αργύρη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 23 Ιανουαρίου 2015 Author #6 Share 23 Ιανουαρίου 2015 (edited) Μία άλλη σημαντική ερώτηση θέλω να κάνω! Αν βάλω το Seachem Flourite Black Sand, θα χρειαστεί να βάλω και υπόστρωμα για λίπανση? Βρήκα αυτό σε περίπτωση που χρειάζεται: Plant Growth Substrate! Νομίζω κατέληξα σε φυτά και είναι τα παρακάτω: 1) Staurogyne repens 1-2-Grow 2) Rotala Bonsai 1-2-Grow και 3) Lindernia rotundifolia Έγινε επεξεργασία 23 Ιανουαρίου 2015 - sotosgreek Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 23 Ιανουαρίου 2015 #7 Share 23 Ιανουαρίου 2015 (edited) glossostigma elatinoides? riccia fluitans? υπάρχουν πολλά!! εσύ τι ψαράκια λες να βάλεις μέσα? τώρα το είδα... κ το 1 που διάλεξες είναι ωραίο.. Έγινε επεξεργασία 23 Ιανουαρίου 2015 - fwtini Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 23 Ιανουαρίου 2015 Author #8 Share 23 Ιανουαρίου 2015 glossostigma elatinoides? riccia fluitans? υπάρχουν πολλά!! εσύ τι ψαράκια λες να βάλεις μέσα? τώρα το είδα... κ το 1 που διάλεξες είναι ωραίο.. Το είδα και αυτό για γρασίδι αλλα έχει δρομείς και σκέφτομαι να το αποφύγω. Έλεγα για μονομαχο ή για λίγα cpd ή εντλερ! Θα ήθελα να ακούσω ιδέες γτ σηκώνει κουβέντα το θέμα του ψαριού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 23 Ιανουαρίου 2015 #9 Share 23 Ιανουαρίου 2015 προσωπική άποψη, μονομάχο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 23 Ιανουαρίου 2015 #10 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Τα . . .λίγα cpd-endler στα 20 λίτρα,μείον βυθό,μείον διακόσμηση . . . καλό θα είναι να μην τα σκέφτεσαι. Τα γρασίδια για να απλώνουν σωστά και όμορφα θέλουν καλό φωτισμό,λίπανση και ορισμένα co2. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 23 Ιανουαρίου 2015 Author #11 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Τα . . .λίγα cpd-endler στα 20 λίτρα,μείον βυθό,μείον διακόσμηση . . . καλό θα είναι να μην τα σκέφτεσαι. Τα γρασίδια για να απλώνουν σωστά και όμορφα θέλουν καλό φωτισμό,λίπανση και ορισμένα co2. . . Μία άλλη σημαντική ερώτηση θέλω να κάνω! Αν βάλω το Seachem Flourite Black Sand, θα χρειαστεί να βάλω και υπόστρωμα για λίπανση? Βρήκα αυτό σε περίπτωση που χρειάζεται: Plant Growth Substrate! Νομίζω κατέληξα σε φυτά και είναι τα παρακάτω: 1) Staurogyne repens 1-2-Grow 2) Rotala Bonsai 1-2-Grow και 3) Lindernia rotundifolia Έγραψα αυτά παραπάνω! Δες τα και πες μου την αποψή σου αν θέλεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 23 Ιανουαρίου 2015 #12 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Ναι κ εμένα κάπου τόσο είναι δεν φτάνει τα 20 λίτρα, τί ψαράκια έχεις μέσα Αργύρη? Μια θυληκια μονομαχινα,Μιχαλης 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 23 Ιανουαρίου 2015 Author #13 Share 23 Ιανουαρίου 2015 (edited) Μια θυληκια μονομαχινα,Μιχαλης Ευχαριστώ Αργύρη! Φυτά έχεις? Μπορείς να μου δείξεις μια φώτο του ενυδρείου σου? Έγινε επεξεργασία 23 Ιανουαρίου 2015 - sotosgreek Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 23 Ιανουαρίου 2015 #14 Share 23 Ιανουαρίου 2015 Θα σου δειξω φωτογραφια αυριο που θα παω στο μαγαζι να τραβηξω μια φρεσκια Μιχαλης ειπαμε βρε! Δεν με λενε Αργυρη! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 24 Ιανουαρίου 2015 #15 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Οριστε και οι φωτογραφιες απο το μιρκο μου.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 24 Ιανουαρίου 2015 #16 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Βρε Σωτήρη... ησυχία δεν έχεις... Άντε.. περιμένω να δω τι θα φτιάξεις πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #17 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Θα σου δειξω φωτογραφια αυριο που θα παω στο μαγαζι να τραβηξω μια φρεσκια Μιχαλης ειπαμε βρε! Δεν με λενε Αργυρη! Πολυ ωραίος αργύρη, εεεεε Μιχάλη!! Εγω σκέφτομαι φυτα να γίνονται λιγο μακρόστενο για τις γωνίες και κατι να φουντώσει στο κέντρο!! Μαλλον cpd θα βαλω αν βρω! Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφέρον!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #18 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Βρε Σωτήρη... ησυχία δεν έχεις... Άντε.. περιμένω να δω τι θα φτιάξεις πάλι! Χαχαχα..ασε Αγάπη υποτίθεται μαζι με την Αδερφη μου το κανω αλλά της δείχνω και την πείθω γι αυτα που θελω!! να δούμε πως θα βγει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #19 Share 24 Ιανουαρίου 2015 (edited) Μια θυληκια μονομαχινα,•••••••Μιχαλης•••••------> Μ αρεσει που μου το λες και στο τελος!!!! Χχαχαχα. Από φως τι είπαμε οτι εχεις? Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2015 - sotosgreek Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 24 Ιανουαρίου 2015 #20 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Μια λευκη λαμπα coolwhite 8watt,τιποτα το ιδιαιτερο.. Επισης το ενυδρειο τρεχει απο τον Σεπτεμβρη και δεν εχει πεσει ουτε σταγονα λιπασμα ή excel και ουτε εχω βαλει ποτε σκουπα βυθου ή να καθαρισω τα τζαμια,το zebra snail το εχει και αστραφτει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #21 Share 24 Ιανουαρίου 2015 (edited) Ωραία! Εγω σκέφτομαι να βάλω λίπασμα απο κάτω!! Το φωτιστικό μου, δεν ξερω αν θα με ικανοποιήσει που εχω απο το ebay με 28 led! Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2015 - sotosgreek Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 24 Ιανουαρίου 2015 #22 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Παντως να ξερεις οτι σε αυτα τα λιτρα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος με τα υγρα λιπασματα και τις αλλαγες νερου γιατι μπορει να ξεφυγεις πολυ ευκολα και να επιβαρυνεις τη στηλη του νερου σου πολυ ευκολα. Με το υποστρωμα φυσικα δεν ισχυει κατι τετοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 24 Ιανουαρίου 2015 #23 Share 24 Ιανουαρίου 2015 πολύ μικρό για cpds στο seriously fish λέει min 60x30 εκ... κ πυκνοφυτεμένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotosgreek 24 Ιανουαρίου 2015 Author #24 Share 24 Ιανουαρίου 2015 πολύ μικρό για cpds στο seriously fish λέει min 60x30 εκ... κ πυκνοφυτεμένο Αυτό σηκώνει πολυ κουβεντα! Πιστευω οτι δεν θα εχουν προβλημα 5cpd s σε 20 λίτρα, πραγματικά ειναι 1,5 εκ ψαράκια δεν πιστευω να εχουν προβλημα!! Οι γαρίδες αν εβαζα μεγαλύτερες ειναι!!!χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 24 Ιανουαρίου 2015 #25 Share 24 Ιανουαρίου 2015 Ναι μεν αλλα, ειναι μικρα ψαρακια οντως,ακομα και ενας μονομαχος φτανει τα 5 εκκατοστα το τετραπλασιο δηλαδη μεγεθος απο τα cpd,ΑΛΛΑ πανε σε κοπαδακι οποτε δεν μπορεις να βαλεις και πολλα σε αυτα τα λιτρα και επισης θα τα βλεπεις συνεχεια να κουτουλανε το ενα πανω στο αλλο. και στα τζαμια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος